Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#61 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 19.02.2006 - |18:00|

Zaraz zaraz cos mi swita z tym serialem, czy to nie jest o jakims gosciu co byl w FBI(czy czyms takim) ale zostal wybrany do ochrony obcych, zmontowali mu implanty jakies(co mogl dzieki temu kozystac z technologi obcych{np bron podzczepiona do ramion})????

nom, pracowal w FBI i dostal propozycje wspolpracy z Taelonczykami ktora odmowil, ale kiedy ktoś zabił mu żonę zgodził się na nią. Wszczepiono mu implant CVI dzięki któremu miał świetną pamięć oraz otrzymał skrill - tą podczepianą broń. :)
  • 0

#62 sahrk

sahrk

Szeregowy

• Email
  • 32 postów

Napisano 19.02.2006 - |18:07|

nom, pracowal w FBI i dostal propozycje wspolpracy z Taelonczykami ktora odmowil, ale kiedy ktoś zabił mu żonę zgodził się na nią. Wszczepiono mu implant CVI dzięki któremu miał świetną pamięć oraz otrzymał skrill - tą podczepianą broń. smile.gif

Ta wiedzialem ze kojarze, bo gdzies kiedys to juz lecialo w tv tylko nie pamietam gdzie i kiedy.
Ps ogladlele wiecej niz 4 odcinki, ale nie bede opowiadal...
  • 0

#63 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 19.02.2006 - |19:02|

Ojojoj będzie tego:
Przystanek Alaska (stare, ale świetne)
Ostry Dyżur (szkoda, że w Polsce puścili tylko do połowy szóstego sezonu, jak w USA jest chyba 10)
Grey's Anatomy (świetnie przedstawione pomylone życie młodych chirurgów)
Lost (no comments)
Alias (szkoda, że w Polsce puścili tylko 1-wszy sezon, na drugi czekam od dwóch lat)
Gotowe na wszystko (takie wredne, że aż się je miło ogląda)
Dowody zbrodni (porusza dość kontrowersyjne morderstwa sprzed 20-30 lat)
Detektyw Monk (każdy geniusz ma swoją cenę)
  • 0

#64 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.02.2006 - |13:30|

A ja polecam pewien serialik co się zwie Jeremiah, uważam że jest świetny, szkoda tylko że go skasowali po drugim sezonie. Naprawdę wart polecenia, no i powinni go obejżeć fani Straczyńskiego(babylon 5). :D
  • 0

#65 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 22.02.2006 - |00:29|

Z nowych produkcji, nie będących SF, mogę szczerze polecić COMMANDER IN CHIEF (GŁÓWNODOWODZĄCA). Serial opowiada o pierwszej kobiecie-prezydencie USA. Bardzo konkretne political fiction. W rolach głównych Geena Davis i Donald Sutherland.
  • 0

#66 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.02.2006 - |00:48|

Jooboo z chęcią oglądnoł bym COMMANDER IN CHIEF oraz Deadwood (western) ale żadna grupa nie wzieła się za tłumaczenie tych świetnych seriali, a na razie tłumaczą to ludzie z doskoku i jest tylko kilka pierwszych odcinków.
Veritas też jakoś dziwnie jest na hataku tłumaczony, nie po kolei

Jak by więc ktoś z hataka mógł to gorąco zachęcam zwłaszcza że za chwlie skończą się sezony wszystkich seriali przez Hatak tłumaczonych.
Atlantyda i Surface się skończyło.

Mój angielski do tłumaczeń się nie nadaje, zresztą do całkowitego zrozumienia filmu/serialu też dlatego musze czekać na napisy :/
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#67 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.02.2006 - |18:47|

Po B5, Farscape, Taken i paru innych przyszedł czas na Prison Break. Co prawda nie jest on typowym SF, a nawet wcale nie należy do tego gatunku, ale po 7 odcinkach zachęcam i polecam. Mam pytanie, czy poza 1 sezonem jest jakieś info o dalszych?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#68 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2006 - |18:50|

Po B5, Farscape, Taken i paru innych przyszedł czas na Prison Break. Co prawda nie jest on typowym SF, a nawet wcale nie należy do tego gatunku, ale po 7 odcinkach zachęcam i polecam. Mam pytanie, czy poza 1 sezonem jest jakieś info o dalszych?

Za kilka tygodni zaczyna się drugi sezon. jedyne info, że bądą dalej uciekać.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#69 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.02.2006 - |19:00|

To nie jest sezon 2 tylko ostatnie odcinki s1 dokładnie 14-16, które puszczane są po długiej przerwie jaka nastąpiła po s1e13
I nie wydaje mi się aby mógł być s2, zresztą ten serial to film w odcinkach więc najlepiej jak by się sensownie zakończył, z taką klasą jaką reperezntował przez poprzednie 13 odcinków

Użytkownik Quendi edytował ten post 22.02.2006 - |19:01|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#70 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2006 - |19:11|

To nie jest sezon 2 tylko ostatnie odcinki s1 dokładnie 14-16, które puszczane są po długiej przerwie jaka nastąpiła po s1e13
I nie wydaje mi się aby mógł być s2, zresztą ten serial to film w odcinkach więc najlepiej jak by się sensownie zakończył, z taką klasą jaką reperezntował przez poprzednie 13 odcinków

Mylisz się.

http://www.fox.com/p...break/showinfo/
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#71 Sony

Sony

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 27.02.2006 - |22:09|

Ja zaś poszukuje informacji na temat DARK LIGHT - pierwszy odcinek był całkiem całkiem.

B5 - po za serialem są jeszcze trzy filmy pełnometrazowe :
Babylon 5 - In the Beginning
Babylon 5 - The River Of Souls
Babylon 5 - Third Space

Warto o nich pamiętać. :D

Nie pojmuję zaś zachwytów nad Lost, jak dla mnie jest do słabt serial, ale cóż, ostatnio nawet SG-1 i Atlantis mi się nudzi. :D

Z dobrych seriali polecam : Inside, Numb3rs.
  • 0

#72 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 27.02.2006 - |23:38|

A nie więcej coś tych filmów ze świata B5?
http://napisy.scifi....e=article&sid=7
  • 0

#73 Ishara

Ishara

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.02.2006 - |23:45|

Poza wymienionymi wcześniej serialami uważam że naprawdę warto polecić serial Dead like Me. Niby nie SF ale to naprawdę wspaniały serial. Na pierwszy rzut oka wydawała mi się to zwykła od taka komedyjka, ale jak to obejrzałam to szczenka mi opadła czemu to skasowali. Ten serial jest wyjątkowy, niekonwencjonalne spojrzenie na śmierć, wspaniały humor, realistyczne problemy (przynajm,niej te rodziny Georgie), brak zbędnego upiększania i cenzury (jak ktoś nie lubi przekleństw to może niech nie ogląda...), nie ma jasnego spojrzenia na to czy postać jest dobra czy zła, nie można z góry ocenić postaci ponieważ w każda chwila jest istotna, każda postać jest doskonale zbudowana i realistyczna.
A tak dla zachęty dla fanów SG i LOST to możemy tu zobaczyć gościnnie aktorów grających w SG (Apophis, Meybourne, Lee) oraz aktora grającego w LOST (Micheala) wprawdzie krótko ale zawsze miło zobaczyć znajomą twarz :).

Ten serial jest jedynym serialem który mógłby próbować zagrozic solidnemu pierwszemu miejscu Farka w moim rankingu więc naprawdę bardzo polecam.
  • 0

#74 Sony

Sony

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 28.02.2006 - |18:32|

Krucjata - CRUSADE - to osobny serial, podobnie jak Legend of the Rangers.

Są warte polecenia, zwłaszcza fanom B5.
  • 0

#75 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 28.02.2006 - |19:55|

Te odcinki są już w sieci pod sezonem 1. Ciekawe jest to, że są o połowe mniejsze pojemnościowo, choć robione przez tę samą grupę. A na oficjalnej stronie jest zapowiedź nowych odcinków już od marca.

Użytkownik jack edytował ten post 15.03.2006 - |12:55|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#76 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.03.2006 - |21:13|

Witam mam pytanie własnie skonczyl sie SG1, SGA, BSG, Surface i Threshold wiec co warto ogladac no i co teraz leci w piatki wieczorem zamiast SG1,SGA io BSG?????
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#77 Sergi86

Sergi86

Szeregowy

• Email
  • 7 postów
  • MiastoSosnowiec - Centrum

Napisano 16.03.2006 - |21:31|

jak lubisz klimaty fallout-owskie to polecam jeremiah świat po pandemi w której zgineli wszystcy powyżej 15 roku życia (no prawie :P ) i jest jeden ziomek jeremiah który stara sie go naprawić
albo
The 4400 - w 20 wieku 4400osób znikneło (porwani przez ufo?) nagle wracają (po co to sie dowiesz jak zaczniesz oglądać :P :D) z tajemniczymi zdolnościami i jest takie biuro które ich nadzoruje wrac z konkurencyjną ze sie tak wyraże fundacją która chce ich przyciągnąć zjednoczyc itepe
Farscape niektórym sie podoba innym nie jakdla mnie zbyt wiele nudnych odcinków za to ostatnie 1,5 sezona świetne :P
B5 zdecydowanie!!! jak nie oglądałeś to se oglądnij klasyka świetny serial do tegojest 6 filmów + 13 odcinkowy serial Crusade (który niestety nie doczekał sie dalszych epizodów ze względu bodajże na biednego producenta :/ a serial naprawde niezły :( )

Użytkownik Sergi86 edytował ten post 16.03.2006 - |21:35|

• 0

#78 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.03.2006 - |22:07|

1. 4400 jest świetne - ale to żadna nowość. Ja zaczynam dopiero drugi sezon oglądać. Polecam !

2. Invasion - powoli się rozkręca, ale naprawdę warto obejrzeć. Chociaż jeśli lubisz bardzo SG i BSG, to moze się wydawać nieco "rozlazłe". No i dzieje się w małym miasteczku, a nie na planetach :) Można to porównać troche do "porywaczy ciał".

3. Surface - ogladam to w przerwach miedzy innymi serialami - kiedy brakuje mi akurat odcinków do oglądania. Taka bajeczka dla grzecznych dzieci - oglada się fajnie, ale na długo ten serial w pamieci raczej nie pozostanie - ma zbyt dużo niedociągnięć i za bardzo familijny klimat.

Ale zdaje się, ze kolega wolfkiller pyta raczej o nowości, a te seriale juz sa od dłuższego czasu.

Użytkownik DanielP edytował ten post 16.03.2006 - |22:09|

• 0

#79 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.03.2006 - |23:57|

nowosci to - The Unit, E-RING, Invasion, Supernatural, Bones, In Justice i wiele innych:)
btw - 21 marca wraca Prison Break po polrocznej niemal przerwie i wkoncu dowiemy sie jak ten serial sie skonczy (serial ten trwa prawdopodobnie jeden sezon) :)
  • 0

#80 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.03.2006 - |01:26|

supernatural polecam, obecnie tworzę bazę danych do serialu.

sam serial ma najprawdopodbniej 22 odcinki, z czego 16 już wyemitowano, 17 będzie albo 30 marca albo 6 kwietnia, po internecie krąża dwie daty, ja liczę na marzec......

Invasion sie zakręca, a nie rozkręca, tam już nic nie jest takie proste, za każdą rozwiązaną zagadkę, dają nam 3 inne do rozwiązania ;)

Unit odradzam, dla 5 minut akcji nie warto się nudzić (albo i gorzej) przez pozostałe 40

4400 za niegługo rusza z 3 sezonem, warto zobaczyć.

edit wiedziałem, że gdzieś już widziałem taki temat

http://forum.gwrota....php?showtoSezon pic=5064

Użytkownik Toudi edytował ten post 17.03.2006 - |01:28|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych