Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 024 - S01E24 - Exodus - Part 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 13.05.2006 - |13:48|

Nie czytałem reszty komentarzy, więc z góry sorry, jeśli to już było... Oglądam ostatnio 1 sezon jeszcze raz i w tym odcinku jest coś takego:
Najpierw jak losująto pada na locka i KATE..
Jack ustala, że jak coś usłyszą to, żeby zdjęli plecaki i uciekali (jakby biegli z plecakami to by wybuchli)..
Potem widzą dymek i nagle "potwór" rozwala drzewa i w tym momencie:
-locke zdejmuje plecak i idzie w stronę wybuchu...
-jack zdejmuje plecak i ucieka ( potem się wraca)
-KATE biegnie z dynamitem, nie zważając na nic...
Potem Jack (trzymając Locka) mówi, że w jego plecaku jest dynamit :D
Taka mała wpadka :D
  • 0
The memory remains.

#62 Sebciio

Sebciio

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 14.05.2006 - |12:13|

Gdzie tu widzisz wpadke ?? Przecież to jasne jak słońce, że Jack nie dał nieść Kate dynamitu, tylko sam wział. Z reszta to jest póżniej jasno wyjaśnione, no ale ... łatwiej pisać posty na forum z myśla zabłyśnięcia ;) A najfajniejsze z tego jest to, że sam sobie praktycznie odpowiedziałeś.

Sorry, ale dla mnie jest smieszne jak ktos pisze "Nie czytałem tematu, więc jak było to..." Człowieku nie czytałeś, to masz okazje do przeczytania. Niektóre posty i teorie sa naprawde interesujące, więc jak możesz to spożytkuj swoją energie na tym, a nie na bebłaniu poraz enty tego samego.

BTW jest taka akcja w internecie "Nie dzieciom NEOSTRADY"
  • 0

#63 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 14.05.2006 - |14:19|

Sorry, ale dla mnie jest smieszne jak ktos pisze "Nie czytałem tematu, więc jak było to..."

Może dla ciebie to jest śmieszne, ale nie każdemu chce się czytać wszystkie posty od początku - jeśli się okarze, że to dubel to zawsze można go usunąć... Zobaczymy, czy jak ty bedziesz się wypowiadał w Spoiler Zone, to czy najpierw przeczytasz te 51 stron - szczerze w to watpie...
A napisałem że jest taka wpadka, bo nawet jeśli Jack zamienił ładunki i zchował do swojego plecaka to nie powidzeał o tym Kate (przynajmniej nic takiego nie było)... A Kate uciekając przed "potworem" biegła jak głupia z plecakiem na plecach...
  • 0
The memory remains.

#64 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 14.05.2006 - |17:15|

on specjalnie jej o tym nie powiedział...
  • 0

#65 Martu$

Martu$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 14.05.2006 - |20:42|

http://photos1.blogg...rldegroots1.jpg

czy lekarz z tego zdjęcia to nie jest Zeke? a ta pani obok to kobieta która rzucała na tratwe ładunek wybuchowy w końcówce e01s24 ??
  • 0

#66 Sebciio

Sebciio

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 15.05.2006 - |07:52|

Zobaczymy, czy jak ty bedziesz się wypowiadał w Spoiler Zone, to czy najpierw przeczytasz te 51 stron - szczerze w to watpie...

Raczej nie będe czytał spojlerów do odcinków które już dawno temu obejżałem ;) I raczej staram sie omijać takie działy, żeby później się nie wysmęcać "Odcinek przewidywalny, nudny, nic się nie działo..." :] Co najwyżej trailer na zaostrzenie apetytu :)
No i to świetnie ukazuje jak Kasia nie myśli :) (bądz zmyłka twórców, żeby widz siedział z zapartym tchem w oczekiwaniu na wybuch) Gdyby Jack nie pomyślał za nia, to na 99% by już jej nie było (1% zawsze pozostaje, bo to LOST) :P Nie chce mi się szukać dokładnie w którym to miejscu było, ale moge się założyć, że to było wyjaśnione. Kate robi o to fochy Jackowi ;)
Pozdrawiam :)
  • 0

#67 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 02.06.2006 - |17:20|

Hehehe, oj ludzie ludzie. To nie jest zaden potwor, naprawde nie wiem skad to wyciagneliscie <_<
Ogladnijcie dobrze poczatek pierwszego odcinka - wszystko lata w powietrzu, rozne czesci, ubrania, itd.
Dlaczego? Przez silnik, to chyba oczywiste. Zatrzymajcie sobie na 5 minucie - ktos zostal wessany do srodka i to spowodowalo eksplozje.

Nie doszukujmy sie w tym serialu Bog wie czego - np. latajacych duchow rozwalajacych silniki:)
Pozdrawiam.

Popieram. To śmieszne, że w ogóle ktoś to bierze pod uwagę! Zwykły śmieć unoszony przez wiatr, a ci zaraz myślą, że potwór :wacko: . W ogóle takich bezsensownych teorii już było pełno na forum, a najgorsze że zwykle znajdują sporo zwolenników. Opamiętajcie się trochę! Ja się już nauczyłem, że Losta nie ma co analizować klatka po klatce, bo to tylko serial, ale widać, że nie do wszystkich to dotarło.
  • 0

#68 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 02.06.2006 - |22:04|

Widać że niektozy są ślepi na tym forum. Wieć jak wytłumaczysz to że czarny dym (mi na to wygląda) uderza w silnik, leci w góre, a potem silnik wybucha, pozatym czy to nie dziwne że to co udzerza w silnik nie jest podobne do naszego czarnego dymu ?
  • 0

#69 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 05.06.2006 - |07:52|

Silnik wybucha, bo wciągnęło jednego gościa. Coś tam przeleciało (nawet nie tykając silnika), ale co z tego? Przy okazji nie widzę żadnych podobieństw z dymkiem (przypominam, że był on duży i miał nieregularny kształt, a ten śmieć wygląda jak kartka papieru, uderzające podobieństwo :> ).
  • 0

#70 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.06.2006 - |09:25|

Dla mnie jedyne co tam było dziwne to, że ten silnik wogóle był jeszcze na chodzie:).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#71 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 05.06.2006 - |13:55|

1) Jak ktoś wyżej napisał ''Sami producenci serialu zwrócili uwagę na tą scenkę"
2) Przejrzyj dobrze te scenkę, widać wyraźnie że lekko uderza w silnik
3) Kotś wyżej dał zdjęcie twarzy która jest w tym wybuchy silnika, przypomnij sobie 2x10 (23rd Psalm) gdzie Eko przygląda się czarnemu dymowi i widać że w dymie są wspomnienia Eko.
4) Sam napisałeś że dym ma nieregularne kształty, czyli może być zarówno duży jak i mały.

Jeśli chcesz możesz napisać maila do scenarzystów z pytaniem czy jest tam system obrony (mój angielski jest średno-podstawowy)

Użytkownik bravo edytował ten post 05.06.2006 - |13:56|

• 0

#72 teraz__polska

teraz__polska

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Miastobydgoszcz

Napisano 20.07.2006 - |09:08|

Motywów z liczbami jest jeszcze kilka, np. jak Hurley jedzie na tym elekktrycznym wózku, to widać drużyne sportową dziewczyn. Stoją tyłem, a na koszulkach mają numerki: 4, 8, 15, 16, 23, 42...

Zauważyłem że Hurley podczas jazdy samochodem na lotnisko przeoczył swoje "szczęśliwe" liczby na desce rozdzelczej. Wcześniej liczby te pojawiały się także na rejestracjach ale to mógłbyć przypadek.
  • 0

#73 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 21.07.2006 - |21:03|

Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać ponieważ to jest mój pierwszy post i wszystkich pozdrowić.A teraz przechodze do rzeczy :] Ehhh dobrze,że dopiero teraz zacząłem ogladać Losta i mogę w każdej chwili ściagnąć sobie pierwszy odcinek drugiego sezonu bo co ja był zrobił gdybym musiał czekać pół roku na następny sezon B) Ostatni odcinek był bardzo fajny.Te motywy z tymi liczbami no i ten właz są bardzo zagadkowe(dzięki temu mam "smaczka"na kolejne odcinki).Szkoda tylko,że tak potoczyły się losy Walta i Sayera no,ale żeby zobaczyć co będzie w następnym odcinku muszę go ściągnąć!
  • 0

#74 GLiZdA

GLiZdA

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 23.07.2006 - |22:18|

No ja własnie tez nie dawno zaczełam ogladać LOSt i..czekam na 3 sezon ;] To kiedy on bedzie u nas?:D
  • 0

#75 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 24.07.2006 - |13:16|

Hehe jeszcze nie było 2 więc chwile sobie poczekasz :D
  • 0

#76 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 24.07.2006 - |13:27|

Hehe jeszcze nie było 2 więc chwile sobie poczekasz :D

2 sezon był ale na AXN. Na TVP będzie dopiero na jesień. A co do 3 sezonu to może na
AXN bedzie w styczniu tak jak porzedni :>
  • 0

#77 karolina09598

karolina09598

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 11.08.2006 - |16:43|

czasami lepiej jest poczekać a nie ściagać :D większe napięcie kiedy się czeka na kolejny odcinek ;) no chyba że ktoś jest niecierpliwy...
  • 0

#78 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 11.08.2006 - |16:50|

czasami lepiej jest poczekać a nie ściagać :D większe napięcie kiedy się czeka na kolejny odcinek ;) no chyba że ktoś jest niecierpliwy...

czekac to sie bedzie na kolejne odcinki 3 sezonu :D
  • 0

#79 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.08.2006 - |17:04|

No cierpliwość do naszej TV to trzeba mieć zwykle sporą. Ja jestem z natury cierpliwy, ale roczne opóźnienie to dla mnie za dużo. Gdyby to byl miesiąc to nawet najpierw bym oglądał w TV a potem dopiero download, żeby podtrzymać oglądalnośc:)

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 11.08.2006 - |17:05|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#80 ana

ana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.10.2006 - |09:34|

hi:)
pierwszy raz na tym forum:P
wiec oglądałam losty na kompie(bo w tvp jakos nic mnie nie interesuje), w kazdym razie nie mam ostatniego odcinka pierwszej serii, wiec nie chce zaczynac drugiej!czy ktos sie orientuje skad mogę sciągnąc?
pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych