Napisano 08.01.2011 - |00:37|
Jakiś czas temu skończyłem oglądać na TVN-ie i jestem rozczarowany, nie czytałem książki, nie oglądałem wcześniej, dzisiaj pierwszy raz widziałem to "dzieło" na oczy. Oczywiście film nie zasługuje na jakieś najniższe oceny, wręcz oscyluje gdzieś w okolicach 5,5 - 6/10, ale po nazwisku reżysera oczekiwałem czegoś dużo lepszego. Efekty pierwsza klasa, ale cała fabuła i zakończenie nie są najwyższych lotów.
Gra aktorska bardzo średnia i to nie tylko Tom C., ale i Robbins niespecjalnie, bardzo dobra za to Dakota Fanning. Owszem było kilka momentów, że oglądałem z zapartym tchem, by niestety za chwilę sprawdzać która godzina i jak długo jeszcze poleci ta historyjka?
Średni film z wtórnym pomysłem i przeciętnym wykonaniem - 6/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails