Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona rasa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#61 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 02.08.2006 - |06:24|

No dobra ;) na O'Neill'ów nikt nie zareagował :( wiec się przyznam, że podobają mi się
...
(chwila napięcia) ;)
...
...
Asgardczycy :)

ale jako rasa w całości. co do poczucia humoru, to coś w tym stylu mają (patrz LOKI) ale jakoś po prostu podoba mi się ich podejście do wielu tematów. skrajne przeciwieństwo o'neilla :D
  • 0

#62 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.08.2006 - |21:14|

ale jako rasa w całości. co do poczucia humoru, to coś w tym stylu mają (patrz LOKI)

Fakt ten azgardczyk jest super :) odrazu mi się spodobał jak zaczął docinać McKey'owi że jego pomoc przy łamaniu sygnału Wraith bedzie odnotowana :D
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#63 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 06.08.2006 - |23:24|

Asgard są świetni, Ascendenci to palanty.... Gdyby scenarzyści mieli trochę rozumu, spowodowaliby,że Ori nie byliby jedną czarną masą ale potrafiliby się zmienić, na nieco lepsze. Brakowało mi takiego Goaulda... To coś jak Kardasjanie, co przejrzeli wreszcie na oczy (szczególnie ten szefo co chlał wódę - DS9). A tak znowu będziemy mieli odwiedziny wieśniaków i nieliczne dobre odcinki o wojnie z ori.
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#64 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 07.08.2006 - |10:08|

ogórlnie wygląda na to, że tylko ziemianie, asgard no i jeszcze ze 3 inne gatunki są OK, a wszystkie inne są porąbane i zakręcone jak baranie rogi :( :>

no ale nie można chcieć za dużo ;) w końcu nie każdy może być albo biały albo czarny :P
  • 0

#65 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 13.08.2006 - |17:45|

Ja uwazam ze Asgard mogłby wiecej pomagac Tau'ri ,ale tak ogolnie sa spoko.Szkoda ze Nox sa neutralni..
  • 0

#66 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.08.2006 - |13:08|

A pamiętacie ten odcinek gdzie BC-303 został zaatakowany przez obcy statek??

Wpadli razem w chmurę gazową, czy coś i nie mogli się wydostać??
Z BC-303 znikneła cała załoga została chyba tylko Carter i kilka osób.

W zamian za pomoc wyjścia z chmury chciała swoich ludzi ??

Ciekawe co to była za rasa. :huh:

Albo co to była za rasa co rozwaliła Aposisowi stateczek (Taki duży był, wybuch spowodałał że tunel przeniusł ich znacznie gdzie indziej niż chcieli)

Użytkownik enzo edytował ten post 25.08.2006 - |13:09|

• 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#67 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.08.2006 - |15:39|

Tak, to prawda... Te dwie rasy są bardzo intrygujące, ale chyba nie chciałabym ich spotkać w realu :).

A jeśli o ulubioną rasę chodzi, to zaskoczę was...
.
.
.
.
.
A...
ASGARD! :clap: :clap: :clap:

Tak, małe szare stworki z Roswell są niezaprzeczalnie najlepszą rasą świata Stargate. Wszystkie ich zalety wymienili poprzednicy, więc nie będę się powtarzać...

A oprócz tego oczywiście Goa'uldowie. Dlaczego? Bo jestem podobna do nich - arogancka, pewna siebie, ładna (^^), i wiele osób boi się mnie. Po prostu miodzio!

No i podoba mi się jeszcze rasa Danielów Jacksonów, ale niestety ich populacja wymarła i został tylko jeden przedstawiciel... :sam4:
  • 0

#68 khalis

khalis

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 04.09.2006 - |22:56|

Noxowie - inteligentni i z dobrym sposobem na życie - gdyby wszyscy w galaktyce myśleli tak jak oni to nie było by żadnej wojny....
a tak swoją drogą asgard jest całkiem fajny - szczególnie ich reakcje na "sytuacje krytyczne" :P

2up
coś ci sie chyba poplątało - jak polecieli o galaktyke za daleko to to było od supernowej (wspomaganej wrotami podłączonymi do czarnej dziury) dolecieli tam razem z apofisem i do piero wtedy ich zaatakowali - to był statek asgardu opanowany przez replikatorów

Użytkownik khalis edytował ten post 04.09.2006 - |23:01|

• 0

#69 Broken Fang

Broken Fang

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 02.10.2006 - |16:26|

Asgard rules :D uwielbiam szaryh :D, jakoś mi bardziej przypadli to gustu niz dwulicowi (takie odniosłem wrażenie) Tok'ra, lubie też niektóryvh władców planet a przedewszystkim neutralego Yu
  • 0
STOP DZIECIOM VOYAGERA

#70 Sir Gregor

Sir Gregor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 16.10.2006 - |13:08|

Mnie tam sie podobaja Serrakini. nie tylko byli na tyle silni zeby dawno temu rozwali Goauldow i wyzwolic ludzi przez zniewolonych ale i sie z nimi polaczyli i utworzyli spoleczenstwo pokojowe. A tak wogole to stosunkowo malo wiemy na temat poziomy techniki jaki prezentuja. Szkoda ze ich nie bylo w czasie bojki z Ori. Kto wie moze byloby to ciekawe
  • 0

#71 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.10.2006 - |19:49|

a ja lubie goauldow.
nie tylko dlatego, ze sa motorem akcji w serialu, przynajmniej na poczatku.
maja wszystkie ludzkie wady. pycha, chciwosc, okrucienstwo, chec wladzy... na pewno byli bardzo inteligentni - opanowali czesc technologii pradawnych i stworzyli wlasna, rozwinieta - a jednak lenistwo i duma spowodowalo u nich zastoj, zarowno technologiczny, jak i kulturowy.

jednoczesnie, sa rasa barwna, zroznicowana, sklocona i kipiaca wewnetrznie. asgardczycy wypadaja przy nich bardzo.....
szaro :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#72 Dlord

Dlord

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 30.10.2006 - |19:26|

Najlepsi:
Pradawni- fajna technologia i wogule
Nie przepadam za Ori (łee)

Nie wiem czemu ale nie ogldałem zadnego odcinka z Furlingami a ostatnio ogladajac jakis na poczatku było:
Wpoprzednich odcinkach....
A tam mówią o furlingach:D
Fajne miłe stworzonka jak by było ich wiecej to moze by mi sie bardziej spodobali niz pradawni
  • 0

#73 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 30.10.2006 - |22:59|

lol
te furlingi w 200 odcinku to był żart (i to mało śmieszny). Nie bylo zadnego oficjalnego i poważnego odcinka z nimi...
  • 0

#74 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 01.11.2006 - |11:37|

Ja ,jak chyba większość za was najbardziej lubie Asgard. Za czałokształt.
Za statki technologie i ten zabójczy głos asgardczyka w odcinku z tym proto asgardem.

Użytkownik DjMarco edytował ten post 01.11.2006 - |11:37|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#75 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 17.01.2007 - |00:28|

oczywiscie asgard

daja wrazenie powaznych jednak moza stwozyc z nimi pare swietbych humorystycznych scen, kocham gdy Jack traktuje Thora jak starego dobrego kumpla, klepie go w ramie czy zaprasza na ryby :clap: mistrzostwo, lub gdy Thor czestuje carter swojimi ulubionymi przystawkami. naukowiec asgardu ktory zawstydza sie gdy rozmowa toczy sie o prokreacji :) i ten glosik, super, kocham ta rase, pozdrawiam
  • 0

#76 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.01.2007 - |12:28|

a jednak lenistwo i duma spowodowalo u nich zastoj, zarowno technologiczny, jak i kulturowy.

Taaa? To spójrz na Pradawnych. Przez kilka milionów lat nie wymyślili nic, co by zmieniło ich spośób życia. Ani w technologii, ani w kulturze...nawet języku. TO jest zastój. Dosłownie "Freeze!"
  • 0

#77 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 18.01.2007 - |16:23|

Moje ulubione rasy to Pradawni, Asgard i Nox.

Chociaż Pradawni po Ascendacji wiele stracili w moich oczach - ta ich bzdurna zasada o nieingerowaniu w życie istot bedących na niższym szczeblu ewolucji. OK może i mają taki zasady - chcą niech je stosuja ale przynajmniej pozwola na ingerowanie osobom które chcą pomóc (Daniel po Ascendacji, Oma Desala,Orlin itp. )

Asgard ma za to rewelacyjnie rozwiniętą technologie (poza Pradawnymi oczywiście). Te ich statki i poczucie humoru. Jest jedyna rasa wyżej postawiona od Taur'i która jako tako dzieli się swoimi technologiami. A nie jak Tollanie którzy pomimo uratowania ich przez Teal'ca i Lyae nie byli łaskawi nawet w małym stopniu podzielić sie swoja wiedzą

Noxowi ...hmm Cóż o nich mozna powiedzieć. Rasa wysoce rozwinieta przy czym zachowała swój Pacyfizm. Próbuja wytłumaczyć innym że walka to nie jedyne rozwiązanie. Pozatym maja rewelacyjne moce - dzięki opanuwaniu iluzji i potęgi umysłu leczą, ożywiają, sprawiaja ze rzeczy lub osoby staja sie niewidzialne i nieprzeniknione. REWELACJA
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#78 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.01.2007 - |11:19|

Przejżałem ten temat i w większości postów widzę Asgard, Pradawni, Nox.
Zatem napiszę od siebie, aby nie było takiej monotoni.

Tok'ra, Tollanie, Ashenowie. ( + pani Ozyrys :) )

Dlaczego? Za najbardziej ludzkie odruchy i zdrowy rozsądek. Jak uczy nas historia, nawet sprzymierzeńcy nigdy sobie nie ufali (Druga Wojna to najbardziej oczywisty przykład), a my żądany zaufania do obcej rasy.

Poza tym myśl przewodnia Tok'ra "cel uświęca środki"- bardzo ludzkie i realistyczne.
A właśnie jak sądzicie Tauri powiedzieli o Atlantydzie Tok'ra? Ja obstawiam NIE.
  • 0

#79 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 26.01.2007 - |15:21|

A ja obstawiam, że dali wzmiankę, ale kazali się wszystkim trzymać z daleka-to nasze podwórko, nasza zdobycz ;)

Co do noxów-oni mają inna drogę, ale jej nie narzucają. Dlaczego? Bo są zupełnie innymi istotami, niż my i o tym wiedzą. Sa pokojowi nie dlatego, że taka drogę wybrali, tylko że tacy byli. Ich ewolucją poszła w innym kierunku. Ludzie to drapieżnicy, a oni mi wyglądaają na roślinożerców. To zmienia postać rzeczy.

Co do ulubionej rasy, to ja też mam niestandardowego kandydata... Gadmeer :P
Czemu? Bo nic o nich nie wiadomo, mają solidnie roziwniętą naukę, nie sa humanoidalni (no, przynajniej nie w takim stopniu jak 99,9999999999999% ras wszechświata SG), ich sposób myślenia znacznie różni sie od ludzkiego... No i nie są świniami ;) ogólnie jako alieni sa bardziej realistyczni niż nox czy Asgard.

Użytkownik Zarrow edytował ten post 26.01.2007 - |15:28|

• 0

#80 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 26.01.2007 - |23:48|

no, nawet ciekawa rasa, i to przesuniecie fazy, dziwne, malo prawdopodobne, zreszta, bo ja wiem...
ale nie, mi kojarza sie za bardzo ze Starship troopers :) jakies takie modliszko-skorpiony, brzydkie toto i kanciaste . a fe :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych