Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 180 - S09E06 - Beachhead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (133 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (43 głosów [34.40%])

Procent z głosów: 34.40%

2. 9.5 (24 głosów [19.20%])

Procent z głosów: 19.20%

3. 9 (26 głosów [20.80%])

Procent z głosów: 20.80%

4. 8.5 (10 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

5. 8 (14 głosów [11.20%])

Procent z głosów: 11.20%

6. 7.5 (3 głosów [2.40%])

Procent z głosów: 2.40%

7. 7 (1 głosów [0.80%])

Procent z głosów: 0.80%

8. 6.5 (1 głosów [0.80%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [0.80%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.80%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [0.80%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.09.2005 - |18:58|

Oglądając ten odcinek nie powiem ale powiedziałem kilka ciepłych słówek pod adtresem Jaffa :censored: Że też oni potrafią sp ..... :censored: swoją arogancją wile spraw. Ale no cóż, skoro starają sięwalczyć - to robiąto po swojemy. Odcinek superowy. POwienm więcej - daję 10
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#62 Toliman

Toliman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.11.2005 - |19:23|

Co tak z tymi czarnymi dziurami? :blink: Z dwóch czarnych dziur napewno nie da zrobić tunelu :rolleyes:
do tego trzeba jedną czaną i jedną białą dziurę :P

A tą wycieczkę Vali mozna wyjaśnić sprzężeniem zwrotnym :)
  • 0

#63 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.12.2005 - |15:22|

Z odcinka na odcinek serial się rozkręca :) Trzeba przyznać,że i rola Vali się do tego przyczyniła :) Mitchum?Da się lubić i troszkę mi nawet przypomina młodego O'neilla :) Młodego jak zaczynał swoją przygodę z SG-1.
Jedyne co mnie trochę irytowało to fakt,że tak łatwo SGC dało się wrobić w sztuczkę Ori.Przecież oni tak wszystko teraz dokładnie sprawdzają i analizują?

8,5 :mellow:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#64 m4rc0

m4rc0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 20.02.2006 - |00:20|

A ma ktos jakis pomysl po co ten prior trzymal reke na wrotach przez dluzsza chwilke tuz przed samym wybuchem?
  • 0

#65 Sam

Sam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 10.03.2006 - |01:19|

Coraz bardziej mi sie podobają Ori !
Odcinek super, jak za dawnych czasów, szybka zaskakująca akcja, "nasza" prawie cała kochana druzyna.
Jak dla mnie odcinek na 10 - a co tam... :D
  • 0

#66 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |02:21|

dalem 10 ale powinienem dac wielkiego minusa za znikniecie Vali.
odcinek wciaga,SG1 jak zwykle jest naiwne ale dzieki pomocy Vali wychodzi bez szwanku (podobnie jak nasza cala galaktyka )
pomysl z superwrotami to po prostu rewelacja, podobnie jak to pole silowe otaczajace planete :)
nie wiem czy to tylko u mnie ale zauwazylem blad grafikow komputerowych w momencie gdy ministatki Ori uderzaja w Ha'taki jak dobrze pamietam. nie wiem jak to opisac ale jeden statek Ori znika w momencie kiedy znikaja slady po explozji, czy cos takiego:)
mam nadzieje ze dobrze to opisalem :P

przylaczam sie do pytania m4rc0 - po co kaplan polozyl reke na wrotach? ktos moze ma jakis pomysl?
  • 0

#67 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06.05.2006 - |14:25|

Dalem 9,5!
Wkoncu widzimy SAM :clap: ! Jej powrot byl potrzebny bo niektore odcinki zaczely robic sie dretwe :( Szkoda ze Vala musiala zniknac :/ ale przynajmniej robi to w doskonalym stylu chyba w pelni rehabilitujac sie przed Danielem i reszta SG-1 ! Z tego co wiem to powroci do SG-1 w 10 sezonie na wszystkie odcinki :hyhy: ! Pole ORI miazdzy kto moglby sie spodziewac ze wykorzysta moc "Niszczyciela Wrot" na wlasna korzysc, potwierdzaja tu swoja potege! MOC ORI JEST NIEOGRANICZONA ! Podoba mi sie to ze coraz czesciej w Stargacie jest motyw z podrozami kosmicznymi ziemskimi statkami :P Nie moge sie doczekac gdy zobacze Dedala albo rosyjski statek kosmiczny :D
  • 0

#68 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 23.05.2006 - |20:42|

Wyśmienity odcinek, ale nie zasłużył jakoś na max ocenę dlatego

Ocena: 9

PLUSY:

+ mimo, ze nadal nic nie wiemy o Furlingach, Noxach, Asgardzie ale za to cieszy pojawinie się wreszcie w 9 sezonie jakiegoś Goulda i znów Free Jaffa
+ ciekawy wątek Nersus - Landry oraz jego zakończenie słowem "Głód" Było śmiesznie, ale jak widać generał nie daje sobie w kaszę dmuchać i umi być stanowczy :) W ogóle fajny ten Gould, wreszcie pokazali jkaiegoś wężyka wzorujacego się na starożytnym Rzymie. Lubie soę bawic, pić i ejść, sypie żartami i w ogóle jakiś taki nie gouldowski. Ale podobał mi się, ze wywinał numer Tauri
+ fajna konwersacja SG1 z kaplanem na planecie. Fajna dlatego, bo ci starali sie coś powiedzieć, grozil, przyszli z bombą a ten kapłan Ori nic :wacko: Widać, że Ori mają gdzieś ludzi i chyba pogardzają niewierzącymi. Ale za to żałosne było przemówienie Mitchela i Jacksona. Ważny moment dla losów planety, super broń ludzi zaraz wybuchnie a ci panowie zachowują się jak patałachy i się wygłupiaja
+ w ogóle cały odcinek najeżony pomysłąmi i dobrym wykonaniem ich. Masa ciekawych rzeczy: Mark IX, wielke wrota, osłona nad wrotami która się coraz mocniej powiększa, niepodziewny przylot Geraka, misja samobójcza vali itd. Po prostu kupa akcji :D

MINUSY:

- ten szef Jaffa, Gerak coraz mocniej mnie irytuje. :/ Wkurzajacy typ, który jakimś cudem został wybrany na szefa Rady Jaffa i teraz niestety będzie prowadził Faffa ku upadkowi
- szkoda, ze jednak producenci tak szybko pozbli sie Vali. Spodobała mi się dziewucha, mogli jej przdłużyć pobyt w serialu
- jakoś nie tak wyobrażałem sobie powrót Carter do serialu. Było one jakieś takie z marszu, brakowało mi kilku rozmów, przywitania itd
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#69 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |00:01|

+ ciekawy wątek Nersus - Landry

- ... będzie prowadził Faffa ku upadkowi

- jakoś nie tak wyobrażałem sobie powrót Carter do serialu. Było one jakieś takie z marszu, brakowało mi kilku rozmów, przywitania itd

po pierwsze - pisze sie Nerus :)
po drugie - Faffa? tzn ? :) bo nie znam takiej rasy a literka F jest troche dalej na klawiaturze niz J :)
po trzecie - zgadzam sie, pojawila sie jakby dopiero wrocila z jednodniowej wycieczki do Waszyngtonu :(
  • 0

#70 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 24.05.2006 - |00:20|

po pierwsze - pisze sie Nerus :)
po drugie - Faffa? tzn ? :) bo nie znam takiej rasy a literka F jest troche dalej na klawiaturze niz J :)
po trzecie - zgadzam sie, pojawila sie jakby dopiero wrocila z jednodniowej wycieczki do Waszyngtonu :(

AD.1 - faktycznie, masz rację, mój błąd ;)
AD.2 - wytknięcie błędu przyjęte :]
AD.3 - i tu się rozumiemy :)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#71 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 19.08.2006 - |16:03|

wlasnie obejrzalem i musze przyznac ze narazie najlepszy z calego sezonu."Zelazny Orzel" to ktos jak Kinsey-ustawia wsyzstko pod siebie.
Na plus odcinka z pewnoscia zasluguje powrot Carter oraz cala akcja wokol planety gdzie Ori montowali wielkie wrota.Na minus oczywiscie przepadek Vali, jednakze nie smucilem sie bo wiem ze zyje.Dalem 10.
  • 0

#72 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.09.2006 - |08:21|

Odcinek b. fajny, pełny napięcia i efekciarski :D. Chciałam dać 10, ale w końcu wyszło 9, bo nie mogę im wybaczyć odejścia Vali... :angry: :angry:
  • 0

#73 MaRmEt1

MaRmEt1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoTau'ri->Polska->Lublin

Napisano 26.04.2007 - |07:12|

Odcinek Super! Pomysł z dużymi wrotami. Prosty, a żaden z nas na to nie wpadł :] Szkoda Vali, ale ona będzie na pewno w następnych odcinkach (tak zgaduje :D ). Witamy Sam z powrotem... Tylko Jacka brakuje, ale cóż...

10
  • 0
http://www.lastfm.pl...rtstyle=Matrixx
SG-1: Odcinek 214 – S10E20 – Unending
SGA: Odcinek 80 – S04E20 - The Last Man
BSG: Odcinek 42 - S03E09 - Unfinished Business

Moje Felietony

#74 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 08.05.2007 - |22:36|

Bardzo dobry ep. 9.

Wróciła Carter i choć bardzo za nią nie tęskniłem, cieszę się z jej powrotu ;) Szkoda, że pojawiła się kosztem Vali, która - choć czasem żałosna - wniosła wiele świeżości do serialu. Wydaje mi się oczywiste, że się jeszcze pojawi... Może jako wyznawczyni Ori? :D Coraz bardziej lubię gen. Landry'ego, fajną ma skórzaną kurteczkę, a jego rozmowy z tym Goa'uldem świetne. Szczególnie ta ostatnia - zagiął gościa ładniusio, nie ma co...
  • 0

#75 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 05.06.2007 - |23:41|

wow, nie posdziewalem sie ze stare SG-1 wroci, myslalem ze seria pikuje dol i nic tego nie zatrzyma a tu taki przepyszny odcinek! Daje 9,5
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#76 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 06.06.2007 - |18:34|

nieee no, Landry jest kiepski. taki jakis misiowaty, nawet w skorzanej kurteczce.... o malo jak gej wyglada :P
nikt nie zastapi Hammonda...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#77 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.05.2008 - |13:17|

Landry jest OK. Pamiętam tego aktora z jakiegoś innego serialu i jak go teraz zobaczyłem w SG1 to się nawet ucieszyłem. Zawsze mogli producenci kogoś o wiele gorszego wsadzić do tej roli.

Co do odcinka to mówiąc krótko - znakomity. Kolejny raz Ori pokazują swoją siłę, a mam wrażenie że jeszcze sporo mają w zanadrzu :).

Ocena: 10/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#78 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.05.2008 - |15:46|

Landry jest OK. Pamiętam tego aktora z jakiegoś innego serialu i jak go teraz zobaczyłem w SG1 to się nawet ucieszyłem. Zawsze mogli producenci kogoś o wiele gorszego wsadzić do tej roli.

Co do odcinka to mówiąc krótko - znakomity. Kolejny raz Ori pokazują swoją siłę, a mam wrażenie że jeszcze sporo mają w zanadrzu :).

Ocena: 10/10.

Może Simon w pilocie The Outer Limits? ;)
Ostatnio pojawiał się w "My Name is Earl", nawet było chyba nawiązanie do SGA, kiedy postać grana przez tego aktora, ojciec tytułowego bohatera mówi coś w stylu: "Spotkałem Johna Shepparda, już nie jest zły na Earla o tę stłuczoną szybę". Może to przypadek, ale aktor znany z SG-1 mówiący o postaci o imieniu znanym z SGA... Kto wie... :)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#79 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.05.2008 - |13:32|

Może Simon w pilocie The Outer Limits? ;)

O właśnie, pilot The Outer Limits i serial The Agency (nie od początku tam grał).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#80 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 21.12.2008 - |20:37|

Bardzo interesujący odcinek - strategia Ori przestaje się ograniczać tylko do wysyłania kapłanów by "rozgłaszali wieść", ale zaczynają podejmować konkretne militarne kroki celem doprowadzenia do inwazji. Widzimy też pokaz ich możliwości - mieliśmy już wrota domowej roboty (Orlin), mieliśmy normalne wrota, teraz mamy super-wrota i trzeba przyznać że robią wrażenie podobnie jak wspomniane możliwości Ori, które wydają się niewyczerpalne. A wszystkiemu towarzyszą miłe dla oka efekty specjalne. No i mamy też Valę -stwierdzam, że w tych warkoczykach wygląda szczególnie łobuzersko :D Do tego powraca też Sam, której jednak brakowało i tego jej charakterystycznego naukowego gadania ;) Jednocześnie widać wyraźnie, że wraz z powrotem Sam zaczyna brakować miejsca w serialu dla Vali - a szkoda.

Teraz trochę pomarudzę... przede wszystkim pomysł z czarną dziurą - tak jak lubię gdy czarne dziury się pojawiają w SG, tak tutaj można dostrzec pewną niekonsekwencję. Z odcinka "A matter of time" wiemy, że wg stargate'owskiej wersji fizyki czarne dziury powodują silne efekty dylatacji czasu i to sporo przed horyzontem zdarzeń - czas w bazie płynął znacznie wolniej, niż w większej odległości od wrót. W związku z tym to samo powinno mieć miejsce i tutaj i praktyczny efekt powinien przypominać działanie pułapki czasowej Asgardów, a to raczej nie byłoby po myśli Ori.
Dziwi też, że tak długo zajęło wykoncypowanie naszym, a zwłaszcza genialnej Sam, że to pole siłowe absorbuje energię naszych broni - ja się skapnąłem od razu po tym jak w wyniku wybuchu tej bomby z naquadrią pole gwałtownie się rozszerzyło.
I na końcu dziwią te pełne zadowolenia miny SG-1 po tym jak Vala została wysłana nie wiadomo gdzie - w końcu ostatecznie ona uratowała im tyłki, a nawet jeśli wylądowała w galaktyce Ori, to tym bardziej nie jest to powód do radości.

Odcinek otrzymuje ode mnie mocne 8.

Użytkownik Altair edytował ten post 21.12.2008 - |20:38|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych