Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 40 - S02E20 - Allies

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (219 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (55 głosów [28.35%])

Procent z głosów: 28.35%

2. 9.5 (46 głosów [23.71%])

Procent z głosów: 23.71%

3. 9 (51 głosów [26.29%])

Procent z głosów: 26.29%

4. 8.5 (12 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

5. 8 (12 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

6. 7.5 (6 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

7. 7 (6 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

8. 6.5 (1 głosów [0.52%])

Procent z głosów: 0.52%

9. 6 (2 głosów [1.03%])

Procent z głosów: 1.03%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.02.2006 - |23:23|

psjodko: tak samo jest z Sam w SG-1 ;) Tez idzie na akcje a potem jest placz jak zaginie ;) Tylko ze w sga maja zelenke ktory jest rownie madry jak mckay aw sg1 nikogo zabardzo.

Tylko, że w SG1 nikt jej jeszcze nie chciał zjeść. Więc zawsze jest nadzieja, że się ją odbije... dzięki zdecydowanej akcji samotnego Browdera uzbrojonego w granatnik...
ALe to jest inny wróg, wróg który żyje tylko dlatego, że nas ZJADA.
Z kimś takim wogóle się nie da rozmawiać. Wszelka forma rozmowy (o pomocy już nie wspominając) jest idiotyczna. To tak jakbyś chciał rozmawiać z tygrysem albo lwem gdzieś na sawannie...

Jedyną pozytywną sprawą w tym odcinku była rozmowa z Michaelem. Wyraźnie dał do zrozumienia, że to jest sprawa instynktu. Tylko i wyłącznie. Żadne rozumowanie tu nie pomoże. On/oni polują a my jesteśmy zwierzyną...
Jeżeli sami nie zaczniemy polowac to wyginiemy.

Użytkownik psjodko edytował ten post 01.02.2006 - |23:24|

::. GRUPA TARDIS .::

#62 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.02.2006 - |23:45|

Liczylem od gory do dolu, od dolu do gory, z lewej, z prawej, po przekatnej, z potegami, pierwiastkami i nijak mi nie wychodzi 8,5 z tego rownania ;P

5+1+0,5+0,5+0,5 nie daje Tobie 8,5? :>

No to co dałoby te 8,5 :> Nie wiem czyja to ocena (chyba Obiego), ale jak dla mnie to jest 8,5 ;)
  • 0

->1019<-

#63 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.02.2006 - |00:22|

jak czytam posty co poniektórych to się zastanawiam po cholerę oni jeszcze to oglądają jak to takie nudne i przewidywalne??? przyżućcie sie na modę na sukces albo inne tego typu fascynujące seriale..
Dla mnie ten odcinek był mocny, a zakończenie niosące znacznie większą groze niż zakończenie 1 sezonu, wtedy była zagrożona tylk Atlantyda, teraz Ziemia, a to dosyć duża różnica. dla mnie zakończenie sezonu było ok, i teraz trzeba czekac prawie pół roku na dalszy ciag.

ps. ja traktuje te wszelkie seriale z przymrużeniem oka, ona mają mnie bawić i odrywać od dnia codziennego, nie wymagam od nich sensu, bo gdyby trzymali się wszelkich praw natury i logiki to prawdopodobnie wygladałoby to smietelnie nudno (np. bitqwa w kosmosie: zero wybuchów, zero błysków, całowota cisza - w końcu tam nie ma atmosfery. To w końcu jest tylko trochę stechnicyzowana bajka i wszelkie analizy powinny byc robione z przymruzeniem oka...

Użytkownik ulan edytował ten post 02.02.2006 - |00:22|

• 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#64 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.02.2006 - |01:02|

wszelkie analizy powinny byc robione z przymruzeniem oka...

tak też są robione, ale czasem twórcy idą za bardzo w bajkę...

wtedy była zagrożona tylk Atlantyda, teraz Ziemia,

wtedy zagrożony był serial, bo jakby zniszczyli Atlantis, to co będą kręcić, a teraz, ot dwie jednostki wroga, lecą do galaktyki pełnej Uzbrojonych Jaffa, niedobitków Gual'dów, Noxów, Tollan (o ile żyją), pełną cywilizacja zdolnych do walk w kosmosie (The Race) mniej lub bardziej skutecznie....

i jakie tu napięcie, McKay w Kokonie, Ronon też (ja bym już zjadł tą zwierzynę) a zapomniałem Sheppard na HS i wróg o nim nie wie...

No tak pewno asgard też podeśle coś do obrony.. więc ja myśle że te dwa HS nawet jak dolecą do naszej galaktyki, to długo nie pożyją, i się zdziwią że nie tylko Tauri umią walczyć, ale także, że Touri są najbardziej prymitywny z umiejących walczyć w kosmosie,

Ot i całe napięcie finału (coś pominąłem?? :))

#65 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 02.02.2006 - |03:11|

Buuuuuu... Zawiodłem się...

- Poprzedni odcinek zapowiadał zupełnie inny rozwój wypadków, więc za samo zaskoczenie mnie fabułą plus. Ale zaraz trzeba ten plus przygwoździć minusem za to, że ludzie w Atlantis zostali chyba ostatecznie pozbawieni mózgów. Ich naiwność już nie irytuje, tylko denerwuje :/

- Nie sadzę, żeby znalazł się ktoś, kto po obejrzeniu tego odcinka nie zadałby sobie pytania, czemu te dane od Wraith nie były trzymane dalej w swojej odrębnej sieci?? I czemu, kurczę Felek, nie zostały od razu zbackupowane na nośniki ReadOnly?? Przecież to były pierwsze rzeczy jakie mi przyszły do głowy, ale w sumie wybitnym specjalistą od obcych technologii nie jestem, więc się nie znam... (Ale dałem się nabrać, gdy Weir kazała za pierwszym razem dane trzymać osobno, wydawało się, że myśli. No ale widocznie przestała, bo za drugim razem nie zaskoczyła...)

- Jeśli chodzi o Michaela, to dla mnie duży plus w tym odcinku. Chciałem dostać Michaela grającego na dwa fronty, no i niejako dostałem :) Uważam, że ta postać ma jeszcze duży potencjał, szczególnie po rozmowie z Teylą.

-No to może teraz pochwale moich ulubionych naukowców :) Nie wiem czemu, ale widok Zelenki w akcji zawsze napawa mnie optymizem :D No a na dodatek dostajemy McCay'a i Hermioda w jednym pomieszczeniu i to pracujących nad jednym projektem :) Po prostu miodzio! Mógłbym ich dłużej oglądać przy pracy... Z drugiej strony praca z nimi... Przy ich usposobieniu to byłby niezły hardcore ;)

- No i finał. Zgadzam się, że takie troszkę mało niepokojące zakończenie miał ten odcinek. No dobra - 2 HS'y mają rozszerzoną listę dań, ale co z tego? No i tu dochodzimy do tego, że tak naprawdę słowa "Aurora mission reports" nie są jednoznaczne. Czy chodzi o dane o piewszym napotkanym statku klasy Aurora? To niewiele im da, bo nie wyciągnęliśmu wtedy danych o napędzie międzygalaktycznym. Więc może chodzi o Oriona? To bardziej prawdopodobne, tylko że jeśli te statki w obrębie klasy były do siebie przynajmniej trochę podobne (a tak nakazuje logika), to tam też nie będzie tego typu hipernapędu. Więc pozostanie im conajwyżej możliwość przestudiowania innych technologii Lanitian - może o nie chodzi. W każdym razie teraz pewnie Orion jest na celowniku i w następnym odcinku będzie walka z czasem, coby mu silniki odpalić.

- Na koniec jeszcze się przyczepię do tego, jakie zagrożenie mogą stwarzać te HS'y. Chyba nie ma tu nikogo, kto by się jakoś strasznie bał o wynik konfrontacji z "naszymi" siłami w Drodze Mlecznej. Więc albo scenarzyści nie potrafią oddać potęgi rasy, która pokonała Lantian, albo jest coś jeszcze, o czym nie wiemy. Ta rozmowa z Wreith, o pokonaniu Lantian, jakaś taka dziwna była, jakby Wreith nie mówili na ten temat wszytkiego... Tylko, że znów zostaje ten nieszczęsny odcinek ze "starą" Weir, gdzie o czymś takim powinna być wzmianka...

Pomarudziłem troszkę, bo odcinek jak na kończący sezon powinien był być lepszy. Ale mimo wszystko był niezły i dostaje ode mnie 9.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#66 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 02.02.2006 - |06:05|

Przyznam, ze nie bardzo rozumiem tych z Was, ktorzy łudzą się odnosnie tego Michaela.
Czytam a to ze jakies sygnaly 2znaczne do Teyli wysyla, a to sugestie ze oni biedni morduja tylko z uwagi na swoj instynkt... :unsure:
Czy wyscie powariowali?

To zupelnie tak, jakbym slyszal ze biedni nazisci dlatego tak nienawidzili Zydow w obozie w Oswiecimiu bo mamusia ich nie kochala. :ph34r:

Proponuje przestac sie oszukiwac (a autorzy filmu nam podkladaja taka pokuse) ze za pomoca terapii genetycznej monstrum da sie zamienic w owieczke. Nie da. Trzeba ich wszystkich zabic. Przykre to moze dla roznego typu idealistow, obroncow zwierzat i innych fanow Zielonych. Nic nie poradze. A glowe Michaela nalezy nabic na pal i postawic w widocznym miejscu tak jak zrobili to z Mordenem na Centauri Prime w B5.
To jest wojna, motyla noga, a nie dobranocka! :>

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 02.02.2006 - |06:06|

• 0
Dołączona grafika

#67 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 02.02.2006 - |06:10|

Proponuje przestac sie oszukiwac (a autorzy filmu nam podkladaja taka pokuse) ze za pomoca terapii genetycznej monstrum da sie zamienic w owieczke. Nie da. Trzeba ich wszystkich zabic. Przykre to moze dla roznego typu idealistow, obroncow zwierzat i innych fanow Zielonych. Nic nie poradze. A glowe Michaela nalezy nabic na pal i postawic w widocznym miejscu tak jak zrobili to z Mordenem na Centauri Prime w B5.
To jest wojna, motyla noga, a nie dobranocka! :>

Słusznie.
I dokładnie to wywnioskowałem z rozmowy z Michaelem.
W podtekście jego wypowiezi jest: żadnych rozmów! Tylko mord! (oczywiście w celach "spożywczych").
Można uznac, że była to jakaś forma ostrzeżenia :D

Jedynie te jełopy na Atlantydzie tego nie rozumieją przepojeni fałszywie rozumianym "humanitaryzmem".

Użytkownik psjodko edytował ten post 02.02.2006 - |07:18|

::. GRUPA TARDIS .::

#68 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 02.02.2006 - |09:59|

Tak sobie myśle ze Ci co pracuje na scenariuszem ( a jest i ch paru) nie sa az taki głupi i moze coś wymyślili ,żeby było ciekawej,ja stawiam jednak ze w drodze Wraith zostana zabici.
Michales wiadomo jest zły i nic tego nie zmieni,natury nie zmienisz
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#69 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.02.2006 - |10:51|

5+1+0,5+0,5+0,5 nie daje Tobie 8,5?

No to co dałoby te 8,5 Nie wiem czyja to ocena (chyba Obiego), ale jak dla mnie to jest 8,5

Moge cie o cos prosic? Siegnij po kalkulator i jeszcze raz przelicz:
5 + 1 = 6
6 + 0,5 = 6,5
6,5 + 0,5 = 7
7 + 0,5 = 7,5
Za nic nie wychodzi mi 8,5 ... bym z tego potrafil wyliczyc 5 ale nie 8,5 ;).

ALe to jest inny wróg, wróg który żyje tylko dlatego, że nas ZJADA.

No wlasnie to jest smieszne, wraith wydobywaja informacje jak widzimy w 102 poprzez wysysanie energi zyciowej, dlaczego teraz tego nie robia, dlaczego w ostatnim czasie zawsze prubowali podchodow aby wyciagnac informacje od wiezniow? To sie kupy nie trzyna ... niech ktos wrescie wyleje tych scenarzystow!!
  • 0

#70 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.02.2006 - |13:03|

Ale wtopa :] To ja już przestaję w ogóle liczyć ;]
  • 0

->1019<-

#71 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 02.02.2006 - |14:01|

dlaczego w ostatnim czasie zawsze prubowali podchodow aby wyciagnac informacje od wiezniow? To sie kupy nie trzyna ... niech ktos wrescie wyleje tych scenarzystow!!

Wytłumacznie: Gatunek Wraith, z ktorym mamy do czynienia w ostatnich odcinkach jest pewna odnoga na drodze ewolucji. Sa to Wraith - smakosze. :P Lubia wysysac zycie z ludzi jedynie ze wzgledow smakowych, tak jak i nie gardzą dobrym winkiem (vide ktorys tam odcinek).
Wlasnie z powodu zamilowania do dobrej kuchni doszlo do podzialu w ramach spolecznosci Wraith, po drugiej stronie barykady zostali ichni barbarzyncy - czyli tacy, ktory zywia sie nie zwracajac uwagi kogo i gdzie sie zjada. Wraith - smakosze niestety zatracili umiejetnosc wysysania z zyciem ofiary jej wiedzy. Zostala im za to dana mozliwosc przyzywania doznan kulinarnych - oczywiscie na skalę Wraith..
Jest to jeden ze wstydliwych sekretow Wraith, dlatego nigdy sie o tym z filmow nie dowiecie :hyhy:

A teraz serio: No fakt. Rozumiem cos przeoczyc gdy sie ma na karku kolo 200 odcinkow (jak w wypadku SG1). Ale takie bledy w zaledwie drugim sezonie? Musza miec w tym Vancouver niezly bajzel. Albo - na to ja stawiam - sa to efekty tego ze co chwile ktos inny pisze scenariusz...
Najgorsze (?) w tym wszystkim jest to, ze w ogole nie zwrocilem na to o czym piszesz uwagi :unsure:

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 02.02.2006 - |14:04|

• 0
Dołączona grafika

#72 Gizmo

Gizmo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 02.02.2006 - |14:15|

Po w sumie średnim sezonie (kilka niezłych odcinków szczególnie w pierwszej połowie sezonu), trzeba przyznać, że scenarzyści potrafili na koniec przyciągnąć widza. Pytanie, na ile zrazili go wcześniejszymi odcinkami, które seryjnie irytowały jak nie wieśniakami, to całkowitym brakiem konswkewncji i elementarnej logiki. W zasadzie co do logicznego i konsekewntnego działania Atlantów to ten odcinek również pozostawia wiele do życzenia.
Za:
+ Wraith uczą się sztuki podstępu, do tej pory w 1 i 2 sezonie reprezentowali wyłaczenie prawo pięści.
+ uruchomiony Orion,
+ sporo scen ze statkami
+ dobry balans pomiędzy akcją i przegadaniem

Przeciw:
- gdzie elementarnie zasady bezpieczeństwa, przecież Wraith już próbowali wirusów komputerowych, dlaczego nie używają do tego typu działań zabezpieczonej, odseparowanej sieci.
- skąd Wraith znają naszą technologię komputerową, może w porównaniu z ich technologią, czy Lanthian nie jest ona skomplikowana, ale mimo wszystko konieczna jest znajomość architektury, jeżyka programowania, funkcji systemu itp.
- Wraith skopiowali to co z ich punktu widzenia najważniejsze - dane planet i analizę Aurory, ale wyprawa do innej galaktyki to nie popołudniowa herbatka u cioci, co oni chcą zdziałać tymi dwoma HSami? Asgard, Nox, resztki Goauldów, Jaffa, Tokra, ci ze Space Race też potrafią podróżować, przez 9 sezonów SG-1 przewinęło się co najmniej kilka różnych bliżej niezidentykowanych statków które neie dadzą sobie w kaszę dmuchać. IMHO to nawet wyprawa kilkunastu HS byłaby w dłuższej perspektywie skazana na niepowodzenie, jedynie pełna emigracja, ale jak już zostało to napisane rozpoczyna się błędne koło zbalansowania liczebności populacji i dostępności pożywienia.

W sumie za ten odcinek dałem 9 naprawdę dobry i dający nadzięję na lepszy 3 sezon.

Pozdrawiam
Marcin
  • 0

#73 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.02.2006 - |14:17|

Najpierw pomyje :/

Wyobraźcie sobie że Gargamel mówi do Smerfów (przypominam że chciał je wyłapać i ZJEŚĆ) : "Kochani żyjmy w zgodzie, a teraz zaprowadźcie mnie do waszej wioski". Smerfy : "OK, nie ma sprawy."

Jeśli oglądaliście Smerfy to wiecie że ich scenarzyści nie mogli sobie tego wyobrazić.

A scenarzyści SGA to sobie właśnie wyobrazili i zaserwowali nam w finale s2.

Takiej NAIWNOŚCI nie miały ani Smerfy ani Gumisie i 100-kta innych bajek dla małych dzieci, i tych wiekszych też :rolleyes:

Teraz ocena:
Przymykając oko na praktycznie wszystko w skali Atlantisa jest to 9,0
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#74 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 02.02.2006 - |15:28|

Odcinek bardzo dobry choc nie idealny. Naiwnosc zalogi SGA przechodzi wszelkie granice ale o tym juz pisaliscie. Mnie natomiast troche smieszy fakt wyslania ronona z McKayem na poklad Statku-roju. Co to niby mialo dac? jeden ronon powstrzymalby atak Wraith na McKaya? Z tego co widzielismy nie. Bardziej rozsadne byloby gdyby McKay wzial jakis nadajnik ktory w przypadku ataku wyslalby sygnal do atlantis. Choc musze przyznac ze lepszej ochrony nie moglby miec, atlantisowi marines straciliby przytomosc jeszcze przed wejsciem na poklad.

psjodko: tak samo jest z Sam w SG-1 ;) Tez idzie na akcje a potem jest placz jak zaginie ;) Tylko ze w sga maja zelenke ktory jest rownie madry jak mckay aw sg1 nikogo zabardzo.

tyle ze Carter jest "wojskowa", a McKay to cywil i to z lękiem przed wszystkim co moze mu zagrozic.

Przeciw:
- gdzie elementarnie zasady bezpieczeństwa, przecież Wraith już próbowali wirusów komputerowych,

tak to juz jest jak baza dowodzi cywil, który wierzy w dobrodusznosc wszystkich w tym Wraith... zalosne.
  • 0

#75 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.02.2006 - |16:26|

a McKay to cywil i to z lękiem przed wszystkim co moze mu zagrozic.

Ale nie zapominajmy ze ten cywil w stanie zabrozenia zycia naprawie starozytne statki przyewyzszajace jego poziom wiedzy technologicznej dziesieciokrotnie, wysadza uklady slonecznie, hakuje HSipy itp. czyli dziala 10x lepiej niz normalnie, Zaloga SGA wie o tym dlatego wysyla go na pierwsza linie frontu ;) (zalenka pewnie by nie potrafil tak :P)
  • 0

#76 Wąski.

Wąski.

Szeregowy

• VIP
  • 68 postów

Napisano 02.02.2006 - |16:34|

czyli dziala 10x lepiej niz normalnie,

Nie zawsze. W odcinku Grace under pressure gdyby nie Zelenka na pierwszej linii :hyhy: to McKay ze swoim pomyslem nie doczekałby się kolejnych odcinków :]
  • 0
Dołączona grafika

#77 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.02.2006 - |16:41|

Tylko Mckay nie mogl nic zrobic poza czekaniem wtedy ;) I to wlasnie "sam" probowala mu powiedziec.
  • 0

#78 Nino

Nino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 02.02.2006 - |16:44|

Co do przepraści technologicznej, to jest powidziane, że walką u Wraiith zajmowała się pewna kasta wojowników. Oni potrafią wykorzystać w pełni potencjał swich statków, a ci tutaj, to tylko zwykli smakosze, którzy nwet ponaprawiać ich nie umieją.
  • 0

#79 Anihilator

Anihilator

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02.02.2006 - |17:13|

Ja myślę, że Wraith gdyby chcieli, przesłuchali by Mc'Kaya, wtedy znali by zagrożenie jakie czycha na nich po przylocie do naszej galaktyki. A co do ich siły to myślę, że jest ona przeceniana, pokazali już że nie potrafią nawet naprawić porządnie swoich statków. W nowej serii?? Mc'Kay po uwolnieniu przez Shepparda niszczy statek Wraith i za pomocą Oriona wracają na Atlantyde.
Moje pytanie: Dlaczego jeszcze nie było odcinka o ZPM-ach, jak powstają, gdzie była ich fabryka, skąd Pradawni je brali??

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 02.02.2006 - |17:17|

• 0

#80 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 02.02.2006 - |17:47|

Dlaczego jeszcze nie było odcinka o ZPM-ach, jak powstają, gdzie była ich fabryka, skąd Pradawni je brali??

chcial bys wszystko wiedzec po 2 sezonach?
a moze jescze z gdzie pradawni produkowali drony?
gdyby istniala taka "fabryczka" i dzielna zaaloga atlantydy ja odkryla i przjeli jakies zapasy ZPMow to byli by praktycznie nizniszczalni jak wyobrazasz sobie takie cos przez caly sezon Wraith wala w atlandyde nie robiac zadnych szkow po prost fascynujaca perspektywa :)

A swoja droga to nie moge sie doczekac 3 sezonu i jak scenarzysci rozwiaza cala ta sytulacje :)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych