To można już było skojarzyć z 1 odcinka 2 sezonu ....to ja dodam jeszcze do powiazan...
kiedy widzimy jak shanon przyjezdza do szpitala do ojca....na korytarzu mija ich lekarz....a jest nim Jack....
i mysle ze pozniejsza zona Jacka zderzyla sie z ojcem Shanon...
Odcinek 030 - S02E06 - Abandoned
Napisano 14.11.2005 - |12:42|
Napisano 14.11.2005 - |12:44|
To można już było skojarzyć z 1 odcinka 2 sezonu .
no okej.... mnie tak wciaganl serial....ze zeszla niedziele obejrzalem na raz prawie cala pierwsza serie.....
siedzialem od rana az do poznej nocy.....a pzoniej od razu zarzucilem 2-ga serie....wiec moglem cos przeoczyc :]
Napisano 14.11.2005 - |14:29|
...to ja dodam jeszcze do powiazan...
kiedy widzimy jak shanon przyjezdza do szpitala do ojca....na korytarzu mija ich lekarz....a jest nim Jack....
i mysle ze pozniejsza zona Jacka zderzyla sie z ojcem Shanon...
wiec jak pisal Elep_Hant wszystkie osoby w serialu sa jakos ze soba powiazane....
hmm,moze rzeczywiscie wspomnienia shannon miały jakieś znaczenie i moze tez czepiam sie pierdół jak INNI którzy dopiero widzieli 4 odcinki w tvp(np.kto wpuscił cięzarną do samolotu,ciekawe co piją i jedzą itd,itp)
ale niezmieniam opini ze odcinek był na siłe rozciaghnięty a w całym serialu jest sporo z telenoweli(odliczanie kate,ukrywanie znajomosci english,nie mówienie niczego o butelce,brak chęci dowiedzenia sie wiecej od danielle i wogóle mało rozmów na temat tego co jest z tą wyspą-cholera,to byłby mój temat nr jeden gdybym sie tam znajdował)
ale jak kocha sie losta to sie wybaczy :]
Napisano 16.11.2005 - |00:07|
już myślałam ze przereklamowali ten odcinek ale końcóweczka mnie powaliła jak zresztą większość
Ach Sayid teraz zrobi pogrom na wyspie, radzę Anie Lucii szybką ucieczkę na jakiejs prowizorycznej tratewce bo Sayid zna różne metody tortur
ciekawy wątek Shannon, po raz kolejny Boone , szkoda ze tylko w retrospekcjach
no i te szepty, ach ciary ciary przechodzą...
No i gdzie sie podziała Cindy ???????
ale juz za parę dni może się znów coś wyjaśni...
Napisano 16.11.2005 - |12:01|
Może robi za szpiega tak, jak ś.p. EthanNo i gdzie sie podziała Cindy ???????
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/
Napisano 05.01.2006 - |15:35|
Napisano 06.01.2006 - |23:44|
Doradzam przyjrzeć sie odcinkowi 2x07 gdzie na 44 min 48 sekund filmu widać jak powstaje rana od lecącego pocisku z pistoletu. A odcinek wcześniej 2x06 widać na 41 min 32 sek jak Hasid trzyma blondynke w ramionach a za nim jest wielkie grzewo i pełno gałęzi a na około nie manic więc inny nie mógł by sie w sekundzie rozpłynąć na gołej ziemi. Więc nikt z "innych" nie mógł jej dzgnąć nożem tym bardziej rozbitkowie z sekcji ogonowej ponieważ wszyscy trzymali się w kupie a ona została postrzelona z dobre kilkanaście metrów od nich.
No chyba że mają w grupie superMana
A nigdzie w filmie nie ma tekstu jak doktorek gada że blondynka została dzgnięta kosą.
Więc wasze założenie że widać u niej rane ciętą jest błędne.
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 09.01.2006 - |08:41|
Komar - pełna zgoda :-)
Napisano 29.01.2006 - |16:50|
Napisano 08.02.2006 - |12:00|
Chciałem zwrócić uwage na 2 rzeczy, których chyba nikt nie zauważył, a w każdym razie nie skomentował:
1. Scena z Shannon w szkole tańca. Ojciec dziewczynki iminiem Sophie. Czy to nie jest przypadkiem szef Hurleya z chicken baru? (I chyba też menadżer Locka z fabryki pudełek).
2. Gdy nagle zapodziała się Cindy - Ana Lucia mówi do Eko "Ona pójdzie na Twoje konto" czy coś w tym stylu.
3. W trailerze do tego odcinka było, że "one of the survivors lost forever". Cóż "lost" nie znaczy "dead" czy "killed". Ale opcji personalnych mamy więcej niż dwie (Shannon, Cindy), bo w grę wchodzi jeszcze Walt, choć jest to mało prawdopodobne. Mnożąc teorię można dodać, że Shannon dostała ranę ciętą, a Saiyd dostał kulkę, wszak oczy mu się zrobiły maślane maksymalnie jak na twardziela z gwardii Saddama H.
Napisano 08.02.2006 - |15:09|
1. Ojciec Sophie to nie jest ten koleś. To inny człowiek.Witam, pierwszy post na forum. :clap:
Chciałem zwrócić uwage na 2 rzeczy, których chyba nikt nie zauważył, a w każdym razie nie skomentował:
1. Scena z Shannon w szkole tańca. Ojciec dziewczynki iminiem Sophie. Czy to nie jest przypadkiem szef Hurleya z chicken baru? (I chyba też menadżer Locka z fabryki pudełek).
2. Gdy nagle zapodziała się Cindy - Ana Lucia mówi do Eko "Ona pójdzie na Twoje konto" czy coś w tym stylu.
2. Anie Lucii chyba chodziło o to, że to przez Eko weszli w głąb wyspy, więc skoro Cindy zaginęła, to to jego wina.
Napisano 12.02.2006 - |12:37|
Napisano 12.02.2006 - |13:27|
Napisano 12.02.2006 - |13:45|
Arwen - ciekawa teoria... Możesz mieć rację. Jedyne co mnie dziwi z tym podwodnym bunkrem to to, jak oni się tam dostają... Nurkują za każdym razem?
Nie wydaje mi się, że za każdym razem nurkują. Myślę, że jest jakieś przejście, tunel, itp. Mają jakieś sposoby. Ethan wyszedł z wody, może też takim przejściem? Być może mają urządzenie do zdalnego przenoszenia (nie pamiętam nazwy) jak w filmie "Mucha" W każdym bądź razie jestem pewna co do podwodnego bukra. Walt też nie bez powodu ciągle ukazuje się mokry. Może to właśnie znak by szukać w wodzie?
Napisano 12.02.2006 - |16:11|
Napisano 12.02.2006 - |18:32|
Co do sposobu wejścia do tego bunkra to:
- poprzez właz na dnie i nurowanie
- poprzez podziemny tunel wychodzący z wyspy co jest najbardziej prawdopodobne.
Ponieważ w pewnym odcinku jak "system ochrony wyspy" zaatakował nasza grupę powracającą z dynamitem z "czarnej skały" to chciał wciągnąć Lock'a pod ziemię przez wielki odwiert w ziemi.
Innym razem jak chciał zaatakować Eko a ten stał nieruchomo to ta "czarna chmurka z silnymi wyładowaniami elektrycznymi" zawróciła i schowała się w ziemi.
Więc pod powierzchnią zapewne znajduje sie wiele tuneli i korytarzy, prawdopodobnie zbudowanych przez ludzi.
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 13.02.2006 - |12:22|
Co do sposobu wejścia do tego bunkra to:
- poprzez właz na dnie i nurowanie
- poprzez podziemny tunel wychodzący z wyspy co jest najbardziej prawdopodobne.
Więc pod powierzchnią zapewne znajduje sie wiele tuneli i korytarzy, prawdopodobnie zbudowanych przez ludzi.
Też tak myślę. Wszystkie tajemnice prowadzą pod ziemię. A skoro tak, to dlaczego nie miałoby być tunela pod wodą? Mam nadzieję, że teoria ta okaże się słuszna i faktycznie pod wodą będzie coś arcy ciekawego. :clap:
Napisano 17.02.2006 - |02:22|
Wg mnie jest tak. Ana-Lucia strzeliła do Shannon. Wylotowej mogło nie być bo kula trafiła na kość, mostek, żebro z tyłu czy kręgosłup. Rana wygląda jak cięta bo pada deszcz i krew wraz z wodą spływa w dół wg prawa grawitacji. Proste. Po co za bardzo kombinować. Ana-Lucia może zamiast Shannon widziała coś innego, albo poprostu nie spodziewała się nikogo innego prócz "others" i szybko zareagowała. Strzał był, było słychać. Widać też po broni. To tyle. Odcinek lepszy niż poprzedni. Pozdrawiam:)
Napisano 22.02.2006 - |19:21|
Napisano 28.02.2006 - |15:04|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych