Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 38 - S02E18 - Michael

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (129 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (9 głosów [7.89%])

Procent z głosów: 7.89%

2. 9.5 (12 głosów [10.53%])

Procent z głosów: 10.53%

3. 9 (19 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (16 głosów [14.04%])

Procent z głosów: 14.04%

5. 8 (20 głosów [17.54%])

Procent z głosów: 17.54%

6. 7.5 (10 głosów [8.77%])

Procent z głosów: 8.77%

7. 7 (13 głosów [11.40%])

Procent z głosów: 11.40%

8. 6.5 (3 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

9. 6 (5 głosów [4.39%])

Procent z głosów: 4.39%

10. 5.5 (1 głosów [0.88%])

Procent z głosów: 0.88%

11. 5 (2 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

12. 4.5 (1 głosów [0.88%])

13. 4 (2 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

14. 3.5 (1 głosów [0.88%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 03.02.2006 - |12:21|

Ech - wreszcie nadrobiłem zaległości. Odcinek ciekawy, szczególnie w perspektywie kolejnych, ale nie powalił mnie na kolana. Jeśli istniało podejrzenie co do jego instynktów to powinni dużo ściślejszą kontrolę nad nim trzymać. A nie puszczać go praktycznie wolno na miasto.
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#62 skorpios

skorpios

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoDziałdowo/Londyn

Napisano 08.02.2006 - |20:39|

Nawet fajny odcinek. Trip fajnie zagral ^^ i mimo iz faktycznie troche przegadany to sie nie nudzilem. Ocena 7,5

wlasnie :D od razu przy pierwszej scenie pomyslalem: qrcze, jaki ja serial wlaczylem (akurat jestem w trakcie ogladania ENTERPRISE, koncowka II sezonu), co tu Trip robi :) odcinek tak na 7.5.
  • 0

#63 rysiaczek

rysiaczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 20.02.2006 - |14:15|

super odcineczek:) UWIeLBIAM SGA.Co z tego, że było wiadomo kim jest Michael?? Odcinek i tak był ciekawy. "Gdzie jest moja niebieska galaretka"-byhahaha...McKey jak zwykle boski.
  • 0

#64 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.06.2006 - |11:19|

W sam wprowadzenie do odcinków finałowych, bardzo dobry odcinek :D

Ocena: 8,5

PLUSY:

+ bardzo dobra rola "Michaela" Facet był wiarygodny, dobrze oglądało się go w tej dosyć dziwnej sytuacji w jakiej się znalazł bohater tego odcinka
+ niektórzy z was szybko się połapali o cho chodzi i kim jest Michael, ja na szczeście nie, dzięki czemu zostałem zaskoczony jaki to misterny plan przygotowali Atlantydzi i jakie eksperymenty wprowadzają
+ wreszcie wrócono do głównego wątku, co wiecej wrócono do starego znajomego Shepparda czyli Michaela (nie pamiętam tylko w jakim odcinku Shepard tak nazwał tego Wraith)
+ scenka z lustrem, gdy Michael spogląda na nie i widzi swoje prawdziwe oblicze

MINUSY:

- jak ludzie mogli tak zawalić sprawę? :/ Przez taką głupotę jak stosowanie odpowiednich procedur bezpieczeństwa naciągnęli sobie na głowy armadę Wraith. A już było tak dobrze, udawało im sięukryć prawdę o istnieniu miasta a tu takie niedopatrzenie, powinni prowadzić eksperymenty w bazie Alfa, albo jeśli już w Atlantis to w jakimś specjalnym pomieszczeniu a nie pozwalć mu biegać po mieście. A jeszcze gorzej Michael był linowany w tej śmiesznej bazie Alfa. Pare namiotów, pare żołnierzy, wrota niepilnowane, jeśłi Michael wziął za zakładnka Teylę to biorąc pod uwagę zagrożenie jakie moze spowodować przedostanie się Michaela do swouch współbraci Wraith, to żołnierze po 3 sekundach zastaniowienia powinni strzelać.
- coś jakoś za mało w tym odcinku było McKay'a, to chyba pierwszy taki odcinek, w którym tak mało się ukazyał doktorek
- przydała by się krótka scenka retrospekcyjna ukazująca pojmanie Michaela, oczywiscie już po ujawniniu widzom prawdy o Michaelu
- mi ten cały motyw z tabliczką Teyli to wyglądał na strasznie naciagany

Jeśli istniało podejrzenie co do jego instynktów to powinni dużo ściślejszą kontrolę nad nim trzymać. A nie puszczać go praktycznie wolno na miasto.

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#65 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 11.07.2006 - |07:35|

Odcinek intrygujący, popierwsze jak można było jednego z Wraith umieścić na Atlantis a nie odrazu na bazie Alfa.
Po przeniesieniu go na bazę Alfa zabezpieczenie go i ochrona poprostu beznadzieja, chyba ochraniarze z hipermarketów by sobi lepiej poradzili.
Ucieczka i przeżycie Michaela będzie miało dramatyczne skutki na Atlantis, zobaczymy jak się cala akcja zakończy :o

Daje 9
  • 0

#66 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 16.09.2006 - |17:56|

Daje dyche.Bardzo mi sie podobal.Pozyskanie takiego statku jak "ORION" daje duze szanse w walce z wraith.Mam nadzieje ze na pokladzie jest mnostwo dron...
  • 0

#67 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 03.11.2006 - |13:45|

chyba ci się stary odcinki porąbały ;P

majkel mistrz - podoba mi się niesamowicie sam pomysł na ten eksperyment - czy wraith może zostać człowiekiem fizycznie dzięki terapii retrowirusem i psychicznie dzięki terapii psychologicznej, powolnym wprowadzeniu go w społeczeństwo ludzi?
na początku im się udało, majkel rzeczywiście potwierdził koncepcję 'tabula rasa' - jakoś sobie radził ze społecznością [przypominał mi jonasa z sg-1 :P] - te pierwotne instynkty wynikały imho z niedopracowania retrowirusa, w sumie to pierwszy raz robili coś takiego celowo. moim zdaniem gdyby nie wyszedł ten przypadkowy motyw z płytkami i kalendarzem, michael tak szybko nie zorientowałby się w sytuacji ;P
z 2 strony może wyjście z powiedzeniem mu od razu prawdy [oczywiście w odpowiedni sposób :P] byłoby lepsze?

w każdym razie atlantydzi naprawdę wrąbali dwie rzeczy: słaba ochrona i ten nieszczęsny ekwipunek carsona trzymany na widoku. i w sumie 3 - kalendarz. nie mogli mu dać jakiegoś burackiego nazwiska, np. smith, tylko kenmore wypisane wielkimi literami przy szkockim widoczku nad biurkiem becketta ;P? [dobra, wiem, że to ukłon producentów serialu w stronę kanadyjskiego programu/kabaretu/czegokolwiek, ale to nie zmienia fucktu, że atlantydzi na serio okazali się nieostrożni]

uff, jaki referat - przed chwilą z nudów obejrzałam pierwszy lepszy ep sga ;P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#68 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.12.2006 - |20:36|

Słabiutki odcinek,choć wkońcu jakoś trzeba było załatwić sprawę odkrycia położenia ziemi.Tymże łącznikiem okazał się Michałek :) Nie mam pretencji do scenarzystów za pomysł w jaki chcieli ten problem wkońcu rozwiązać,ale nie zmienia to faktu,że częstotliwość ziewów w tymże epizodzie była nadzwyczaj wysoka :]

Ocena:6
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#69 martinez

martinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoUK

Napisano 14.12.2006 - |14:34|

_DR_ Carson, _DR_ Weir - zaprezentowali zachowania ala _DR_ Mengele. Obrzydliwa tematyka, ale daje za nia 10 punktow. Moralnosci Ziemian - stawiam cos ponizej zera.
  • 0

#70 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 05.03.2007 - |14:36|

7/10

Za debilizm, bo nie za akcję.
Najpierw gościowi wiszą nad uchem tak, że łyżką od zupy mało im oczu nie wybije, a potem puszczają go luzem w szpitalu.

Dali kolesiowi retrowirus i nagle ileś tam osób na Atlantis udaje jakby nigdy nic, że nie przejmują się, ze koleś to Wraith.

Wywożą go w diabły i zapominaja w pokoju postawić strażnika, skoro zaczęli od poważnych środków ochrony, ale pewnie założyli że pasy na napy utrzymają każdego, nawet Wraith.

Odcinek jest pewnie odskocznią do dramatycznych 3 odcinkó, 2 kończących 2 sezon i trzeciego na rozpoczęcie 3 sezonu, ale kretynizm dowodzących mnie załamał.

Dałem 7 po znajomości.
  • 0

#71 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 10.06.2007 - |11:34|

Interesujacy odcinek. Mowiac prawde, chyba po raz pierwszy nie domyslilem sie co bedzie w SGA. Tak bylem pewien sztampy ze bylem przekonany ze Michael to rzeczywiscie czlowiek ktoremu Wraith wyczyscili pamiec i jakos wimplementowano instytkty wraith albo cala osobowosc "szpiega".
Daje 8,5 za sztampowa koncowke.

*Chodzi mi o to, jak Michael wziął płytki od Becketta, a potem wsadził je do swojego laptopa. I nagle stał się mastahem w dziedzinie komputerów. A przecież miał amnezję, a ludzie, którzy mają amnezję nie umieją czytać, korzystać z komputerów (tym bardziej, że to był Wraith - wogóle nie miał styczności z takimi urządzeniami) i mówić (tutaj nie jestem pewny).

Nie jest to prawda, czytalem kiedys o gosciu ktory obudzil sie na hałdzie nie pamietajac kim jest, kiedy sie urodzil, zadnych wspominen. Czytac i pisac umial. Nie pamietal jakie ma zdolnosci, ale jak wsadzono go, dal proby, do ciezarowki po prostu usiadl i pojechal.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#72 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.06.2007 - |13:55|

no dobra, mogl jezdzic ciezarowka, bo robil to pol zycia, ale wraith faktycznie, zbyt duzo nie mial wczesniej do czynienia z produktami HP czy DELL :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#73 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 10.06.2007 - |14:31|

no dobra, mogl jezdzic ciezarowka, bo robil to pol zycia, ale wraith faktycznie, zbyt duzo nie mial wczesniej do czynienia z produktami HP czy DELL :D

ale mowimy o prostych czynnosciach. Przeciez nie hakowal niczego. Mogli go nauczyc obslugiwac podstawowe funkcje komputera, na to wystarczy dzien-dwa
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#74 duzeq

duzeq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.06.2007 - |19:43|

+ wreszcie wrócono do głównego wątku, co wiecej wrócono do starego znajomego Shepparda czyli Michaela (nie pamiętam tylko w jakim odcinku Shepard tak nazwał tego Wraith)

Shepperd dwa razy nadawał imiona Wraithom.. Jednemu Steve drugiemu Bob :lol: bob mnie rozwalil hehe

co do odcinka, to w sumie może być.. Coraz bardziej jednak zaczyna mnie denerwowac Weir.. Jak ja jej nie lubie.. zawsze sie wpieprza miedzy wódke a zakaske z tymi swoimi moralnymi, 'cywilnymi' wątpliwosciami a tutaj wydaje zgode na taka akcje..
Druga sprawa, to marines-patałachy.. Ale w sumie wszedzie sa paździerze.. Jaffa u Goua'uldów , Ci żołnierze Wraithów.. masakra.. oni chyba maja za zadanie uwypuklic 'superowość' głownych bohaterów.. Jak mozna bylo pozwolic uciec Majkelowi?

No i na samo zakonczenie 'zupelnie przypadkowa tabliczka' na ktorej siedziala Teyla.. Najbardziej mnie rozwalilo jak Ronan ja znalazl i podniósł. Jeszcze brakowalo żeby te znaki napisane byly czcionka Times New Roman w kolorze czarnym..

Ale mimo tego odcinek nienajgorszy..
  • 0

#75 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 12.09.2007 - |00:41|

świetny odcinek-mamy w końcu pozaytywny efekt retrowirusa. ciekawy pomysł ekipy Atlantis na eksperyment z Michaelem [koplejny Wraith 'ochrzczony przez Shepa? :P ] fajnie wyglądało 'zaprzyjaźnianie sie' Teyli z Michaelem, albo reakcje nadpobudliwości Ronona tylko przez nie Michael szybko połapał sie ze coś jest nie tak.....w ogóle niezly cwaniak z tego kolesia, może robić problemy
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#76 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 28.09.2007 - |12:25|

hm daje 9/10.
bardzo ciekawy początek odcinka, Michael sam powoli dochodzi do tajemnicy. Ale mnie też niepokoi moralna strona tego całego eksperymentu. jeśli już zmieniamy wraith w ludzi, to musimy traktować ich jak ludzi, a tu wszystko bardzo relatywistycznie ukazane. i moralnie niebezpieczne.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#77 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.08.2008 - |15:12|

Od początku coś tu "śmierdziało" z tym Michaelem i po pewnym czasie czułem że pewnie był on Wraith. Ogólnie pomysł dobry ale wykonanie nieco słabsze. Mogli pokazywać wszystko z punktu widzenia tego Michaela a tak jak pozali scenę gdzie Weir, Sheppard i reszta się naradzają czy można go już wypuścić czy nie, to już spokojnie można było się połapać że Michaelowi wciskają bajkę.

Ocena: 8/10 (głównie za pomysł).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych