Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wasze ulubione sceny?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#61 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 28.04.2006 - |18:26|

a moje ulubione to:
Jack: "I'm going to find John Locke"
oraz:
Jack: "Is it your destiny John?"
Oba zdania były wypowiedziane z taką pasją, że aż się miło tego słuchało ;)

pzdr.
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#62 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.04.2006 - |18:29|

Jak dla mnie - to najfajniejszą sceną jest końcowy czarny ekran z napisem LOST - zawsze przyprawia mnie o dreszcze i zachęca mnie do obejrzenia następnego odcinka...
  • 0

Dołączona grafika

#63 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.04.2006 - |19:06|

Wogóle to w Loście jest peeełno super scen, ale takie 2 mi najbardziej zapadły w pamięci jak narazie:
2x07 - sam początek, mamy obraz na spokojną plaże i nagle spada ogon samolotu
2x04 - ostra wymiana zdań między Sawyerem i AL
Wogóle sceny z Sawyerem są albo śmieszne albo gość puszca ekstra teksty
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#64 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 08.05.2006 - |09:35|

Dramatyczne.

- Sen Clarie o dziecku jak zagląda do wózka i... brrr
-Dróga taka jest jak Sayid oznajmia że wiadomość francuski jest nadawana od 16 lat i wtedy Charlie: "Guys, where are we?"
- Reanimacja
- Zakończenie 2 odc 2 sezonu. Jin biegnie związany do Sawyera i Mike mówiąc: "Others, others" (fajna mzyka w tle) i z dżungli wyjaniają się genialnie zacienione postacie.
-Walt mówi Locke'owi by nie otwierał tego co on chce otworzyć (właz).

Komiczne.

-Masło orzechowe :P
-Ulubiony liść Sawyera (tego tekstu nic nie pobije):P
-bijatyka Sawyera i Hurleya

A i był bym zapomniał.
Gest Hurleya gdy widzi Suna i Jina
I ten sam gest gdy Jin widzi Hurleya i Libby :P

Użytkownik Northim edytował ten post 08.05.2006 - |09:39|

• 0

#65 EnderPL

EnderPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 27.05.2006 - |16:35|

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich. :P

Najlepsza scena:
Chyba 2x02 odcinek. Jak Sawyer z Majkelem (chyba :P) na koniec odcinka jak leżą na plaży i przybiega Jin i krzyczy: Others, Others. I wtedy wychodzi ekipa kiboli z bejzbolami :D.

Dramatyczna:
Jak prawie u wszystkich reanimacja Charliego.

Komiczna:
Prawie wszystkie z Hugo.
  • 0

#66 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.05.2006 - |18:58|

Najlepsza Bezkonkurencyjna i Niepowtarzalna scenka:
*** Deux Ex Machinana - wizja Locke'a o Boonie i kobieta w todze(?!) wskazująca niebo.... do dziś ciarki przechodzą, niesamowicie klaustrofobiczna scenka.

2. wszystkie scenki z ojcem Jacka w tle
3. bunkier - zwizualizowany przez Hurley'a (?!) Jin, niepokojący i komiczny zarazem.
4. Sawyer czytający Aaronowi, po tym jak zauważono jego kojący wpływ na malucha...oraz
...wszystkie pozostałe scenki rodzajowe z sawyerem w tle :>
  • 0

#67 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 27.05.2006 - |20:44|

Mam jeszcze kilka

Dramatyczna:
- Koszmar Claire. Oczy Locke'a brrr.
- Rozmowa Henry'egp z Locke'em (ta o tym czy jest geniuszem czy żyje w jego cieniu)
- Eko i odnalezienie brata w samolocie.
- Informacja Danielle o czarnym dymie.
- Rozmowa z Arztem.
"To kiedy powinniśmy wypłynąć?
- wczoraj". To mnie rozwaliło.

Komiczne:
- Przy pożegnaniu. Jack i Sawyer. Gdy Jack daje mu pistolet ten mówi:
" Dajesz mi go po to, że gdy skończy się żywność to mam skrócić męki dzieciaka" :P
- Pole golfowe
- I sporo więcej
  • 0

#68 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.05.2006 - |07:56|

Dramatyczna:

Finał sezonu drugiego w bunkrze gdzie wszystko się rozwala po niewpisaniu liczb

Komiczna:

Walka Hugo z Sawyer'm
  • 0

#69 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.05.2006 - |12:07|

Komiczna:

Walka Hugo z Sawyer'm

to nie była scena komiczna - to była scena dramatycznie dramatyczna - Saywer mógł zginąć !!! :clap:
  • 0

Dołączona grafika

#70 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 28.05.2006 - |14:00|

Dodam 2 sceny:
- Desmond w bunkrze chce wpisać kod, wszystko się trzęsie, do magnesu lecą metalowe przedmioty - super scena - trzymała mnie w napięciu
- No i scena, którą od dziś uważam jako najlepszą do tej pory w loście - Desmond sprawdza wydruki z Perły i na dacie 22.09.2004 (jeśli dobrze pamiętam) jest AWARIA SYSTEMU :D Rozwaliło mnie to kompletnie
  • 0
The memory remains.

#71 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 30.05.2006 - |20:12|

Ja troche niezgodnie z instrukcją...Mam kilka ulubionych scen..nie mogłem zdecydować ktróe dwie wybrać. Acha i nie zakwalifikowałem ich do kategorii dram. lub kom. No to zaczynam...

1. Oczywiście pierwsza scena II sezonu...kosmos

2. "Spowiedź Sawyera" i jego tekst "Przynajmniej możemy kogoś zabić"

3. Finał II sezonu. Henry do Zeke'a (Tom'a): "Where is your beard ? : >". Świetnie to powiedział...oraz mina Zeke'a...jak ucznia który coś przeskrobał xD

4. Przedostatni odcinek I sezonu...scena jak odpływa tratwa z utworem "Parting words" w tle...genialne !

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 30.05.2006 - |21:17|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#72 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 31.05.2006 - |19:21|

Komiczna:

- Usypianie Aarona przez Charliego i Hurley'a. "Oh i feel good" :P

Dramatyczna:

- Ładnie pokazany koniec sezonu 1 kiedy osoby które się wcale nie znały nawet nie wiedziały że niedługo sobie będą życie ratować.

- Opowieść Eko o chłopcu, kiedy zmywał krew którą rozlał Michael.
  • 0

#73 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 03.06.2006 - |10:53|

Zdecydowanie scena LOCKDOWN'u !!!
  • 0

#74 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.06.2006 - |11:14|

Dramatyczne:

- scena jak zabrali Michaelowi syna :P
- śmierć Boona :huh:
- piekielna przypowieść Mr.Eko :o

Komiczne:

- Hurley zniszczący zapas jedzenia dla 10 rozbitków na miesiąć bo........ chciał się zmienić :clap: :clap:
- Hurley spuszczający lanie Sawyerowi :lol:

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 03.06.2006 - |11:20|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#75 paveu87

paveu87

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04.06.2006 - |01:11|

dramatyczna:

śmierc charly'ego
porwanie walta

komiczna:

Hurley : "You've got a piece of Artz on your back" wymiekłem ^_^

Sawyer w dołku: "If you want me you must get here for youreself"
[Ana Lucia zamyka klape]
Sawyer : "Bitch" genialne

a poza tym wszystko z Hurleyem i Sawyerem
  • 0

#76 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2006 - |01:31|

moja ulubiona scena - odcinek 2x17 LOCKDOWN i moment kiedy gasna swiatla. co sie dzieje dalej to kazdy wie :)
wg mnie nie ma lepszej sceny, no chociaz podwojne morderstwo michaela i wypuszczenie fenry'ego tez zrobilo na mnie ogromne wrazenie :)
  • 0

#77 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 04.06.2006 - |11:04|

Ja tam wole scenę z Lockiem i jego tekstem "Pomyliłem się..."

Scena daje do myślenia...

Pozdrawiam
  • 0
4 8 15 16 23 42

#78 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 04.06.2006 - |12:23|

Taaak, "Pomylilem sie..." jest genialne. Mi sie rowniez podobala scena przekrecania klucza przez Desmond'a. No i oczywiscie kalsyka. Pierwsza scena drugiego sezonu. Jest bezbledna, czlowiek sie zastanawia czyje to retrospekcje a pod koniec takie "male" zdziwienie.
  • 0

#79 Evka

Evka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16.09.2006 - |15:28|

Ojj, na prawdę mnóstwo tego, wszystkiego nie pamiętam. Na początek zaznaczam, że może jeszcze najśmieszniejsze/najdramatyczniejsze przede mną, bo jestem na etapie S02E04...
Ale do rzeczy:
Najdramatyczniejsze...
- "śmierć Charliego" - już przy pierwszym ujęciu jestem cała zalana łzami, ta rozpacz Kate, już w ogóle, pogodziłam się z myślą, że mój cudny Charlie umarł i nagle taki szok, jak odzysuje przytomność... łzy smutku w jedną sekundę stają się łzami szczęścia.
- śmierć Boone'a i cały ten odcinek... szczególnie końcówka. Pamiętam, jak cholernie ryczałam... ta muyka, tu Boone umiera, tu Clarie wychodzi z jaskini z dzieckiem w ramionach, zaraz znowu rozpacz Shannon i Locke'a... tyle smutnych emocji, jak nigdy.
- to takie nie wiadomo czy dramatyczne czy nie dramatyczne... 1 - jak Sawyer gada z Sayidem po tym, jak ten drugi wrócił z dżungli po spotkaniu Danielle i na końcu tekst Sawyera: "Jak ciebie nie było to utrzymywałem ogień na plaży" czy jakoś tak... i jeszcze chyba w 3 odcinku 1 sezonu, jak w tle leci akurat zwrotka "Wash Away" i tekst "And ohh, I've been cryin' " i Sayid rzuca zdołowanemu Sawyerowi owoc...
- Jak Inni porywają Walta i odcinek później jak Sawyer reanimuje Michaela... i pod koniec jak Michael czuje się winny...

Najśmieszniejsze:
- Hurley z Jinem i tekst "Pee on it! Pee!"
- "bójka" Sawyera z Hurleyem "Zabrał ostatnie orzeszki!" "Sam je znalazłem!"
- Okulary Sawy'a
- jak Charlie łaził za Sawyerem z Aaronem w rękach, bo mały lubił głos Sawya ;P
- Jak Locke strzela gadkę o dzikach i polowaniu, potem kończy i tekst Sawyera do Jacka: "I ty oddałeś mu nóż?!" czy jakoś tak.

No, to by było na tyle z tych "naj"... oczywiście było tego milion więcej, ale trzeba się ograniczyć...

Użytkownik Evka edytował ten post 16.09.2006 - |15:30|

• 0

#80 ogqozo

ogqozo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 16.09.2006 - |16:51|

Śmieszne... są z reguły same dialogi. A dramatyczne? Jest ich wiele - z reguły pierwszy i ostatni odcinek obu serii są pełne takich scen.
Np. otwarcie, jak Jack budzi się, widzi psa, potem zauważa buta wiszącego na drzewie, wychodzi na plażę... idzie, idzie, a nagle w tle "wyłania się" cały krajobraz zniszczenia. Szok. Potem scena, gdy znajdują pilota - wiszącego wysoko na drzewie - kapitalna reżyseria. Albo przenoszenie dynamitu z Artzem. Śmierć każdej z postaci. "Make your own kind of music".

W pamięć zapadła mi też jedna niewymieniana dotąd scena - w jednym z odcinków pierwszej serii jest piosenka "I shall not walk alone", i właśnie montaż fragmentów w tym momencie bardzo mi się spodobał. Na "walk alone" akurat pokazują Saida idącego gdzieś przez plażę, i kończy się odcinek. Zresztą, różnie z Lost bywało, ale na początek i na zakończenie odcinka zazywczaj dają coś mocnego.
Albo retrospekcje z Sawyerem: jak bierze walizkę z forsą, nagle... patrzy na blond dzieciaka, i wystraszony rzuca walizkę i ucieka. Potem próbuje przekonać Kate, że nie ma ludzkich uczuć i każe jej czytać list do Sawyera. Potem jeden odcinek zaczyna się sceną widzianą oczami dziecka siedzącego pod łóżkiem. Świetne.

Nieraz kamera potrafi tak pojechać, żeby nagle zaskoczyć. Przypomina mi się np. z pierwszej serii, jak Kate i Sawyer pływają w jeziorze. Pływają, śmieją się, on jest przystojny, ona piękna, radość, i w tej krystalicznie czystej wodzie nagle zauważąją... trupy. Pięknie obmyślone.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych