Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E07 - The Other 48 Days

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#61 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 19.11.2005 - |22:14|

A mnie zastanawia jeszcze jedna sprawa. Goodwin dotarł na miejsce katastrofy w 10 minut. Jaki dystans mozna pokonac w 10 minut przez dżunglę - raczej niewielki. A więc był w pobliżu. Przypadek?

pamiętasz co mówiła AL? wszędzie i o każdej porze. nie wydaje mi się abyśmy mogli w przypadku Others posługiwać się czasem linearnym, ale nie chcę tworzyć teorii jak w takim razie to wszystko funkcjonuje.

pzdr
  • 0
back from the dead :D

#62 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 19.11.2005 - |23:06|

Heyo..
Czy ktoś zauważył że mr Eko ma tatuaż Dharmy chyba..w każdym razie coś w postaci okręgu a w środku jakiś sześciokąt lub jakiś inny ..xxx-kąt....Zalookajcie i napiszcie......
  • 0

#63 Waniek

Waniek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.11.2005 - |23:44|

Tak Hyuga, masz racje to jest tatuaż, może plemienny? Pozatym mnie bardziej zaciekawiło to co skrobał na swojej maczudze.
Na poczatku myslalem ze to liczby (wiadomo jakie... 4,8.. itd.) Ale potem wygladało mi to własnie na jakis rysunek, sa tez znaki. Co wy na to? (czas 14:33)
  • 0

#64 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 20.11.2005 - |00:17|

Tak Hyuga, masz racje to jest tatuaż, może plemienny? Pozatym mnie bardziej zaciekawiło to co skrobał na swojej maczudze.
Na poczatku myslalem ze to liczby (wiadomo jakie... 4,8.. itd.) Ale potem wygladało mi to własnie na jakis rysunek, sa tez znaki. Co wy na to? (czas 14:33)

Ja tam odczytałem HELL - w drugiej linijce, z pierwszej i trzeciej raczej ciężko coś odczytać.
  • 0

#65 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 20.11.2005 - |02:07|

Co do milczenia - może to jakaś forma chrześcijańskiej pokuty. Google mówią, że okres 40 dni przewija się w Biblii mnóstwo razy :)
  • 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/

#66 monika

monika

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 20.11.2005 - |09:17|

Hmm wydaje mi sie ze Pan Eko jest bardzo wierzacy mówi o modllitwie ( za Rose i ratowników)

40 dni milczenia to pokuta, kara jaką sam sobie wymierzył za zabicie dwóch others
40 dni milczal Jezus na pustyni .....

ja juz nie moge doczekac sie 8 odcinka :P
  • 0

#67 lukaszkuch

lukaszkuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20.11.2005 - |10:11|

Co do rozmowa przez Radio Boone z Bernardem, to zauważcie, że Bernard nie mówi dokładnie tego co w odcinku z Boonem.

W odcinku 1 serii było "... rozbitkami lotu 815", a w 2x07 "... rozbitkami lotu Oceanic 815". Ewidentny błąd...

No i kolejny błąd - ten samochód w tle :):) [jak nie wiecie gdzie, to wytężajcie wzrok ;)]
  • 0

#68 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20.11.2005 - |10:36|

Jaki samochód??:/ Co do zabicia Shanon to Lucia ją zabiła......widać że ona tam stoi......
  • 0

#69 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.11.2005 - |15:15|

Jak dla mnie to był to jeden z najlepszych odcinków nie tylko spośród tych z 2 sezonu ale ze wszystkich. Dobry pomysł na przedstawienie najważniejszych wydarzeń z 48 dni na wyspie 2 grupy rozbitków w jednym odcinku.

Wiemy już z kim rozmawiał Boone przez radio w tym samolocie z narkotykami :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#70 henryczek

henryczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 20.11.2005 - |16:12|

tyle jest teorii na tym forum...
mam nadzieje ze nie okarzemy sie bardziej kreatywni od scenarzystów :]

wg moich napisów do odcinka 19 boone rozmawiał z zupełnie kimś innym kto poiwedział:Tego lotu nikt nie przeżył
w siódemce natomiast bernard mówi ze:To my jestesmy rozbitkami oceanic 815

ale chyba jednak english sie zgadza co najważniejsze

niezgadza mi sie tylko głos rozmówcy boone'a-jest o wiele młodszy niż bernarda,ale moze to tylko wrazenie
  • 0

#71 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 20.11.2005 - |20:16|

wg moich napisów do odcinka 19 boone rozmawiał z zupełnie kimś innym kto poiwedział:Tego lotu nikt nie przeżył
w siódemce natomiast bernard mówi ze:To my jestesmy rozbitkami oceanic 815

ale chyba jednak english sie zgadza co najważniejsze
niezgadza mi sie tylko głos rozmówcy boone'a-jest o wiele młodszy niż bernarda,ale moze to tylko wrazenie

Tylko napisy się nie zgadzają, english się zgadza. Puściłem obie sceny na zmianę i 100% pewności, że to Boone rozmawiał z Bernardem. Widocznie to był 41 dzień.
  • 0

#72 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 20.11.2005 - |20:52|

Dopiero teraz mam czasz cos napisac.
Nie wydaje mi sie zeby scenarzyści popelnili tak glupi blad jak pomylenie dnia, zwlaszcza ze serial jest dopracowany, moze na wyspie jest ktos jeszcze, moze jeszcze jakiejsc grupce udało sie przeżyć.
Co do pana Eko, to mam dziwne wrazenie ze to jest ksiadz albo pastor z przeszloscia, co moze o tym swiadczyc : 40 dni pokuty, powyciagal ciala z wody, bardzo dobrze zaopiekowal sie dziecmi (to akurat marny dowod :P )
Moze pobyt na wyspie traktuje jako rodzaj pokuty ? Anna musi miec jakies powiazania z wojskiem inaczej skad by wiedziala ze ten noz nie jest uzywany od 20 lat, poza tym calkiem niezle walczy/
  • 0

#73 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 21.11.2005 - |07:47|

Na podstawie tego odcinka i poprzednich (lecz ten mi to bardziej dał do zrozumienia) moge powiedziec (tak sądze) ze mamy na wyspie dobrych i złych The Others, mianowicie dobrzy others "porywają" lecz nie zabijają, a wrecz przeciwnie chronią dobrzych ludzi przed (i tutaj moge sie jedynie domyslac) naukowcami(i tutaj mamy kolejna grupe tym razem źli others) ktorzy cos przeskrobali (jak na filmie instruktażowym experyment wyszedl z pod kontroli).

Teoria ciekawa, tylko .... kto dał prawo tym dobrym na robienie selekcji wśród rozbitków? I jaką mają pewność, że wyselekcjonowane osoby są dobre?. Ktoś na forum powiedział, że dzieci są podatne na sugestie, mogą bez pytania zabijać..... wtedy ta teoria by upadła.

Chociarz nadal zastanawia mnie co miał na myśli Goodwin mówiąc, że teraz jest im lepiej.
  • 0

#74 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 21.11.2005 - |09:57|

co do Eko zgadzam sie, ze jest bardzo wiezacy:
> 40 dni sie nie odzywal - nawiazanie do Biblii
> powiedzial ze bedzie sie modlil za ratownikow i ...
> scena w bunkrze kiedy Eko bierze do reki Pismo Swiete.

Co do kija, ktory sobie zrobil Eko to producent w wywiadze powiedzial, zeby widzowie uwaznie sie przygladali temu kijowi. /mysle ze to nie jest spoiler/

Co do rozmowy Boona z Bernardem, mysle ze to faktycznie oni.

Zauwazacie ze im wiecej odcinkow tym coraz bardziej staramy sie wszystko komplikowac i jesli cos nie jest pokazane wprost czarno-bialym to my zawsze myslimy ze bylo inaczej, tak jak w przypadku smierci Shannon.
  • 0

#75 Elep_Hant

Elep_Hant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.11.2005 - |16:43|

IMO Eko to kaplan lub fanatyk, może nawet bardziej fanatyk. Jak sobie zastopowałem moment gdy wali kijem w Sawyera i Micheale to nieźle sie mozna gościa wystracszyć.

Poza tym pasuje - do tej pory brak było tak naprawdę religijnego podejścia do tego co się dzieje.

Brakuje jeszcze prostytutki, aby był pełen obraz :)

Poza tym, wydaje mi się, że Eko nie może być naprawdę zły - to by nie było political correct.
  • 0

Elep Hant

Bóg stworzył kobietę, aby mężczyzna odchodził czasami od komputera.

#76 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 21.11.2005 - |19:19|

A dla mnie, to Ana jest jakąś panią KOMANDOS (jakieś S.E.A.L., czy coś w tym rodzaju). A w samolocie się znalazła, bo śledziła Sayda.

To ty chyba SWOTa nie oglądałeś;)))
  • 0

#77 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 21.11.2005 - |19:37|

No i kolejny błąd - ten samochód w tle :):) [jak nie wiecie gdzie, to wytężajcie wzrok ;)]

gdzie jest ten samochów?:P w której minucie?

a co do czy to ten 40 czy 41 to się według mnie czepiacie szczegółów. 40 pokuty to dobry traf, ale reszta to nic nam nie wniesie do rozszyfrowania całej teorii, wieć myśle że spory na ten temat nie mają sensu :P

pzdr.
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#78 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 21.11.2005 - |19:45|

A mnie zastanawia jeszcze jedna sprawa. Goodwin dotarł na miejsce katastrofy w 10 minut. Jaki dystans mozna pokonac w 10 minut przez dżunglę - raczej niewielki. A więc był w pobliżu. Przypadek?

I miał buty na nogach. A ponoć Othersi chadzają bez butów...
  • 0

#79 marceli_tar

marceli_tar

Szeregowy

• Email
  • 9 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 21.11.2005 - |20:09|

A przypomnijecie prosze jak miala na imie dawna milosc Sayid-a kiedy sluzyl on jako "zolnierz" w Gwardii Republikanskiej...??

Użytkownik marceli_tar edytował ten post 21.11.2005 - |20:10|

• 0

#80 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 21.11.2005 - |20:31|

A przypomnijecie prosze jak miala na imie dawna milosc Sayid-a kiedy sluzyl on jako "zolnierz" w Gwardii Republikanskiej...??

Nadia
Apropos Nadii
!!Uwaga niech nie czytaja tego ludzie, którzy nie oglądali zapowidzi do nastepnego odcinka!!

Ana-Lucia mówi tam bodajze ze Sayid ja zabije, gdyz ona zabiła kogoś kogo on kochał. Od razu nasuwa sie Shannon, ale ja nadal twiedze ze to nie AL ja zabiła. Tak wiec o kim mówi AL? Własnie być moze o Nadii. Za pewne Sayid poznał kiedyś AL, tyle ze w jakichs głupich okolicznosciach Nadia zgineła.

Użytkownik Seth edytował ten post 21.11.2005 - |20:43|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych