Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Shield

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#61 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 17.01.2008 - |19:23|

mathic tylko pozazdrościć ,że jeszcze Ci tyle zostało do obejrzenia, w mojej opini 5 sezon to chyba najlepsza seria ze wszystkich seriali jakich widziałem - palce lizać , czekam na komentarz po obejrzeniu :)
  • 0

#62 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.02.2008 - |05:11|

Juz niedlugo 7 sezon. Przeczekac tylko do kwietnia :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#63 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 26.02.2008 - |13:58|

Juz niedlugo 7 sezon. Przeczekac tylko do kwietnia :)

Nie wiem skąd masz info o starcie 7 sezonu ; ja ostatnio znalazłem taką smutną nowinę :

Production on all 13 episodes of the seventh and final season are completed, but awaiting final edit. Will air sometime after the summer.
  • 0

#64 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 26.02.2008 - |14:22|

Nie strasz ludzi :unsure:. tvrage.com podaje cały czas kwiecień, ale tak naprawdę to chyba nie ma oficjalnej daty (właściwie, to liczyłem, że będzie nawet wcześniej ze względu na strajk, bo podobno wszystkie odcinki są już od dawna nakręcone). Przy okazji:

Teaser do 7 sezonu (bez spoilerów):
http://pl.youtube.co...h?v=AkkKBQbXXxE

Użytkownik franek edytował ten post 26.02.2008 - |14:23|

• 0

#65 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2008 - |01:13|

A stad mam:

FX has set a premiere date for the show's sixth season: Tuesday, April 3, a week after new drama "Dirt" ends its season. The premiere will come just over a year after "The Shield's" fifth-season finale; that's the longest gap between seasons the show has had.
The long dry spell comes after a season five finale that saw Lem (Kenneth Johnson) murdered at the hands of one of his strike team partners, Shane (Walton Goggins), who mistakenly believed Lem had given up his crew to Internal Affairs. "Shield" creator Shawn Ryan says the bulk of season six, which will run for 10 weeks, will focus on Vic's (Michael Chiklis) search for Lem's killer, unaware that he's standing right beside him.

Golden Globe winner Forest Whitaker will reprise his role as Internal Affairs investigator John Kavanaugh in season six, though Ryan declined to reveal how many episodes he'll be around. Franka Potente is to join the cast

The show is also gearing up for production on its seventh and final season. Those 13 episodes are scheduled to begin shooting in late spring, with a projected airdate of early 2008.

I nie strasz ze nie bedzie ... bo bym sie zalamal :)
  • 0

#66 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 28.02.2008 - |17:58|

Aż z tego wszystkiego poszukałem jakiegoś info i... Niestety najnowsze dane wskazują, że emisja dopiero we wrześniu :angry: http://blogs.orlando...will-the-s.html Matlas, ten news, który wkleiłeś jest o miesiąc starszy :/

Jedynym pocieszeniem będzie chyba tylko to, że FX sobie w końcu HD założyło...

Użytkownik franek edytował ten post 28.02.2008 - |17:59|

• 0

#67 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 29.02.2008 - |10:35|

No to przyłączam się do Was w czekaniu na siódmy sezon. Serial naprawdę mocny. Genialne postacie, ciekawa fabuła i dużo realizmu. Zdecydowanie jedna z najlepszych telewizyjnych produkcji, jakie widziałem. Tak się powinno robić wszystkie seriale.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#68 nAzGuL22

nAzGuL22

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 115 postów
  • MiastoBytom

Napisano 26.05.2008 - |23:03|

Bez dwóch zdań, realizm, dynamika, konkretna fabuła i brak owijania w bawełnę. Mój plan na wakacje to obejrzeć wszystko prze siódmym sezonem jeszcze raz. Choć z tego co ostatnio czytałem data premiery została przesunięta na październik. Oczywiście mam nadzieję, że źle przeczytałem :)
  • 0

#69 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.09.2008 - |20:39|

No i sezon 7 zaczął się.

Vic i ekipa pomimo niewyobrażalnego gówna w jakie się wpakowali jakoś się trzyma.

Zaczyna się też walka gangów co zwiastuje masę akcji i wiele mocnych scen.

Mamy więc come back najlepszego serialu o glinach, oby tak dalej.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#70 dr. loo-bitch

dr. loo-bitch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 12.09.2008 - |19:15|

jak dla mnie - masta of the episode - billings :rolleyes: ;) :P

armenian lumberjack w wykonaniu shane'a - :blink: :o :huh: :o

jak sobie pomyślę, że to ostatni sezon - to tylko siąść i płakać z żalu
  • 0
Hall of Fame

1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights

#71 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.09.2008 - |16:39|

Ostatni sezon serialu zaczal sie bardzo ciekawie. Ciagle ten sam klimat brudu, ulicznych gangow i zlej psiarni. Ciekawi mnie po odcinku 2 jak to teraz wszystko sie rozwiaze. Ogolnie chyba najlepsz serial z obecnie emitowanych :)
  • 0

#72 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.09.2008 - |17:21|

Po 7x03

No trochę akcja ruszyła do przodu. Jest nieźle, ale według mnie trochę słabiej niż w s5 i s6. Jednak dalej przyjemnie się ogląda. Vic z Shanem tak już się po pas wpakowali w tą wojnę gangów i brudne interesy, że aż trudno marzyć o jakimś nawet malutkim happy endzie. Reszta ekipy została wypchnięta na 3 plan i teraz służą jako zapychacze między akcjami Vicka. Brakuje mi Dutcha z poprzednich sezonów. Szkoda, że to już ostatni sezon :/

Jak na razie 4/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#73 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2008 - |11:31|

7x04

Chyba najlepszy odcinek w tym sezonie. Sytuacja między ormianami a meksykańcami coraz bardziej napięta. Coś czuję, że wkrótce Vic i Shane nie będą mieli za wesoło ;)
Fabuła w tym sezonie rozwija się dosyć powoli i nie wiadomo do czego dąży, a to już ostatni sezon. Niestety. Czekam na coś więcej.

Ocena 5/6
  • 0

#74 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.09.2008 - |21:36|

7x03

Jest bardzo dobrze. Ciężkie klimaty i ogólnie jedno wielkie bagno w jakie wpakowała się ekipa Vica.

Realizmem ten serial nadal przebija resztę.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#75 GARBI

GARBI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 05.10.2008 - |11:34|

szkoda tylko ze napisy sa troszke zaniedbywane, szczegolnie ze to sezon ostatni...
  • 0

#76 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.10.2008 - |18:35|

7x08

No! W końcu mamy genialny odcinek w tym sezonie. Oglądałem go jak zaczarowany i nie chciałem, żeby się kończył :] Ale się porobiło...widać już na horyzoncie koniec serialu i Vic zbliża się do niego wielkimi krokami ;) Nastał początek końca. Aż się łezka w oku kręci...

SPOILERY!
Po tym jak Vic i Ronnie próbowali pozbyć się Shane'a przyszła pora na odwet. Shane szantażem zmusił jakiegoś gangstera, aby zabił Ronniego, podczas gdy sam zaczaił się na Vica. Jednak wszystko poszło nie tak, postrzelona została jedynie dziewczyna Ronniego, a Vic szczęśliwie nie wszedł do domu, w którym już czaił się Shane.
Gangster szybko został namierzony, złapany...i tu zaczyna się cała akcja, te emocje, gra pozorów i Shane który musi zrobić wszystko, aby gangster go nie wydał. Świetna scena przesłuchania i moment w którym w końcu pęka i wydaje tożsamość swojego zleceniodawcy i miny wszystkich na posterunku...po prostu miód. Shane'owi udaje się zwiać na chwilę przed jego ujawnieniem i teraz zacznie się polowanie :] No i oczywiście końcówka, na którą czekałem od początku sezonu - Vic w końcu zakłada rezygnacje i idzie dopaść go na własną rękę. Ostatnia wymiana zdań z Claudette - priceless :] Do końca już tylko 5 odcinków i coś czuję, że będą to najlepsze odcinki w serialu. Tak to się wszystko świetnie zapowiada, że aż nie chcę żeby to się skończyło. No właśnie, pozostaje pytanie: Jak to się wszystko skończy? Jak rozwiążą konflikt Vic vs Shane? Pewnie ktoś umrze, może ktoś pójdzie do więzienia...nie wiem, ale na pewno nie będzie happy endu. Nie może być, nie w Shieldzie :] Ah...Co ja biedny zrobię jak Shield się skończy?... :]

Odliczam godziny do następnego odcinka.

Ocena 6/6
  • 0

#77 Craven

Craven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 22.10.2008 - |21:47|

Może ktoś zajął by się napisami - zostało 7 odcinków a tu kiszka straszna pod tym względem...
  • 0

#78 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.10.2008 - |18:52|

7x09

No w końcu zaczęła się akcja bez trzymanki, na którą czekałem od początku sezonu! Mamy więc kolejny świetny odcinek. W ogóle 7 sezon powinien się zacząć od odcinka 7x08, wtedy byłby to prawdopodobnie najlepszy sezon. A tak ostateczna konfrontacja została rozpisana na ostatnie 5 odcinków. Z drugiej strony może to i dobrze, bo mamy teraz więcej akcji i więcej emocji :] Aż nie chcę myśleć o końcu serialu :( Wracając do odcinka...

Spoilery!
Jest tak jak myślałem. Vic na własną rękę próbuje dorwać Shane'a. Brak odznaki mu to jednak trochę utrudnia. Tymczasem Claudette rozwiązuje Strike Team i Ronnie jest uziemiony. Szkoda, że poboczne wątki np. Dutch'a lub Acevedy nie są już takie ciekawe. Vic'owi w końcu udaje się namierzyć Shane'a i tu mamy świetną scenę przed szpitalem. Vic wyciąga spluwę celuje w niego, ale podjeżdża nagle radiowóz, żona Shane'a mówi, że ten koleś (Vic) ma broń. Biedny Vic bez odznaki nie jest w stanie nic zrobić, zostaje zgarnięty przez policję, a Shane z rodzinką odjeżdżają. O akcji dowiaduje się żona Vica i przestaje mu ufać...teraz jest już całkiem sam.

Świetnie się prezentuje druga część sezonu. Ta akcja, te napięcie, te emocje i ten Shieldowski realizm i brud ;]
Już tylko 4 odcinki...

Ocena 6-/6
  • 0

#79 GARBI

GARBI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 30.10.2008 - |22:01|

Wiem ze to nie miejsce na poruszanie tego tematu, ale wiele osob nawet wsrod moich znajomych czeka na napisy do 8 odcinka. Nie wiem dlaczego The Shield jest co by nie mowic troche pomijany. Ciezko sie oglada bez napisow nawet z miare dobra znajomoscia jezyka angielskiego. Takze jesli znajdzie sie jakis tlumacz to chwala mu i wielkie dzieki:)))
  • 0

#80 snight

snight

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.10.2008 - |16:11|

Strasznie popieram kolege, do 9 odcinka napisy juz sa, a ciagle nie ma do 8 :(

jakby sie tu ktos znalazl, to czuje, ze bardzo wiele osob byloby mu bardzo wdziecznych!!

A przynjamniej jakby ktos wiedzial, skad pobrac angielskie napisy i mogl tu albo na PM napisac, to bylbym strasznie wdzieczny (wybaczcie, ze w tym temacie, ale nie mam pomyslu, gdzie moge juz szukac)

EDIT dzieki, juz sa :)

Użytkownik snight edytował ten post 02.11.2008 - |18:47|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych