Odcinek 180 - S09E06 - Beachhead
Napisano 12.09.2005 - |18:58|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 16.11.2005 - |19:23|
do tego trzeba jedną czaną i jedną białą dziurę
A tą wycieczkę Vali mozna wyjaśnić sprzężeniem zwrotnym
Napisano 28.12.2005 - |15:22|
Jedyne co mnie trochę irytowało to fakt,że tak łatwo SGC dało się wrobić w sztuczkę Ori.Przecież oni tak wszystko teraz dokładnie sprawdzają i analizują?
8,5
Napisano 20.02.2006 - |00:20|
Napisano 10.03.2006 - |01:19|
Odcinek super, jak za dawnych czasów, szybka zaskakująca akcja, "nasza" prawie cała kochana druzyna.
Jak dla mnie odcinek na 10 - a co tam...
Napisano 10.03.2006 - |02:21|
odcinek wciaga,SG1 jak zwykle jest naiwne ale dzieki pomocy Vali wychodzi bez szwanku (podobnie jak nasza cala galaktyka )
pomysl z superwrotami to po prostu rewelacja, podobnie jak to pole silowe otaczajace planete
nie wiem czy to tylko u mnie ale zauwazylem blad grafikow komputerowych w momencie gdy ministatki Ori uderzaja w Ha'taki jak dobrze pamietam. nie wiem jak to opisac ale jeden statek Ori znika w momencie kiedy znikaja slady po explozji, czy cos takiego:)
mam nadzieje ze dobrze to opisalem
przylaczam sie do pytania m4rc0 - po co kaplan polozyl reke na wrotach? ktos moze ma jakis pomysl?
Napisano 06.05.2006 - |14:25|
Wkoncu widzimy SAM :clap: ! Jej powrot byl potrzebny bo niektore odcinki zaczely robic sie dretwe
Napisano 23.05.2006 - |20:42|
Ocena: 9
PLUSY:
+ mimo, ze nadal nic nie wiemy o Furlingach, Noxach, Asgardzie ale za to cieszy pojawinie się wreszcie w 9 sezonie jakiegoś Goulda i znów Free Jaffa
+ ciekawy wątek Nersus - Landry oraz jego zakończenie słowem "Głód" Było śmiesznie, ale jak widać generał nie daje sobie w kaszę dmuchać i umi być stanowczy
+ fajna konwersacja SG1 z kaplanem na planecie. Fajna dlatego, bo ci starali sie coś powiedzieć, grozil, przyszli z bombą a ten kapłan Ori nic
+ w ogóle cały odcinek najeżony pomysłąmi i dobrym wykonaniem ich. Masa ciekawych rzeczy: Mark IX, wielke wrota, osłona nad wrotami która się coraz mocniej powiększa, niepodziewny przylot Geraka, misja samobójcza vali itd. Po prostu kupa akcji
MINUSY:
- ten szef Jaffa, Gerak coraz mocniej mnie irytuje. :/ Wkurzajacy typ, który jakimś cudem został wybrany na szefa Rady Jaffa i teraz niestety będzie prowadził Faffa ku upadkowi
- szkoda, ze jednak producenci tak szybko pozbli sie Vali. Spodobała mi się dziewucha, mogli jej przdłużyć pobyt w serialu
- jakoś nie tak wyobrażałem sobie powrót Carter do serialu. Było one jakieś takie z marszu, brakowało mi kilku rozmów, przywitania itd
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 24.05.2006 - |00:01|
po pierwsze - pisze sie Nerus+ ciekawy wątek Nersus - Landry
- ... będzie prowadził Faffa ku upadkowi
- jakoś nie tak wyobrażałem sobie powrót Carter do serialu. Było one jakieś takie z marszu, brakowało mi kilku rozmów, przywitania itd
po drugie - Faffa? tzn ?
po trzecie - zgadzam sie, pojawila sie jakby dopiero wrocila z jednodniowej wycieczki do Waszyngtonu
Napisano 24.05.2006 - |00:20|
AD.1 - faktycznie, masz rację, mój błądpo pierwsze - pisze sie Nerus
po drugie - Faffa? tzn ?bo nie znam takiej rasy a literka F jest troche dalej na klawiaturze niz J
po trzecie - zgadzam sie, pojawila sie jakby dopiero wrocila z jednodniowej wycieczki do Waszyngtonu
AD.2 - wytknięcie błędu przyjęte :]
AD.3 - i tu się rozumiemy
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 19.08.2006 - |16:03|
Na plus odcinka z pewnoscia zasluguje powrot Carter oraz cala akcja wokol planety gdzie Ori montowali wielkie wrota.Na minus oczywiscie przepadek Vali, jednakze nie smucilem sie bo wiem ze zyje.Dalem 10.
Napisano 09.09.2006 - |08:21|
Napisano 26.04.2007 - |07:12|
10
SG-1: Odcinek 214 – S10E20 – Unending
SGA: Odcinek 80 – S04E20 - The Last Man
BSG: Odcinek 42 - S03E09 - Unfinished Business
Moje Felietony
Napisano 08.05.2007 - |22:36|
Wróciła Carter i choć bardzo za nią nie tęskniłem, cieszę się z jej powrotu
Napisano 05.06.2007 - |23:41|
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 06.06.2007 - |18:34|
nikt nie zastapi Hammonda...
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 06.05.2008 - |13:17|
Co do odcinka to mówiąc krótko - znakomity. Kolejny raz Ori pokazują swoją siłę, a mam wrażenie że jeszcze sporo mają w zanadrzu
Ocena: 10/10.
Napisano 12.05.2008 - |15:46|
Landry jest OK. Pamiętam tego aktora z jakiegoś innego serialu i jak go teraz zobaczyłem w SG1 to się nawet ucieszyłem. Zawsze mogli producenci kogoś o wiele gorszego wsadzić do tej roli.
Co do odcinka to mówiąc krótko - znakomity. Kolejny raz Ori pokazują swoją siłę, a mam wrażenie że jeszcze sporo mają w zanadrzu.
Ocena: 10/10.
Może Simon w pilocie The Outer Limits?
Ostatnio pojawiał się w "My Name is Earl", nawet było chyba nawiązanie do SGA, kiedy postać grana przez tego aktora, ojciec tytułowego bohatera mówi coś w stylu: "Spotkałem Johna Shepparda, już nie jest zły na Earla o tę stłuczoną szybę". Może to przypadek, ale aktor znany z SG-1 mówiący o postaci o imieniu znanym z SGA... Kto wie...
Napisano 19.05.2008 - |13:32|
O właśnie, pilot The Outer Limits i serial The Agency (nie od początku tam grał).Może Simon w pilocie The Outer Limits?
Napisano 21.12.2008 - |20:37|
Teraz trochę pomarudzę... przede wszystkim pomysł z czarną dziurą - tak jak lubię gdy czarne dziury się pojawiają w SG, tak tutaj można dostrzec pewną niekonsekwencję. Z odcinka "A matter of time" wiemy, że wg stargate'owskiej wersji fizyki czarne dziury powodują silne efekty dylatacji czasu i to sporo przed horyzontem zdarzeń - czas w bazie płynął znacznie wolniej, niż w większej odległości od wrót. W związku z tym to samo powinno mieć miejsce i tutaj i praktyczny efekt powinien przypominać działanie pułapki czasowej Asgardów, a to raczej nie byłoby po myśli Ori.
Dziwi też, że tak długo zajęło wykoncypowanie naszym, a zwłaszcza genialnej Sam, że to pole siłowe absorbuje energię naszych broni - ja się skapnąłem od razu po tym jak w wyniku wybuchu tej bomby z naquadrią pole gwałtownie się rozszerzyło.
I na końcu dziwią te pełne zadowolenia miny SG-1 po tym jak Vala została wysłana nie wiadomo gdzie - w końcu ostatecznie ona uratowała im tyłki, a nawet jeśli wylądowała w galaktyce Ori, to tym bardziej nie jest to powód do radości.
Odcinek otrzymuje ode mnie mocne 8.
Użytkownik Altair edytował ten post 21.12.2008 - |20:38|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »