The Shield
Napisano 17.01.2008 - |19:23|
Napisano 26.02.2008 - |05:11|
Napisano 26.02.2008 - |13:58|
Juz niedlugo 7 sezon. Przeczekac tylko do kwietnia
Nie wiem skąd masz info o starcie 7 sezonu ; ja ostatnio znalazłem taką smutną nowinę :
Production on all 13 episodes of the seventh and final season are completed, but awaiting final edit. Will air sometime after the summer.
Napisano 26.02.2008 - |14:22|
Teaser do 7 sezonu (bez spoilerów):
http://pl.youtube.co...h?v=AkkKBQbXXxE
Użytkownik franek edytował ten post 26.02.2008 - |14:23|
Napisano 28.02.2008 - |01:13|
FX has set a premiere date for the show's sixth season: Tuesday, April 3, a week after new drama "Dirt" ends its season. The premiere will come just over a year after "The Shield's" fifth-season finale; that's the longest gap between seasons the show has had.
The long dry spell comes after a season five finale that saw Lem (Kenneth Johnson) murdered at the hands of one of his strike team partners, Shane (Walton Goggins), who mistakenly believed Lem had given up his crew to Internal Affairs. "Shield" creator Shawn Ryan says the bulk of season six, which will run for 10 weeks, will focus on Vic's (Michael Chiklis) search for Lem's killer, unaware that he's standing right beside him.
Golden Globe winner Forest Whitaker will reprise his role as Internal Affairs investigator John Kavanaugh in season six, though Ryan declined to reveal how many episodes he'll be around. Franka Potente is to join the cast
The show is also gearing up for production on its seventh and final season. Those 13 episodes are scheduled to begin shooting in late spring, with a projected airdate of early 2008.
I nie strasz ze nie bedzie ... bo bym sie zalamal
Napisano 28.02.2008 - |17:58|
Jedynym pocieszeniem będzie chyba tylko to, że FX sobie w końcu HD założyło...
Użytkownik franek edytował ten post 28.02.2008 - |17:59|
Napisano 29.02.2008 - |10:35|
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 26.05.2008 - |23:03|
Napisano 11.09.2008 - |20:39|
Vic i ekipa pomimo niewyobrażalnego gówna w jakie się wpakowali jakoś się trzyma.
Zaczyna się też walka gangów co zwiastuje masę akcji i wiele mocnych scen.
Mamy więc come back najlepszego serialu o glinach, oby tak dalej.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 12.09.2008 - |19:15|
armenian lumberjack w wykonaniu shane'a -
jak sobie pomyślę, że to ostatni sezon - to tylko siąść i płakać z żalu
1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights
Napisano 18.09.2008 - |16:39|
Napisano 18.09.2008 - |17:21|
No trochę akcja ruszyła do przodu. Jest nieźle, ale według mnie trochę słabiej niż w s5 i s6. Jednak dalej przyjemnie się ogląda. Vic z Shanem tak już się po pas wpakowali w tą wojnę gangów i brudne interesy, że aż trudno marzyć o jakimś nawet malutkim happy endzie. Reszta ekipy została wypchnięta na 3 plan i teraz służą jako zapychacze między akcjami Vicka. Brakuje mi Dutcha z poprzednich sezonów. Szkoda, że to już ostatni sezon :/
Jak na razie 4/6
Napisano 27.09.2008 - |11:31|
Chyba najlepszy odcinek w tym sezonie. Sytuacja między ormianami a meksykańcami coraz bardziej napięta. Coś czuję, że wkrótce Vic i Shane nie będą mieli za wesoło
Fabuła w tym sezonie rozwija się dosyć powoli i nie wiadomo do czego dąży, a to już ostatni sezon. Niestety. Czekam na coś więcej.
Ocena 5/6
Napisano 28.09.2008 - |21:36|
Jest bardzo dobrze. Ciężkie klimaty i ogólnie jedno wielkie bagno w jakie wpakowała się ekipa Vica.
Realizmem ten serial nadal przebija resztę.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 05.10.2008 - |11:34|
Napisano 22.10.2008 - |18:35|
No! W końcu mamy genialny odcinek w tym sezonie. Oglądałem go jak zaczarowany i nie chciałem, żeby się kończył :] Ale się porobiło...widać już na horyzoncie koniec serialu i Vic zbliża się do niego wielkimi krokami
SPOILERY!
Po tym jak Vic i Ronnie próbowali pozbyć się Shane'a przyszła pora na odwet. Shane szantażem zmusił jakiegoś gangstera, aby zabił Ronniego, podczas gdy sam zaczaił się na Vica. Jednak wszystko poszło nie tak, postrzelona została jedynie dziewczyna Ronniego, a Vic szczęśliwie nie wszedł do domu, w którym już czaił się Shane.
Gangster szybko został namierzony, złapany...i tu zaczyna się cała akcja, te emocje, gra pozorów i Shane który musi zrobić wszystko, aby gangster go nie wydał. Świetna scena przesłuchania i moment w którym w końcu pęka i wydaje tożsamość swojego zleceniodawcy i miny wszystkich na posterunku...po prostu miód. Shane'owi udaje się zwiać na chwilę przed jego ujawnieniem i teraz zacznie się polowanie :] No i oczywiście końcówka, na którą czekałem od początku sezonu - Vic w końcu zakłada rezygnacje i idzie dopaść go na własną rękę. Ostatnia wymiana zdań z Claudette - priceless :] Do końca już tylko 5 odcinków i coś czuję, że będą to najlepsze odcinki w serialu. Tak to się wszystko świetnie zapowiada, że aż nie chcę żeby to się skończyło. No właśnie, pozostaje pytanie: Jak to się wszystko skończy? Jak rozwiążą konflikt Vic vs Shane? Pewnie ktoś umrze, może ktoś pójdzie do więzienia...nie wiem, ale na pewno nie będzie happy endu. Nie może być, nie w Shieldzie :] Ah...Co ja biedny zrobię jak Shield się skończy?... :]
Odliczam godziny do następnego odcinka.
Ocena 6/6
Napisano 22.10.2008 - |21:47|
Napisano 29.10.2008 - |18:52|
No w końcu zaczęła się akcja bez trzymanki, na którą czekałem od początku sezonu! Mamy więc kolejny świetny odcinek. W ogóle 7 sezon powinien się zacząć od odcinka 7x08, wtedy byłby to prawdopodobnie najlepszy sezon. A tak ostateczna konfrontacja została rozpisana na ostatnie 5 odcinków. Z drugiej strony może to i dobrze, bo mamy teraz więcej akcji i więcej emocji :] Aż nie chcę myśleć o końcu serialu
Spoilery!
Jest tak jak myślałem. Vic na własną rękę próbuje dorwać Shane'a. Brak odznaki mu to jednak trochę utrudnia. Tymczasem Claudette rozwiązuje Strike Team i Ronnie jest uziemiony. Szkoda, że poboczne wątki np. Dutch'a lub Acevedy nie są już takie ciekawe. Vic'owi w końcu udaje się namierzyć Shane'a i tu mamy świetną scenę przed szpitalem. Vic wyciąga spluwę celuje w niego, ale podjeżdża nagle radiowóz, żona Shane'a mówi, że ten koleś (Vic) ma broń. Biedny Vic bez odznaki nie jest w stanie nic zrobić, zostaje zgarnięty przez policję, a Shane z rodzinką odjeżdżają. O akcji dowiaduje się żona Vica i przestaje mu ufać...teraz jest już całkiem sam.
Świetnie się prezentuje druga część sezonu. Ta akcja, te napięcie, te emocje i ten Shieldowski realizm i brud ;]
Już tylko 4 odcinki...
Ocena 6-/6
Napisano 30.10.2008 - |22:01|
Napisano 31.10.2008 - |16:11|
jakby sie tu ktos znalazl, to czuje, ze bardzo wiele osob byloby mu bardzo wdziecznych!!
A przynjamniej jakby ktos wiedzial, skad pobrac angielskie napisy i mogl tu albo na PM napisac, to bylbym strasznie wdzieczny (wybaczcie, ze w tym temacie, ale nie mam pomyslu, gdzie moge juz szukac)
EDIT dzieki, juz sa
Użytkownik snight edytował ten post 02.11.2008 - |18:47|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »