Skocz do zawartości

Zdjęcie

108 minut

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#61 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2006 - |17:38|

Weź pod uwage, że zaczeło coś się dziać i te hiroglify zamiast zegaru nie ustawiły się wszystkie (jedna się jeszcze "przewracała") - i pewnie jak by nie wpisał wtedy tych liczb i pojawiły się wszystkie hiroglify to coś by się stało.

Ale dla jak dla mnie się nic nie stanie złego, bo jakby miało się stać coś złego to by się stało od razu a nie tak jak to było...
  • 0

#62 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 23.02.2006 - |18:05|

Ale dla jak dla mnie się nic nie stanie złego, bo jakby miało się stać coś złego to by się stało od razu a nie tak jak to było...

lol w tym momencie piszesz wlasnego losta ^^ .. stac mialo sie cos po ukazaniu sie wszystkich hieroglifów, po ost. odcinku to chyba jasne i trzeba to przyjac do wiadomosci ;)
  • 0

#63 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2006 - |18:25|

lol w tym momencie piszesz wlasnego losta ^^ .. stac mialo sie cos po ukazaniu sie wszystkich hieroglifów, po ost. odcinku to chyba jasne i trzeba to przyjac do wiadomosci wink.gif

Nie piszę własnego losta nie wiem skąd ten pomysł... Chodzi mi o to, że jeżeli bomba odlicza np. 108 minut to jak dochodzi do 0 to wybucha, a tu co nic, coś się dzieje nie wiemy co, czy coś złego też nie wiadomo, może dla projektu szalonych japońskich naukowców to coś złego... :P nie wiemy przecież co to był za wypadek, ale ma sie nie powtórzyć jak się będzie przycisk wciskało tak?? Może jak sie nie wpisze kodu to się wyłaczy źródło zasilania na wyspie co jest istotnym wypadkiem :P
  • 0

#64 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.02.2006 - |18:39|

Nie piszę własnego losta nie wiem skąd ten pomysł... Chodzi mi o to, że jeżeli bomba odlicza np. 108 minut to jak dochodzi do 0 to wybucha, a tu co nic, coś się dzieje nie wiemy co, czy coś złego też nie wiadomo, może dla projektu szalonych japońskich naukowców to coś złego... :P nie wiemy przecież co to był za wypadek, ale ma sie nie powtórzyć jak się będzie przycisk wciskało tak?? Może jak sie nie wpisze kodu to się wyłaczy źródło zasilania na wyspie co jest istotnym wypadkiem :P

Jeśli chodzi o to odliczanie od 108 do 0 to naprawdę może coś się wyłączyć (ten dziwny dźwięk w tle) i wg. mnie łączy się to z tym polem magnetycznym w bunkrze....
  • 0

Dołączona grafika

#65 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.02.2006 - |18:42|

A tak nawiasem mówiąć, czy nie wydaj się wam dziwne, że w bunkrze jest gramowfon, ksiażki, projektor filmowy a nie ma radia? UKF by nie odbierało ale na długich, srednich i krótkich ciagle można jeszcze złapac sporo rzeczy. tak dla umielania czasu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#66 Senti

Senti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 23.02.2006 - |18:46|

Nie wydaje sie to dziwne, bo radio byloby mozliwoscia kontaktu ze światem zewnętrznym a to było zabronione...
  • 0

#67 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2006 - |18:47|

No już o tym pisałem chyba nawet w tym temacie, że to co zostało odcięte od bunkru i emituje fale magnetyczne to może być np. akcelerator, który wymaga chłodzenia, a nie wpisanie kodu może wyłączyć użadzenie do chłodzenia i wówczas może sie coś bardziej zepsuć...
Np. czarna dziura stowrzona w tym akceleratorze może wyrwać sie spod kontroli... zależy co badali tym użądzeniem, jeżeli to jest to urządzenie... co do pomysłu że coś jest chłodzone to jestem nie mal że pewien, bo ak Sayid oglądał to z Jakckiem to kazał mu uważać na gorące rury... może biegły one do chłodnicy... Inną sprawą jest to że takie urządzenia wymagają konserwcjik, a jak dla mnie wpisywanie kodu co 108 minut nie zapewnia bezpieczeństwa w tej kwesti.... Rozumiecie o co mi chodzi??
  • 0

#68 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.02.2006 - |18:51|

Nie wydaje sie to dziwne, bo radio byloby mozliwoscia kontaktu ze światem zewnętrznym a to było zabronione...

Zrobienie radia nie jest takie trudne. Wystraczy jeden tranzystor, bateria, troche drutu i głośniczek.

Ale oczywiscie masz racje. Chodzi tu o to by oparator był odciety od świata zewnętrznego. Poza tym wyspa może miec jakis filtr (niedoskonale działający) ale dośc skutecznie izolujacy ją od świata.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.02.2006 - |18:53|

• 0
Genesis

#69 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2006 - |18:53|

QUOTE(Senti @ 23.02.2006 |12:46|) *

Zrobienie radia nie jest takie trudne. Wystraczy jeden tranzystor, bateria, troche drutu i głośniczek.

Widać nikomu do szczęścia to potrzebne nie było :P
  • 0

#70 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.02.2006 - |19:01|

Widać nikomu do szczęścia to potrzebne nie było :P

Gdyby desmond miał radio, nie pytał by Locke czy świat jeszcze istnieje. Wiedzał by to.
  • 0
Genesis

#71 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2006 - |19:20|

Tak sie zastanawiam, jak daleko znajduje sie ta wyspa od najbliższego kontynentu??

Jeżeli chodzi o radio to w latach powstawania bunkru może i mogło coś odbierać na falach długich przy bardzo dobrej pogodzie, ale w czasach akcji to już nie koniecznie ponieważ tłumienie wzrosło i to bardzo i nawet fale długie mają o wiele wiele mniejszy zasięg. Sayidowi się udało odebrać jakąś falę, ale zwróciliście uwagę jaka była świetna pogoda, pozatym była noc... Po prostu radio miałoby małopraktyczne zastosowanie, bo możnma byłoby go słuchać bardzo żadko, jak warunki byłyby do tego odpowiednie...
  • 0

#72 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.02.2006 - |20:00|

Co do radia - uważam, że każdy z was ma trochę racji... Jednak mnie interesuje czemu Inni nie próbowali dostać się do "łabędzia" skoro wiedzieli o "strzale" to niemogli niezauważyć, że na wyspie są inne bunkry... no nie???
  • 0

Dołączona grafika

#73 Gauss

Gauss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoOlsztyn / Gdansk

Napisano 23.02.2006 - |22:32|

vollt -> Do polozenia wypy mozna dojsc. Po pierwsze trzeba znalesc droge powietrzna miedzy Sydney a Los Angeles. Po drugie trzeba od kazdego punktu tej trasy wyznaczyc droge w kierunku Fiji. Po trzecie trzeba zaznaczyc obaszar do tysiaca mil od Tahiti ( wedlug Danielle - ok trzech dni ) i godzies tam przecinaja sie wspolrzedne ze znanych nam liczb: 4 8' 15" ( S ) oraz 162 34' 2" ( bodajze W ). No i gdzies tam znajduje sie wyspa.

Vol 7 -> Jeden z projektow odnosil sie do psychologii i spoleczennstwa oraz stworzenia utopii. Othersi sa grupa pierwotnych badaczy umieszczonych na wyspie wiec wiedza dokladnie jakie bunkry i gdzie sie znajduja. W odcinku 02x11 nastepuje spotkanie z Othersami i jeden z nich wypowiada slowa: "Zyjecie bo pozwalamy wam abyscie zyli" oraz "Tu jest linia ktorej nie wolno wam przekroczyc". Oznacza to ze Othersi przyjeli ich istnienie na wyspie, jednak dopoki nie pojawia sie na ich obszarze ( powiedzmy w stolicy czyli bunkrze od psychologii ) ich "utopia" bedzie nadal niezagrozona. Nie bedzie ingerencji ze strony swiata zewnatrznego ( a to jest zabronione - odcinek 02x09 ) wiec projekt stacji psychologicznej bedzie niezagrozony.

Co do "naciskania guzika":
Niewpisanie liczb przed uplywem czasu na pewno cos powoduje, jednak nie jest to napewno Armageddon, Apokalipsa, Dzien Zaglady, czy jakies inne biblijne sformulowania.
Informacji dostarcza film z odcinka 02x03. System wpisywania liczb zostal wprowadzony po "incydencie" jaki sie wydarzyl i ma zapobiegac kolejnym "incydentom" ( wycieta czesc instrukcji odcinek 02x09 ). Wiec nie moze to byc cos na skale globalna. Poniewaz wyspa nadal istnieje i inni ludzie ( others ) dalej beztrosko zyja sobie na wyspie, oznacza ze "incydent" nie spowodowal zniszczenia wszystkich organizmow na wyspie, czy tym bardziej na calym swiecie. Wedlug mnie to cos, co sie wlacza po niewpisaniu kombinacji to jakis system bezpieczenstwa, ktory ma wylaczyc maszyne, ktora pracuje w stacji "labedz" i nie pozwolic aby szkodliwe promieniowanie czy cos innego rozprzestrzenilo sie poza obszar badawczy ( odcinek 02x04 - Sayid mowi do Jacka ze ostatni raz taka ilosc betonu miala zabezpieczyc przed wydostaniem sie szkodliwego promieniowania po awarii w Czarnobylu ).
To co sie pojawia po zjechniu licznika do 0, czyli "przyczyna smierci" moze oznaczac smierc projektu.

Pozatym jest jeszcze jedna sprawa, ktora przekonuje mnie ze nie wpisanie liczb nic wielkiego nie spowoduje. Otoz Jack twierdzi ze nic sie nie stanie. A poniewaz, wedlug scenarzystow, Jack jest "piekny, wspanialy, nieomylny itd.." no to widac tak musi byc.

Użytkownik Gauss edytował ten post 23.02.2006 - |22:35|

• 0

#74 amadi

amadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 23.02.2006 - |23:20|

Posted Image
coś dla ciekawych
  • 0

#75 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.02.2006 - |07:24|

Pozatym jest jeszcze jedna sprawa, ktora przekonuje mnie ze nie wpisanie liczb nic wielkiego nie spowoduje. Otoz Jack twierdzi ze nic sie nie stanie. A poniewaz, wedlug scenarzystow, Jack jest "piekny, wspanialy, nieomylny itd.." no to widac tak musi byc.

Ciekawe, ciekawe...
  • 0

#76 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 24.02.2006 - |13:49|

A może jest tak. Desmont pytał się Locke'a czy świat istnieje. Kwarantanna napisana na włazie miała chronić Desmonta. Co 108 minut odbierają info od satelity która krąży nad ziemią i sprawdza czy świat istnieje. To co sie aktywowalo to może byla jakas specjalna wyrzutnia ( właz ma dziwne podłużne wejście jakby do wylotu). Mejbi ma to uchornic ludzi przed koncem swiata?
  • 0

#77 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 24.02.2006 - |19:00|

Myślę, że z tym "świat nie istnieje" to pułapka psychologiczna. Jak Desmond zamieszkał z tym swoim przyjacielem, ten koleś wmówił mu jakoś, że świat właśnie przestał istnieć, a oni moga żyć tylko i wyłącznie przebywając w tym bunkrze. Zaś z drugiej strony, na wejściu do bunkra zamieścili wyraz "kwarantanna", aby zniechęcić ewentualnych gości na wyspie od wejścia. Po co? A to już kolejna zagadka. Może o to chodzi by ludzie z poszczególnych bunkrów (jeśli w każdym ktoś był) nie wychodzili i przypadkiem się nie spotkali? [dzień dobry, można prosić o pożyczenie szklanki cukru?]
  • 0

#78 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 25.02.2006 - |09:16|

tylko ze ta bomba nie odlicza do 0 tylko do -5 :)
  • 0

#79 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 25.02.2006 - |10:16|

Desmond mowil ze ratuje swiat...
  • 0

#80 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 25.02.2006 - |10:19|

Desmond mowil ze ratuje swiat...

Desmont siedział tyle w tym bunkrze i sie tyle nawysłuchiwał bzrud od jego partnera że może mówić że zaraz poleci w kosmos. Nie wszystko co mówił Desmont jhest prawdą
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych