Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#61 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 15.01.2008 - |20:42|

Druga rzecz to ta broń która była zasilana chyba plazmą ...czy to nie jest tak żeby wytworzyć taką plazmę potrzebne są jakieś specjalne urządzenia itp?( Ciężko mi po prostu sobie wyobrazić że koleś który przenosi się w czasie robi plazmę z niczego)

Poniekąd jest potrzebne to "specjalne urządzenie", trzeba przeprowadzić reakcje syntezy pomiędzy jądrami dwóch izotopów wodoru – deuteru (D) i trytu (T). Problemem jest że aby zainicjować taką reakcje potrzeba w warunkach ziemskich 100ml stopni Celsjusza (na Słońcu wystarczy 10ml :D). Problem z temp. można w jako taki sposób zniwelować przy pomocy silnego pola magnetycznego.

W umie to mogło by mieć sens(chodzi mi o serial), bo nawet bardzo mała ilość takiej plazmy wydzielała by potężną energie. Możemy założyć ze te obracające sie cosie z uzwojeniem z miedzi, miały za zadanie wygenerować silne pole magnetyczne, aby doprowadzi do reakcji w wyniku której możliwe było powstanie plazmy. Sęk w tym że na dzień dzisiejszy nie mamy jeszcze takiej technologi żeby sobie można metodą chałupniczą(czyli tak jak w serialu koleś sie cofną w czasie i zbudował tą bron z pierdół znalezionych w śmietniku:P) zbudować wypasione działo zasilane przez podręczna elektrownie plazmową.

wiec formują kształty za pomocą sztucznej tkanki a szkielet pozostaje bez zmian więc mi to nie przeszkadza ze mały bije dużego - Arni tez był większy i jakoś nic z tego nie wynikało.

Kristanna Loken, znowu aż taka mała nie jest :P po za tym ona była super wypasionym prototypem (czyli mogła być silniejsza od "starego Arniego"). Co do świecącego na niebiesko oczami terminatora(Glau), to w sumie to nabiera sensu czemu jest akurat taka drobna/drobny(by moc go bez zbędnego zwracania na siebie uwagi np. chronić w szkole, udając jego siostrę? lub koleżankę z klasy).

Motyw z głową kompletna głupota, to po prostu nie powinno mieć miejsca, ta głowa powinna przestać istnieć, tyle.

Użytkownik SiLenT edytował ten post 15.01.2008 - |21:01|

• 0

Greed is eternal.

#62 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 15.01.2008 - |21:37|

Motyw z głową kompletna głupota, to po prostu nie powinno mieć miejsca, ta głowa powinna przestać istnieć, tyle.

Zgadzam sie idiotyzm do potęgi - ale - jak by to była głowa pokryta żywą taknka - to hmm czemu nie.

Użytkownik rexus edytował ten post 15.01.2008 - |21:37|

• 0

#63 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.01.2008 - |21:43|

rexus, ale przecież widzimy że nie jest - patrz wyżej screen co dałem, jak wylatuje z pola...

#64 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 15.01.2008 - |21:50|

rexus, ale przecież widzimy że nie jest - patrz wyżej screen co dałem, jak wylatuje z pola...

Wiem ;) dlatego uważam że jest to popi..olone do potęgi kompletny debilizm -a mogli chodź pokryć skórą głowę i problemu by nie było a tak zrpali wszystko na maxa.
  • 0

#65 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.01.2008 - |22:36|

Bo właśnie Bear McCreary ją robi.

Sorry, ale na filmwebie sprawdzałem... na serio Bear robi muzyke do tego serialu?

Oglądałem drugi odcinek i odważe sie powiedzieć - serial jest dla mnie czymś wielkim, powrotem do Terminatora tylko w wersji telewizyjnej, wiadomo, że film to film i serial nie może być taki jak żadna część filmu. Jako dzieciak oglądnąłem po raz pierwszy w telewizji dwie części Terminatora i to był chyba pierwszy dobrze zapamiętany film science fiction, miłe wspomnienia :) a teraz serial jest Terminatorem nowego pokolenia.
  • 0

Dołączona grafika

#66 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.01.2008 - |22:55|

wiadomo, że film to film i serial nie może być taki jak żadna część filmu

Ale albo musi być zgodny z fabułą filmów, albo niech nie robia go o tytule Terminator, tylko niech się wzorują...

Użytkownik Toudi edytował ten post 15.01.2008 - |23:07|

#67 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.01.2008 - |23:26|

Ale albo musi być zgodny z fabułą filmów, albo niech nie robia go o tytule Terminator, tylko niech się wzorują...

Aby się wzorować na czymś, wydaje mi się, że trzeba mieć tego czegoś nazwe w tytule. Tego "Terminator" tam miało nie być, zostało tak dodane, żeby każdy wiedział, że to nie są jakieś kroniki piosenkarki Sary Connor.

Mogliby skończyć 2 sezon T:SCC z wytłumaczeniem czemu jest tyle lub tyle osi czasowych i jakie jest ich ograniczenie bo to doprowadza do szału, to mnie najbardziej nutruje w świecie Terminatora.

Użytkownik Juki edytował ten post 15.01.2008 - |23:27|

• 0

Dołączona grafika

#68 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.01.2008 - |23:53|

bez urazy, ale kroniki Sarah Conor z T1, T2 oraz T3 to też nie są, bo wedle wszystkich źródeł jakie udało mi się znaleźć, Sarah umiera na białaczkę wkrótce po tym jak Dzień Sądu w 1997 roku nie nadchodzi. Oraz, że zgodnie z lekarzami, w ogóle nie powinna dożyć 1997 roku, ale zrobiła to by tylko mieć pewność, że Ten dzień nie nadszedł.
Według serialu Sarah miała umrzeć w 2005 - co w ogóle jest dziwne, bo zdaje się że Dzień Sądu w T3 następuje gdzieś w 2004 roku.
Nie wspomnę też, ze akcja filmu zaczyna się w 1999 roku, gdzie według filmów John nie ma już żadnego adresu, żyje na ulicy itd... itp...
Do tego dochodzi ta podróż w czasie i przeniesienie przedmiotu bez tkanki organicznej - mimo, że cała reszta otoczenia się nie przenosi.

Co do linii czasowej, to można by uznać że wszystko jest ok, ale tylko pod warunkiem, że T3 nigdy nie nastąpił, ale co wówczas z T4, który zdaje się będzie bezpośrednio kontynuacją T3...

Im bardziej staram się zrozumieć ten serial, tym bardziej sądzę że ten serial nie stanie się częścią całości, a jedynie wolną interpretacją na podstawie Terminatora. I nazwy Terminatora nie powinno być w ogóle w tytule.

Użytkownik Toudi edytował ten post 16.01.2008 - |00:46|

#69 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 16.01.2008 - |03:12|

Co do linii czasowej, to można by uznać że wszystko jest ok, ale tylko pod warunkiem, że T3 nigdy nie nastąpił, ale co wówczas z T4, który zdaje się będzie bezpośrednio kontynuacją T3...

Ja wyczytałem na filmwebie coś takiego: "Akcja serialu toczy się po drugiej części Terminatora, a wydarzenia są alternatywne w stosunku do wydarzeń przedstawionych w trzeciej części."
To wiele by wyjaśniało :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#70 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16.01.2008 - |05:08|

Tak się naczytałem chłopaki Waszego postękiwania, że to złe, że tamto niedokładnie.
Zacznijmy od tego, że mało ludzi kojarzy serię Terminator inaczej jak dobry film z Arnoldem o robotach i ich walce z ludźmi. Nikt nie kojarzy i nie wnika w szczegóły. Ot po prostu b. znany i udany film z Arnoldem w roli głównej. Takich speców i wnikliwych widzów jak my jest b. niewielu i dla nich nie kręci się takich produkcji.
Jak czytam 1 odcinek oglądało 18 mln widzów. To wszystko mówi. Więc bez przesady, że kogoś interesuje czy głowa mogła czy nie mogła się przenieść bez pokrywy ze skóry i spokojnie - dajmy się serialowi rozwinąć. Tak jak choćby w SG-1 nie ma sensu wnikać w pewne rzeczy :) .

Co do początkowych 2 odcinków to muszę przyznać, że szalenie mi się podobały. Pilot po zmianach jest zdecydowanie lepszy. Nie wiem czy mi się tylko tak wydaje, ale mam odczucie, że gra aktorów się zdecydowanie poprawiła. Ucięto też sporo płaczu i mazgajstwa Johna. Sara zdecydowanie jest lepiej zagrana. Pomysł na małą drobną - dobrą terminator jest wg mnie jak najbardziej do przyjęcia. Ma to swój urok i sens. Zapewne jest w tym też ukryta jakaś zagadka i może jakaś część przyszłej miłości Johna czy coś w tym stylu.

Przyznam, że wydawało mi się niemożliwe żeby z tak trudnego i obciążonego wysokobudżetowymi filmami materiału zrobić coś z sensem. W mojej ocenie udaje się to twórcom na razie nad podziw dobrze. I tak trzymać. Aha i wydaje mi się, że ta produkcja ma TO COŚ czyli klimat. Wiadomo, że to serial i tu nie będzie kinowych efektów, ale KLIMAT jest. Po 2 odcinkach, a w tym po poprawionym pilocie, daję ogółem 9/10 :) .
  • 0

#71 ilidian

ilidian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16.01.2008 - |09:01|

Więc jestem po pierwszym odcinku serialu i powiem tak jest Nieźle, i wierzę że taki właśnie poziom serialu utrzyma się do końca sezonu.
Ogólnie wszystkie jest fajnie pokazane, i wywazone, głowna bohaterka bardzo fajna( Ładna :P )
Wsumie nie mam do czego się doczepić jak narazie, i daję serialowi 9,5 za pierwszy odcinek.
Oby tak dalej...
  • 0

#72 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.01.2008 - |11:02|

Ja wyczytałem na filmwebie coś takiego: "Akcja serialu toczy się po drugiej części Terminatora, a wydarzenia są alternatywne w stosunku do wydarzeń przedstawionych w trzeciej części."
To wiele by wyjaśniało :)

To wyjaśnia tyle, że serial nie jest częścią wspólną dla filmów.

Tak się naczytałem chłopaki Waszego postękiwania, że to złe, że tamto niedokładnie.
Zacznijmy od tego, że mało ludzi kojarzy serię Terminator inaczej jak dobry film z Arnoldem o robotach i ich walce z ludźmi. Nikt nie kojarzy i nie wnika w szczegóły. Ot po prostu b. znany i udany film z Arnoldem w roli głównej. Takich speców i wnikliwych widzów jak my jest b. niewielu i dla nich nie kręci się takich produkcji.
Jak czytam 1 odcinek oglądało 18 mln widzów. To wszystko mówi. Więc bez przesady, że kogoś interesuje czy głowa mogła czy nie mogła się przenieść bez pokrywy ze skóry i spokojnie - dajmy się serialowi rozwinąć. Tak jak choćby w SG-1 nie ma sensu wnikać w pewne rzeczy :) .

Nie jestem WIELU, WIELU zobaczy i zapomni, nigdy nie wróci, nie kupi DVD itd.
Jeżyli jakiś świat fikcyjny ma jakieś podstawowe założenia, to nie można ich łamać od tak sobie, bo scenarzysta sobie stwierdził że tak będzie cool. Jeśli nie podobają im się ograniczenia narzucone przez Camerona i resztę, to niech nie tworzą serialu na podstawie jego dzieł.

A wracając jeszcze do cytatu Randa.
W jaki celu powstał ten serial. Kiedyś myślałem że to ma być uzupełnienie historii filmów, pokazanie losów Sary, uzupełnienie. A teraz?
A teraz sądzę, że serial powstał tylko dla kasy, nie jest powiązany z filmami poza luźnymi fragmentami i ewentualnie nazwiskami. Co autorowi nie pasowała w filmach to wyciął lub zmienił... po prostu irytujące... AŻ DZIW, ŻE PSY NADAL WYCZUWAJĄ TERMINATORY.

#73 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.01.2008 - |11:43|

Po dwóch odcinkach stwierdzam, że serial jest dla mnie warty dalszego oglądania. Jest kilka nieścisłości, które są poruszane powyżej, ale sądzę, że nie ma co się czepiać. W sumie ile mogło się stać między T2 a T3? Serial jest robiony na doczepkę i nigdy nie wkomponuje się w fabułę filmów bez żadnych kontrowersji. Zresztą już w filmach pojawiały się dziury logiczne a co dopiero w serialu. Fakt, akcja z głową chyba najbardziej rzuca się w oczy bo zrobienie głównym, złym upierdliwcem Terminatora to raczej cienki pomysł, gdyż jest bezpłciowy, ma jeden i ten sam cel, który będzie wykonywał w jeden nam znany łopatologiczny sposób. Lepszy byłby jakiś naukowiec, tak jak to napisał Rexus, ale skoro nie znamy fabuły kolejnych odcinków, kto wie może scenarzyści mają dla nas taką niespodziankę i tego złego T ktoś przejmie i zrobi z niego użytek w postaci Skynetu? Czekam z niecierpliwością na dalsze odcinki bo warto.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#74 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 16.01.2008 - |11:50|

Toudi widzę, że się strasznie przejmujesz :)
Przypomnij sobie jak jest zrobiony SG-SG-1 .
Przecież to taka sama "technika"
Bierze się z pierwowzoru kilka podstawowych założeń i dalej zmienia się wszystko.
Jakoś nie widzę, żebyś psioczył na serial Stargate, że nie trzyma się założeń filmu.
Nie ma co się tak denerwować.
Zobaczymy jak będzie w następnych odcinkach.
Póki co dla mnie to wygląda na coś pokrewnego Buffy - co tydzień nowy zły terminator do zniszczenia.
Jeżeli scenarzyści ograniczą się tylko do tego to nie widzę przed tym serialem "świetlanej" przyszłości :(
Mimo niezaprzeczalnie dużego potencjału...

Użytkownik psjodko edytował ten post 16.01.2008 - |11:51|

::. GRUPA TARDIS .::

#75 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.01.2008 - |12:16|

Jak czytam 1 odcinek oglądało 18 mln widzów. To wszystko mówi.

Ale odcinek drugi oglądało już tylko 10 mln widzów. Całkiem spory spadek.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#76 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.01.2008 - |12:16|

Toudi widzę, że się strasznie przejmujesz

No bo naprawdę miałem nadzieję, że to będzie uzupełnienie, a nie alternatywna wersja.
edit: Poza tym tytuł KRONIKI, nie brzmi jak ALTERNATYWNA wersja życia...

Użytkownik Toudi edytował ten post 16.01.2008 - |12:37|

#77 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.01.2008 - |13:54|

Świat T1-T3 jest bardzo spójny i ciężko jest "włożyć" coś pomiędzy T2 i T3 by miało ręce i nogi. Z tym problemem spotkał się Lucas przy kręceniu Episodów 1-3. I nie wierzę że 25 lat miał napisaną ich fabułę bo Ep.1 pokazuje coś innego.
Wracając do Kronik. Jestem przed drugim odcinkiem więc wrażenia moje są niepełne. Bad Terminator nie wydaje się straszny. Good Terminator zbyt podobna do Cristiny Ricchi. No i te jej non stop rozdziawione usta. Generalnie Terminatory z Kronik odstają od tych kinowych. Tam trójka aktorów stworzyła prawdziwe kreacje. Tutaj tego nie widzę.
W ogólnym rozrachunku nie jest źle. A mając w pamięci telewizyjnego Robocopa powiem że mogło byc gorzej.
  • 0

#78 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.01.2008 - |14:32|

Sorry, ale na filmwebie sprawdzałem... na serio Bear robi muzyke do tego serialu?

http://www.bearmccre...com/blog/?p=231 - tak twierdzi :lol:
  • 0
http://magory.net - moja strona

#79 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 16.01.2008 - |17:27|

http://www.bearmccre...com/blog/?p=231 - tak twierdzi :lol:

IMDB potwierdza:
http://www.imdb.com/name/nm0566970/
http://www.imdb.com/...851/fullcredits
  • 0

Greed is eternal.

#80 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.01.2008 - |17:40|

Świetnie, zatem, rozpoznałem mojego ulubionego kompozytora (przynajmniej do seriali) albo podświadomie wiedziałem już wcześniej tylko zapomniałem :)

No bo naprawdę miałem nadzieję, że to będzie uzupełnienie, a nie alternatywna wersja.
edit: Poza tym tytuł KRONIKI, nie brzmi jak ALTERNATYWNA wersja życia...

Mi też nie podoba się nazwa tego serialu, Kroniki.... bez sera, bez sera! Uzasadniają to słowo w nazwie monologami Sary między scenami. W ogóle głupio, że jest skoncentrowany na dwa lata przed rozpoczęciem serialu miała umrzeć ;p, właśnie, na to Toudi zwrócił uwagę i wydaje mi się, że Sara tak naprawde nie umarła na raka, możliwe, że Johnowi ktoś tak powiedział, wydaje mi się, że w T3 powiedział, że jej przyjaciele skremowali jej ciało gdzieś tam... prawda? Jak przyjaciele to napewno nie była z Johnem tylko mogła się zabić dla obrony misji.
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych