Szepty :)
Napisano 05.11.2006 - |09:16|
Napisano 05.11.2006 - |10:09|
Pojawila sie w ostatnim czasie na forum koncepcja tuneli wewnatrz wyspy. Jesli naprawde istnieja takie tunele, to posiadaja zapewne kanaly wentylacyjne. Kiedy inni ida przez taki tunel i rozmawiaja, dzwiek ulega znieksztalceniom, a moze i wzmocnieniu poprzez echo i inne zjawiska akustyczne. Dodatkowo czesc dzwiekow, juz znieksztalconych wydostaje sie przez kanaly wentylacyjne rozmieszczone na wyspie. Jesli akurat ktos znajdzie sie w poblizu takiego kanalu, slyszy to, co mowia obcy mocno znieksztalcone. I stad te szepty
Również sądzę, że dźwięk wydobywa się z tunelu pod wyspą.
Zastanawia mnie to, czy Inni mają naszą trójkę na tej samej wyspie na której są pozostali rozbitkowie, czy tak jak mówi Henry są na wyspie obok. Jeśli Henry mówił prawdę, to możliwe jest, że tunel dodatkowo łączy obie wyspy.
Wydaje mi się to trochę nierealne, ale po czarnym dymku już chyba nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
Napisano 26.11.2006 - |15:49|
A więc tak słysząc owe szepty w odcinku "Abandoned" możemy wyróżnić słowa "Umieranie jest do [beeep]" które wymawia ... martwy Boone. Niby nic dziwnego lecz gdyby przepuścić rozmyślenia na ten temat w wielu płaszczyznach psychicznych można dojść do wniosku iż owa wyspa jest tak jakby "Matrix'em" mówię w cudzysłowiu bo nei mam innego określenia no może wirtualna rzeczywistość.
A teraz objaśnię.
Boone nie żyje co równa się w wielu grach "Game Over" lecz jak na grę przystało nic się nie dzieje w zamyśle realistycznym. Więc Boon naprawdę żyje i obserwuje z (...) dalsze losy rozbitków. To samo tyczy się szeptów
w odcinku "Other 48 Days". "Ich weiß nicht" słychać w tle a bo dogłębnym przestudiowaniu lostpedi doszedłem do wniosku że jednym z porwanych rozbitków był niemiec. Nie żyje i obserwuje ?
No i kwestie czrnego dymu. Taki niby agent Smith Nie no, kto widział chociaż obecnym świecie aby takie coś istniało ? Ma dostęp do umysłów ... znajome ? ... i takie tam bzdety. Natomiast druga kwestia to ucieczka z wyspy. Możliwa ? Nie bardzo... a więc jakieś wnioski ?
Lecz są to tylko domysły mało lub bardziej realne.
Nie musicie się wysilać aby oczernić ten temat. Bo szczerze mogę się mylić lub nie mi to lootoo. Dowiemy się na końcu serialu(?) chyba że potraktują nas 4 sezonem
No to słucham waszysch spostrzeżeń :]
Prosiłbym nie przysparzać mi zbyt dużo roboty tego typu, bo jak to Inni mówią "nie jestem twoim wrogiem ale jeśli (...) to gorszego wroga sobie nie wyobrażasz" czy jakoś tak :bag:
Hans Olo
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 28.11.2006 - |11:56|
Napisano 27.11.2006 - |12:30|
Napisano 27.11.2006 - |12:38|
Jednym z rozbitków w grupie ogonowej był Niemiec. Zmarł niedługo po katastrofie. Zobacz: Spis Powszechny na Lostopedii.Boone nie żyje co równa się w wielu grach "Game Over" lecz jak na grę przystało nic się nie dzieje w zamyśle realistycznym. Więc Boon naprawdę żyje i obserwuje z (...) dalsze losy rozbitków. To samo tyczy się szeptów
w odcinku "Other 48 Days". "Ich weiß nicht" słychać w tle a bo dogłębnym przestudiowaniu lostpedi doszedłem do wniosku że jednym z porwanych rozbitków był niemiec. Nie żyje i obserwuje ?
Użytkownik Jonasz edytował ten post 27.11.2006 - |12:38|
Genesis
Napisano 27.11.2006 - |18:22|
To że nie zyje nie oznacza że ... nie żyje
Wiem że zmarł ongiś tam, lecz wczytaj sie w moje słowa.
Napisano 27.11.2006 - |19:07|
Nie żyje na ogół oznacza, że nie żyje.Nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
Genesis
Napisano 27.11.2006 - |19:59|
Ludzie minęło dopiero ponad 2 tygodnie od ostatniego odcinka a wy juz takie dziwy wymyślacie
Napisano 27.11.2006 - |20:09|
Jutro będzie trzy tygodnieO qrde.......
Ludzie minęło dopiero ponad 2 tygodnie od ostatniego odcinka a wy juz takie dziwy wymyślacie
Genesis
Napisano 28.11.2006 - |07:49|
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
Wiem że zmarł ongiś tam, lecz wczytaj sie w moje słowa.
Nie żyje, to nie żyje, ale póki jego ciało jest na wyspie, to Dymek może przyjąć jego postać!
Jak oglądaliście 03x05???
Napisano 29.11.2006 - |17:37|
Witam serdecznie wszystkich, to mój pierwszy post.
Ogladajac stare odcinki LOST wpadlem na wyjasnienie fenomenu szeptow, jakie slyszlal Sayid w 1x09, Saywer w 1x16, Shannon w 2x01 czy Hurley, Jack, Kate i Sawyer w 2x23,24.
Pojawila sie w ostatnim czasie na forum koncepcja tuneli wewnatrz wyspy. Jesli naprawde istnieja takie tunele, to posiadaja zapewne kanaly wentylacyjne. Kiedy inni ida przez taki tunel i rozmawiaja, dzwiek ulega znieksztalceniom, a moze i wzmocnieniu poprzez echo i inne zjawiska akustyczne. Dodatkowo czesc dzwiekow, juz znieksztalconych wydostaje sie przez kanaly wentylacyjne rozmieszczone na wyspie. Jesli akurat ktos znajdzie sie w poblizu takiego kanalu, slyszy to, co mowia obcy mocno znieksztalcone. I stad te szepty
Napiszcie, co o tym myslicie i przepraszam, jesli to juz bylo i ktos wczesniej na to wpadl!
twoja teoria mi nie pasuje poniewaz szepty pojawiaja sie wtedy gdy sa jakies wazne momenty serialu a to oznacza bliskosci innych ...
Napisano 29.11.2006 - |17:39|
Musiało by to oznaczac, że tymi tunalami chodza jakies straszne gaduły.Witam serdecznie wszystkich, to mój pierwszy post.
Ogladajac stare odcinki LOST wpadlem na wyjasnienie fenomenu szeptow, jakie slyszlal Sayid w 1x09, Saywer w 1x16, Shannon w 2x01 czy Hurley, Jack, Kate i Sawyer w 2x23,24.
Napiszcie, co o tym myslicie i przepraszam, jesli to juz bylo i ktos wczesniej na to wpadl!
Genesis
Napisano 14.05.2007 - |13:21|
CHcialbym powiedziec co ja o tym mysle
moim zdaniem Jacob ma kolegow ktorzy mowia to wszystko
Napisano 14.05.2007 - |13:31|
Witaj.
Użytkownik Vismund edytował ten post 14.05.2007 - |13:31|
Napisano 14.05.2007 - |22:32|
Napisano 22.05.2007 - |12:39|
Tam jest dosłownie powiedziane: "powiedz mu, że jestes jego matką" - to tak wygląda, jakby... niekoniecznie to był duch Emily [duch matki nie wie, jak wygląda jej syn? no bez jaj!], tylko zjawa wygenerowana przez kogoś?
Od zniszczenia Swana nie słyszeliśmy szeptów [chyba że coś przegapiłam].
Szepty pojawiały się w "ważnych" momentach, a czasem ostrzegały przed innymi...
I część szeptów w I sezonie zdaje się sugerować, że prawdopodobnie liczą na pomoc rozbitków...
W jakim sensie???
Ktoś - część byłych Dharmers? - jest uwięziony "pomiędzy wymiarami" tak jak Jacob???
Napisano 23.05.2007 - |17:36|
Wiem wielu być może nie spodoba się ta teoria no ale warto ją rozważyć.
A więc tak słysząc owe szepty w odcinku "Abandoned" możemy wyróżnić słowa "Umieranie jest do [beeep]" które wymawia ... martwy Boone. Niby nic dziwnego lecz gdyby przepuścić rozmyślenia na ten temat w wielu płaszczyznach psychicznych można dojść do wniosku iż owa wyspa jest tak jakby "Matrix'em" mówię w cudzysłowiu bo nei mam innego określenia no może wirtualna rzeczywistość.
A teraz objaśnię.
Boone nie żyje co równa się w wielu grach "Game Over" lecz jak na grę przystało nic się nie dzieje w zamyśle realistycznym. Więc Boon naprawdę żyje i obserwuje z (...) dalsze losy rozbitków. To samo tyczy się szeptów
Gdy przeczytałem tą wypowiedź przypomniała mi się scena z małym Benem w Lesie. Powiedział Rysiowi że widział swoją martwą mame, a ten nie zdziwił się tylko zadał pytanie " Czy Twoja mama umarła tu na wyspie?" Wychodzi na to że to robi jakąś różnice czy umarła na wyspie czy gdzieś indziej.
Jego mam umarła poza więc napewno nie jest jak Boon.
W tym samym odcinku słychać szepty. Zwródzcie uwagę że te głosy mówią " Powiedz że jesteś jego matką", a nie naprzykład "Powiem mu prawdę że jestem jego matką" czy coś takiego. Czyli to że były wypowiedziane takie słowa a nie inne wcale nie znaczy że to naprawdę była jego matka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych