Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#61 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.05.2006 - |22:04|

A więc wydało się Hans Olo - wydało :P. A poważnie - to co leci w najlepszych godzinach zależy od widzów - leci to co jest najpopularniejsze (nie zawsze najlepsze) a filmy jakby nie patrzył dla pewnej grupy (może nawet niszowe) lecą w innych porach. Kasa i marketing są najważniejsze.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#62 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.05.2006 - |11:23|

Dobra, garść nowych informacji m.in. o AXN Sci-Fi.

Na stronie www.axn.pl w newsletterze możemy wyczytać coś takiego: "Cyfrowy pakiet 3 kanałów AXN: AXN wprowadza narynek dwa nowe kanały tematyczne AXN SCI-FI i AXN CRIME, oferujące najlepsze produkcje w swoim gatunku."

Teraz co z dostępnością do tych kanałów. Z tego co wyczytałem to oba te kanały mieły by wejść do Cyfry+ najwcześniej po wakacjach. Więcej nic nie wiem.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#63 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.05.2006 - |15:24|

Pieniadze nie graja roli !!:D
Musze miec ten kanal :P Nic nie zastapi sci-fi channel
nawet torrent :P

Sci-Fi for Poland
According to local reports, the Sci-Fi Channel is likely to make its debut in Poland this autumn. The service, which is owned by Sony Pictures Television, has as yet only limited coverage in Europe, being only offered by the UK’s Sky Digital and Germany’s Premiere. However, it will is likely to be soon also be introduced by Canal Satellite in France and Digital+ in Spain. In Poland, the channel will be distributed by HBO, which already represents the action and adventure-based AXN. In separate developments, the Polish interactive channel 4fun.TV has signed an agreement with the gaming company Nitro, while the games channel TVN Gry has received a licence from the National Broadcasting Council (KRRiT) and is now expected to make its debut in August. TVN Gry is backed by ITI Group and will produce most of its programming in Kraków.

Użytkownik Qrpkk edytował ten post 12.05.2006 - |15:28|

• 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#64 dragonius

dragonius

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 12.05.2006 - |17:39|

A ja jednak obawiam się że to będzie wielka lipa (obym się mylił) pewnie same powtórki Andromedy itp. Pewnie z czasem puszczą wszystkie serie z Archiwum X bo to długi tasiemiec i będą mieli czym zapełnić czas antenowy. Axn Sci-Fi pojawi się też w Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech, więc nie sądzę aby puszczali nam same nowości, więc torrenta to raczej nie zastąpi :P

Użytkownik dragonius edytował ten post 12.05.2006 - |17:44|

• 0

#65 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.05.2006 - |18:08|

Ale może obok wspomnianych przez Dragoniusa będzie też kilka nowszych seriali. Wiele z nich się niedawno zakończyło, więc może puszczą je w tym kanale, o ile rzecz jasna kanał ten będzie w naszej strefie klimatycznej :)
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#66 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 12.05.2006 - |23:03|

Ave,

a wogole ktos wie co obecnie puszczaja na tym testowym kanale ? :look:
Niestety nie mam dostepu do (bodajrze) Amosa :censored:
  • 0

#67 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.05.2006 - |16:22|

Jeśli idzie o AXN Sci Fi:

W godzinach dopołudniowych z testowym przekazem wystartował kanał AXN Sci-Fi. Co ciekawe emisja nie jest kodowana i dodatkowo, obok angielskiej, jest już dostępna polska wersja językowa. Oficjalny start ma nastąpić 29 maja, wraz z drugim kanałem tematycznym AXN Crime. Obydwa zostaną dołączone do oferty Cyfrowego Polsatu oraz prawdopodobnie także do pakietu Cyfry.
Niekodowany przekaz testowy AXN Sci-Fi jest prowadzony z satelity Eutelsat W2 (16E).

Parametry:

11.325V
SR=27500
FEC=3/4
PID V=200
PID A=203 (PL)
PID PCR=200
SID=1802.
AXN Sci-Fi wyszukiwany jest jako Test EUT2 - ten nie jest kodowany i dostępny w 3 wersjach językowych - kolejno węgierskiej, angielskiej i polskiej (jest jeszcze druga ścieżka angielska).

Dotychczas emitowano w tym miejscu niekodowane promo Eutelsat.

Źródło: satkurier.pl
  • 0

#68 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.05.2006 - |16:34|

. Obydwa zostaną dołączone do oferty Cyfrowego Polsatu oraz prawdopodobnie także do pakietu Cyfry.

No to świetnie więc nie powinno być żadnego poślizgu.Co do Cyfry to czytałem [niestety teraz nie pamiętam gdzie] ,że prawdopodobnie te AXNy zostanią dołączone do oferty na jesieni.Czyli akurat wtedy gdy jak zapowiadają skończą puszczać powtórki z starego AXN i niby mają zacząc dawać cos nowszego.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#69 Gemini

Gemini

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15.12.2006 - |17:48|

Od ostatniego posta minęło 0,5 roku, a kanale SCI Fi jakoś nie słychać :( No, może później puszczą ,a może wcale. Wiadomo o jakiś konkretach :unsure: ??
  • 0

#70 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 15.12.2006 - |20:19|

Od ostatniego posta minęło 0,5 roku, a kanale SCI Fi jakoś nie słychać :( No, może później puszczą ,a może wcale. Wiadomo o jakiś konkretach :unsure: ??

No przecież leci AXN Sci-Fi.
Od kilku miesięcy.

::. GRUPA TARDIS .::

#71 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.04.2007 - |09:30|

Wkrótce do AXN Sci Fi może dołączyć Sci Fi Channel. Oto news z portalu media2.pl:

NBC Universal wjedzie do Polski
Amerykański koncern NBC Universal chce uruchomić 20 kanałów telewizyjnych w Europie, Azji i Ameryce Południowej, jednym z krajów będzie m.in. Polska - pisze Gazeta Wyborcza.
Jak podaje Gazeta Wyborcza, w ten sposób koncern, do którego należy m.in. stacja NBC w ciągu najbliższych dwóch-trzech lat chce zwiększyć przychody swego działu telewizyjnego.

Obecnie jego kanały tematyczne sa dostępne w 35 krajach Europy i Ameryki Łacińskiej. Są to Sci-Fi (skupiający się na fantastyce naukowej), 13th Street (nadający seriale i filmy akcji), filmowy Studio Universal oraz ekonomiczny CNBC - podaje Wybprcza.

Jeszcze tym roku Sci-Fi, 13th Street oraz Studio Universal mogą wystartować m.in. w Czechach, Polsce, na Węgrzech, w Rosji oraz Indiach, podaje Gazeta.

Czyli jednak możemy mieć Sci Fi Channel. Jednak tak jak pisałem wcześniej nie ma się zbytnio czym podniecać gdyż te europejskie wersje tego kanału największe czym mogą się pochwalić to nazwą niestety.
  • 0

#72 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.04.2007 - |13:35|

A ja załapałem coś takiego: http://www.filmweb.p...i,News,id=34326
  • 0

Dołączona grafika

#73 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 07.04.2007 - |15:03|

szkoda ze niektorzy w ofercie tv kablowej maja tylko zwykly axn :(
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#74 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.04.2007 - |23:07|

Wkrótce do AXN Sci Fi może dołączyć Sci Fi Channel. Oto news z portalu media2.pl:
Czyli jednak możemy mieć Sci Fi Channel. Jednak tak jak pisałem wcześniej nie ma się zbytnio czym podniecać gdyż te europejskie wersje tego kanału największe czym mogą się pochwalić to nazwą niestety.

Może i nie będzie to jakaś rewelacja ale nie da się zaprzeczyć ,że kolejny kanał z zakresu SF poszerza nam wybór.
A akurat od takiego "nadmiaru" głowa nie boli. ;P
I pozostaje teraz poczekać jakie też nam tam pozycje zaproponują na tym kanale.
A wtedy będziemy mogli powiedzieć czy się nam podoba czy też jest bee.....

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#75 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.04.2007 - |10:09|

Tylko oby nie była to równie udana propozycja, jak ten AXN Sci-Fi, którego powstanie było chyba jakąś mega pomyłką... ja również mam zwykły AXN, ale co z tego, jak zarówno na AXN Sci-Fi i AXN Crime lecą dokładnie te same seriale, co na zwykłym AXN, można trafić na te, które były emitowane na AXN, ale już nie są i teraz są wałkowane na Sci-Fi albo Crime., a reszta to się po prostu dubluje... więc co za sens? :D
  • 0
Dołączona grafika

#76 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.04.2007 - |10:30|

... więc co za sens? :D

Nie każdy miał okazję obejrzeć "wszystko" na podstawowym AXNie więc zawsze może sobie nadrobić to teraz na innych.
Chociaż zgodzę się,że te 2 dodatkowe nie są jakąś rewelacją i miałem nadzieję na więcej.
Zresztą wciąż mam. :]
Obecnie chyba jedynymi tak naprawdę nowymi pozycjami na AXN SCI FI są oba Star Treki : TNG i sezon 4 Enterprise.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#77 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.04.2007 - |15:07|

SliderOh ==> nie mogę się zgodzić z twoim stwierdzeniem że nie ma na AXN Crime czy AXN Sci Fi nic czego nie byłoby na głównym kanale. Na AXN Sci Fi są to wspomniane już przez biku1 4 sezon Enterprise oraz ST: TNG a także serial Lexx. Również na Crime są nieemitowane na głównym kanale seriale ale Crime akurat niezbyt mnie interesuje. Poza tym na pewno dzięki powtórkom seriali z głównego AXN możemy obejrzeć coś czego nie widzieliśmy właśnie na tym głównym kanale.
Co do Sci Fi Channel to w sumie racja że dzieki temu bedzie jeszcze większy wybór.
Swoją drogą na ponoc dobrze zorientowanej niemieckiej stronie jest informacja że te 3 kanały NBC pojawią się w Cyfrze+.
  • 0

#78 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 15.04.2007 - |15:52|

Tak czytam te posty i czytam i doslownie wam zadroszcze.Na naszym budynku nie mozna zawiesic zadnej satelity,bo jest to budynek sprzed wojny-a wiec zabytek.Nadal musze korzystac z durnej kablowki,bo innego rozwiazania nie ma.Shit :sam5:
  • 0

#79 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 10.08.2007 - |09:16|

"Oferta programowa platformy TPS (Television par Satellite)wzbogaciła się o kanał Sci-Fi Channel."
więcej...

dystrybutorem TPS (a właściwie Canalsat Nouveau bo się połączyli z Canal + francuskim) jest w u nas HBO, przynajmniej tak twierdzi mój szef, a pewno wie co mówi, w końcu pracujemy w jednej z łódzkich kablówek :)

w ofercie ma być dostępny około listopada

:D :D :D

Użytkownik ch4ron edytował ten post 10.08.2007 - |09:16|

• 0

#80 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 10.08.2007 - |10:01|

Juz napewno do Upc tego nie wlacza,a jak juz - to nie w orginale. <_<