Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak powinien zakończyć się Lost?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#61 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 08.04.2007 - |21:25|

To ja wyrażę swoje nadzieje :P

Chciałbym, aby okazało się, żeby Othersi okazali się prawdziwymi pozostałościami Dharmy i chiałbym żeby ostatecznie także okazali się źli (jako coś na kształt komuny, że chcą stworzyć utopijny świat) Chętnie zobaczyłbym, że jest 3 grupa, czyli ludzie którzy wcześniej zajmowali wyspę, wybudowali posąg i czczą Dymka, który jest autonomicznym stworzeniem. Taka mistyczna kultura. Dymek jako ich obrońca powinien być bardzo skuteczny i jako mistyczny twór powinno się okazać , że to on podszywał sie pod zmarłych (np. Yemi)

Rozbitkowie którzy są i dobrzy i źli łączą się z koniecznosci z Dharmą jeśli chcą zostać przy życiu. Danielle dołącza do nich of course. Szykuje się wojna na wyspie. Rozbitkowie i Dharma mają po swojej stronie broń, a Other others mistyczne siły, Wyspę i klasyczne zabawki jak jakieś łuki, itp. Aczkolwiek R&D mają tajną broń którą jest postać którą znamy i lubimy :) John Locke. Ponieważ on także ma kontakt z Wyspą. On będzie tą najważniejszą postacią. A dodatkowo Desmond, który też jest "obdarzony" przez wyspę,

Najpierw powinno dojść do unieszkodliwienia Smoke'a, niekoniecznie zabicie go. Ostateczne pokonanie złych other Othersów... Najlepiej przez jakieś bm bum, czyli znowu robota dla Locke'a ;)

W międzyczasie przed tymi wydarzeniami na wyspie powinna pojawić się Penny, jakiś nowy baloniarz ala Henry Gale oraz powrót Michaela razem z Penny jest wysoce wskazany.

Na koniec wyspa powinna zostać znaleziona przez Marines, a Dharma powinna zostać rozliczona z tego co sobie urządziła. Rozbitkowie mają wolny los. Mogą wracać lub zostać. Część z nich pragnie zostać, np. Bernard z Rose czy też Claire ze swoim dzieckiem.

W międzyczasie niech pewna ilośc postaci poginie sobie :P
W tym sezonie wolałbym żeby nikt już nie ginął. Chociaż Charlie jest wysoce zagrożony z wiadomych przyczyn... Pozostawię to woli scenarzystów :D
Za to zginąć muszą: nowy baloniarz :lol: Jack, (aczkolwiek jako ulubieniec publicznści niech sobie pożyje do niemal końcowych odcinków, tylko błagam, max 1 flashaback) Kate (tak jak Jack), Ben (niech go Dymek pochłonie :D ), Juliet też mogą jakoś skosić, Danielle ledwo po poznaniu córki może odejśc, Hugo biedaka niech dopadną liczby, Sun i Jin (początek 4 sezonu, goodbye), a po drodze niech jeszcze balasty ze strony rozbitków oraz Dharmy poginą i będzie git.

Tym sposobem przy życiu pozostaną: John, Sayid, Claire, Sawyer, Desmond, Penny, Miachael, Walt, Tom, Cindy oraz Alex. A c z Charliem i prawdziwym Sawyerem nie wiem :P

Przy okazji z flashbacków chętnie bym zobaczył: Penny (jak trafiła na wyspę), Ben, Tom, John (flashe związane z wyspą i spotkaniami z dymem, itp), Alex, Danielle oraz Sayid (jak opuścił Irak i co z jego rodziną)
  • 0
...and Justice for All!

#62 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 08.04.2007 - |22:25|

Powidzialbym ze moje nadzieje sa wrecz przeciwstawne do Twoich, chociaz moze nie do konca. ;) A co do retro Penny i tego jak trafila na wyspe to ona jeszcze tam nie trafila i nie wiadomo czy ona sama tam trafi (chodzi mi o to ze ona we wlasnej osobie raczej tam sie nie pojawi IMO)
  • 0

#63 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 11.04.2007 - |15:17|

Co do zabijania, to Jack i Kate powinni zginąć jak najszybciej dla dobra tego serialu. Jak zrobią jeszcze jedne retrospekcje Sayida to on też zostanie dopisany do tej listy.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#64 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 11.04.2007 - |16:43|

Co do zabijania, to Jack i Kate powinni zginąć jak najszybciej dla dobra tego serialu. Jak zrobią jeszcze jedne retrospekcje Sayida to on też zostanie dopisany do tej listy.

Ja też życzłbym sobie śmierci Jacka i Kate, ale niestety śmiem w to wątpić, bo to największe "gwiazdy" tego serialu :lol:

A Sayid to jak dla mnie jedna z najlepszych postaci, jednak nie chce za bardzo jego retrospekcji. Tylko jedą w zasadzie. Jak to się stało, ze wyniósł się Iraku i co się stało z jego rodziną skoro wyemigrował? Tylko mam nadzieje, że scenarzyści tego nie skopią jeśli będą tworzyć takie retro. Poza tym nie chciałbym jego śmierci, bo jak widać w serialu jest jedną z niewielu postaci które chcą działać, dowiedzieć się czegoś i wydostać się z tej cholernej wyspy ^^
  • 0
...and Justice for All!

#65 Shannon_Ellie_Clair

Shannon_Ellie_Clair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 14.04.2007 - |21:17|

Ja miałabym ubaw, gdyby okazało sie ze ta całą wyspa, historia, czarny dymek, potwór, inni sniło sie naszym lostowiczom w samolocie. I nagle w kulminacyjnym momencie akcji budzą sie i konczą spokojnie podróż do LA!! :lol: Ale to byłoby jednak okropne. Ja obstawiam, ze wysadzą wyspe razem z othersami i innymi monstrami :D
  • 0

#66 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 14.04.2007 - |21:23|

To by było dobre ... ale zamiast lądowania w LA była by katastrofa jakby się obudzili i w chwili turbulencji wielki napis LOST :D
  • 0

#67 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 15.04.2007 - |19:22|

gdyby przedstawili to w ten sposob, bylabym przekonana, ze to kolejna scena przedsatawiajaca czyjes flashbacki... :P

plus, musieliby w jakis sposob pozbyc sie Othersow...
  • 0

#68 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:21|

Ja bym się załamał gdyby doszło do takiego zakończenie i według mnie, serial by dużo na tym utracił...
  • 0

#69 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:45|

Ja bym się załamał gdyby doszło do takiego zakończenie i według mnie, serial by dużo na tym utracił...

Racja.

Może będzie tak, że Lostowicze zostaną nowymi Innymi :huh:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#70 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 16.04.2007 - |19:54|

Okaże się pewnie, że Dharma jest gut, Othersi są gut, a nasi Lostowicze są zuo.
Częśc osób pozostanie na wyspie, część pewnie powróci.

Może się równieżzakończyć jednym wielkim cliffhangerem :D.
  • 0

#71 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 16.04.2007 - |21:55|

Myślę, że zakończy się tym, że znajdą Nemo, punkt G itp ;)

A tak na serio - twórcy pewnie jeszcze sami nie wiedzą jak spójnie spiąć wszystkie wątki i zrobić boombastic zakończenie:) Poza tym, chyba nie śpieszy mi się jeszcze do zakończenia... ;)

Użytkownik Santiago edytował ten post 16.04.2007 - |21:55|

• 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#72 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 16.04.2007 - |21:59|

Ja już wiem jak powinien zakończyć się Lost. Lost powinien zakończyć się po drugim sezonie. Niestety, twórcy uważają inaczej i czeka nas jeszcze 4 i być może 5 sezon dłużącego się serialu.
  • 0

#73 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 18.04.2007 - |21:50|

Jeśli już ktoś musi zginąć, a jak wiemy musi i to soon... to niech bedzie to Jack potem jeszcze powinni sie pozbyć jego nowej dziewczyny Juliett reszta powinna zostać do końca. Przy czym Ben musiponieść zasłużona karę.

Powinno sie okazać ze Dharma i othersi są źli, tak samo jak i większość lostowiczów.
Co do zakończenia to gdzieś słyszałam ciekawą teorię o tym że jest to podróż w czasie a te 2 szkielety znalezione w jaskinii to Jack i Kate lub jak kto woli Kate i Sawyer...
W każdym razie nawet scenarzyści mówili że te szkielety są ważne.
  • 0

#74 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 19.04.2007 - |18:40|

Jeśli już ktoś musi zginąć, a jak wiemy musi i to soon... to niech bedzie to Jack potem jeszcze powinni sie pozbyć jego nowej dziewczyny Juliett reszta powinna zostać do końca. Przy czym Ben musiponieść zasłużona karę.

Lost ciągle nas zaskakuje, ale myślę, że tak ważną w serialu postać jak Jack nie uśmiercą (to praktycznie postać główna serialu i najwięcej występująca), natomiast Juliet patrzą na to co się stało z Boonem, Shanon, Aną lub Eko jest to możliwe, bo wszyscy z nich byli ważni, ale nie do końca tak jak Juliet. Wogóle lost za często uśmierca aktorów i to bez potrzeby.
  • 0

#75 ZUHH

ZUHH

Szeregowy

• Email
  • 60 postów

Napisano 06.05.2007 - |19:59|

albo w ostatnim odcinku zobaczymy Jacka na bujanym fotelu z siwymi włosami w wieku 85 lat jak opowiada tą historię swoim wnukom, które ma z Kate i Sawyerem .

albo zobaczymy Jacka w mundurze Dharmy, i pierwsze co pomyślimy to to że jest naukowcem z tej organizacji. Dopiero kolejne ujęcie uświadomi nam że jest przewodnikiem, który oprowadza grupę turystów po wyspie i pokazuje im bunkry oraz zabytki. Wniosek będzie taki że w końcu wyspę odkrył świat i jest teraz ona atrakcją turystyczną. No i Ben sprzedaje bilety w kasie :)
  • 0

#76 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.05.2007 - |07:26|

Jako, że zostało zapowiedziane, iż nie będzie TLE v.2.0 - więc podejrzewam, że będa stopniowo łączyć serial z wątkami TLE [na spekulacje o tym można się natknąc praktycznie na każdym forum] i mega finał LOST będzie to musiał w jakiś sposób uwzględnić.

Z pomysłów powyzej - najlepszy jest ten z Benem sprzedającym bilety :afro: Chętnie się wówczas wybiorę pozwiedzać wyspę :P
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#77 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 07.05.2007 - |19:11|

Przed chwilą dowiedziałem się, że serial ma zakończyć się na 108 odcinkach. Jak dla mnie to tragedia. Spokojnie można by go zmieścić w 42 :). Obawiam się jednak najbardziej czego innego - LOST w ogóle się nie zakończy. Oglądalność pójdzie drastycznie w dół i producenci wstrzymają emisję. Podzieli los mojego ukochanego Carnivale, lub końcówka zostanie dorobiona na siłę (jak w Twin Peaks). W ogóle mam wrażenie, że taki los spotka też PB, który podobnie zostaje sztucznie wydłużony.
  • 0

#78 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.05.2007 - |19:19|

Informacje o kolejnych 48 epizodach rzuca pewne światło na możłiwosc zakonczenia. Raczej nie będzie to raunek z zewnątrz - w końcy akcja raunkowa jest juz w toku. Prwadopodobnie zakończy się porażka (nienalezieniem Wyspy). Ratunek, oczywiście jeśli taki nastąpi, przyjdzie od wewnątrz.

48 osiem epizodów oznaczak 50 do 70 dni serialowych. Około dwu i pol miesiaca - czyli koniec nastapi gdzies w poczatkach marca 2005.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#79 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 07.05.2007 - |19:27|

Czyli mniej więcej czas kiedy Sun będzie bardzo zagrożona :D

Ale wg mnie za dużo będzie tych odcinków...

A nawet jeśli byłyby genialne to... nie przyjdzie nowa widownia, bo Lost tworzy swoistą całość. A w czasie przerw na pewno widowni będzie po trochu ubywać, a jeśli jakiś fragmet sezonu będzie napradę słaby spowoduje to klejne spadki oglądalności...

Czarno to widzę... Być może zmiana dnia emisji coś pomoże.
  • 0
...and Justice for All!

#80 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.05.2007 - |19:48|

Ale wg mnie za dużo będzie tych odcinków...

120 to raczej pzreciętnie jak na serial tego rodzaju. Bywały dłuższe. Mnie raczej martwią 9 miesieczne przerwy między sezonami.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych