Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 3 - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#61 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 17.09.2006 - |15:53|

na torrencikach sa juz dostepne:
Stargate.Atlantis.S03E04.HDTV.XVID-WSLR
Stargate.Atlantis.S03E05.HDTV.XVID-WSLR
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10

#62 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.12.2006 - |09:59|

Po S03E14 pojawiły się pewne pytania, więc wyjaśniam ostatecznie.

Wcześniej pisałem:

W nfo pisze "E14 was supposed to air but e15 was aired instead".
Więc wszystko ok, po prostu kolejność emisji jest inna niż produkcji, więc to jest S03E14.
Tak zdaża się czasami, wszystko zależy od tego czy odcinki są ze sobą powiązane (np 24, Heroes itp), czy nie.
Jeśli kolejny nie wynika z poprzedniego, to spokojnie można robić drobne roszady, już było kilka takich przypadków w Stargate, np ostatnim wyprodukowanym odcinkiem w 7 sezonie SG-1 był ten wyświetlany jako S07E20, a nie S07E22.
Często chodzi też o to, że aktorzy którzy pojawiają się sporadycznie, nie zawsze są w stanie wpasować się w cykl produkcyjny i trzeba zamienić kolejność kręcenia, co zmienia numer produkcyjny, ale nie wpyływa na wcześniej ustaloną przez twórców kolejność emisji.
Zobaczymy jaka będzie kolejność na Sci-Fi w kwietniu, a na razie spokojnie można uznać, że tak właśnie miało być i twórcy tak chcieli to emitować.

Do tego teraz mamy informację bezpośrednio od jednego ze scenarzystów:

"Tao of Rodney" was always meant to air before "Sunday". They were shot out of order to accomodate certain production and budget issues.
The production number is often different from the airing order. It's a very common practise. The only reason there is confusion here is because they are airing in Canada quite a long way ahead of the sci-fi broadcast - so airing order has not been finalized yet.
I believe "Sunday" will be either #16 or #17 as far as the airing number. Next week could be either "The Game" or "The Ark." Not sure which is first.

Czyli, "Tao of Rodney" nigdy nie miało być emitowane przed "Sunday", po porstu zostały nakręcone w innej kolejności niż emisyjna, jest to dość popularne ze względów finansowych, dostępności epizodycznych aktorów itd, pisałem o tym wcześniej.

Ostatecznie mamy:
Stargate Atlantis - S03E11 - The Return (Part 2) - 20.11.2006
Stargate Atlantis - S03E12 - Echoes - 27.11.2006
Stargate Atlantis - S03E13 - Irresponsible - 04.12.2006
Stargate Atlantis - S03E14 - Tao of Rodney - 11.12.2006
Stargate Atlantis - S03E15 - The Game - 18.12.2006
Stargate Atlantis - S03E16 - The Ark - 08.01.2007
Stargate Atlantis - S03E17 - Sunday - 15.01.2007
Stargate Atlantis - S03E18 - Submersion - 22.01.2007
Stargate Atlantis - S03E19 - Vengeance - 29.01.2007
Stargate Atlantis - S03E20 - First Strike - 05.02.2007
  • 0
Master of possimpible ;)

#63 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.01.2007 - |02:24|

kurcze, wkurza mnie ten 3ci sezon,
wymyslili na potrzeby serialu wraith a teraz nie ma i nie ma. jakies replikatory, Lucjus, [beeep]ki...
a ja chce wraith i Michaela :) jakby zabraklo scenarzystom pomyslu, co z tym fantem zrobic, zeby sie ich zbyt szybko nie pozbyc - serwuja nam same "zapchajdziury". moze i dobre, ale zawsze - watki poboczne...

ktos ma podobne odczucia? ;)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#64 epona

epona

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.01.2007 - |11:41|

Ano chyba wszyscy z utęsknieniem wyglądamy Wraith na nieboskłonie... Chyba im te zmiany w obsadzie za dużo czasu i namysłu zajmują i nie ma kto myśleć nad ciekawszym scenariuszem. Zostawiliby obsadę jak jest, popsuli (na chwilkę) cloakdevice coby Wraith "nas" zauważyli i już byłoby więcej szczęśliwych (nie wspominając o samych Wraith:P:)
A jak mają braki w obsadzie to Michaela mogliby ucywilizować i włączyć do oddziału:))))))
  • 0
There Are Some Days, You Take The Long Way Home...

#65 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 01.01.2007 - |13:29|

Ja jestem zadowolony ponieważ ostatnie odcinki są nawet leprze niż odcinki dotyczące bezpośrednio Wraith:) Bardzo dobry the game, fantastyczny tao Rodney, dużo gorszy z Luciueszem ale zaraz po kolejnym bardzo dobrym Echoes. Jak długo odcinki będą na takim poziomie to Wraith nie są mi potrzebni do szczęścia:)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#66 Artorius_911

Artorius_911

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.01.2007 - |20:00|

Wszystko fajnie, mi jako serial on się podoba ;) ale na razie nie mogę się doczekać odcinka 16 z sezonu 3. Może ktoś wie dlaczego?
  • 0

#67 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 08.01.2007 - |23:35|

Wszystko fajnie, mi jako serial on się podoba ;) ale na razie nie mogę się doczekać odcinka 16 z sezonu 3. Może ktoś wie dlaczego?

Ślepota to częsta przypadłość wielu użytkowników tego forum :( :angry2:

http://forum.gwrota....?showtopic=7738
http://forum.gwrota....hp?act=calendar
http://forum.gwrota....p?showforum=127
http://www.sg1.pl/kw...k/stargate.html

Krótko mówiąc, kto czyta, nie błądzi, czytanie nie boli itd

Użytkownik kwiatek edytował ten post 09.01.2007 - |00:43|

• 0
Master of possimpible ;)

#68 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.02.2007 - |15:14|

Koniec 3 sezonu. Choć jeszcze nie wiem, co zafundują w ostatnim odcinku, to już podsumuję szybko sezon.

Za co należy pochwalić:

+ Należy pochwalić za lepsze odcinki przerywniki (nie licząc dwóch odcinków z Luciusem, które swoim poczuciem humoru powalały beznadziejnością), odcinki nie przynudzają jak w poprzednich sezonach, choć jakością jeszcze nie powalają

+ rozwój postaci Ronona, choć wciąż uznaje tylko metody siłowe, to przynajmniej wnosi trochę ciekawych scen

Za co należy skrytykować:

- Lucius... szkoda, że go nie zabili... pewnie jeszcze powróci... :evil:

- za Marines, bardziej głupich i niewyszkolonych ich się nie da zrobić??

- pracownik (cywil, naukowiec, marines) odcinka, rodem star trekowy chorąży, którego jedynym zadaniem jest bezsensownie zginąć. Wcześniej też tak było, tylko, że teraz to jest już co odcinek!

- Teyla, absolutne uwstecznienie postaci, staje się chyba najbardziej irytującą postacią.

- niewykorzystanie potencjału postaci, ras... albo znikają, albo giną w bezsensownych odcinach (koyla w odcinku luciusa, doktorek przez wybuchający guz??, Terranie zabici przez potworki)

- Weir... na to stanowisko trzeba kogoś z jajami, co opier..... jak coś źle zrobią. A nie polityczną gadaninę... Gdyby jeszcze niewyraźnie mówiła i sepleniła, to może do naszego rządu by ją przyjęli :)

Przepis na zapychacz SGA:
1. stworzyć wroga z chłopów z kosami, potworów lub innych wcześniejszych postaci. Ewentualnie odkryć jakieś tajemne urządzenie, w tajemnym laboratorium w atlantis.
2. przedstawić anonimową postać i ją zabić ok. 10-25 minuty.
3. wpleść co 10 minut monolog Weir, z użyciem wyrafinowanych słów
4. co drugą scenę dodać humoru McKaya
5. zrobić punkt zwrotny, gdzie przez nieodpowiedzialność Teyli wróg uzyskuję przewagę taktyczną.
6. pozostałe sekundy uzupełnić strzałami
7. rozwiązać problem w dwie ostatnie minuty
8. zakończyć morałem odcinka, najlepiej z Weir
  • 0
VeeDee

#69 Sandras

Sandras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 05.02.2007 - |15:58|

VeeDee zgadzam sie z Toba w 99% dodalbym jeszcze do plusow pojawienie sie RDA i ... mala niespodzianke w ost odcinku sezonu ale nie bede pisac spoilera :)
Miejmy nadzieje ze 4 sezon bedzie lepszy tzn wiecej odcinkow zwiazanych z glowwnym watkiem i pojawienie sie jakiegos "normalnego" wroga, a nie jakies bezmyslne potwory micheala

Użytkownik Sandras edytował ten post 05.02.2007 - |16:00|

• 0

#70 gekko44

gekko44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • Miastokopenhaga

Napisano 06.02.2007 - |09:58|

co do konca sezonu....gdzie jest 20sty odcinek??

mial byc wczoraj w kanadzie ale nie ma ripa zadnego dostepnego...

czy ktos moze potwierdzic (moze ktos mieszka w kanadzie :D ) czy odcinek byl wyemitowany ??

EDIT:
znalazlem jakiegos amatorskiego ripa - na zadnej ze znanych mi scenowych stronek ani info ani z dl (info: np.:nforce) nie ma zadnej wzmianki o zadnym scenowym relku :(

UPDATE:

kolejna wersja (jest 10:30 CET !!!! :( ) : Stargate.Atlantis.S03E20.HR.HDTV.AC3.2.0.XviD-NBS

ciekawe kiedy MiNT to przekoduja ... ;>

Użytkownik gekko44 edytował ten post 06.02.2007 - |10:35|

• 0

#71 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 06.02.2007 - |12:03|

@gekko44
PATRZ TU (poprawiony link)
Zanim pisałeś już była informacja, że odcinek jest.

NBS zrobiło ripa S03E20 najszybciej ze wszystkich, poprzednie pojawiały się później, czasem dużo później.
MiNT nie przekompresowuje, mają własne żródło strumienia telewizyjnego, przecież czasem to oni robili ripy a NBS nic.

Użytkownik kwiatek edytował ten post 06.02.2007 - |13:58|

• 0
Master of possimpible ;)

#72 gekko44

gekko44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • Miastokopenhaga

Napisano 06.02.2007 - |13:36|

@gekko44
PATRZ TU
Zanim pisałeś już była informacja, że odcinek jest.

porownujac czasy postow i jako ze na biezaco wtedy sprawdzalem to wydaje mi sie ze sie calkowicie mylisz....

a co do:

NBS zrobiło ripa S03E20 najszybciej ze wszystkich, poprzednie pojawiały się później, czasem dużo później.
MiNT nie przekompresowuje, mają własne żródło strumienia telewizyjnego, przecież czasem to oni robili ripy a NBS nic.

...w takim razie ni e pozostaje mi nic innego jak poczekac - chce zakonczyc kolekcjonowanie s3 sga w postaci 350mb....i dopiero nastepny juz w HR :)
  • 0

#73 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 06.02.2007 - |13:59|

@gekko44
Sorry podlinkowałem nie ten post, teraz już jest ok.

Na zbieranie całego SG Atlantis w HR.HDTV nigdy nie jest za późno :)
  • 0
Master of possimpible ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych