Odcinek 038 - S02E14 - One of Them
Napisano 16.02.2006 - |23:32|
Napisano 17.02.2006 - |00:09|
daje 9/10
1 za to że locke jednak wstukał ten kod.... a się tak fajnie zapowiadało
pozdrawiam.
Napisano 17.02.2006 - |00:11|
Mamy tu brakujący hieroglif który napewno jest ważny w sensie całego odczytu.
Napisano 17.02.2006 - |00:13|
Wiecie jak działają wyświetlacze obrotowe? Na walcu przyczepione są listwy z nadrukiem zawierajacym to co ma być wyświetlone. Wiadomo - dawniej na dworcach takie wyświetlacze były normą. Jeżeli wyświetlacz ma pokazywać cyfry od 0 do 9, to na kolejnych listwach będą wydrukowane te cyfry. Aby wyświetlić np. cyfrę 5 a zaraz po niej cyfrę np. 4 (nie kolejną), walec musi dokonać obrotu w przód przeskakując wysztkie kolejne cyfry, aż zatrzyma się na 4.
Wyświetlacz w bunkrze po wpisaniu kodu obracał walcem tak aby na kolejnych pozycjach znów pokazały się odpowienie cyfry. Dokonywał zawsze kilku obrotów, podczas których nigdy nie było widać, że na walcu znajdują się karty jakiegoś innego koloru.
Producenci zrobili sobie jaja. I myślę że tego typu chamskich naciągnięć, które mi akurat uniemożliwiają "zintegrowanie" się z oglądanym filmem i zapomnienie że to tylko film - czyli psują dobrą rozrywkę, będzie więcej.
Napisano 17.02.2006 - |00:24|
Moj pierwszy post . W koncu sie zarejestrowalem.
Powiem od razu, nie bede przeciagal...
Tak odnosnie tych hieroglifow to wydaje mi sie ze jest to TYLKO JEDNO SLOWO!
Dlaczego tak mysle?!
1. Pierwsze slowo od razu po hieroglfach przypomina cos jakby wymowe tego.
2. To drugie wyglada mi na cos podobnego do TO BE w odmianie ang
i 3. DIE mowi samo za siebie!
spojrzcie wyrzej powtarza sie CAUSE (przyczyna?!) nie wiem jak to dokladnie przetlumaczyc.
No to to co chcialem powiedziec to powiedzialem...
Co o tym myslicie ?! :>
http://www.slp.vectr...spoom/alpha.mpg moj montaz ;]
http://www.ustka.host.sk
Napisano 17.02.2006 - |01:01|
Odcinek dobry, tylko Lock coś taki w gorącej wodzie kąpany. Mogłby zobaczyc co sie jednak stanie ;]
8,7/10
Napisano 17.02.2006 - |01:01|
- kazdy znak to jedna litera,
- kazdy znak to jakis wyraz i tu sprawa sie komplikuje gdyz inna kolejnosc powoduje zmiane znaczniena calosci ;/ czyli pojdeynczy znak znaczy cos a 2 znacza calkowicie cos innego
przy okazji hieroglify czyta sie od prawej do lewej
Napisano 17.02.2006 - |01:15|
Po szybkim "przelocie" wszystkich postów, nikt z was, chyba(!), nie pomyślał, że Sayid powiedział te ostatnie słowa Charliemu ("Ty też o tym zapomniałeś?") dlatego, że może wiedzieć o napadziej przez niego na Sun. Wypomniał mu okrucieństwo Innych, co sam przeżył i jak sam ich nienawidził (porwanie Clair), a teraz nagle zaczyna działać jak oni (poprzedni odcinek). Myśle że Sayid wyprzedził Locka i Jacka, jako DEDE REPORTER wie o incydencie z Sun i albo postara się Charliego sprowadzić na dobrą droge i tutaj - dowiedziec się gdzie jest broń -, albo wpadnie w trans torturowania i Charlie bedzie jego drugą ofiarą , czego osobiście mu nie zyczę :afro:
Odcinek dobry, tylko Lock coś taki w gorącej wodzie kąpany. Mogłby zobaczyc co sie jednak stanie ;]
8,7/10
hmm bez przesady, skad niby Sayid mialbym to wiedziec, za daleko grzebiesz i za duzo sobie dopowiadasz.. zauwaz ze Sayid mowil o Claire i dziecku bo to dla nich Charlie zabil Ethana i wogole szedl za nim. Moim zdaniem szukal poprosu sojusznika na wszelki wypadek, trzeba zauwazyc ze Charlie zabil Ethana i tez nie mial zadnych wyzutow sumienia nie czul zalu. Dla mnie ten nowy gosc to ewidentny 'inny'.
Mam przeczucie ktore moze okazac sie prawdopodobne (nie czytam spoilerow:P) mianowicie, Lostowicze znajda gdzies ksiazke/spis tych dziwnych symboli i ich znaczenia, pokazna biblioteka jest, a Locke dopiero co zrobil w niej porzadki 'swiateczne' . Lum mozliwe ze ten inny bedzie cos wiedzial na tematy symboli. Sami raczej nie rozgryziemy znaczenia symboli bo czesc nawet nie wyglada jak hieroglify lol.
Druga sprawa, inni napewno zaczna szukac swojego ziomala qiwc w tej kwestii takze moze byc jeszcze goraco, choc znajac naszych zagubionych, ten gosc pewnie im ucieknie, ktos go zastrzeli, spadnie ze skaly lub sie utopi
Użytkownik veN edytował ten post 17.02.2006 - |01:19|
Napisano 17.02.2006 - |01:19|
eh mała podpowiedz to nie jest shoot z filmu tylko znalezione przez kogoś tłumaczenie a zdjęcie jest ze słownika
Ps z doświadczenia wiem ze w internecie można znaleźć wiele różnych tłumaczeń do tych samych rzeczy nei zawsze mówiących to samo więc jeśli znajdziesz coś po kawałku np. w 5 miejscach masz dużą szanse minąć się z prawdą
pozdro
wiem ze to nie shoot z filmu mimo że dziś go niezdążyłam obejrzeć ale ten link był podany wczesniej w tym temacie wiec go tylko powtórzyłam żeby na kierować innych o co mi chodzi a kieruje sie tylko znakami a nie tym kawałakiem tłumaczenia... ważne że część składa się z tych samych hieroglifów które pokazały się na zegarze bo jednego znaku (chyba drugiego) nie było dokładnie widać... próbowałam szukać odpowiednich słów do znaczenia tych znaków ale jakoś mi sie nieudało :/ a szukałam np. na stronie: http://hieroglyphs.net
Napisano 17.02.2006 - |01:23|
hmm bez przesady, skad niby Sayid mialbym to wiedziec, za daleko grzebiesz i za duzo sobie dopowiadasz.. zauwaz ze Sayid mowil o Claire i dziecku bo to dla nich Charlie zabil Ethana i wogole szedl za nim. Moim zdaniem szukal poprosu sojusznika na wszelki wypadek, trzeba zauwazyc ze Charlie zabil Ethana i tez nie mial zadnych wyzutow sumienia nie czul zalu. Dla mnie ten nowy gosc to ewidentny 'inny'.
Mam przeczucie ktore moze okazac sie prawdopodobne (nie czytam spoilerow:P) mianowicie, Lostowicze znajda gdzies ksiazke/spis tych dziwnych symboli i ich znaczenia, pokazna biblioteka jest, a Locke dopiero co zrobil w niej porzadki 'swiateczne' . Lum mozliwe ze ten inny bedzie cos wiedzial na tematy symboli. Sami raczej nie rozgryziemy znaczenia symboli bo czesc nawet nie wyglada jak hieroglify lol.
Druga sprawa, inni napewno zaczna szukac swojego ziomala qiwc w tej kwestii takze moze byc jeszcze goraco, choc znajac naszych zagubionych, ten gosc pewnie im ucieknie, ktos go zastrzeli, spadnie ze skaly lub sie utopi
Uważam tak, ponieważ Sayid w swoim wyrazie twarzy nie szukał sojusznika, tylko miał konkretn "wyrzut"
Charlie w swoim wyrazie twarzy ewidentnie wpadł w zamieszanie, co może świadczyć o tym, iż zrozumiał aluzje. A skąd wedział, tego nie wiemy, ale moze sie dowiemy. Takie jest moje zdanie.
Co do poszukiwania przez Innych, jeżeli przyjąć że Ethan był Innym, to niekoniecznie tego będą poszukiwać.
Użytkownik Chuck Norris edytował ten post 17.02.2006 - |01:25|
Napisano 17.02.2006 - |01:33|
Odcinek 14 bardzo ciekawy, jak dla mnie 9/10. Ten zegar jest zastanawiający, mam dwa typy albo coś się otwierało albo cosik wypuścili... Z kolei Sayid jak dla mnie postać nr 1. Ciekawy człowiek.... Lock jest typem no2, hociaż łatwo ulega. Strasznie mnie irytuje Jack, :censored: taka siostra miłosierdzia Teraz jestem Ciekaw co się będzie działo dalej z Othersem i czy przyjdą po niego.... Sayid jeszcze mi się zdaje nie skończył z nim... Wrócę jeszcze do wątku Michaela i Waltha - mam przeczucie że odezwą się na monitorze i padnie hasło które już raz się pojawiło "nie wciskaj klawisza".
Zapraszam do obejrzenia Trialera no14
http://abc.go.com/fs...ml?channel=Lost
jakby ktos chciał jakiś odcinek losta to pisać i udostępnie serwer:)
Użytkownik foxydg edytował ten post 17.02.2006 - |01:36|
Napisano 17.02.2006 - |01:33|
Dzisiejszy odcinek był b.dobry i moja uwaga co do pana baloniarza z Oz jest taka, że facet powiedział, że "był" bogaty co by sugerowało że jest na tej wyspie jednak trochę dłużej niż te " 4 miesiące..nie wiem ..może krócej" jak mu sie potem po przyciśnieciu powiedziało.
Hugo ma tez trochę kasy i jakoś nie mówi że "miał", a już trochę sie plażuje na wyspie z innymi.
Poza tym znamienne jest dla mnie to co mówi Sayid po rozgrzewce z chybaothersem - on nie czuje się winny z powodu tego co przed chwila zrobił i jest to zupełnie inne jego zachowanie niż mogliśmy zobaczyć dziś po torturach swego dowódcy czy "nowego szeryfa" onegdaj gdy sam sie na banicje skazał. Facet czuje, że zrobił dobrze i sumienie ma spokojne czego najwyraźniej nie może powiedzieć o sobie Charlie.
Napisano 17.02.2006 - |01:45|
http://lost.cubit.ne...2x14/glyphs.jpg
Z tego wynika iz znaki kolejno oznaczaja 'S' 'W' 'D' '3' - d sa to chyba 2 znaki, a to wg. tlumaczenia oznacza 'die' czyli smierc. Ten wycinek u gory jest skanem z encyklopedii jak podaje autor.
Napisano 17.02.2006 - |02:28|
Napisano 17.02.2006 - |07:43|
Kurde Ten Gosciu Inny Kogos Mi przypomina z Wczesniejszych Odcinków, Gdzies go Widzialem Wczesniej.
on jeszcze nie gral w loscie ale wiem skad go widziales :]
Jesli ogladales "Saw" - "Piła" to on grał w pierwszej części tego psychola co porwal dziecko i kobiete ... a potem je przedtrzymywal ja od razu skojarzylem ze to on bo tez mowilem sobie ze juz go widzialem gdzies :]
Co do odcinka to super ... Sayid jedziesz mu ! po twarzy z buta Nie dziwie sie ze dostal takiej hajny jak sie skapł ze to others a tym samym jedyny chyba on nie zapomnial co im zrobili inni
Wiec zaczal robic swoje :]
Najlepszy moment ? My name is Sayid i specjalizuje sie w torturach - chyba mial juz tamten nasrane
P.S. A co do rozmowy sayida z charlim to ja sadze tak ze : Sayid chce zeby mu Charlie w czyms pomogl - podobnie jak to bylo z Sawyerem Przeciez nie mowilby tego bez interesownie :]Moze jak bedzie miec zmiane w baraku to wykradnal jenca nie wiem ale czuje ze innny znowu dostanie batem od sayida
Użytkownik JockeR edytował ten post 17.02.2006 - |07:54|
Napisano 17.02.2006 - |08:04|
Równie dobrze ten aktor może nie być Others a jakimś psychopatą i kręci wogóle z innego powodu, ktoś nawet pisał, że grywał role psychopatów. Więc może wcale nie być powiązany z Others i powiedzmy lubi zabijać innych a bajeczkę z żoną wymyślił sobie dla retuszu..
Lock i liczby faktycznie przegięcie, według mnie jak jest zero to już nic nie powinno powstrzymać całego mechanizmu bo to głupota... i producenci przegięli na całej linii z tym. Przeciąganie zaczyna zniechęcać.
Jack. ehh Jack z jednej strony chce budować armie i chyba wytłuc Others, gdzie tu humanitaryzm? z innej widzi nieznaną osobę z strzałą i od razu wie, że to na pewno nie Others. Dla mnie ten koleś sam już nie wie czego chce. Jak stworzy armie i ruszy na Others to każdego rannego Innego też będzie od razu leczył?
Jeszcze raz Said... ten koleś co go nauczył torturować mógł zrobić to sam, też umie iracki ( nie wiem jak odmienić ). Powiedział, że Said ma nowy fach tak jakby przepowiadał Saidowi przyszłość trochę to dziwne dla mnie.
Wyszło tu też fajna cecha ludzkiego charakteru, sposób dążenia do efektów nawet jeśli to zły sposób i zdajemy sobie z tego sprawę i tak to zrobimy
Napisano 17.02.2006 - |08:20|
POzdr.
http://www.slp.vectr...spoom/alpha.mpg moj montaz ;]
http://www.ustka.host.sk
Napisano 17.02.2006 - |09:10|
Co do Saida ... i tego gościa który może być Others... żeby być na 100% pewnym ja bym poszukał balonu, jaskini i zwłok. Istnieje możliwość, że Others są na tyle przewrotni i przygotowali wszystko na taką ewentualność....
Równie dobrze ten aktor może nie być Others a jakimś psychopatą i kręci wogóle z innego powodu, ktoś nawet pisał, że grywał role psychopatów. Więc może wcale nie być powiązany z Others i powiedzmy lubi zabijać innych a bajeczkę z żoną wymyślił sobie dla retuszu..
Lock i liczby faktycznie przegięcie, według mnie jak jest zero to już nic nie powinno powstrzymać całego mechanizmu bo to głupota... i producenci przegięli na całej linii z tym. Przeciąganie zaczyna zniechęcać.
Jack. ehh Jack z jednej strony chce budować armie i chyba wytłuc Others, gdzie tu humanitaryzm? z innej widzi nieznaną osobę z strzałą i od razu wie, że to na pewno nie Others. Dla mnie ten koleś sam już nie wie czego chce. Jak stworzy armie i ruszy na Others to każdego rannego Innego też będzie od razu leczył?
Jeszcze raz Said... ten koleś co go nauczył torturować mógł zrobić to sam, też umie iracki ( nie wiem jak odmienić ). Powiedział, że Said ma nowy fach tak jakby przepowiadał Saidowi przyszłość trochę to dziwne dla mnie.
Wyszło tu też fajna cecha ludzkiego charakteru, sposób dążenia do efektów nawet jeśli to zły sposób i zdajemy sobie z tego sprawę i tak to zrobimy
Po pierwsze w filmach psychopaci są raczej inteligentni i nie odwracaja się plecami do nieznajomych którzy mają kusze lub karabin snajperski . po 2 wydaje mi się że sayid już wcześniej torturował ludzi tylk ze teraz zrobił to za "pieniądze" a nie za kraj
Cos mi sie wydaje ze producenici specjalnie wykorzystali w filmie hieroglify aby sprawdzic fanow serialu . Po jakiego czorta ktos mialby wkladac tam jakies hieroglify zamiast napisac "JUZ PO WAS" . Lost jest pelen tajemnic i to bylo pewnie specjalnie dla Nas zrobione. Bo chyba tylko prawdziwy fan przeszuka cale google aby znalesc co te znaczki oznaczaja .
POzdr.
no właśnie tez mi się wydaje że to jest skierowane do widzów bo nie przypominam sobie zeby jakis egiptolog był na wyspie ...chyba
Użytkownik scibor edytował ten post 17.02.2006 - |09:17|
Napisano 17.02.2006 - |09:33|
Po pierwsze w filmach psychopaci są raczej inteligentni i nie odwracaja się plecami do nieznajomych którzy mają kusze lub karabin snajperski . po 2 wydaje mi się że sayid już wcześniej torturował ludzi tylk ze teraz zrobił to za "pieniądze" a nie za kraj
Tylko jakoś mi do Others nie pasuje te zachowanie, Ethan, ten z brodą czy ten który infiltrował grupę Anny Luci byli opanowani, stanowczy i opanowani.
A teraz podsyłają im jęczy dupę błagającego o życie?
Jak Anna Lucia próbowała wyciągnąć coś od tamtego Others on się tylko patrzył i nic nie mówił podobnie było z Ethan'em jak dostał gągi od Jack'a
Zgoda nie widziałem zbyt dużo filmów z psychopatami i może są inteligentni ale sposób wykorzystania inteligencji może być różny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych