Odcinek 035 - S02E11 - The Hunting Party
Napisano 20.01.2006 - |19:27|
Odcinek geeralnie bardzo niezły, choć po spotkaniu z Others'ami można było spodziewać się więcej. Ale serial IMO idzie w dobrą stronę i rozwija się w fajny, nieprzewidywalny sposób. Coż... 5 dni do kolejnego epa
Napisano 20.01.2006 - |19:31|
Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby on odpowiedział im grzecznie na takie pytania .
Gdyby to była opera mydlana to by tak stali i gadali przez trzy odcinki. Tu mamy bardziej realną sytuację. W pierwszym momencie Jack i spółka są przekonani, że są w dobre pozycji - ich trzech z dobrą bronia, a ten sam. Nie będa tracić na pytani kim jestes itp. Przyszli szukać Mickaela i tym się zajmują. Szybko jednak syatuacja się odwraca i to oni są w raczej kiepskim położeniu, cała ich energia skierowana jest, jak z tego wybrnąć, a w chwilę potem jak uratować Katy. Przy tym dla każdego jest jasne, że Zeke jest raczej mało rozmownym człwowiekiem, i raczej nie odda za darmo tak cennych informacji.
Genesis
Napisano 20.01.2006 - |19:55|
Napisano 20.01.2006 - |23:56|
Męczy mnie jeszcze jedna sprawa: ten pacjent Jacka, który zmarł, wydaje mi się strasznie znajomy, ale nie moge wyczaić skąd go znam 7/10 Pozdrawiam
Napisano 21.01.2006 - |00:00|
Jakos tak wyszlo ze sciaganie losta dokonczylem ogladajac "cube zero", jestem prawie pewny ze ten facet tam gral goscia z dziwnym okiemMęczy mnie jeszcze jedna sprawa: ten pacjent Jacka, który zmarł, wydaje mi się strasznie znajomy, ale nie moge wyczaić skąd go znam 7/10 Pozdrawiam
Napisano 21.01.2006 - |09:11|
Napisano 21.01.2006 - |12:06|
Napisano 21.01.2006 - |12:44|
Napisano 21.01.2006 - |19:02|
ja mam podobne odczucie...
nie mam teraz płytek z poprzednimi odcinkami ale zamierzam zrobić sobie maraton więc może go namierzę :]
Napisano 21.01.2006 - |20:36|
A moze Zeke the plumber? http://www.zippyvide...ke_the_plumber/
Probowalem googlowac na haslo zeke ale nic ciekawego nie wyszlo...Byl jeszcze jakis zapasnik, ale tez niepodobny...
Słabo coś googlujesz
Mi tylko na IMDB pokazało ponad 150 Zeke'ów jak postaci filmowych, proszę:
ZEKE
Napisano 21.01.2006 - |20:42|
Wiadomo na 100%, ze sa minimum dwie grupu Innych. Ci ucywilizowani oraz Ci bardziej dzicy, chodzacy boso etc. W filmie z bunkru, bylo wspomniane, ze panstwo DeGroot zafascynowani byli badaniami B.F. Skinnera ( tutaj notka o nim -> http://pl.wikipedia....i/B._F._Skinner ). Owy psycholog stworzył specyficzny paradygmat badawczy znany jako eksperymentalna analiza zachowania. ( http://pl.wikipedia....liza_zachowania ).
Wydaje mi sie poprostu, ze ta druga grupka innych (dzikich) to wlasnie osoby poddane temu eksperymentowi (" Zdaniem Skinnera przczyn ludzkiego zachowania nie należy szukać w człowieku - tzn. w osobowości, myślach itp., lecz tam, gdzie jego zdaniem zawsze się znajdowały, czyli w środowisku zewnętrznym.") Zostali oni wychowani przez dżungle od malutkiego, to by wyjaśniało po co "ucywilizowanym innym" są potrzebne dzieci -> eksperyment musi trwac nadal. Jest oczywistym, że przy jakimkolwiek eksperymencie biorą zazwyczaj udział dwie przeciwstawne grupy (najczescie Kontrolna i Eksperymentalna) w tym wypadku wydaje mi się, że znajduje sie także jeszcze jedna grupa dzieci która nie jest wychowywana przez busz, a byc moze wrecz przeciwnie -> nic tej grupie nie brakuje. (mogą o tym swiadczyc slowa Goodwina "jest im lepiej") Wydaje mi sie, ze w tej grupie znajduje sie Alex (ktora/ktory ma juz ok. 16 lat, oraz Walt).
Mam nadzieje, ze nie namieszalem za bardzo
Pozdrawiam
Napisano 21.01.2006 - |21:43|
Albo powiem tak:
Na 100% wiemy, że są minimum 3 grupy Innych - Ci ucywilizowani, Ci bardziej dzicy, chodzacy boso etc. i Ci co sterują naszym Black Smoke, pewnie jest jeszcze 4 grupa siedzi w bunkrze nr 7 o ktorym dowiemy sie w 5 sezonie i steruja cala reszta innych ...
No dobra może za bardzo głupio pisze, ale chciałem po prostu wam pokazać, że za bardzo pewni jesteście "swoich teorii i wypowiedzi", wyluzujcie troche a nie wpadnie jeden z drugim i pisze że na 100% to na 100% tamto chociaż nikt (zapewne poza producentami) nie wie ile tak na prawde jest tych grup, bunkrow itp itd etc
Pozdrawiam ;]
[No i teraz nakrzyczcie na mnie:P]
Napisano 22.01.2006 - |02:54|
Odcinek 9/10 spotkanie z "innymi" trochę dziwne, ale raczej w kierunku plusa. Tym, że nie wszyscy się interesują Majkiem to nie prawda Jin chciał iść, a inny z rozbitków mają własne problemy. Co do kolejnej 30 to ich i tak nie pokazują. Ciekawe jak dalej rozwiążą to reżyserzy. Nie wiem czy tylko to ja odczuwam, ale Lost traci na swojej tajemniczości...teraz są tylko zagadki.
Napisano 22.01.2006 - |12:02|
Jack po tym odcinku zyskał u mnie sympatię.
Nie dziwię się jego zachowaniom,być chirurgiem to przerąbana robota,no i te jego ,,prawie'' ciągłe niepowodzenia.
Mocno zaiskrzyło pomiędzy Lockiem,a niedoszłym Sawyerem(,,przygody Tomka Sawyera )
Myślę,że tak dalej być nie może,a w następnych odcinkach dojdzie w grupie rozbitków do jakiejś awantury z poważnymi konsenkwencami.
Michael widać,że stracił kompletnie zmysły(tak jakby ktoś nim kierował)
A jeśli chodzi o to,kto rządzi na tej wyspie to moim zdaniem,na pewno nie grupa Zeke.
Tą władzę sprawuje ktoś o wiele silniejszy i groźniejszy,który ma wgląd na całą sytuację i zna każdy zakamarek tej wyspy.
No cóż co będzie dalej pokaże czas.
Odcinek oceniam na 8-
Napisano 22.01.2006 - |13:45|
Jack zrąbał sprawę. Mógł się zapytać skąd się wzieli, co tu robią. Dlaczego porywają ludzi?
Nie podobało mi sie to.
Napisano 22.01.2006 - |15:40|
Napisano 22.01.2006 - |16:40|
Niby dlaczego tak sądzisz? Przecież te gadki o wchodzeniu do czyjegoś domu nie dotyczyły bunkra tylko całej wyspy...Po tym odcinku doszedłem do wniosku, że przycisk jest mało ważny. Dlaczego? Ponieważ z rozmowy wynika, że grupa Zeke wie o włazie i prawdopodobnie są oni z Dharmy. Jeżeli wciskanie guzika byłoby takie istotne nie pozwoliby na przejęcie włazu przez rozbitków, bo przecież nie mieliby pewności, że również go będą wciskać. Moim zdaniem grupa Zeke jest z Dharmy, a ci "Inni" to....nie wiem zobaczymy w kolejnych odcinkac
Ja jestem pewien że jeżeli nie wcisnie sie przycisku to cosik wyleci w powietrze i stąd te drzwi antywybuchowe, pozostaje pytanie z której strony drzwi nastąpi wybuch czy po stronie "mieszkalnej" czy w labolatorium :]
Napisano 22.01.2006 - |17:27|
Napisano 22.01.2006 - |17:59|
Odcinek dobry, ale bez rewelacji. Wkurzyła mnie Kate, która staje sie powoli upierdliwa, ale jeszcze bardziej denerwuje mnie Jack! Zgrywa herosa jak by był conajmniej nieśmiertelny. Przypuśćmy, że INNI nie złapali by Kate, a Jack dalej by sie upierał, żeby nie oddać broni i odejść! Jakie mieli by szanse będąc otoczonymi przez zgraje INNYCH? Nawet Locke zbastował. Może po prostu Jack szuka guza
Męczy mnie jeszcze jedna sprawa: ten pacjent Jacka, który zmarł, wydaje mi się strasznie znajomy, ale nie moge wyczaić skąd go znam 7/10 Pozdrawiam
bez przesady lol... przeciez Jack blefował .. kate tez mnie troche wkurza, robi z jacka jakiegos lidera a sama go nie slucha
Napisano 22.01.2006 - |18:24|
W kolejnym odcinku coś czuje, że nic szczególnego odnośnie wyspy się nie dowiemy, ale za to będzie dużo o Charlie'm.
Kiedy znowu będzie Locke w retrospekcjach ? Ktoś wie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych