Odcinek 194 - S09E20 - Camelot
Napisano 12.03.2006 - |04:06|
Napisano 12.03.2006 - |04:17|
Ps.A stateczki Ori całkiem całkiem
Napisano 12.03.2006 - |04:41|
To jest niedopatrzenie ze strony scenarzystów, ale może czegoś nie zauważyłem/zrozumiałem...
Napisano 12.03.2006 - |08:03|
Odcinek o niebo lepszy od poprzednich,nie mówiac już o SGA.
Końcowa bitwa efektowna.Przychylam sie do opinii że to jednak Odyseja poległa.
Irytuje mnie brak konsekwencji w skalowaniu statków.
Wglada na to że mamy największe okręty,pomijając statki Ori i Writh.BC-303 są w końcowych ujęciach wieksze od H'tak i asgardzkich O'Niell class. :>
Napisano 12.03.2006 - |08:19|
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu
Napisano 12.03.2006 - |09:56|
eee a czym zabija na replikatory na planecie Dakar z poprzedniego odcinka w sezonie 8 ?NIE. To co znaleźli to jedynie panel kontrolny, to nie była żadna broń.
Oczywiście to urządzenie (w tym też oczywiście panel kontrolny).
W tym odcinku 9x20 urządzenie były włączone jak przybył SG-1, to Czarny Rycerz jest bronią (hologram) -zabija niewinnych ludzi (zabił jednego historyka).
ps. Modes, nie bij mnie, jesli blednie pisze (wyzej) to poprosze o poprawke.
Sorry i pozdro
Napisano 12.03.2006 - |10:31|
wedlug mnie jeden z najlepszych odcinkow na koniec sezonu (dalem 10)... Brawa za scenariusz,choc do kilku drobnych pomylek mozna by sie przyczepic (ktore zostaly wymienione we wczesniejszych postach) ale i tak jest ok. nie moge sie doczekac na S10E1.
Napisano 12.03.2006 - |11:17|
Napisano 12.03.2006 - |12:03|
dla mnie bomba szkoda tylko ze taka slaba jakosc filmu, kieuje do was pytanie czy torrent posiadajacy 512 mb tego odcinka jest wersja z relkamami czy ladniejsza kopia? prosze o odpowiedz
Napisano 12.03.2006 - |12:10|
Napisano 12.03.2006 - |12:29|
1. Powtarzam, to co widzisz to jedynie panel kontrolny, to nie była żadna broń typu "rozwal wszystko co żyje w galaktyce"... Broń na Dakarze to było to coś, co się wysunęło na zewnątrz ze szczytu góry. Jak takie ogromne urządzenie do którego ukrycia potrzebowano całej góry, mogłoby się zmieścić na poddaszu drewnianej chatki?eee a czym zabija na replikatory na planecie Dakar z poprzedniego odcinka w sezonie 8 ?
Oczywiście to urządzenie (w tym też oczywiście panel kontrolny).
W tym odcinku 9x20 urządzenie były włączone jak przybył SG-1, to Czarny Rycerz jest bronią (hologram) -zabija niewinnych ludzi (zabił jednego historyka).
2. Czarny Rycerz nie jest bronią tylko strażnikiem.
3. Urządzenie nie było włączone gdy przybyło sg1, to oni właśnie je uruchomili.
Albo nie znasz angielskiego albo nie oglądałeś odcinka
Użytkownik Peru edytował ten post 12.03.2006 - |12:30|
Napisano 12.03.2006 - |12:32|
Co do nieużywania myśliwców w walce, to również uważam to za całkiem logiczne. Przecież salwy z głównych dział naszych statków nie zrobiły na Ori najmniejszego wrażenia. Co więc zdziałałyby myśliwce, które mają nieporównywalnie mniejszą siłę ognia? Z resztą myśliwce i tak nie odwróciłyby uwagi Ori, jak to niektórzy sugerowali, bo po co zajmować się muchami które brzęczą ci koło ucha skoro masz przed sobą o wiele bardziej konkretny cel? Poza tym, nie wierzę w to że statki naszych przeciwników mają tylko jedno działo. Na mniejsze obiekty, takie jak myśliwce, z pewnością znalazłyby się jakieś wieżyczki umieszczone na kadłubach statku.
A co do ogólnej oceny odcinka, daję 10. Głównie ze względu na klimat jaki panował podczas walki i wkraczania Ori do naszej galaktyki. Ta muzyka, te chóry w tle są, jak dla mnie, powalające.
Napisano 12.03.2006 - |12:33|
po pierwsze mylisz się co do angielskiego, oglądałem z napisem!
po drugie jakbym nie ogladal to bym nie pisal na forum, ale ogladalem.
po trzecie panel kontrolny w tym urządzeniu ma "guzik", jak naciskasz enterem to broń załadował i zniszczył replikatorów.
po czwarte Czarny Rycerz oczywiście jest straznikiem Merlina, ale rycerz nosi w ręku broń jako miecz prawda ? Więc jest bronią to zabijania.
po piate SG1 "przybył" i to właśnie "uruchomił".
dobra zostawiam bez komentarza... nie chce klocic.
Użytkownik SG1 Khan edytował ten post 12.03.2006 - |12:43|
Napisano 12.03.2006 - |12:42|
Napisano 12.03.2006 - |12:44|
podzielam opinie poprzedników brak strategii w bitwie
Brak myśliwców -->może by przeszkadzały wielkim Statką ale tu brak nawe Alkashe (nie pamietam jak się to pisze) poza tym wiecie pewnie że zadaniam staków matek było przenoszenie ogromnej floty myśliwców pamiętam dobrze odcinki z sezonu 6 gdzie ziemski statek matka wraz z naszym martwym ojcem Carter wypuścił flote mysliwców heh ten paru częściowy odcinek był świetny a tu widzimy okazje na świetną bitwe i w 80% udaną aczkolwiek dawno takiej nie zrobili dlatego uzanie dla twórców.
wiadomo który x304 został rozwalony tzn USA hehe a to daje pole do popisu w ATLANTIS gdzie będziemy mieli naszych sąsiadów z za Bugu
BSG trwa godzine a nie wiem po co film jak by ciągnięty na siłe a SG1 mogło by trwać godzinke chyba nikt nie ma nic przciwko temu
poza tym widziałem że nie których irytuje fakt iż asgard-u nie ma na atlantis przecierz oni mają tą całą wiedze z bibliotek i w zasadzie nawet większą bo opuścili to miasto pare tysięcy lat temu i przybli do naszej galaktyki jedyne co to by mogli nam pomóc je "obsłużyć" z tym się zgadzam
Napisano 12.03.2006 - |13:04|
Ciut nie po polsku..eee a czym zabija na replikatory na planecie Dakar z poprzedniego odcinka w sezonie 8 ?
Załadował? Zniszczył? Kto załadował? Kto zniszczył? Ciut nie po polsku..po trzecie panel kontrolny w tym urządzeniu ma "guzik", jak naciskasz enterem to broń załadował i zniszczył replikatorów.
Tym urządzeniem w wiosce Camelot nikogo by nie zniszczyli, to nie to samo urządzenie (chyba że jakiegoś wieśniaka
Bronią można sterować (wskazać konkretny cel), tym rycerzem nie.po czwarte Czarny Rycerz oczywiście jest straznikiem Merlina, ale rycerz nosi w ręku broń jako miecz prawda ? Więc jest bronią to zabijania.
To samo napisałem, po co to powtarzasz?po piate SG1 "przybył" i to właśnie "uruchomił".
Chyba raczej "się kłócić"? Ależ my się nie kłócimy, tylko dyskutujemy o odcinku.dobra zostawiam bez komentarza... nie chce klocic.
Napisano 12.03.2006 - |13:05|
Napisano 12.03.2006 - |13:05|
zadaniam staków matek było przenoszenie ogromnej floty myśliwców
Dobrze to ująłeś. BYŁO. Czasy się zmieniają. W chwili obecnej tylko siła ognia dużych jednostek ma znaczenie. W przeszłości Goa'uldowie często używali myśliwców, ale nie było wtedy takich osłon jak teraz. (Na początku chyba w ogóle nie było osłon z tego co pamiętam)
Wciąż nie mogę znaleźć ani jednego sensownego zastosowania dla myśliwców w tej bitwie z Ori.
Napisano 12.03.2006 - |13:18|
nie sądzę żeby 4 staki ori mogłyby przechwycić 2000 myśliwców a tyle by mogło być a ziemskie myśliwce z rakietami no i z 60 alkashe który miały fajne bombki hehe
brak zastosowania hehe otóż efekty byłby świetne może SG1 znowu wróciłby na salony rozdawania nagród za najlepsze efekty specjalne
poza tym brak wybuchu atomówek szkoda -->
i jeszcze jedna rzecz nie wiem ale chyba możliwe byłoby przynieisieni atomówek do wnętrza statku ORI bo oni tej strategi nie znali JESZCZE
nie wiem dokładniejak dziala maskowanie wnętrz staku ale dziwie sie że nie można transportować głowić obok statku tak żeby rakieta doleciała coś jak posyłanie miny
i jeszcze jedno mi się nie podoba KOBIETA wyjmuje miesz artutra cóż rozumiem że orginalność itp a powtórka byłaby gdyby znowu tensam gość robił to samo nie podoba mi się to kobieta zrobiłą a nie ktoś inny wogóle podzielam zdanie nie których powtórka z AVALON lepiej byłoby stworzenie czegoś nowego
Napisano 12.03.2006 - |13:36|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »