Stargate: SG-1 to jeden z najlepszych seriali sci-fi na świecie, który właśnie doczekał się już 9 sezonu na antenie TV, nieprzerwanie od 1997 zdobywając nowe rzesze fanów. Podobny wynik udało się dotąd w historii telewizji osiągnąć wyłącznie serii The X Files.
Historia czteroosobowej jednostki specjalnej, która za pomocą tytułowych Gwiezdnych Wrót (stanowiących w rzeczywistości urządzenie do podróży międzygwiezdnych) bada inne planety, wyswobadzając mieszkających na nich ludzi spod jarzma pasożytniczej rasy Goa'uld. Wydarzenia serialu stanowią kontynuację wątków z filmu kinowego "Gwiezdne Wrota". W Polsce wyemitowane zostały tylko dwa sezony, ale za sprawą stacji HBO serial powrócił na antenę. W końcu, dzięki JoWood Productions gracze otrzymają tytuł umiejscowiony w realiach słynnej serii, która zawojowała świat!
Trzeba było tylko skopać TVN'owi tyłki i powiedzieć że to oni przerwali. Czy mnie już ignorują czy nie tam. Linka im cytat ten wysłałem :>
Okej główny powód tego postu
Nota moderatorska: Dyskusja o "stargate: alliance" rozdzieliłem od tematu "gry powiązane ze stargate". Chyba oficjalna gra, nad którą jeszcze będziemy się gorączkować do samej daty premiery, a nawet długo długo po. Trzeba już zacząć zakładać klan i opanować polski multiplayer tej gry Aaaa, odchodze od istoty tej notatki.... tematy rozdzielone...