Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sam Carter [SG1]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#61 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 24.06.2004 - |10:43|

Sam - chodząca alfa i omega zbyt mądra - osobiście nie lubię tej postaci - choć aktorka niczego sobie.

No właśnie - kto by chciał taką przesadnie inteligentną dziewczynę - o czym by z nią rozmawiać. Ja osobiście wolę daniela a to głównie z 2 powodów. po pierwsze jest ekstra. po drugie to możemy go oglądać od samego początku a do takich postaci to zawsze mam największy sentyment i oczywiście w odróżnieniu od Samanthy to można go będzie podobno w atlantisie oglądać a jak dlamnie to jest naprawdę super wiadomość :clap:
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#62 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.07.2004 - |16:45|

Notatka USAF-SGC-010720041749-SGT
Temat: Carter bardziej "prywatnie" w SG1
Źródło: Scf-Fi Wire

Spoiler do S8
Amanda w wywiadzie dla Scf-Fi Wire powiedziała że w ósmym sezonie mamy okazje uczestniczyć w śledzeniu skomplikowania życia osobistego major Carter. Piotruś Shanan będzie miał sporą rolę w początkowych odcinkach. Na szczęscie... Tapping zaprzecza by te wydarzenia przysłoniły walkę z Goa'uldami, co najwyraźniej jest możliwe skoro trzeba zaprzeczać. Na pocieszenie Amanda przyznaje, że gdy pierwszy raz SG1 wyrusza na misję bez O'Neill'a to tak jakby "utracić rękę"...
Log65: Happy camper

#63 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 20.07.2004 - |09:37|

Ktoś już wcześniej z Szanownych Forumowiczów to zauważył (nie pamiętam w tej chwili kto), ale Carter (Amanda Tapping) wygląda coraz hmm.. " młodziej"? Porównajcie sezon 6, 7 i "New Order" a zobaczycie zmiany.
To tak troszkę nie na temat było.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#64 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 30.08.2004 - |10:41|

W ostatnim Cult Times special, Samantha Carter grana przez Amandę Tapping zajęła 4 miejsce w rankingu the Top 50 Feisty Fantasy Females 2004 :clap:

Top 10 Feisty Fantasy Females
1. Sydney Bristow (Jennifer Garner : Alias)
2. Fred/Illyria (Amy Acker : Angel)
3. T’pol ( Jolene Blalock : Enterprise)
4. Samantha Carter (Amanda Tapping : Stargate SG-1)
5. Kimberley Bauer (Elisha Cuthbert : 24)
6. Faith (Eliza Dushku : Buffy/Angel)
7. Andromeda (Lexa Doig : Andromeda)
8. Phoebe Halliwell (Alyssa Milano : Charmed)
9. Lana Lang (Kristin Kreuk : Smallville)
10. Lt. Kara ‘Starbuck’ Thrace (Katee Sackoff : Battlestar Galactica)

Dr Janet Fraiser (Teryl Rothery) również się załapała, zajęła 46.
  • 0
Master of possimpible ;)

#65 pauka

pauka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 02.09.2004 - |19:49|

SAM nic dodać nic ująć kto ją widział w serialu to wie jaka jest wspaniała a jeżeli ktoś nie widział to zapraszamy i niech czym predzej stanie sie miłośnikiem SG-1
  • 0

#66 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 04.09.2004 - |09:20|

Sorki ale nie przepadam za bardzo za postacią Sam. Jak dla mnie jest to postać, z której na siłę próbuje się zrobić takiego wszechstronnego superżołnierza (Sam dobrze strzela, Sam wie wszystko o wszystkim, Sam wyciąga pomysły z tyłka, Sam chce być dobrą żoną i matką - tak się wydaje po oświadczynach Piotrusia). Mam wrażenie, że ta postać jest zbyt odległa od rzeczywistości i nierealna. Raczej ta postać nie wzbudza we mnie emocji, dodaje kolorytu dla serialu ale... to tyle, jest zbyt nierealna.
Z drugiej strony Rexux, Janet jest po prostu cool, specjalistka w jednej dziedzinie i dobra matka. Nawet zza grobu kopie dupsko dla Sam :hyhy:
Pozdrawiam.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#67 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 04.09.2004 - |19:17|

Postać Sam jest już nieodłącznie kojarzona z serialem i podobnie jak postać Jacka wiele do serialu wnosi. Można jej wiele zarzucić i wytykać tę wrodzoną doskonałość, ale nie można lekceważyć roli jaką odegrałą w całej serii.
Osobiście przez ten nieszczęsny 7 sezon trochę się do tej postaci zraziłem i każdy kto widział wszystkie odcinki będzie wiedział dlaczego. W moim rankingu ulubionych postaci pogrążył ją Affinity sezonu ósmego ale dzięki Covenant (8x08) jej pozycja rośnie.
Liczę na to, że scenarzyści uczłowieczą Sam w trochę inny sposób niż poprzez Peta.
Poczekamy - zobaczymy.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#68 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.09.2004 - |16:40|

wedlug mnie Sam jest super ale.... robi sie z niej SuperGirl :P
moim zdaniem powinno sie pokazac w SG ze chociaz w jednym jest slaba i nie daje sobie rady.
to by ja troszke "unormalnilo" i sprawilo ze poczuje sie czasem jak zwykly czlowiek - troche zagubiona!! :)
  • 0

#69 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 11.09.2004 - |20:58|

wedlug mnie Sam jest super ale.... robi sie z niej SuperGirl :P
moim zdaniem powinno sie pokazac w SG ze chociaz w jednym jest slaba i nie daje sobie rady.
to by ja troszke "unormalnilo" i sprawilo ze poczuje sie czasem jak zwykly czlowiek - troche zagubiona!! :)

Przecież SuperGirl to ona już jest, i to od piątego sezonu, odcinek "Failsafe", kiedy to obsługa bomby atomowej to bułka z masłem.
  • 0

#70 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 11.09.2004 - |21:27|

Jak jesteś przeszkolony to jest bułka z masłem
ale co prawda to prawda jak dla mnie jest za bardzo wszechstrona a słabych stron nie zauważyłem może ktoś inny zauważył??
  • 0

#71 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.09.2004 - |21:42|

Przecież SuperGirl to ona już jest, i to od piątego sezonu, odcinek "Failsafe", kiedy to obsługa bomby atomowej to bułka z masłem.

Z tego co pamiętam to ona tą bombe zbudowała...

A tak na marginesie to jej minusem jest brak talentu do życia osobistego, a poza tym przez 6 sezonów była czarną wdową... :P
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#72 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.09.2004 - |22:07|

z tego co sie dowiedzialem, sezon 8 ma maxymalnie skomplikowac jej zycie - zarowno osobiste jak i sluzbowe. czy to okaze sie prawda? moim zdaniem chyba tak skoro przyjela oswiadczyny - to bedzie mialo wplyw na jej prace. bedzie bala sie angazowac w walke z obawy ze umrze i zostawi kogos bliskiego, jesli rozumiecie co mam na mysli :)
  • 0

#73 Aga

Aga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 30.11.2004 - |20:30|

Po dokładnym przeczytaniu wszystkich postów dochodzę do wniosku, że postać Sam jest bardzo ważna choćby z tego jednego powodu: dostarczyła tematu do sprzeczek tak wielu na tak długo...

i choćby to już się liczy.
  • 0

#74 potfoor

potfoor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoŚwidnica/Wrocław

Napisano 17.03.2006 - |01:27|

moim zdanie Sam nie jest gruba co poniektorzy nosza chyba jakies kiepskie okulary a Casandry nie adoptowalo chocby dlatego ze za kazdym razem jak wyrusza na misje to moze zginac a tak moim zdanie leci troszke w hu... z Jack'iem wiec mam mieszane uczucia co do niej a mowienie ze jest bladynka i naukowce i komandosem w taki sposob jaki to robia co po niektorzy zakrawa na szowinizm a ja szowinista nie jestem moim zdanie kobiety maja prawo o sobie decydowac same i dla mnie kobieta bladynko to nic nadzwyczajnego tak a propo mam kumpele ktora jest na astro fizyce i jest bladynka wiec gdzie tu fantazja

Na razie bardzo proszę o stosowanie interpunkcji... :censored:

Użytkownik psjodko edytował ten post 17.03.2006 - |07:37|

• 0

#75 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.03.2006 - |00:30|

Naturalne blondynki są ponoć inteligentniejsze od brunetek :P A kawały o blondynkach wymyśliły zazdrosne brunetki. Sam w żadnym wypadku gruba nie jest a że nie wygląda jak modelka ? kurcze jest żołnierzem ... jak by była wychudzona to jak by miała walczyć ?? Naukowiec-komandos a kto inny nadawał by się lepjej do badania obcych światów ?? Jeśli by takiej / takiego nie mieli to by specjalnie do tego celu przeszkolili !!

-----------------------------------------------------------------------
"nie ma brzydkich kobiet czasami jest tylko za mało piwa" :P
  • 0

#76 potfoor

potfoor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoŚwidnica/Wrocław

Napisano 22.03.2006 - |00:37|

Dokładnie tak masz racje San tylko co poniektórych boli że kobity też moga być inteligentne i wykształcone może im wykształcenia brakuje i tu jest pies pogrzebany :P

AHA i Sam adoptowała Cassandre

Użytkownik potfoor edytował ten post 05.04.2006 - |01:45|

• 0

#77 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.07.2006 - |18:47|

O ludzie ale ona ma gadane końcówka powala na kolana.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#78 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 02.08.2006 - |12:57|

a tak wogóle, to się nieźle za przeproszeniem posunęła ;) w czasie przez te 10 lat kręcenia serialu ;P i muszę powiedzieć, że nieźle na nią czas wpływa :hyhy: ciasteczko jak trzeba :> ;] ;)

Użytkownik Plaski999 edytował ten post 02.08.2006 - |12:58|

• 0

#79 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.08.2006 - |17:16|

bez przesady, pierwsze sezony to fakt, wyglądała całkiem nieźle :hyhy: ale ostatni 9 to naprawde do lasek już jej zaliczyć nie można :P pozatym ona w sumie zawsze była fajna pod względem wyglądu, ale dajcie spokój, jakąś super [beeep] piękną aktorką to ona nie jest....
  • 0

#80 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 03.08.2006 - |07:41|

bez przesady, pierwsze sezony to fakt, wyglądała całkiem nieźle :hyhy: ale ostatni 9 to naprawde do lasek już jej zaliczyć nie można :P pozatym ona w sumie zawsze była fajna pod względem wyglądu, ale dajcie spokój, jakąś super [beeep] piękną aktorką to ona nie jest....

No cóż Badas ;) widać, żeś młody i docenić znaczenia wieku nie potrafisz (no do pewnej granicy ;P )

a sam nieźle się trzyma i uważam, że niejedna młoda przy niej odpada w przedbiegach ( i to z tych ładniejszych) po prostu ma coś w sobie i ma świetny uśmiech
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych