Kilka pytań o...
Napisano 17.12.2005 - |11:11|
Albo w jakiejś drukarni cyfrowej zapytaj - koszt A3+ to maksymalnie 3 zł
"Jedi"
Napisano 22.12.2005 - |18:42|
Jak zmienic (zmniejszyc) promien kola wewnetrznego gdy chce wydrukowac etykiete na plyte DVD w Nero Cover Designer ?
Pozdrawiam
Napisano 29.12.2005 - |13:18|
Niestety chyba sie nie da Ten program ma wgrane na sztywno standardowe ustawienia i nie mozna ich ruszyc. Probowalem otworzyc te schematy innymi programami graficznymi, ale bez efektu. A wyedytowanie plikow binarkami tez nie wchodzi w rachube, kompletnie nie moglem sie doszukac co gdzie tam jest.Witam serdecznie
Jak zmienic (zmniejszyc) promien kola wewnetrznego gdy chce wydrukowac etykiete na plyte DVD w Nero Cover Designer ?
Pozdrawiam
Takie programy niestety maja to do siebie, ze maja sztywno wgrane modele, ustawienia i nic sie z tym nie zrobi :/
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 29.12.2005 - |23:25|
Użytkownik Grishka edytował ten post 29.12.2005 - |23:26|
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 03.01.2006 - |13:31|
Mam nadzieje, ze mnie nie zjecie, ze pytam sie o takie rzeczy, ale wole sie zapytac, niz stracic kase na zle wydrukowanych okladkach. Nie bede drukowal tych okladek w domu, a w zakladzie poligraficznym, a wiec na ich oprogramowaniu. Nie bede mial mozliwosci dopasowania ich do wymiarow okladki w nero designerze. A wiec chcialbym sie dowiedziec, jak przygotowac okladke do wydruku, bo sciagniete pliki sa wieksze, przynajmniej na to mi wychodzi, jak sprawdzam w nero. Gosc w zakladzie poligraficznym mowil cos o tym, zeby pliki mialy 3000 DPI, w czym to zmienic, bo z tego co widze w infranie to pliki maja 300x300 DPI, a to chyba nie jest 3000 DPI, chyba ze ja juz nie rozumiem. Bo te okladki sa do opakowan na 2 DVD prawda.
Okladki Tauri sa rewelacyjne, juz widze kolekcje Star Treka, Babylona i Star Gate na polce w tych pudeleczkach. To bedzie cos
Napisano 03.01.2006 - |16:46|
Okładka musi mieć rozdzielczość liczona w punktach na cal 300dpi oraz odpowiedni wymiar w mm. Najczęściej jest to wpisane w plik jpg w metadanych , jezeli nie ma, to musisz nie zmieniajac wymiarów zmienic na 300 dpi. Z tym 3000dpi to się technik w drukarni przejęzyczył.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 03.01.2006 - |18:10|
Użytkownik greco edytował ten post 03.01.2006 - |18:13|
Napisano 03.01.2006 - |18:35|
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 24.01.2006 - |01:16|
Mam pare pytań odnośnie okładek, pytania kieruje głownie do:
BrinX -> Zrobisz okladki do "Stargate SG-1 sezon 9"? Oraz jak bys mógł to bardzo bym prosił do wersji "Stargate Directors Cut"? Jak juz prosze to o wszystko... wiec czy pojawia sie dalsze okładki do Stargate Atlantis? No i na koniec... Czy zrobisz wiecej okladek do Battlestar Balactica?
PS.
Świetna robota jak dotychczas, Twoje okladki najbardziej przypadły mi do gustu... tak tzymaj. :clap:
Mam problem... ja potrafie wydrukowac sobie okladke i włozyc ja do pudełka od DVD ale jak mam zrobic aby miec okladke na płycie DVD? (moja drukarka nie moze drukowac na plytach CD/DVD). Mak ktos jakies pomysły??
Użytkownik darius456 edytował ten post 24.01.2006 - |01:18|
Napisano 24.01.2006 - |09:38|
Wystarczy poczytac by wiedziec ze te okladki beda. Jest tez topic 'requesty', gdzie mozna zglaszac propozycje okladek.BrinX -> Zrobisz okladki do "Stargate SG-1 sezon 9"? Oraz jak bys mógł to bardzo bym prosił do wersji "Stargate Directors Cut"? Jak juz prosze to o wszystko... wiec czy pojawia sie dalsze okładki do Stargate Atlantis? No i na koniec... Czy zrobisz wiecej okladek do Battlestar Balactica?
Tak tego nie zrobisz. Pomoca sluza pakiety firm Neato / EmteC itp. Poczytaj poprzednie posty.Mam problem... ja potrafie wydrukowac sobie okladke i włozyc ja do pudełka od DVD ale jak mam zrobic aby miec okladke na płycie DVD? (moja drukarka nie moze drukowac na plytach CD/DVD). Mak ktos jakies pomysły??
Te dwa posty za kilka dni poleca do smietnika.
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 24.01.2006 - |09:38|
Napisano 17.02.2006 - |09:55|
Jak zrobie fotke to wrzuce jpg. (wykorzystałem projekt okładki BrinXa. Mam nadzieje że nie będziesz miał mi za złe:) ).
Napisano 17.02.2006 - |13:14|
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 23.02.2006 - |03:30|
Napisano 23.02.2006 - |06:24|
- byc autorska
- byc dobrej jakosci zarowno technicznej jak i stylistycznej
- miec 300 dpi.
Napisano 23.02.2006 - |18:42|
Słuchajcie mam problem, nie wiem jak stworzyć tekst by był on wygięty w okręgu. (używa, photoshop'a cs)
Jestem początkującym grafikiem i proszę o pomoc!!!
P.S.
Tu jest projekt mojego lebelu do LOTR
http://s37.yousendit...8I37401N9I30MYN
ORA ET LABORA
-------------------
Napisano 23.02.2006 - |18:56|
Na nowej warstwie rysujesz kolo. Potem wybierasz narzedzie pisania i przesuwasz kursor nad krawedz tego kola. Kursorek zmieni sie, wtedy klikasz i piszesz na okregu.Siemka!!!
Słuchajcie mam problem, nie wiem jak stworzyć tekst by był on wygięty w okręgu. (używa, photoshop'a cs)
Jestem początkującym grafikiem i proszę o pomoc!!!
Uzyj innego tla. To jest nienajlepszej jakosci i na wydruku na nienajlepszych drukarkach (czytaj: "takie jakie mamy zazwyczaj w domu") wyjdzie poszatkowany obrazek. I sprobuj cos pokombinowac z obrazkiem, bo ten to wlasciwie plakat z dolozonym logosem.Tu jest projekt mojego lebelu do LOTR
Napisano 24.02.2006 - |13:33|
Zmień logo jak dasz rade z żółtego na złote bo to troche szpeci obrazek. I jakbyś na okrąg dołozył taką rameczkę z elfickimi napisami która jest na tych okladkach http://rixgrafix.com/index_246.htm dookoła obrazka to myśle że by lepiej wyglądąłoP.S.
Tu jest projekt mojego lebelu do LOTR
Napisano 24.02.2006 - |15:09|
Co prawda tylko w odcieniu jednego koloru, co prawda nie spotkałem płytek pakowanych inaczej jak po 1szt, co prawda płytki sa o 1,5zł/szt droższe, co prawda wypalanie etykiety trwa ok 20min, ale WARTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dlatego ja wole kupować płytu do nadruku atramentowego. Można kupić w szpulach po 25-50-100 sztuk i jedna wychodzi około 80-90 gr. Taki Canon PX i3000 drukuje płytę poniżej minuty i wygląda gicior i w kolorze!
Zestaw kolorowych atramentów na allegro już od 13 zł....
Napisano 27.02.2006 - |08:51|
Czy macie w planach "robienie" rysunków do nadruku w tej technice?
Czy też trzeba się samemu pomęczyc ?
Gorzej, że ze mnie noga graficzna...
A przydałoby się przynajmniej do Stargate
A przy okazji:
Dlatego ja wole kupować płytu do nadruku atramentowego. Można kupić w szpulach po 25-50-100 sztuk i jedna wychodzi około 80-90 gr. Taki Canon PX i3000 drukuje płytę poniżej minuty i wygląda gicior i w kolorze!
Zestaw kolorowych atramentów na allegro już od 13 zł....
Jak jest sprawa z "wytrzymałościa" takiego nadruku? Widziałem dzisiaj płytki (są lekko chropowate po
stronie na druk) ale czy farba się nie rozmywa pod dotykiem - mokre paluchy, itp.
Czytam, że trzeba zadbać aby to porzadnie wyschło po druku?
A w używaniu? Nie wyciera się farba ?
Użytkownik psjodko edytował ten post 27.02.2006 - |12:46|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 09.03.2006 - |23:30|
Epson R220 chyba potrafi drukować bezpośrednio na DVD/CD ale drukarka kosztuje ok. 500złWystarczy poczytac by wiedziec ze te okladki beda. Jest tez topic 'requesty', gdzie mozna zglaszac propozycje okladek.
Tak tego nie zrobisz. Pomoca sluza pakiety firm Neato / EmteC itp. Poczytaj poprzednie posty.
Te dwa posty za kilka dni poleca do smietnika.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych