Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.11.2005 - |10:15|

1x09 Home

Po kilku słabszych, bardzo dobry odcinek, Znowu poznajemy fragment układanki, Akcja w domu Winchesterów, Duch matki, Ojciec żyje.. i do tego napięcie które trzyma do ostatnich minut odcinka.

Porównywanie Supernatural do Threshold to jednak pomyłka. Tutaj mamy pomysł na motyw przewodni, do tego jest klimat. A Threshold... jak już wiele razy pisałem (najpierw kopia Kuli, potem brak pomysłu na dalsze odcinki) do tego tam odcinki w ogóle nie proszą by je zobaczyć do końca...

Twoim głównym problemem jest to że Threshold Ci się nie podoba i tyle. A mnie się jak narazie nie podoba Supernatural i też tyle ;).
A pomysł na motyw przewodni to jest i w Threshold i w Invasion i w Supernatural i nawet w Ghost Whisperer :P.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#62 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 28.11.2005 - |19:41|

Ja tam oglądam wszsytkie te seriale i naprawde mi sie podobają. Najbardziej jednak Supernatural. Ale wkurza mnie fakt, że zanim serial się rozkręci to go końcżą jak w przypadku Point Pleased, Night Stalker i teraz Threshold. Jak tak dalej pujdzie nie bedzie co ogladac :D

PS. Tak wogule coś ostatnio problemy z tłumaczeniem Supernaturala bo już zalegają dwa odcinki :(

Użytkownik cLoNe_xx edytował ten post 28.11.2005 - |19:42|

• 0

#63 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.11.2005 - |10:45|

Ja tam oglądam wszsytkie te seriale i naprawde mi sie podobają. Najbardziej jednak Supernatural. Ale wkurza mnie fakt, że zanim serial się rozkręci to go końcżą jak w przypadku Point Pleased, Night Stalker i teraz Threshold. Jak tak dalej pujdzie nie bedzie co ogladac :D

Oglądać to zawsze będzie co, bo jedne seriale się kończą (czasem przedwcześnie) a inne się zaczynają :).
  • 0

#64 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 30.11.2005 - |14:42|

Minimalne opóźnienie zostaje nadrabiane :). Na dniach będą napisy do 1x10 :).
  • 0

#65 ggolikPL

ggolikPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKinomaniaSG

Napisano 01.12.2005 - |00:10|

prawda e9 przynajmniej zaczol cos wyjasniac , a tu zapowaida sie koniec 1 sezonu i nie wiadomo co z 2 bedzie :(

po e8 <robaki> to myslalem ze e9 juz nie obejrze ale po obejrzeniu < dzis> nie zalowalem

czekamy na nap do 10 :)

pzdrawiam
  • 0

#66 player_sct

player_sct

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • Miastogdynia

Napisano 15.12.2005 - |13:09|

9tka bardzo dobra, a 10 dcinek miodzio :) szczegolnie pytanie kto jest ładniejszym medium Patricia Arquette, Jen Love-Hewitt czy jeden z bhaterów :) wypas. i pamietajacie dzieci jak gdzieś mówia ze cos jest nawiedzone i nie mozna tam chodzic to nie chodźcie tam :)
  • 0

#67 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 23.12.2005 - |23:48|

Ja Supernatural ogladam od początku i dalej bede go ogladał :)
Podoba mi sie to ze co odcinek sa nowe sprawy do rozwiazania,ale fabula głowna tez sie rozwija
A najbardziej podoba mi sie ich auto :D
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#68 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.12.2005 - |10:36|

Ja też oglądam, chociaż spodziewałem się wiele więcej po tym serialu. No ale przynajmniej fabuła poszczególnych odcinków jest całkiem ciekawa. No i świetna muza.
  • 0

#69 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 07.01.2006 - |16:56|

Jak dla mnie narazie (po 10 odcinkach) Supernatural trzyma poziom. Dalej bede oglądał. Mam jeszcze pytanie: co to za samochód, którym poruszają sie bracia? Naprawdę fajny sprzęt...
  • 0

#70 Kutma_Idino

Kutma_Idino

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoOutworld

Napisano 07.01.2006 - |22:00|

Obejrzalem 10 odcinkow i wedlug mnie serial jest bardzo dobry :clap: . Fajnie skraca czas pomiedzy kolejnymi odcinkami SG-1 i SGA i znakomicie sprawdza sie jako horror. Ja daje mu szanse i bede ogladal dalej. Moze ktos wie kiedy pojawi sie 11 odcinek???

P.S. Muza w Supernatural wymiata :hyhy: i samochod tez!

Użytkownik Kutma_Idino edytował ten post 07.01.2006 - |22:00|

• 0

#71 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.01.2006 - |22:11|

10 stycznia o 8 wieczorem w stanach, czyli coś koło 4 nad ranem 11 stycznia w środę naszego czasu

#72 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.01.2006 - |08:13|

Tak ja też się z tym zgdzam, że serialik jest niezły i trzyma klimacik, przyjemnie sie go ogląda, bryczka rzeczywiście jest odjazdowa, tylko wkurzają mnie w niej te skrzypiące drzwi (napewno twórcy powiedzieliby że tak ma być) ale i tak mnie to denerwuje, ale tylko ten mały szczegół, a tak serial bardzo dobry według mnie :D
  • 0

#73 Kutma_Idino

Kutma_Idino

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoOutworld

Napisano 08.01.2006 - |19:48|

10 stycznia o 8 wieczorem w stanach, czyli coś koło 4 nad ranem 11 stycznia w środę naszego czasu

no to calkiem niedlugo:) . To bedzie kolejne dobrze spedzone 45 minut:D
  • 0

#74 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.01.2006 - |18:42|

1x11 hmmm dziwny odcinek, ta rodzinna tajemnica jest coraz dziwnejsza, Ojciec wie, ojciez żyje i karzę im sie nie szukać.?? Czort wie co z tego będzie, tak trzymać :)

A jeśli idzie o upiora odcinka, to taki sobie SMAKOSZ, mniej lub bardziej. No mniej i mniej straszny, poza tym go pokonali.

Odcinek średni. tak na 6,5-7

#75 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 16.01.2006 - |00:26|

Na dobrą sprawę ten serial można zacząć oglądać od dowolnego odcinka gdyż nie ma w nim ciągłości fabuły, może poza wątkiem ojca Sama i Dean'a. Taki sobie przerywnik między lepszymi serialami.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#76 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.01.2006 - |10:04|

Mnie serial sie podoba.Trzyma w napieciu,kazdy odcinek niby o czym innym ale jednak po trochu rozwija głowna fabule.Pozdrawiam.
  • 0

#77 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.01.2006 - |14:51|

Na dobrą sprawę ten serial można zacząć oglądać od dowolnego odcinka gdyż nie ma w nim ciągłości fabuły, może poza wątkiem ojca Sama i Dean'a. Taki sobie przerywnik między lepszymi serialami.

niestety muszę się z Tobą nie zgodzić. Choć głowna fabuła nie jest tak istotna jak w BSG, ale sposób jej budowy przypomina mi Archiwum X, tam tez można było oglądać pojedyńcze odcinki, choć przewijała się przez nie głowna fabuła. Taki tez jest Supernatural.... Proponuję ci odcinki 1,5,10,11 w ustatnim pojawia się postać, która najprawdopodbniej bedzie opowiednikiem palcza z Xfiles...

#78 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 16.01.2006 - |19:36|

niestety muszę się z Tobą nie zgodzić. Choć głowna fabuła nie jest tak istotna jak w BSG, ale sposób jej budowy przypomina mi Archiwum X, tam tez można było oglądać pojedyńcze odcinki, choć przewijała się przez nie głowna fabuła. Taki tez jest Supernatural.... Proponuję ci odcinki 1,5,10,11 w ustatnim pojawia się postać, która najprawdopodbniej bedzie opowiednikiem palcza z Xfiles...

Bluźnisz podajac takie porownanie :P Ladniejsza moze od palacza, no ale bez przesady... Az takiego poziomu to ten serial nie trzyma :P
  • 0

#79 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.01.2006 - |21:17|

Bluźnisz podajac takie porownanie :P Ladniejsza moze od palacza, no ale bez przesady... Az takiego poziomu to ten serial nie trzyma :P

czy ja wiem czy bluźnie? na pewno autorzy ściaganełi z Xfiles pomysł na ogólną fabułe, w X masz kosmici porwali mu siostre, próbuje się dowiedzieć dlaczego itp, a S masz zabicie matki i dziewczyny i reszta tak samo.
Potem co odcinek to nowe zadanie, praktycznie nie związane główną fabuła, zupełnie jak w Xfiles.
i teraz zaczyną jeszcze pojawiać sie nowe postacie, które raczej nie będą epizodyczne...
mam nadzieję że się nie mylę, i że będzie z tego bardzo dobry serial....

ps może i przesadzam, Xfiles to nie jest, ale na pewno czerpie z niego pełnymi garściami.

#80 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 16.01.2006 - |22:54|

Obejrzałem 1x11 i ciekawy odcinek,lubie takie historie.No i fabuła rusza z kopyta,poznajemy wroga przyszlego Pania Meg :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych