Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 034 - S02E10 - The 23rd Psalm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#61 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 14.01.2006 - |15:40|

Odcinek swietny, moze nie idealny ale swietny. Spodziewalem sie ze Mr.Eko namiesza swoja historia, ale ze az taki badass z niego byl to nie przewidywalem :) Ale faktycznie, zaczyna to byc denerwujace ze zyja sobie jak gdyby nic, nie zastanawaiajac sie nad wszystkimi nadnaturalnymi rzeczami...
  • 0

#62 SkinDeeP

SkinDeeP

Szeregowy

• Email
  • 10 postów
  • MiastoGarwolin

Napisano 14.01.2006 - |19:58|

albo przegapiłem albo nikt jeszcze nie napisał tu o dziwnym znaku na drzewie do którego Charlie przyprowadził Mr.Eko... coś tam napewno jest
  • 0

#63 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 14.01.2006 - |20:51|

@veN - o ile mi wiadomo lostowicze lecieli do Los Angeles, a nie do NY :)
z jednej strony jest to bardzo prawdopodobne, że tak właśnie kreowana jest fabuła serialu - natomiast trzeba zwrócić uwagę na jedną sprawę:
Autorzy scenariusza tworząc tak zagmatwaną historię muszą mieć gotowe zakończenie, żeby wszystko trzymało się kupy :) - co jest sprawą oczywistą - gdzieś wczesniej wyczytałem, że sa już gotowe wątki poszczególnych bohaterów do 6 sezonu włącznie...

nah... racja :) skutki wchodzenia na forum 5 min po przebudzeniu :P co do reszty cytatu, gdzies juz o to pytalem a nie doczekalemsie odpowiedzi ... ile sezonów jest w planie TV abc???//?? nie chcial bym zeby serial byl naciagany pod koniec ze wzgledu na ogladalnosc :(
  • 0

#64 maruch

maruch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14.01.2006 - |22:04|

ymm :D Odcinek mi się bardzo podobał. Może dlatego, że dawno nie widziałem losta. Ale mniejsza z tym.
Wątek z Eko udany.
Obejrzyjcie promo 11 :D Warto czekać wg. mnie na ten odcinek.
  • 0

#65 maciej_KO

maciej_KO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBlack Rock ;)

Napisano 14.01.2006 - |23:06|

szkoda mi Charliego... tylko dlaczego Claire go "wyprowadziła" przecież to nie ona ten namioto-szałas zbudowała :> no i przez fochy tej baby znów pewnie zacznie cpac...
Mgiełka/potwór ciekawa rzecz... te rozbłyski w środku jakby było naładowane elektrycznie
  • 0
Beer Football Girl... eee... Wife?!

#66 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 14.01.2006 - |23:27|

Mgiełka/potwór ciekawa rzecz... te rozbłyski w środku jakby było naładowane elektrycznie

Jak masz cos do przegladania poklatkowego filmu to przyjrzyj sie dokladnie tym blyskom... <_<
  • 0

#67 interista

interista

Szeregowy

• Email
  • 21 postów

Napisano 14.01.2006 - |23:44|

Odcinek bardzo udany :)
-wątek Eko pierwsza klasa, kolejna osoba z "przeszłością" na naszej wyspie. Mocny wstęp gdy młody Eko zabija tamtego człowieka aby zachować niewinność swego brata, ładnie zachował się z tamtymi dilerami (prawdziwy zimny morderca nie co ta narwana Anna -Lucia),ogólnie wyrazista i mocna postać, z nowych jest zdecydowanie najciekawszy
-Michael albo traci zmysły albo naprawdę rozmawia z synem za pomacą kompa (ale pamiętajmy, że Inni są inteligentni i być może to oni próbują zwieść naszego rozbitka)
-Charlie niby psalm recytuje a tu klops...znowu pewnie zacznie ćpać (no ale przecież można było sie tego domyślić nie po to te prochy wylądowały na wyspie)
-ładna muzyka na koniec
-Sawyer i Kate :D , oj Jack tylko głupio się popatrzyl, nic mu innego nie zostało pewnie niedługo zacznie się przystawiać do Anny -Lucyi z nudów, poza tym wszyscy polubili Sawyera co myślałem, że nigdy się nie zdarzy
-John uczył strzelać Michaela, a on nigdy nie robi nic tak sobie
  • 0

#68 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.01.2006 - |11:20|

Nie wiem i wyobraz sobie ze poki odcinek sie nie pojawi nie chce wiedziec.

Czy moglbys laskawie nie spojlerowac w tym temacie? Wyobraz sobie ze niektorym potwornie psujesz zabawe z ogladania serialu. Jak juz nie mozesz sie powstrzymac to polecam dzial stworzony specjalnie do tego celu.

Rozumiem że jakbyś żył w USA to przez cały tydzień nie oglądałbyś stacji ABC byle tylko nie trafić na zwiastun następnego odcinka :lol: ?
Dla mnie trailer to nie spojler. Spojler to coś co np. bez oglądania jakiegoś odcinka dowiem się o czymś ważnym z niego. A z trailera to tak naprawdę wielkie g można sie dowiedzieć. To ma tylko zachęcić do oglądania następnego odcinka.
Ale rozumiem że ktoś sobie nie życzy żeby np. opisywać to co się tam widziało w tym miejscu.

Co do samego odcinka to był on moim skromnym zdaniem bardzo dobry. Były to wszystko za co lubię ten serial. Trochę spokojnego codziennego życia na wyspie (łowienie ryb, fryzjer Kate ;), etc.) ale także była ciekawa akcja. W końcu z tych highlightów bohaterów z przeszłości mieliśmy coś co jest związane z tą wyspą a dokładnie z samolotem przemytników narkotyków.
Akcja z potworem bardzo dobra. Jednak trzeba zauważyć że nie tylko Eko miał najprawdopodobniej takie bliskie spotkanie z tym potworem. Locke w jednym z pierwszych odcinków pierwszego sezonu też prawdopodobnie widział tego potwora z bliska tyle że wtedy widzieliśmy tylko kawałek sceny kiedy kamera pokazywała Locka tak jakby oczami potwora. Tutaj gdy ten potwór zbliża się do Eko jest coś podobnego. No i Locke też tego potwora się nie bał. W finale 1 sezonu przecież nawet pytał się Jacka dlaczego ten nie pozwolił na to żeby ten potwór do wciągnął do jakiejś dziury. Także jest to ciekawe.
Michael uczy się strzelać więc zapewne będzie chciał wyruszyć na akcję odbicia syna. Swoją drogą bardzo fajny chat mają tam na wyspie, jednak widać że dopóki jego syn się z nim pierwszy nie skontaktuje on tego zrobić nie może.
Charlie ma fajne składowisko ;). Już wiadomo dlaczego na początku odcinka tak spokojnie wyrzucił te prochy z tej figurki którą rozbił Mr. Eko.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#69 maruch

maruch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 15.01.2006 - |12:35|

Ja mam nadzieje, ze Eko sie skuma z Lockiem bardziej :] Wtedy mogą coś rozwiązać... :P
  • 0

#70 Jarek363264

Jarek363264

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.01.2006 - |13:26|

niezgadzam się z WAMI, zakończenie może być banalne -przypomijcie sobie jak schrzanili archiwum X-
a co do odcinka to wg. mnie ten był najsłabszy
i dalej upieram się,ze chorzy naukowcy z pieniędzmi bogatego "amerykanina" robią sobie niezły truman show !!
  • 0

#71 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 15.01.2006 - |14:23|

hmm... a może zastanowimy się nad samym psalmem 23? Bo chyba nie po to psalm był tytułem odcinka, żeby jedyną jego rolą w serialu było odmówienie go ot tak na końcu... :)

"Pan jest moim pasterzem,
nie brak mi niczego.
Pozwala mi leżeć
na zielonych pastwiskach.
Prowadzi mnie nad wody,
gdzie mogę odpocząć,
orzeźwia moją duszę.
Wiedzie mnie po właściwych ścieżkach
przez wzgląd na swoje imię.
Chociażbym chodził ciemną doliną,
zła się nie ulęknę,
bo Ty jesteś ze mną.
Twój kij i Twoja laska są tym,
co mnie pociesza.
Stół dla mnie zastawiasz
wobec mych przeciwników;
namaszczasz mi głowę olejkiem;
mój kielich jest przeobfity.
Tak, dobroć i łaska pójdą w ślad za mną
przez wszystkie dni mego życia
i zamieszkam w domu Pańskim
po najdłuższe czasy.
Amen."

macie jakies pomysły?

Użytkownik Seher edytował ten post 15.01.2006 - |14:23|

• 0

#72 Japcok

Japcok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 15.01.2006 - |14:27|

czy wy nie przesadzacie z tą krytyką?
tak sie zastanawiam skąd to sie bierze.... może z tego, że większość z was obejrzała pierwszy sezon w tydzień i teraz odnosicie wrażenie że mało sie w jednym odcinku dzieje?
lost zawsze taki był jak teraz! a odcinek był świetny, nie narzekajcie
  • 0

#73 Jizo

Jizo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKrarko

Napisano 15.01.2006 - |17:03|

a ma ktos tekst tego psalmu po angielsku??
  • 0

#74 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 15.01.2006 - |19:16|

The Lord is my Shepherd; I shall not want.
He maketh me to lie down in green pastures:
He leadeth me beside the still waters.
He restoreth my soul:
He leadeth me in the paths of righteousness for His name' sake.

Yea, though I walk through the valley of the shadow of death,
I will fear no evil:
For thou art with me;
Thy rod and thy staff, they comfort me.
Thou preparest a table before me in the presence of mine enemies;
Thou annointest my head with oil;
My cup runneth over.

Surely goodness and mercy shall follow me all the days of my life,
and I will dwell in the House of the Lord forever.
  • 0

#75 Lovegood

Lovegood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15.01.2006 - |19:50|

Obejrzałam wreszcie :) Nie no odcinek git mi się podobało szczególnie Sawyer i Kate :D A według mnie ten KTOŚ z kim rozmawia Michael to nie Walt...(zwiastun S02E11 hyhy) A tak apropo kolejnego odcinka...POdobalo mi się zakończenie w zwiastunie....(THIS ISLAND IS OUR)...jak się te paliki zapaliły...nie uważacie że to byla pułapka na nich? Michael widział na ekranie dokończenie słów "Musisz przyjść...". a my tego nie widzieliśmy. Czyli on MOŻE wie...Ech...EKO trochę agresywny ale w sumie OK...AnaL taką minkę zrobiła że trudno jej nie lubić...Potem przypominasz sobie że to zołza i.... :D Libby i Hurley....coś kręcą. To pewnie Libby szybko wykorkuje :D
  • 0

#76 elru

elru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 15.01.2006 - |20:19|

niezgadzam się z WAMI, zakończenie może być banalne -przypomijcie sobie jak schrzanili archiwum X-
a co do odcinka to wg. mnie ten był najsłabszy
i dalej upieram się,ze chorzy naukowcy z pieniędzmi bogatego "amerykanina" robią sobie niezły truman show !!

Tia...a ja slyszalem, iz David Duchovny w 3 sezonie Lost-ow ma zagrac "kapitana nemo" a Gillian Anderson jako efekt uboczny eksperymentow na wyspie - "mala syrenke" , podsumowujac zakonczenie moze byc nie-banalne. :D
  • 0

#77 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.01.2006 - |21:41|

OK...AnaL taką minkę zrobiła że trudno jej nie lubić...Potem przypominasz sobie że to zołza i.... :D Libby i Hurley....coś kręcą. To pewnie Libby szybko wykorkuje :D

Jak juz koniecznie musisz skracac, to postaw przynajmniej kreske miedzy Ana a L, bo tak to mi sie jakos kojarzy nie za bardzo... ;)
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#78 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.01.2006 - |22:12|

odcinek całkiem ciekawy !!
moment z czarnym dymem, szarym dymem czy cokolwiek to jest, no musze powiedziec porwał mnie z fotela az wrasnęłam (za wrażliwa jestem)
postepowanie Michaela - no ja rozumiem ze on bvardzo chce Walta znaleśc, ale chyba lepiej by mu wyszło z pomocą innych Lostowiczów, a tak siedzi cicho, rżnie głupa i no dziwne to jest
a poza tym zastanwiam sie co sie stanie z wyspą, bunkrem gdyż jak wiemy komputer miał słuzyc tylko do wpisywania liczb, wiec no jakies skutki z korzystania przez Michaela z czata muszą być..
Charlie hmmmm no robi sie coraz ciekawiej, kryjówka Marysiek dosyc mnie zdzwiła, chociaz no niewiadomo po co on to robi tak naprawde, ale ine cieszy mnie to bo wyszedł mi Charlie w tescie "Kim jestes z Lost" hehe :D

no i na koniec Pan Eko, postać kapitalna wręcz, ale jak dla mnie to ze samolot akurat tam sie rozbił jest dla mnei naciągane, no chyba ze tak miało być, kazdy jest zwabiony na wyspę w jakiś sposób...
  • 0

#79 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.01.2006 - |10:02|

Odcinek super.Bardzo mi sie podobal.pan Eko niezly wymiatacz byl w Nigerii:)
  • 0

#80 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.01.2006 - |10:12|

no i na koniec Pan Eko, postać kapitalna wręcz, ale jak dla mnie to ze samolot akurat tam sie rozbił jest dla mnei naciągane, no chyba ze tak miało być, kazdy jest zwabiony na wyspę w jakiś sposób...

Może tak być bo w jednym z ostatnich odcinków sezonu pierwszego Locke mówił do Jacka że to wyspa ich tutaj przywołała (czy coś w tym stylu).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych