Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: Alliance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#61 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.05.2005 - |09:21|

Przy ostatnim przeszukiwaniu internetu w celu zdobycia polskich informacji na temat gry odkryłem onet i naprawdę porządny artykuł o naszej grze: http://gry.onet.pl/z...80&GameOID=1282

Stargate: SG-1 to jeden z najlepszych seriali sci-fi na świecie, który właśnie doczekał się już 9 sezonu na antenie TV, nieprzerwanie od 1997 zdobywając nowe rzesze fanów. Podobny wynik udało się dotąd w historii telewizji osiągnąć wyłącznie serii The X Files.

Historia czteroosobowej jednostki specjalnej, która za pomocą tytułowych Gwiezdnych Wrót (stanowiących w rzeczywistości urządzenie do podróży międzygwiezdnych) bada inne planety, wyswobadzając mieszkających na nich ludzi spod jarzma pasożytniczej rasy Goa'uld. Wydarzenia serialu stanowią kontynuację wątków z filmu kinowego "Gwiezdne Wrota". W Polsce wyemitowane zostały tylko dwa sezony, ale za sprawą stacji HBO serial powrócił na antenę. W końcu, dzięki JoWood Productions gracze otrzymają tytuł umiejscowiony w realiach słynnej serii, która zawojowała świat!

Trzeba było tylko skopać TVN'owi tyłki i powiedzieć że to oni przerwali. Czy mnie już ignorują czy nie tam. Linka im cytat ten wysłałem :>

Okej główny powód tego postu B)

Nota moderatorska: Dyskusja o "stargate: alliance" rozdzieliłem od tematu "gry powiązane ze stargate". Chyba oficjalna gra, nad którą jeszcze będziemy się gorączkować do samej daty premiery, a nawet długo długo po. Trzeba już zacząć zakładać klan i opanować polski multiplayer tej gry :D Aaaa, odchodze od istoty tej notatki.... tematy rozdzielone...
Log65: Happy camper

#62 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 31.05.2005 - |10:02|

W tym miesiącu mają zaprezentowac grywalną wersje... trzeba dobrze przeszukać sieci p2p czy czasem nie wyciekło poza pokaz :D
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#63 razo

razo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 04.06.2005 - |14:01|

JoWooD podał informacje że bohaterowie gry przemówią głosami aktorów :D super wiadomość :D

http://www.gry-onlin...13.asp?ID=20019
  • 0

#64 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 04.06.2005 - |14:13|

To widocznie newsów nie czytasz, o tym wiadomo od samego początku
  • 0

#65 ^M^

^M^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 13.06.2005 - |10:47|

Wymagania... dobrze, ze mam konsole ;b.

W ogole jak juz ktos wspomnial o tym aspekcie technicznym, grafika i w ogole cuda nie widy. Wlasnie dobrze, ze dopiero teraz doczekamy sie gry na podstawie serialu, bo prosze sie cofnac troche wczesniej i sprawdzic, czy dostepne byly optymalne mozliwosci przeniesienia kawalka tego, co sie dzialo na ekranie telewizora do ekranu komputra, czy tez na erkan innego telewizora na kanale AV ;).

Moze grafika sama w sobie nie jest AZ tak wazna, bo liczy sie klimat, ale jakos toto tez musi wygladac, zreszta postep w tej kwestii to nie sama oprawa audio-wizualna, ale tez kupa innych rzeczy, jak duze mozliwosci interakcji gracza ze srodowiskiem, AI przeciwnikow, ogromne otwarte przestrzenie (a FarCry ktos pamieta? Taakie widoczki, a wymagania wcale nie byly, jak na to co sie dzialo na ekranie, strasznie duze. Moze gdzies tam ta optymalizacja gdzies jeszcze jest, i ktos o niej pamieta. Czasami :x) i wiele wiele wiecej. Czy moze sie myle? :Y

Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie tu zagrywek a'la Blizzard, bo premiera moze sie okazac nastapi nie pod koniec tego roku, a pod koniec tego stulecia.

I kruca klimaciorex ma byc, bo jak taki material uda im sie zepsuc to istna kaplica bedzie. Jednak... jesli bedzie to prawdziwa gratka dla fanow serialu to mysle, ze expansion packi, czy tez powiazane tytuly to kwestia czasu (pieniadz to pieniadz, jakby nie patrzec ;d).
  • 0

#66 the_adam

the_adam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23.06.2005 - |00:38|

strona oficjalna
niezły trailer

galeria

grafika całkiem całkiem, to moze byc hit :P

Nota moda: To był oddzielny temat założony w dziale "stargate: sg-1" post został przeniesiony tutaj...||

Użytkownik SGTokar edytował ten post 23.06.2005 - |08:34|

• 0

#67 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 19.07.2005 - |09:23|

Ja również nie moge się doczekać SG: Alliance. Trailer oglądałem setki razy, mam nadzieję, że już niedługo będę mógł zacisnąć dłoń na myszce i spoglądać w monitor parę godzin dziennie :) .

Użytkownik Daniel Jackson edytował ten post 28.07.2005 - |09:28|

• 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#68 Rosomak

Rosomak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 25.08.2005 - |18:04|

ech...

Engine Unreal 2.5 LOL toz to juz troche slaby silniczek, ale nie mowie w dobrych rekacj mozna cos jescze z niego wycisnac.

wiec SP mzoe nie byc zbyt dobry ale MP sie chyba nie mosze obawiac bo kazdy wie ze UE2.5 jest tworzony do MP :]

choc osobiscie wolal bym zobaczyc Alliance na Enginie Half-Life 2, ten do dopiero zamiata wszytkie inne engin-y.

ale no cuz tak sie nie stalo, a mody nawiazujace do StarGate na gre HL2 sa przez MGM na bierzaco tepione, zamykane a tworcy straszeni karami finansowymi i wiezieniem.

BTW. ci co maja stray sprzed i myslal czy zastanawiaja sie czy ruszy im Stargate The Alliance, niebujcie sie.
Jak rusz wam Unreal Tournamnet 2004 to i Alliance powinno chiodzic odbrze, bo to jest ten sam Engine i beda podobne wymagania, mzoe troche wyzsze ale nie beda takie jak w doomie 3 czy hl2 bo to nie ta jakosc grafiki.
.

Sorki ze 2 post pod rzad ale tak jest Better
heh...szukajac czegos o SGA, znalazlem w sieci fajny filmik, nakrecony mzoe cyfrowka ale pokazyjacy ogulny zarys jak SG The Alliance bedzie wygladac.

Stargate_The_Alliance_Beta_Testing_Video MOD dopisał: Page not found (404)

odrazu rzuca sie w oczy dosc slabe AI przeciwnikow - pchaja sie pod lufe jak zombiaki ani mysl o zrobieniu uniku
takze AI czlonkow druzyny pozostawia wiele dorzyczenia.

ale oby poprawili to w finalnej wersji bo jak nie to bedzie to porazka.

i pare fotek mzoe je widzeliscie a moze nie.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 26.08.2005 - |20:53|

• 0

#69 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.09.2005 - |21:14|

Właśnie przed chwilą znalazłem taką stronkę: http://stargate.file...m/info/vehicles. Patrzyłem czy już jej tutaj nie ma i nie znalazłem.
  • 0

#70 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 10.11.2005 - |18:23|

Serwis Gamershell potwierdził daty premier Stargate: The Alliance na inne platformy:

Xbox: Stargate Sg-1: The Alliance
01/02/2006

Playstation 2: Stargate Sg-1: The Alliance
14/11/2005
  • 0

#71 Andersen

Andersen

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 27.12.2005 - |11:33|

Czekam z niecierpliwością na tego RPG,a i nie mogę się doczekać... Może ktoś zna dalsze losy nieporozumienia pomiędzy JoWood a Perception ???

Proszę o newsy w tej sprawie

zr10@wp.pl
  • 0

#72 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.12.2005 - |16:43|

(...) mzoe troche wyzsze ale nie beda takie jak w doomie 3 czy hl2 bo to nie ta jakosc grafiki.(...)

Mi się zdaje, że akurat Source ze wszystkich nowoczesnych engine'ów jest najmniej wymagający bo teoretycznie do odpalenia wystarczy karta z obsługą DX7.0, co rzekomo wcale nie jest bajką. A juz na pewno jest kilka razy mniej wymagający niz DOOM 3. Ale osobiście bardziej chciałbym, by gra o SG1 była zrobiona na enginie łączącym "brudzik" z HL2 i bajeczność CRY Engine. W sumie Cry byłby najlepszy, bo w SG1 jest zwykle sporo lasów i innych otwartych przestrzeni. Do przestrzeni zamkniętch wolałbym jednak klimat HL2. Jeśli chodzi o fizykę to mile widziane są zalety jednego i drugiego. Kurde jak sobie teraz przypomnę soczewkowanie w lunecie snajperki w FAR CRY... mmmmmmm, coś miodnego. A wymagania tez nie były wygórowane. Wprawdzie nie poszedł mi płynnie w detalach wyższych niż średnie z wyłączonym efektami świateł, ale mimo to wyglądał zajefajnie. No i jeszcze życzyłbym sobie zastosowanie fizyki z FEAR. Ta gierka wprowadza nowy wymiar do pojecia "strzelanina". Ten tynk sypiący się ze ścian robi wrażenie i dotego ma ogromny wpływ na rozgrywkę. Tak!!! To by była fuzja idealna jeśli chodzi o grafikę.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#73 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 22.01.2006 - |19:11|

Z Gry-online:

Koniec marzeń dla graczy czekających na debiut Stargate SG-1: The Alliance

Jak się okazało, gra nawiązująca do popularnego serialu science-fiction Stargate SG-1: The Alliance nie bez powodu zniknęła z aktualnego planu wydawniczego korporacji Namco Bandai (patrz news z 18 stycznia 2006). Na oficjalnym forum dyskusyjnym opisywanego tytułu pojawił się post, z którego jasno wynika, że produkcja gry została ostatecznie anulowana.

Po raz pierwszy, developing Stargate SG-1: The Alliance stanął pod znakiem zapytania w sierpniu zeszłego roku, kiedy korporacja JoWood zerwał umowę z australijskim zespołem developerskim Perception. Poszło o niezadowolenie tej pierwszej firmy z aktualnego stanu prac, a także o niską jakość wykonania produktu. Przedstawiciele Perception szybko zareagowali na te zarzuty, oskarżając wydawcę o brak wsparcia i nie dotrzymywanie wcześniej kontraktów (zabrakło jakże potrzebnych funduszy). Produkcja SG-1: The Alliance miała być jednak kontynuowana. Australijskie studio liczyło głównie na wsparcie koncernu MGM (właściciel Stargate), jednak pomoc z tej strony nie nadeszła. Dla Perception oznaczało to anulowanie projektu oraz konieczność zwolnienia ekipy pracującej nad skończeniem gry.

Graczom pozostaje tylko czekać na oficjalne potwierdzenie anulowania developingu - stosowna informacja w tej sprawie powinna pojawić się w najbliższych dniach. Jeżeli chcecie przeczytać, co takiego miało się znaleźć w ukończonym tytule, to odsyłam na łamy Encyklopedii GRY-OnLine.

Stargate SG-1: The Alliance = R.I.P. Szkoda… :/
  • 0

#74 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.01.2006 - |12:19|

Ehh szkoda słów...

Lepiej produkowac jakieś szajsowate niby gierki na tony niż zrobić coś porządnego...

To mogła byc jedna z lepszych gier ostatniego czasu, MGM najwyraźniej ma po prostu przesyt sukcesów, może jakby im trochę kryzys ekonomiczny zajrzał do d.... to by się zastanowili. Na pewno zrobiliby niezłą kasę na tej grze.

Po prostu jada teraz na jak to się mówi "opinii" że SG jest najlepszym serialem sf i po prostu osiedli na laurach. Oby się nie przeliczyli...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#75 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2006 - |21:17|

Moim zdaniem za dużo poszło kasy na produkcje gry. Ponieważ gra miała się ukazać na jesieni co się nie stało. A gra nie wyszła przez niedokończenie prac i walki w sądzie. Ale istnieje.

Myśle że wkońcu wskrzeszą kiedys projekt i gra wyjdzie.
Bądzmy dobrej myśli.

Użytkownik komar edytował ten post 10.02.2006 - |21:25|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#76 Gauss

Gauss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoOlsztyn / Gdansk

Napisano 10.02.2006 - |21:32|

Moim zdaniem za dużo poszło kasy na produkcje gry. Ponieważ gra miała się ukazać na jesieni co się nie stało. A gra nie wyszła przez niedokończenie prac i walki w sądzie. Ale istnieje.
Myśle że wkońcu wskrzeszą kiedys projekt i gra wyjdzie.
Bądzmy dobrej myśli.

Niestety trzeba nad ta grą postawić krzyzyk...
Jak wiadomo Cheyenne Mountain Entertainment nabyło prawa do gier z napsiami Stargate i to raczej teraz w ich strone bedzie spogladac MGM. Zwlaszcza ze gra z CME ma byc MMORPG z abonamenterm, czyli dodatkowa kasa dla MGM. Oczywiscie taka wizja dlugotermiowego zarobku bardziej satysfakcjonuje "nasze ukochane studio filmowe", niz jednorazowe wydanie gry, ktorej na swiecie i tak bedzie wiecej kilka razy wiecej nielegalnych kopii gry niz oryginalow.

Użytkownik Gauss edytował ten post 10.02.2006 - |21:56|

• 0

#77 Wojo

Wojo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.09.2006 - |15:12|

Szkoda żeby gra która zapowiada się naprawde genialnie nigdy nie znalazła się w rekach graczy. Podobno testowano już wersje alfa gry. Kto wie może teraz gdy Perception została przejęta przez inną firme coś sie ruszy w dobrą strone. Trzymam kciuki bo trailer robi niesamowite wrażenie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych