Skocz do zawartości

Zdjęcie

AXN po raz kolejny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#61 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.02.2009 - |20:46|

Jeszcze tylko odniosę się do tego co napisałeś i już nie będę kontynuował offtopa. :)

Ja nie twierdzę, że AXN jest słabo dostępny. Chodzi mi o to, że TVN potrafi robić szum medialny wokół nowych produkcji na ich antenie. Na dwa miesiące przed premierą zaczynają puszczać trailery i rzucać teksty typu "Najlepszy serial ostatnich lat", a ludzie się na to łapią. :) Zaczynają czekać na ten serial, żeby zobaczyć "z czym to się je" i może im się spodoba. Jak by nie patrzeć, AXN czy TVP tak nie robią. To znaczy może i robią, ale na mniejszą skalę, co skutkuje tym, że trzeba naprawdę wiedzieć, że dany serial się zaczyna. Trzeba być w temacie. Osoba postronna, z przypadku raczej tego nie obejrzy. A przecież wszystkim nam zależy na tym, żeby jak najwięcej osób poznało admirała Adamę, prawda? :)
A jeśli chodzi o godziny emisji pewnych seriali to wiesz, Californication = masa seksu, Dexter = masa ćwiartowania zwłok. Nic dziwnego, że puszczają to o bardzo późnych porach. BSG takie brutalne nie jest, więc spokojnie mógłby lecieć o 20:00.
A że nie są to TVN'owskie klimaty... Może i nie są, ale myślę że taka odmiana mogłaby przyciągnąć widzów.
  • 0

#62 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.02.2009 - |05:29|

Bez przesady z ta widownią, AXN jest praktycznie w każdej kablówce i do tego jest na platformach cyfrowych.

Ja mam kablowke pelny pakiet i nie mam AXN Sc-Fi.. jest tylko AXN zwykle, ani nawet eurosportu nie mam :( Ba, nie znam nikogo poza mna kto ma AXN.. Takze z widownia to prawda..
Pisalem maila do AXN-u kiedys i powiedzieli ze to zalezy od firmy od kablowki. Do nich pisalem nie raz i nie dostalem odpowiedzi

Tak jak napisałeś to wina kablówki, nie AXN a poza tym i tak nie ma problemu bo potem praktycznie każdy serial z SciFi przechodzi do głównego kanału AXN.
I to już koniec offtopa o AXN kolejne posty będą usuwane.
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.02.2009 - |05:58|

• 0

#63 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.02.2009 - |11:01|

BSG takie brutalne nie jest, więc spokojnie mógłby lecieć o 20:00.

Mógłby ale nie poleci. Taka polityka tvnu że seriale zagraniczne emitują koło północy albo w przerwach wakacyjnych czy zimowych i przerywają emisje kiedy chcą i na ile chcą.

A co do samego BSG Classic w AXN Sci Fi to niewykluczone że tak będzie. Jak na razie ramówki AXN Sci Fi w Czechach i w Polsce są takie same. Widzę że u nich też dopiero w marcu startuje drugi sezon Atlantis więc wszystko się zgadza.
Szkoda tylko że odpuścili ten nowy BSG. Może Sci Fi Channel się za to zabierze jak już wprowadzi do Polski wersję HD. Na pewno BSG w HD byłby niezła reklamą dla tego kanału.

Użytkownik Pawel edytował ten post 13.02.2009 - |11:04|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#64 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 22.03.2009 - |19:27|

dzisiaj widzialem zwiastun BSG (tylko ze classic) na axn scifi, emisja ma sie zaczac 7 kwietnia o 22 i ma byc nadawane we wtorek i czwartek tzn tak mi sie wydaje bo w programi emisji jest
Galactica I. / 1 SCIENCE FICTION / DRAMA 44'

moze pozniej zaczna pokazywac nowa wersje (a moze wkoncu babylon 5 pokaza)
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#65 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.03.2009 - |19:46|

Na nowe BSG na AXN bym narazie specjalnie nie liczył. Wystarczy spojrzeć z jakim opóźnieniem wyemitowali SG-1 i Atlantis. Chociaż teraz jak BSG się skończyło może się pokuszą.

@Pawel nie liczyłbym zbytnio na Sci Fi Channel nawet po wprowadzeniu HD. Po szczerości to kupiłem n boxa głównie dla tego kanału i szczerze zaczynam mieć go dość. Już mi się znudziło oglądać powtórki ST:ENT i Quantum Leap. Jak już pojawi się HD to pierwszą rzeczą jaką zrobią to powtórzą wszystko co leciało przez te dwa lata czyli czeka nas jeszcze więcej powtórek.

Do tego o lektorach na obydwu kanałach nawet nie wspomnę. Jedyny plus że na Sci Fi Channel można wyłączyć głos [znaczy się lektora ;) ] i od czasu do czasu włączyć napisy.
  • 0
don't try

#66 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.06.2009 - |08:47|

Jednak AXN Sci Fi rozpocznie emisję pierwszego sezonu nowego Battlestar Galactica. Nastąpi to 7 lipca. Oby tylko nie skończyli jak TVP na jednym sezonie.

źródło: PrimeTime.blox.pl.
  • 0

#67 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.06.2009 - |09:03|

Akurat AXN jak już zaczyna to leci z serialem co widać choćby ostatnio przy SG-A. Więc i tutaj możemy się spodziewać, że zobaczymy więcej niż pierwszy sezon. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#68 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 24.06.2009 - |16:11|

Raczej będzie całość sadząc po emisji SG-1 i SGA (tu jeszcze nie wiadomo co z 5 sezonem), Farscape, TNG. Najwyżej możemy nie zobaczyć filmów Razor i The Plan - byłaby szkoda, ale przecież Peacekeepers Wars też nie wyemitowali.

Szkoda też, że nie zdecydowano się na drugi sezon Classic BSG. Pierwszy jest całkiem przyzwoity, choć nie każdemu tak stara produkcja przypadnie do gustu.

Użytkownik baku edytował ten post 24.06.2009 - |20:51|

• 0

#69 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.06.2009 - |16:21|

ale przecież Peacekeepers Wars też nie wyemitowali.

A właśnie ,że wyemitowali, i to zanim zaczęli Farka. Jakieś 2-3 lata temu, chyba zanim jeszcze powstały odnogi głównego AXN.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#70 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.06.2009 - |18:17|

ale przecież Peacekeepers Wars też nie wyemitowali.

A właśnie ,że wyemitowali, i to zanim zaczęli Farka. Jakieś 2-3 lata temu, chyba zanim jeszcze powstały odnogi głównego AXN.

A nie leciało to czasem na Hallmarku?

Użytkownik Pawel edytował ten post 24.06.2009 - |18:18|

• 0

#71 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.06.2009 - |23:43|

Hm..... na Hallmarku na pewno leciał, i to w 2 częściach ale jestem przekonany, że leciał też na AXN właśnie po emisji w Hallmarku.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#72 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.06.2009 - |08:21|

Znów będzie BSG Mini Series leciec na AXN Sci-Fi - I część 30.06.09, druga 02.07.09.

Qrde mogliby dać całą serię w końcu a nie tylko pilota....
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#73 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.06.2009 - |08:53|

Qrde mogliby dać całą serię w końcu a nie tylko pilota....

A to czytałeś :

Jednak AXN Sci Fi rozpocznie emisję pierwszego sezonu nowego Battlestar Galactica. Nastąpi to 7 lipca. Oby tylko nie skończyli jak TVP na jednym sezonie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#74 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 30.06.2009 - |14:59|

7 lipca? Rzeczywiście sie tak reklamują, ale przecież dzisiaj jest 30 czerwca i o 22:00 zostanie wyemitowana pierwsza część pilota z 2003 roku.
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#75 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.06.2009 - |17:17|

7 lipca? Rzeczywiście sie tak reklamują, ale przecież dzisiaj jest 30 czerwca i o 22:00 zostanie wyemitowana pierwsza część pilota z 2003 roku.

No i słusznie. Najpierw wyemitują miniserial a potem przejdą wreszcie do pierwszego sezonu.
  • 0

#76 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.07.2009 - |20:03|

Po raz kolejny AXN SCIFI mnie mile zaskoczyło. Wydaje mi się, że po tym jak puścili wszystkie sezony SG-1 i w miarę szybko puszczają SGA (nie wspominając o zupełnej nowości, czyli "Sanctuary"), to jest duża szansa, że nie poprzestaną na pierwszym sezonie.
  • 0

#77 Maro66

Maro66

Szeregowy

• VIP
  • 23 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 01.07.2009 - |22:46|

Być może będą ciągnąć całość. Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu na AXN SciFi walą reklamy w trakcie emisji. Jak dla mnie jest to dość uciążliwe podczas nagrywania. Wcześniej nastawiałem nagrywarkę i z głowy, a ostatnio musiałem siedzieć z pilotem w dłoni. :D
  • 0
Time is meaningless, and yet it is all that exists.

#78 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 14.07.2009 - |22:25|

Moj dekoder juz od 1 odcinka BSG na axn sci fi nagrywa caly sezon =]
  • 0

#79 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.07.2009 - |17:26|

Kurczę, nie brzmi dobrze, a ja już rodzinkę wciągnąłem:

http://primetime.blo...szy-od-TVP.html

Wychodzi na to, że na AXN Sci Fi jak na razie też obejrzymy tylko pierwszy sezon.
No chyba że będzie jak z Atlantis, gdzie też w pewnym momencie puścili powtórki, a potem polecieli dalej.
  • 0

#80 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.07.2009 - |18:09|

Ja tam nie tracę nadziei. Może chcą 2 sezon puścić na jesień, kiedy więcej ludzi ogląda TV. Mogliby też zrobić jakąś reklamę serialu na głównym AXN.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych