Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S02E02 - Adrift

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#61 czeki21

czeki21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02.10.2005 - |17:47|

Ja tak się zastanawiam czemu się przyczepiliście do teorii, że gościu z psycha był poprzednikiem Desmonda bo znał liczby. Przecież on poznał te liczby bo z kumplem byli w marynarce i usłyszeli nadawany sygnał, w którym były te liczby, ten sam co odebrała brygada francuzki. Było to wyraźnie powiedziane w 1x18.

Wyświetl post

mi sie wydaje ze byl poprzednikiem bo

hurley w pierwszym epizodzie opowiadał kawał:

"what did one snowman say to the other"
"Freeze"

musial mu to opowiedziec ten koles ze szpitala
  • 0

#62 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 02.10.2005 - |18:15|

Ja tak się zastanawiam czemu się przyczepiliście do teorii, że gościu z psycha był poprzednikiem Desmonda bo znał liczby. Przecież on poznał te liczby bo z kumplem byli w marynarce i usłyszeli nadawany sygnał, w którym były te liczby, ten sam co odebrała brygada francuzki. Było to wyraźnie powiedziane w 1x18.

No tak, ale czy raz usłyszany ciag jakis liczb mógł tak destrukcyjnie wpłynąć na tego kolesia ??

mi sie wydaje ze byl poprzednikiem bo    hurley w pierwszym epizodzie opowiadał kawał:    "what did one snowman say to the other"  "Freeze"    musial mu to opowiedziec ten koles ze szpitala

Jak ktoś wczesniej napisał jest to dośc popularne w stanach powiedzonko/żart, jednak z drugiej strony nie pasuje mi to, że ktoś wybiera tak popularne powiedzonko na sygnał rozpoznawczy, i to, że jeżeli jest tak popularne i powszechne nie znał go Loock
  • 0

#63 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 02.10.2005 - |18:27|

A sam początek...
Ciekawe kiedy kręcili te odcinki? ;) A może aż taka dbałość twórców o szczegóły...

LINK

WTC... Hmmm?

:D

Wyświetl post

wlasnie ogladalem Lost Revealed no i tam mowia ze kazdy odcinek kreca 3 tygodnie przed ukazaniem sie w tv wiec szalencze tempo no a wtc jak wtc komp moze wszystko ;) a poza tym aktorzy i producenci mowia wlasnie o tym ze bali sie tego jak amerykanie zareaguja na katastrofe samolotu etc chyba ciagle maja leki po 9/11 nic do pozazdroszczenia
a teraz z innej beczki: nie chce mi sie przegladac wszystkiego ale przy pozegnaniu Mike'a z Waltem kreci sie facet w niebieskiej koszulce spodenkach i plecakiem przechodzi kilka razy kolo nich... Ethan?
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#64 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 02.10.2005 - |20:35|

Boże tak wciągnął ten film ludzi, że teraz nie wiem czego jeszcze sie beda doszukiwać.. Już niedługo Odcisków Palców z szyb :-D

Ja Widze kolesia ktory szedł raz w jedna i potem w druga strone pewnie sobie wracał skąś.. A tu od Razu Ethan :-D Akurat to dla mnie Smieszne Jest :P
  • 0

#65 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 02.10.2005 - |21:56|

Boże tak wciągnął ten film ludzi, że teraz nie wiem czego jeszcze sie beda doszukiwać.. Już niedługo Odcisków Palców z szyb :-D

Ja Widze kolesia ktory szedł raz w jedna i potem w druga strone pewnie sobie wracał skąś.. A tu od Razu Ethan :-D Akurat to dla mnie Smieszne Jest :P

Wyświetl post

dziwne troche ze koles chodzil w ta i w tamta bez przyczyny podczas gdy samo pozegnanie trwalo 2-3min troche za duzo spraw mial na glowie chyba ze tak je pospiesznie zalatwial ze zdarzyl przejsc "przypadkowo" 4 razy :D
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#66 Caleb

Caleb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 02.10.2005 - |23:00|

Hmmm, no ja naliczyłem 3 ale nijak jest on podobny do Ethan'a, bez przesady...
  • 0

#67 Sun

Sun

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 03.10.2005 - |00:13|

A mnie sie wydaje ze skoro Desmond siedzial w bunkrze i na nim bylo napisane kwarantanna to leki ktorymi sie on szprycuje bo mysli ze jeszcze jest chory to musi byc dziwne. A w dodatku te znaczki Dharma? Słowo dharma oznacza "właściwość", "natura", "cecha charakterystyczna". Naturą ognia jest płonąć lub wytwarzać ciepło. To jest cecha charakterystyczna albo właściwość ognia ale również jego określona natura. Podobnie dharmą, czyli naturą istoty ludzkiej, jest poszukiwanie Kosmicznego Bytu. Dharma to jedyna droga, dzięki której ludzie mają szansę cieszyć się wiecznym szczęściem i błogością. A wiec cos musi sie tu łaczyc. To jest wlasnie ten nieodwieczny klimat LOST!!! :clap: ;]
  • 0

#68 choinka

choinka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.10.2005 - |08:04|

dziwne troche ze koles chodzil w ta i w tamta bez przyczyny podczas gdy samo pozegnanie trwalo 2-3min troche za duzo spraw mial na glowie chyba ze tak je pospiesznie zalatwial ze zdarzyl przejsc "przypadkowo" 4 razy :D
pzdr

Wyświetl post

a może to tylko zwykła oszczędność reżyserów serialu na statystach? :) a może mężczyzna chodzi raz w jedną, raz w drugą stronę bo na kogoś czeka ? :)

Osobiście nie widzę nikogo podobnego do Ethana, i wydaje mi się, że gdyby faktycznie był to Ethan to byłby wyraźniej pokazany. Tak jak Desmond w rozmowie z Jackiem, lub przynajmniej w taki sposób aby jego twarz była rozpoznawalna.

Użytkownik choinka edytował ten post 03.10.2005 - |08:06|

• 0

#69 JoeBlack

JoeBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 03.10.2005 - |09:42|

Dla mnie to zdecydowanie nie jest Ethan, chociaż kto wie :P A nie mysleliście kiedyś, że może Ethan był z drugiej strony samolotu, chociaż skąd by był tak silny. Mi to wygląda tak, że są 2 grupy rozbitków na wyspie i 1 grupa innych. Wiadomo, że inni chcieli dzieciaka. Początkowo myśleli, że chodzi o dziecko Claire, ale się okazało, że potrzebują Walta. To by wyjaśniało dlaczego Ethan porywał Claire.
  • 0

#70 choinka

choinka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.10.2005 - |10:10|

Dla mnie to zdecydowanie nie jest Ethan, chociaż kto wie :P A nie mysleliście kiedyś, że może Ethan był z drugiej strony samolotu, chociaż skąd by był tak silny. Mi to wygląda tak, że są 2 grupy rozbitków na wyspie i 1 grupa innych. Wiadomo, że inni chcieli dzieciaka. Początkowo myśleli, że chodzi o dziecko Claire, ale się okazało, że potrzebują Walta. To by wyjaśniało dlaczego Ethan porywał Claire.

Wyświetl post

O ile pamiętam to Ethan nie był pasażerem tego lotu. Nie pamiętam który to był odcinek, ale Hurley robił liste osób znajdujących się na wyspie i ktoś mu podpowiedział, że ktoś ma listę pasażerów tego lotu i właśnie na jej podstwie Hurley zorietnował się, że Ethan nie należy do nich. I dlatego właśnie Jack, Kate i Locke poszli szukać Clarie i Charliego :)
  • 0

#71 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 03.10.2005 - |10:16|

Z cała pewnością nie jest to Etan !! Ale kto powiedział, że nie jest to postać w wyspy która poznamy np. w odcinku 4 lub 6 drugiego sezonu :>. Po drugie, jak ktoś juz napisał, moze to być statysta który robi sztuczny tłok :).
  • 0

#72 freja

freja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 03.10.2005 - |18:03|

Ci ludzie z końcówki wyglądają totalnie jak zombie :afro: no ale to juz chyba wiadomo, że to jest poprostu ta 2 grupa z samolotu. Ten czarny może być mężem tej Rose (?). Miała babka przeczucie...
Desmond - dziwny koleś, powinien poznać Jack'a, choć z drugiej strony dla D nie było to zbyt ważne spotkanie, ale dla Jack'a na pewno tak.
Z tym wyciskaniem tych liczb to może być tak, że to jest jedna wielka komora gazowa albo coś... Przypomina mi to trochę film z Van Damme'em gdzie siedzieli na wyspie i musiało danej godzinie przyciskać guzik, żeby potwierdzić obecność... w pokoju. Zrobił wynalazek z gumki, puszki, drewienka, nitki i własnej krwi (obrzydliwe!), żeby to zadziałało... Śmieszne było kiedy Kate dziabnęła sobie te batony, wiedziałam, że tak zrobi. 44 dni bez cukru to nawet dla mnie za dużo...
  • 0

#73 MarCiNWz

MarCiNWz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 03.10.2005 - |21:30|

Apropos batoników, czy rozszyfrował ktoś datę ważności??
Foto
Mogło by to przybliżyć datę ostatniej dostawy lub coś w tym stylu :P czy jest to xx.19.04 ??

Użytkownik MarCiNWz edytował ten post 03.10.2005 - |21:32|

• 0

#74 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 03.10.2005 - |21:52|

Apropos batoników, czy rozszyfrował ktoś datę ważności??
Foto
Mogło by to przybliżyć datę ostatniej dostawy lub coś w tym stylu :P czy jest to xx.19.04 ??

Wyświetl post

OCT-23-04

:D
  • 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#75 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.10.2005 - |22:20|

Przede wszystkim witam wszystkich Lost-maniaków :D

po raz pierwszy na forum, ale widze ze nie ostatni :)

co do odcinka 2-ego hmmmm, jak dla mnie lekkie rozczarowanie, ale wsumie nie dziwię sie scenarzystom, w koncu gdyby wkazdym odcinkow była jakas wstrząsająca akcja, to bym z emocji chyba na zawał padła, a pragne dotrwać do końca ;)

co do moich spostrzeżen:

- faktycznie tekst o bałwanku był swoistym hasłem, chcociaż troszke mnie zamotłao gdyż myślałam ze Locke może być w to zamieszany

- o czym już wspomniali wczesniej, Sawyer robi postępy... :P może z Jackiem jakąś klinikę otworzą bo Jakcowi rośnie konkurencja hehe

- dobrze ze ktoś wspomniał o akcji z rekinem, a mianowicie o znaku, moje kodeki sa trochu lipne wiec nawet tego nie zauwazyłam :P wielkie dzięki !!!

- motyw z Kate uzupełniającą poziom cukru ciekawy, chociaz ja bym ze szczescia zezrała wszystkie te batoniki :P

- liczba 108 hmmm zastanawiajce , biorąc pod uwagę fakt ze to suma naszych feralnych liczb, wiec kombinowac mozna na wiele sposobów, odliczanie, final countdown i inne takie :P

no to by było jak narazie na tyle

ps. no i "the others", swoją drogą Jin niezle podszkolił swoj inglisz :P
  • 0

#76 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 03.10.2005 - |22:32|

a teraz z innej beczki: nie chce mi sie przegladac wszystkiego ale przy pozegnaniu Mike'a z Waltem kreci sie facet w niebieskiej koszulce spodenkach i plecakiem przechodzi kilka razy kolo nich... Ethan?
pzdr

Wyświetl post

Na moje oko(wersja HR) to kiepski statysta, bo w pewnym monecie patrzy prosto w obiektyw kamery...
  • 0

#77 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.10.2005 - |23:01|

na moje oko też próżno doszukiwać się związku z Ethanem, no chyba ze scenarzysci wzięli pod uwagę ze niektórzy będą oglądać klatkę za klatką i rzeczywscie to nasz nieboszczyk :D

swoją drogą podziwiam wszystkich którzy mają tak wyostrzone zmysły wzroku ;)

no a propo pożegania Walta z Michealem, po raz kolejny motyw misia polarnego, a więc robi się coraz ciekawiej

a skoro spekulujemy :P bałwanek, miś polarny - podobne klimaty nie sądzicie :P joke :)

pozdro i czekamy na następny odcinek !!!
  • 0

#78 MarCiNWz

MarCiNWz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 03.10.2005 - |23:04|

Na moje oko(wersja HR) to kiepski statysta, bo w pewnym monecie patrzy prosto w obiektyw kamery...

Myślę, że było to zamierzone, by zwrócić naszą uwagę, że nie chodzi on tam tak sobie tylko interesuje się "naszą trójką".

Użytkownik MarCiNWz edytował ten post 03.10.2005 - |23:07|

• 0

#79 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 04.10.2005 - |05:55|

ktoś napisał ze 44 dni bez cukru.......nie prawda...a banany to co w sobie maja??:> ja na tej wyspie spokojnie bym wyzył.......banan=węglowodany....jakieś rybki= białko.....czego jeszcze wiecej potrzeba??
  • 0

#80 freja

freja

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 04.10.2005 - |14:16|

Majonezu? Ile można jeść ryby i banany? Jak pisałam cukier to miałam na myśli coś słodkiego. Banany nie są znowu TAKIE słodkie...
data ważności 2004? Coś nie tak... Może to data produkcji? A ważności 2 lata?

Użytkownik freja edytował ten post 04.10.2005 - |14:19|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych