Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 35 - S02E15 - The Tower

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (133 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (7 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

2. 9.5 (12 głosów [10.62%])

Procent z głosów: 10.62%

3. 9 (23 głosów [20.35%])

Procent z głosów: 20.35%

4. 8.5 (10 głosów [8.85%])

Procent z głosów: 8.85%

5. 8 (17 głosów [15.04%])

Procent z głosów: 15.04%

6. 7.5 (1 głosów [0.88%])

Procent z głosów: 0.88%

7. 7 (13 głosów [11.50%])

Procent z głosów: 11.50%

8. 6.5 (4 głosów [3.54%])

Procent z głosów: 3.54%

9. 6 (15 głosów [13.27%])

Procent z głosów: 13.27%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (8 głosów [7.08%])

Procent z głosów: 7.08%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.88%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.88%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.88%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 31.12.2005 - |12:10|

Rzeczywiście model darta to była porażka.

A co w nim było nie tak właściwie?

/..../chyba zaczac powoli zmieniac ten serial na lepszy.

A w jaki sposob? Bo z Twojego posta wychodzi ze aktorzy (Poza Ronanem i Beckettem) Ci nie odpowiadaja, scenografia Ci nie odpowiada, tresc tez tak nie za bardzo.
Proponujesz wiec aby znowu wymienic obsade serialu? Wymienic scenografie Atlantis oraz Darty Wraith na inne? Ok, zakladam teorerycznie ze to sie by dało zrobić, ale jak bys te zmiany wytlumaczyl widzom?
Bo po mojemu _az takie_ zmiany bylyby po prostu innym serialem, nie Stargate Atlantis, a na przyklad ... Stargate Bunio :P
  • 0
Dołączona grafika

#62 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.12.2005 - |12:16|

Sorry, ale on wyglądał jakby go przedszkolaki z modeliny ulepiły. Tak poza tym to ja nic do SGA nie mam. Mi sie bardzo podoba.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#63 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.01.2006 - |17:41|

nom dokladnie, kupa g*wna ten dart. Zrobiony komputerowo wyglada lepiej.

Jak zmienic serial? Weir wraca na Ziemie, jej misja skonczona, Teyla wraca do swoich wiesniakow, bo potrzebuja tak wspanialej liderki i po klopocie. Reszte obsady mozna przezyc. Scenografie mozna zmieniac stopniowo, ale to i tak chyba najmniejszy problem tego serialu.
  • 0

#64 rysiaczek

rysiaczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.01.2006 - |17:16|

Moim zdaniem 8-9 gdzieś tak. McKay jak zwykle niepowtarzalny i jak zwykle "prawie"bezbłędny :). Uważam, w odróznieniu od niektóryche, że SGA jest naprawde dobra i NA PEWNO lepsze od SG-1(nienawidze tego wiesnaka co udaje O'Neila)
  • 0

#65 Smoczywabik

Smoczywabik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.01.2006 - |23:19|

Wiem ze to mój pierwszy post i pewnie podpadne nim kilku stałym uzytkownikom...

Moim zdaniem wychwalajac tak cały czas SG-1 nie macie racji, szczególnie jezeli porównujecie SGA z SG-1

Odcinki 9 sezonu opróćz tych w których wystpują ORI są nudniejsze od nowych odcinków SGA.... CO do liniowości...to SG-1 tez ostatnio stało sie przewidywalne... odcinek w którym Vala i Daniel próbują usunąc efekt działania bransolet...odrazu mozna bylo sie domyślić jak sie to skończy...podobnie gdy Vala grała boginie...

Nie mówie ze SG-1 jest gorsze od SGA, tylko bronie tego drugiego, coprawda trafiają sie słabe odcinki(ostatnio dosc czesto), irytująca jest ilośc wieśniaków, oraz nie powracanie(przeważnie) do wcześniejszych wątków...(oprócz genaii)mnie cały czas interesuje co z rasą która miała szczepionke przeciw Wraitch....
Ludzie zrobili retrowirusa, ale nie wiemy czy tamta cywilizacja cała wygineła...

Na koniec chciałbym jeszcze wspomnieć o skoczku który ostatnio spadł do oceanu. Ktoś napisał ze skończyło mu sie zasilanie...moze sie myle ale mi sie wydawało ze to był ten skoczek który dostał z armaty...i chyba nie byl do końca naprawiony....ale moge sie mylic...

Wady dzisiejszego odcinka??(pomijając wiesniaków) - nie bede sie wyróżniał...John miał juz epsze panie...
a teraz robia z niego Bonda. MC KAY nie potrafił wymyślić sposobu na rozładowanie ZPM, a zrobił to Sheepard:>??

Wady SGA?
Troszke mnie denerwuje to że jak znajdują sprzęt pradawnych to zawsze(prawie) jest on zepsuty...
Satelita - zepsute zasilanie, Broń wykorzystująca wszechświat jak ZPM - niedokończona, niemozliwa(kabuuum) Aurora? - porażka.....jakim cudem Elizabeth mogła przeżyć w komnacie stazy 10 000 lat a pradawni nie mogli??
  • 0

#66 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.01.2006 - |23:26|

.jakim cudem Elizabeth mogła przeżyć w komnacie stazy 10 000 lat a pradawni nie mogli??

a kto ci powiedział że nie mogli? przecież przeżyli, tylko co to za przyjemność, obudzić się i nie móc wstać z łóżka, a potem po kilku godzinach umrzeć? btw to nie do tego odcinka, ale to szczegół....

#67 Smoczywabik

Smoczywabik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.01.2006 - |18:17|

a kto ci powiedział że nie mogli? przecież przeżyli, tylko co to za przyjemność, obudzić się i nie móc wstać z łóżka, a potem po kilku godzinach umrzeć? btw to nie do tego odcinka, ale to szczegół....

Czytanie ze zrozumieniem nie boli......

Tak trudno jest zrozumieć że pierwszy akapit który zaczyna sie:"Wady dzisiejszego odcinka[....]" wyraża woje stanowisko w sprawie odcinka 215 The Tower???

Kolejny akapit("Wady SGA....") wyraża moje zdanie o conajmniej kilku odcinkach tegho serialu???
  • 0

#68 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 05.01.2006 - |18:54|

Czytanie ze zrozumieniem nie boli......

...jak ja lubię te juznetowe powiedzonka z brodą :/
Jeszcze tylko niech ktoś szybko napisze że ktoś ma a komuś brak "klasy" albo że "miliony much nie mogą się mylić" to będziemy mieć komplecik..

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 05.01.2006 - |18:59|

• 0
Dołączona grafika

#69 koza

koza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 05.01.2006 - |19:09|

:P Dla mnie może byc ale więcej niż sześć nie dam ,starcie prymitywów z taką technologia nic idh nie nauczyła.Troche to śmieszne .Nie Uważacie?
  • 0

#70 Donar

Donar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoSOSNOWIEC

Napisano 13.01.2006 - |14:17|

:P Dla mnie może byc ale więcej niż sześć nie dam ,starcie prymitywów z taką technologia nic idh nie nauczyła.Troche to śmieszne .Nie Uważacie?

Popieram :] Osobiście uważam że ten odcnek jest strasznie naciągany na wszelkie możliwe sposoby :/ chociaż rozwiązali w jakiś sposób problem z dronami - a być może drugie miasto może dostarczyć jakiś części zamiennych. Kto wie może takie gromadzenie materiałów ma coś na celu. Hymm... no ale myśle że tego sie szybko nie dowiemy, ...no chyba że przed końcem tego sezonu :/ . I włąsni ponieważ uważam że odcinek jest strasznie naciągany to dałem 5 pkt. :]
  • 0

#71 kajutka

kajutka

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 19.01.2006 - |17:30|

odcinek średni. spodziewałam się czegoś lepszego, a tu prosze zaskoczenie. Nie moge przełknąc tej dziewczyny, z która niby miałby sie ożenic Sheppard. Wydaje mi się, że jest taka... głupiutka. Dobra rozumiem Sheppard jest tam bez dziewczyny, ale czy musi sypiać z kimś takim? Bez przesady.
Reszta nienajgorsza. Troche mnie zaskoczyło to zrobił Otto. No i ogólnie nienajgorzej.
  • 0

#72 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 17.03.2006 - |21:33|

Odcinek na 9 bardzo mi się podobał... Końcówka Atlantis trzyma poziom i bardzo mnie to cieszy... A tak swoją drogą to Sheppard fajne [beeep] wyrywa :) Ech na mnie się tak laski nagie nie rzucają... A szkoda :P
  • 0

#73 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 30.04.2006 - |20:10|

Odcinek z początku nudny, ale w końcówce się rozkręcił. Tylko dlaczego ci wieśniacy nie uciekli z wioski, jesli wiedzieli, że ich drony wykończą? No i Otto, który był prawdziwą szarą eminencją. Wziąłby blondynę za żonę, spłodził dziecko, małżonkę wykończył i mamy prawdziwego Lorda Protektora.

PS. W dalszym ciągu w rankingu SGA rządzi Sora.
  • 0

#74 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.06.2006 - |19:07|

Odcinek dobry, chociaż to nie to, co ma być. Brak tego czegoś, co sprawia że odcinke jest świetny.

Ocena: 8,5

PLUSY:

+ jak zwykle dobry McKayczyli super rozum plus super humor to jest to, za co lubię tego gościa. Tutaj podobał mi się gdy był w mieście, uciszył tego chłopa, czy nawet wręcz beształ i fajne było również, jak Rodney panikował gdy okazało się, że jest tam zamknięty
+ plus się należy za sam pomysł drugiego miasta Atlantis i tu od razu pytanie - ciekawe ile Lantanie mieli w ogóle tych latajacych miast?
+ okazuje się, że od teraz możemy mieć części zapasowe do miasta a nawet nowe Skoczki. Fajnie, milo jest mieć bazę zaopatrunkową. W końcu i tak większość urządzeń z tego drugego Atlantis nie jest wykorzystywana przez zarówno "wieśniaków" jak i arystokratów

MINUSY:

- kolejna głupotka w serialu to to, ze scenografia, ubiory, fryzury, maniery, styl i zachowanie to istna kalka arystokracji europejskiej z XVII wieku. Nieładnie tak kopiować. W dodatku to nie po raz pierwszy, bo i w SGA i w SG1 to robią co jakiś czas.
- faktycznie, macie rację z tą nagminnym promowaniem prostych chłopów i ich wiosek. DSenerwuje w serialu sci-fi tak częste ukazywanie zacofanych cywilizacji
- ciekawe co ci arystokraci cale życie robią w mieście, skoro nie wychodza z niego. W dodatku poruszają się nawet nie po całym mieście, bo są miejsca w które się w ogóle nie zapuszczają
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#75 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 07.07.2006 - |18:57|

Odcinek zajefajny, doskonały pomysł z bliźniaczą stacją Atlantis, czyli możemy się spodziewąć więcej takich zabaweczek w przyszłości, może kilka znich się złączy i będzie potężna broń przeciwko Wraith :>

Ronan pokazał nam się znów jako mięśniak a nie człowiek główkujący co moim zdanie dobrze wpływa na całą postać :police:

Moja ocena 9,5
  • 0

#76 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 07.07.2006 - |19:28|

ja osobiście myśle że zostawianie tego miasta to zły pomysł, wraith mogą wpasć kiedyś na tą planetkę i przy okazji posiłku zaopatrzyć się w technologie pradawnych :/
(niby od dawna nie przylatywali, ale kto ich tam wie)
  • 0

#77 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 10.09.2006 - |13:15|

Odcinek na 9.5.Kto by pomyslal ze pradawni zbudowali wiecej "Atlantyd".Bardzo cieszy mnie fakt ze druzyna Shepparda uzyskala drony i skoczki.Ciekawe ile dron wytargowali(kilka tyciecy by sie przydalo).Ten odinek daje duze nadzieje na obrone przed wraith podczas kolejnego ataku.Mozna by w sumie przystosowac Dedala do sterowania dronami o ile wogole jest taka mozliwosc...
  • 0

#78 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.12.2006 - |23:24|

Wreszcie coś dobrego :) coś nowego :) Choć druga atlantyda trochę psuje obraz tej jednej jedynej.Jednak jest ich więcej i tylko kwestią czasu jest odkrycie nowych.Odcinek pokazał jak bardzo łasy na kobiety jest Sheppard.Praktycznie z każdą napotkaną kobietą łączy go krótka znajomość o charakterze erotycznym :D

Ocena:9
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#79 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 05.03.2007 - |11:42|

7,5/10

Nic nowego ani ciekawego.
Ponadto dramatyczna niekonsekwencja.
Mamy duplikat Atlantis, który skopał pupę parę raWraith i ci sobie poszli i już niewrócili.
A Atlantis było oblegane do bólu i źli się wcale niezrażali, że mają osłonę.
Zgodnie z doktryną Wraith, powinni atakować do skutku, a tu mamy praktycznie nietknięte całe miasto (no, może trochę szarpnięte żębem czasu).

Zmęczył mnie ten demokratyczny odcinek o wspaniałych amerykanach walczących z feudalizmem
  • 0

#80 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 08.06.2007 - |22:47|

Slaby odcinek, zrobiony troche na sile by pokazac skad mamy drony...
Daje jedyne 6.
Amerykanie znow daja upust swojej niecheci do monarchistycznych darmozjadow.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych