Odcinek 179 - S09E05 - The Powers That Be
Rozpoczęty przez
kwiatek
, 10.04.2005 - |15:40|
68 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18.08.2006 - |18:53|
I znowu mamy do czynienia z tymi Ori, tym raem pokazuja nam inne metody nawracania.Ciekawe czy Watykan mial cos wspolnego z epidemia czarnej smierci w XIV wieku?Ciekawy odcinek z uwagi na odkrycie nowych mocy Ori.Dalem 9 ale troche na wyrost.
Minusik za nepotyzm Generala Landry
Minusik za nepotyzm Generala Landry
Napisano 10.09.2006 - |14:28|
Vala jako Goa'uld wymiata, naprawdę
Sama Vala oczywiście też 
Po odcinku lekkim mamy nieco poważniejszy, choć też nie pozbawiony humoru. Rozbawił mnie Mal Duran
. Tak, tak, Ori pokazali swoją potęgę i przewagę nad naszymi biednymi Tau'ri. Vala pokazała się z trochę poważniejszej strony - płakała, była zmartwiona.... Miła odmiana, zobaczyć ją z innej perspektywy....
Odcinek oceniłam na 10, mimo, że mnie nie zachwycił... Tak po prostu mam, daję wszystkim odcinkom 7+
Taka moja tradycja!
Po odcinku lekkim mamy nieco poważniejszy, choć też nie pozbawiony humoru. Rozbawił mnie Mal Duran
Odcinek oceniłam na 10, mimo, że mnie nie zachwycił... Tak po prostu mam, daję wszystkim odcinkom 7+
Napisano 06.02.2007 - |08:43|
Odcinek powala. Pierwsze minuty były nudne, ale potem... A koniec, to dopiero! Ale nasi dostali po głowie.
Napisano 08.05.2007 - |21:35|
Ojej, chyba jako jedyny powiem, że odcinek był przeciętny
Ten cały Val Doran niesamowicie przypominał sąd nad Teal'kiem w pierwszej czy drugiej serii. Wtórność. Dopiero trochę kapłan podratował epa pojawiając się na końcu 
6.
6.
Napisano 05.06.2007 - |22:52|
Oceniam epa na 7,5.
Z Vala chyba nie ma co liczyc na inny odcinek niz nieco komiediowy co na dluzsza mete jest bez sensu.
Jednak odcinek ogladalo sie "ciurkiem". Czyli bez nudy.
Cos z tymi Ori musi byc nie tak. Ich propozycja jest cool, sam bym sie zgodzil - "czcij a bedzie zycie proste i szczescliwe". Ciekawe gdzie tkwi haczyk?
Z Vala chyba nie ma co liczyc na inny odcinek niz nieco komiediowy co na dluzsza mete jest bez sensu.
Jednak odcinek ogladalo sie "ciurkiem". Czyli bez nudy.
Cos z tymi Ori musi byc nie tak. Ich propozycja jest cool, sam bym sie zgodzil - "czcij a bedzie zycie proste i szczescliwe". Ciekawe gdzie tkwi haczyk?
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 03.05.2008 - |08:43|
Spodziewałem się że nasi (bo trudno ich na razie nazwać SG1) nie poradzą sobie z tą epidemią. Kolejna planeta, na której czczeni będą Ori.
Ocena: 9/10.
Ocena: 9/10.
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]
Napisano 20.12.2008 - |19:30|
Całkiem interesujący odcinek. Przede wszystkim pokazuje, jak trudnym przeciwnikiem są kapłani Ori - ani przegadać się ich nie da, ani rozwiązania siłowe tym bardziej nie skutkują. Jestem ciekaw jak ta sprawa zostanie rozwiązana, bo na razie sytuacja wygląda beznadziejnie - nie mamy żadnych skutecznych środków do walki z nimi. Podobała mi się cała retoryka kapłana, naprawdę był w tym dobry. Gdyby nie fakt, że wybór jaki dają polega na "wierz i czcij albo giń" to można by się zacząć zastanawiać, kto tu ma rację. A już na pewno można się zastanawiać na chwilę obecną czy nasi Pradawni są tacy lepsi od Ori, skoro mają nas generalnie w d****, co dobitnie pokazał wątek z Anubisem w 8. sezonie. A to, że nas ekranowali przed wykryciem przez Ori - kto wie, może robili to z czysto egoistycznych powodów, w końcu nie wiadomo do czego Ori potrzebni są wyznawcy (plusik dla odcinka za zwrócenie uwagi na tę kwestię), może nasi Pradawni nie chcieli, by Ori za bardzo urośli w siłę i zagrozili im samym.
Ja się domyślam, że w serialu jest już jasno zdecydowane kto jest dobry a kto zły i pewnie wkrótce możemy się spodziewać jakiejś paskudnej prawdy na temat Ori i szlachetnego wytłumaczenia zachowania Pradawnych, ale na chwilę obecną tak to wygląda.
Z innych motywów - poznajemy też lepiej dzieje Vali, ale w nieco poważniejszym stylu niż poprzednio, choć i tak jest sporo humoru, ale moim zdaniem bardziej umiejętnie wplecionego w fabułę niż w poprzednim odcinku.
Jeśli chodzi o minusy to w zasadzie nic takiego nie rzuciło mi się w oczy, może tylko to, ze Daniel w swej naiwności i idealizmie zachowuje się momentami jakby żył w jakimś innym (Wszech)świecie.
8,5/10
Ja się domyślam, że w serialu jest już jasno zdecydowane kto jest dobry a kto zły i pewnie wkrótce możemy się spodziewać jakiejś paskudnej prawdy na temat Ori i szlachetnego wytłumaczenia zachowania Pradawnych, ale na chwilę obecną tak to wygląda.
Z innych motywów - poznajemy też lepiej dzieje Vali, ale w nieco poważniejszym stylu niż poprzednio, choć i tak jest sporo humoru, ale moim zdaniem bardziej umiejętnie wplecionego w fabułę niż w poprzednim odcinku.
Jeśli chodzi o minusy to w zasadzie nic takiego nie rzuciło mi się w oczy, może tylko to, ze Daniel w swej naiwności i idealizmie zachowuje się momentami jakby żył w jakimś innym (Wszech)świecie.
8,5/10
Użytkownik Altair edytował ten post 20.12.2008 - |19:30|
Napisano 20.12.2008 - |21:23|
Odpowiedź na to pytanie będzie mocnaw końcu nie wiadomo do czego Ori potrzebni są wyznawcy
Odcinek jak dla mnie całkiem niezły. Vala dała popis
don't try
Napisano 21.12.2008 - |20:17|
nie powiem co to ale zaostrzę apetyt
Udało Ci się, choć mam jakieś swoje domysły na ten temat - zobaczymy czy się sprawdzą
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »