Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 31 - S02E11 - The Hive

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (126 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (8 głosów [7.14%])

Procent z głosów: 7.14%

2. 9.5 (11 głosów [9.82%])

Procent z głosów: 9.82%

3. 9 (31 głosów [27.68%])

Procent z głosów: 27.68%

4. 8.5 (18 głosów [16.07%])

Procent z głosów: 16.07%

5. 8 (12 głosów [10.71%])

Procent z głosów: 10.71%

6. 7.5 (9 głosów [8.04%])

Procent z głosów: 8.04%

7. 7 (7 głosów [6.25%])

Procent z głosów: 6.25%

8. 6.5 (2 głosów [1.79%])

Procent z głosów: 1.79%

9. 6 (5 głosów [4.46%])

Procent z głosów: 4.46%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (4 głosów [3.57%])

Procent z głosów: 3.57%

12. 4.5 (1 głosów [0.89%])

Procent z głosów: 0.89%

13. 4 (1 głosów [0.89%])

14. 3.5 (2 głosów [1.79%])

Procent z głosów: 1.79%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.89%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 30.03.2006 - |20:17|

Odcinek lepszy od wcześniejszego, ale mi podobała się jedna rzecz.

Sheppard nie jest debilem! Już myślałem, że zacznie paplać o Ziemii czy Atlantis. A tu zdziwienie. Od razu przejrzał laskę. Widać troszkę się już nauczył.

No i jak to czasami robią scenarzyści mamy kapkę nowych informacji o Wraith i ich czcicielach. Dziwie się, że dopiero teraz to wprowadzili. Ja o tym myślałem juz o początku.
  • 0

#62 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 01.06.2006 - |22:48|

Widać poprawę teraz, odcinek napewno lepszy niz poprzedni a akcja z "Lost Boys" ciekawie zakończona.

Ocena: 9

PLUSY:

+ wreszcie pojawiła się idealna okazja aby uśmiercić Forda, facet działał większości widzów na nerwy, więc dobrze by było, aby to był ostatni odcinek z jego udziałem :]
+ znów Dedal i znów walczy z Hive Shipami :D
+ ładnie pokazali walki Wraith między sobą, zarówno na poziomie polityki (a to nowość w serialu: mamy różne frakcje wśród Wraith) jak i walk fizycznych w kosmosie
+ Sheppard bohater ukradł darta, polatał sobie, postrzelał, wprowadził zamęt wśród Wraith, napuścił jednych na drugich i w lekko naciagany sposób uciekł
+ okazuje się, że jest pewna grupa "jedzenia" która wielbi Wraith, co dla mnie było zaskoczeniem i nie powiem, ciekawym motywem w serialu. Oby tylko scenarzyści rozwinęli ten wątek
+ Super-McKay: wpadł na szaleńczy plan, naszprycował się na maxa, pobił strażników, zdobył kryształy i wrocił na Atlantis dostając przy tym niezłej zadyszki. Widać determinację doktorka i chęc niesienia pomocy, nawet gdy nie ma się środków do jej realizacji, sięga po środki ostateczne narażając życie przy tym. Ładnie Rodney, ładnie B) Plus dla ciebie!
+ humor, głównie McKay ("Kilka odpowiednich ciosów karate|i już leżą.", "Trudne czasy, drastyczne środki.", "Takie są skutki przyciskania|genialnego naukowca do muru!") i Sheppard (teksty o Klaunach i Starbucks były świetne) :lol:

MINUSY:

- Ronan i Ford z tymi nożami w celi? :blink: Jaki bezsens... :/ Głupota scenarzystów czy też głupota Wraith?
- coś to uwolnienie Forda takie nijakie i dość naciągane było.Szkoda, myślalem, że jakoś lepiej to rozwiążą (hmm nawet mogli go usmiercić w momencie w którym uwalniałby reszte albo coś w tym stylu)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#63 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 25.06.2006 - |14:00|

Ciekawie rozwiązany odcinek, tylko szkoda że sprawa narkotyku tak szybko się rozwiązała mogli coś bardziej zagmatwać. Bardzo dobry plan podpuszczenia królowej roju i wykończenie wroga. :clap:

Dałem 8.5
  • 0

#64 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 09.09.2006 - |16:40|

Dalem 9, do dyszki troche brakowalo.Odcinek dobrze zrobiony.Wartka akcja.Podobalo mi sie podpuchy Shepparda i ostatecznie rezultat ostrzalu hive shipa.Jak sie okazuje sa ludzie kolaborujacy z wraith.Zwykli konfidenci.Ciekawe czy zobaczymy Forda jeszcze...
  • 0

#65 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 05.03.2007 - |09:48|

8/10

Ludzie służący Wraith nie są niemożliwi.
Po kilku żniwach można dojść do wniosku, ze w końcu lepiej im służyć niż zginąć.
Ocenę moze zawyżyłem, bo wątki siekierą ciosane i siekierą cięte.
Dlaczego Wraith zawsze tyle gadają?

Co do zasobów, to może być różnie. W końcu HS lądują na planetach i dość długo tam siedzą. Nie jest powiedzianie, że nie zaopatruja się w surowce właśnie na nich a przetwórnie mają na pokładzie (w końcu widać było, że to dość duże statki)

Naukowcó też mogą mieć. Też nie było widać co ma ten statek oprócz spiżarni i jadalni.
  • 0

#66 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 04.06.2007 - |15:18|

Odcinek jeszcze slabszy od poprzedniego. Za grosz nie trzyma choc minimum realnosci.
6,5.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#67 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 07.09.2007 - |00:31|

fajny odcinek, naćpana expedycja atlantis z Rodney'em w roli głownej poprostu super-szkoda, że nie zzaczna stosowac jednak tego enzymu ;) Ford troche wkurza z tym 'udowadnianiem' jaki on to nie jest ale plan nawet spoko. Lot Shepparda Dartem do HiveShip'a rzeczywiście podobny do lotu nad Gwiazdą śmierci...apropo Darty Wraith troche oblesnie wyglądaja :blink: zaskoczył mnie fakt błyskotliwości Shepparda przy dziewczynie z celi...naprawde... ;) fajny ep, sporo strzelaninki i Ronon z nożąmi wymiata
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#68 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.06.2008 - |08:45|

Po słabym 2x10, ten jest trochę lepszy. Ale niestety ze słabego pomysłu, który zapodano w poprzednim odcinku nie da się zrobić super kontynuacji. Dobrze że przynajmniej w tych dwóch odcinkach dostaliśmy parę nowych informacji o Wraith (że tłuką się też między sobą) bo inaczej były by to odcinki stracone.

Ocena: 7/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#69 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.03.2009 - |19:44|

Odcinek nieco lepszy od poprzednika. Dowiadujemy się nieco więcej na temat polityki Wraith - każdy "rój" ma swoją królową, są stworzeniami terytorialnymi i potrafią wybijać się między sobą za jedzenie. Fajnie to wykorzystał Sheppard prowokując ich do walki między sobą, choć to, że wyszedł z tego cało jest dość naciągane. Świetny McKay w tym odcinku, zwłaszcza jak zaczął mieć jazdy po naszprycowaniu się enzymem.
Plusik za padające po raz pierwszy w SGA słówko "worship" - no, tego charakterystycznego dla Stargate'a elementu brakowało ;)
Ford - znowu nie wiadomo, czy zginął czy nie - wolę bardziej jednoznaczne rozwiązania takich sytuacji, bo tak to mamy postać, którą w razie potrzeby znów będzie można wyciągnąć z kapelusza dorabiając jakąś naiwną historyjkę.

Naciągane 8.

Użytkownik Altair edytował ten post 11.03.2009 - |19:47|

• 0

#70 Maciasd

Maciasd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24.03.2009 - |17:31|

Witam all. Mam takie pytanko co sie stało z Fordem zobacze go w innych sezonach???????????
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych