Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 027 - S02E03 - Orientation

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#61 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 11.10.2005 - |10:58|

To proszenie się Locka, żeby doktorek nacisnął głupi klawisz, było żałosne. 4 osoby w obok kompa i kazdy czeka że aż doktorek nacisnie button.
Odcinek lepszy od poprzedniego

Użytkownik toktumi edytował ten post 11.10.2005 - |10:59|

• 0

#62 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.10.2005 - |11:34|

a jesli jest 7 wysp?? a akurat ta na ktorej dzieje sie akcja jest w samym srodku tych szesciu??klawisz trzeba wcisnac po to aby wylaczyc tamte elektromagnesy.....bo raczej jesli ta wyspa tworzylaby jakis szesciokat to zatem co by bylo w srodku??w jakim celu ??? jesli ta wyspa spełnailaby role elektormagnesu to to na niej nie byloby zadnych efektów.

.Przypomnijcie sobie logo linii lotniczych..koloko w kolku...
  • 0

#63 yo11

yo11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 11.10.2005 - |11:43|

Ja tylko dałem przykład. Wysp może być i 108!? Ale wydaje mi się trafna myśl, dlaczego są tam statek i samoloty!
Może w ten sposób w którymś sezonie zaludnią wyspę, przyciągając jakiś statek jub cośtam, cośtam.
  • 0

#64 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.10.2005 - |12:14|

jeszcze sie nie spotkałem z serialem ktory miał tak zamotany scenariusz....Samo obejrzenie odcinka nie wystarczy.......Ten serial trzeba z kilka razy obejrzec moze dopiero sie go zrozumie...
  • 0

#65 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.10.2005 - |12:19|

a jesli jest 7 wysp?? a akurat ta na ktorej dzieje sie akcja jest w samym srodku tych szesciu??klawisz trzeba wcisnac po to aby wylaczyc tamte elektromagnesy.....bo raczej jesli ta wyspa tworzylaby jakis szesciokat to zatem co by bylo w srodku??w jakim celu ??? jesli ta wyspa spełnailaby role elektormagnesu to to na niej nie byloby zadnych efektów.

.Przypomnijcie sobie logo linii lotniczych..koloko w kolku...

ta wyspa to 3/6 czyli moze być w epicentrum, a otacza ją pozostałe 5 wysp.

jestem ciekaw czy w momencie kiedy nie wcisną kolejny raz execute to czy spadnie kolejny samolot?

bo moze tak być że keidy nie wstuka się kodu to pole magnetyczne ściąga coś co jest "w pobliżu"
tylko to nie wyjasnia tego drewnianego statku :(
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#66 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.10.2005 - |12:42|

na drewnianym statku sa tez przyzady nawigacyjne..wiec mogly zwariowac(tak jak kompas zle wskazywal kierunki) i poprostu statek sie rozbil...ale jak sie znalazl głeboko na wyspie to juz nawet najwieksi gorale tego nie wiedza...;)...nom wysp jest 6 i tworza pieciokat jak Pentagon:D
  • 0

#67 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.10.2005 - |12:56|

takie drewniane statki były budowane jeszcze zanim powstał Titanic.. więc ten statek musiałby być z okresu ok. XVIII - XIXw. czyli jeżeli Dharma wtedy istniała i prowadziął jakies badania to mogła wieść tam niewolników (żołnierzy) zeby stworzyć z nich naprawdę silną armię... - ale to tylko hipoteza...
  • 0

#68 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.10.2005 - |13:17|

Nie pamietam jak miala ta babka ale chodzi mi o ta co Saida złapała....mowila ze przyplynela tym statkiem 16 lat temu w celu jakies wyprawy badawczej...wiec niewolnicy odpadaja...bo i po co na wyspie zołnierze/niewolnicy??on sie tak samo tam znalazl jak samolot sie rozbillll :P
  • 0

#69 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.10.2005 - |15:53|

Nie pamietam jak miala ta babka ale chodzi mi o ta co Saida złapała....mowila ze przyplynela tym statkiem 16 lat temu w celu jakies wyprawy badawczej...wiec niewolnicy odpadaja...bo i po co na wyspie zołnierze/niewolnicy??on sie tak samo tam znalazl jak samolot sie rozbillll :P

yym teraz nie chce namieszać ale Black Rock to nie ten sam statek co francuska przypłynęła... - chyba...

poza tym nasuwa sie kolejne pytanie odnośnie pola magnetycznego; czy ten drugi samolot co spadł, czy jego wypadek był również spowodowany tym że ktoś nie wstukał kodu? i własnie czy ktoś pamięta czy podczas spadania samolotu na wyspie działy się jakieś dziwne rzeczy?

Jesli coś się dziwnego wtedy zdarzyło, to mozemy przypuszczać, że brak wpisania kodu powoduje pojawienie się jakiegoś "dziwactwa" na wyspie oraz kolejną katastrofę
  • 0

#70 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 11.10.2005 - |19:24|

odcinek fakt faktem, odkrył troche, czyli bunkier, Desmond i wszystkie te sprawy
moje spostrzeżenia:

1. za dużo biegania wokól tego kompa, no ale czymś zapełnili ten odcinek :P

2. Saiyd normalnie otwieraj serwis, bo znasz sie na wszystkim :D

3. Super wątek z Lockiem, naprawde jestem mile zaskoczona, i powoli rozumiem psychikę tej postaci. Podobał mi sie ten motyw z nakłanianiem Jacka do wcisnięcia guzika, naprawde sie człowiek przejął tym bajerem ze zmiennikiem

4. Hugo rules, proponuje zrobić zamówienie aby Dharma przysłała nowe zapasy, bo się prędko skończą :D

5. wspomniał ktoś, o tym ze Desmond zabierał leki, moze jest tak zeschizowany ze na wyspie panuje jakaś mała epidemia, że wolał sie ubezpieczyć

podsumowując nie mogłam za duzo zauwazyc gdyz miałam mega ciemną wersje (albo to znowu kodeki, bo rozjasnianie obrazu nic nie dało :(:( ), ale z wielką radością czytam wasze spostrzeżenia

ps. dajcie spokój Ethanowi :D dajcie mu spokojnie odpoczywać :D
  • 0

#71 Maro

Maro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.10.2005 - |19:44|

Ludzie pomyślcie zanim coś napiszecie. Samolot rozbił sie z innego powodu niż nie naciśnięcie guzika przez Desmonda. On sam powiedział, że zawsze naciskał guzik przed upływem czasu. Co do blondynki i murzyna którzy byli z Ana to zajrzyjcie na tą stronke http://www.lost-tv.com/cast. Ciekawi mnie jedno, czemu Jack popłakał sie na samą myśl o Sarah(jego była żona)
  • 0

#72 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.10.2005 - |22:16|

Ludzie pomyślcie zanim coś napiszecie. Samolot rozbił sie z innego powodu niż nie naciśnięcie guzika przez Desmonda. On sam powiedział, że zawsze naciskał guzik przed upływem czasu. Co do blondynki i murzyna którzy byli z Ana to zajrzyjcie na tą stronke http://www.lost-tv.com/cast. Ciekawi mnie jedno, czemu Jack popłakał sie na samą myśl o Sarah(jego była żona)

naprawdę tak ufasz Desmondowi?

zauważ, że praktycznie na żadne pytanie Jacka w tym odcinku nie odpowiedział... zwodził go nawet o tak błachy powód jakim było "skąd masz to całe jedzienie?"...

gdyby był szczery z naszymi wyspiarzami to zapewne powiedziałby im wszystko, a nie uciekł by...

poza tym nie mogę zrozumieć zachowania rozbitków... mieli liczebną przewage nad Des'em, mieli dostęp do arsenału broni... to dlaczego nie przycisnęli go i nie wyciągneli całej prawdy? - jak dla mnie to trochę naciągany motyw filmu :(
  • 0

#73 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.10.2005 - |22:19|

(lucaa_rules @ Dzisiaj, 20:24)
ps. dajcie spokój Ethanowi biggrin.gif dajcie mu spokojnie odpoczywać biggrin.gif

A pro po denata właśnie... jak ogladałam powtórkę odcinka pierwszego sezonu, gdzie Ethan rzekomo umarł na śmierć, to specjalnie zwróciłam uwagę na worek z jego zwłokami. I potwierdzam z reką na sercu, że oddychał. Chyba nawet specjalinie zrobili tam najazd kamerą. Możliwe, że "zmartwychwstanie", tym bardziej, że za życia wygladał jak zombie :D Poza tym Abrams lubi wskrzeszać zmarłych w swoich filmach, tak często się działo w Aliasie ( może nawet realizują w bunkrze jakiś projekt Rambaldiego :afro: )
I przyszło mi do głowy przed chwilą; ciekawe czy zainteresowania naukowe Dharmy nie dotyczyły także nieśmiertelności, lub chociaż przedłużenia życia....?

Użytkownik czarownica edytował ten post 11.10.2005 - |22:30|

• 0

#74 jaceq

jaceq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSopot

Napisano 12.10.2005 - |00:34|

Wreszcie i ja jestem po emisji ostatniego odcinka :clap:
Najpierw czekalem na jakas rozsadna wersje w ktorej dzwiek nie bedzie sie rozjezdzal, a pozniej na dziewczyne, co by tradycje wspolnego ogladania zachowac ^_^

Wszystko w zasadzie zostalo juz powiedziane, wiec nie bede rozpisywal sie juz o tym co bylo.
Przychylam sie do hipotezy, ze wysp moze byc kilka i tworza one cos w rodzaju kontrolowanego pola magnetycznego, taki sztuczny trojkat bermudzki. Wiec wcale bym sie nie zdziwil jakby katastrofa samolotu byla spowodowana silnym polem magnetycznym. Byc moze jest ono naturalne na wyspie, a te 6 stacji ma za zadanie je kontrolowac - moze co 108minut trzeba je w jakis sposob "rozladowac"
Jak zwykle to przypuszczenia, ale czy nie dlatego kochamy ten serial? :hyhy:

Jeszcze co do Ethana - faktycznie uczepiliscie sie go strasznie :P
Nie wiem jak tam jest w usa jesli jakis aktor gra w serialu, to czy kontrakt zezwala mu na gre w innym serialu?
Bo jesli moze wystepowac tylko w jednym, to Ethana juz nie zobaczymy, gdyz jak zapewne wiecie gra "zainfekowanego" Gunnesona w Treshold ;)
To tak samo jak bylo z Jasonem ze smallville - tam go usmiercili, to zaraz sie pojawil w roli glownej w Supernatural :rolleyes:
  • 0

#75 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 12.10.2005 - |06:57|

A co do wyciagniecia informacji z Desmonda to przeciez Said takim czyms w przeszlośći sie zajmowal...Wiec chyba nie powinno byc problemu....a tu lipa....wszsycy mieli mroczki w glowie i pozwolili Desmondowi uciec....No z takim arsenalem co oni znalezli to mogliby kazdego czlonka wyspy uzbroic i przeczesac cala wyspe.....

Jeszcze jednego nie rozumiem....dlaczego przyszywany ojciec Walta nie chcial go zatrzymac??Niby taki kochajacy ojczzym...a pozniej rezygnacja.....moze walt byl poddany jakiejs terapii projektu Dharma...To by tlumaczylo jego zdolnosci......

Użytkownik Hyuga edytował ten post 12.10.2005 - |07:00|

• 0

#76 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 12.10.2005 - |09:21|

Jeszcze jednego nie rozumiem....dlaczego przyszywany ojciec Walta nie chcial go zatrzymac??Niby taki kochajacy ojczzym...a pozniej rezygnacja.....moze walt byl poddany jakiejs terapii projektu Dharma...To by tlumaczylo jego zdolnosci......

O rany przecierz w odcinku poświęconym Walt'owi jest, że on się go boi

Odcinek Special z pierwszego sezonu

"... Facet mówi, że ten dzieciak jest inny niż wszystkie , wyraźnie się go obawia i dlatego chce go oddać. ..."

http://lost.gwrota.com/page.php?id=29

Czy wam się ta Dharma na łeb nie żuciła? To nie archiwum X, że wszędzie kosmici.

Użytkownik Yubei edytował ten post 12.10.2005 - |09:42|

• 0

#77 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 12.10.2005 - |13:06|

O rany przecierz w odcinku poświęconym Walt'owi jest, że on się go boi

Odcinek Special z pierwszego sezonu

"... Facet mówi, że ten dzieciak jest inny niż wszystkie , wyraźnie się go obawia i dlatego chce go oddać. ..."

http://lost.gwrota.com/page.php?id=29

Czy wam się ta Dharma na łeb nie żuciła? To nie archiwum X, że wszędzie kosmici.

Yubei ma racje ... nie przesadzajmy z tą Dharmą tak jak już przesadzamy z tymi liczbami .... Walt jest dziwnym chłopcem, wkońcu dowodami są ten ptak co wtorbił w szybe, Potem do Locka mówił żeby tego nie otwierać ....
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#78 szczesliwka

szczesliwka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 13.10.2005 - |13:31|

Uuuu... teoria spisku... Dynastia zmiksowana z Archiwum X :D LOL

A tak na serio - cały czas mam przemożne wrażenie, że ten właśnie odcinek, a właściwie większośc tego, co się w nim wydarzyło miało być w PIERWSZYM odcinku. Potwierdzałyby to choćby "wycieki" ze studia... ale... kto to tak naprawdę wie...

Użytkownik szczesliwka edytował ten post 13.10.2005 - |14:24|

• 0

#79 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.10.2005 - |13:46|

Mnie cały czas zastanawia kto namalował ten obraz w bunkrze? Rysunki są bardzo uproszczone, jak by były namalowane ręką dziecka. Może trzymali tam w bunkrze dziecko Danielle? Bo nie bardzo pasuje mi teoria, że rzekomo mogą mieć związek z byłym facetem Claire lub nawet Michaelem...
Dziwne, że Ci, co weszli do bunkra nie wypytali się o to Desmonda...
  • 0

#80 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 13.10.2005 - |21:47|

nie wiem czy zauważyłaś, ale 'Ci co weszli do bunkru' praktycznie nie uzyskali odpowiedzi na zadne pytanie zadane Desmondowi... poprostu ich zwodził... ciekawe kiedy się znowu pojawi i gdzie uciekł?:>
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych