Myśliwce w Star Wars
Napisano 24.01.2006 - |13:17|
Napisano 24.01.2006 - |23:26|
He is my Shield and my Force. "
Napisano 29.01.2006 - |13:49|
Napisano 06.05.2006 - |07:31|
Napisano 06.05.2006 - |12:46|
Moim ulubionym myśliwcem jest A-wing.Niezbyt popularny ale podoba mi się uzbrojenie i budowa.
w X-Wing:Rouge Squadron wlasnie a-wingiem najlepiej sie walczylo.
Dobra gra, arcadeowka,ale swietnie oddawala klimat walk mysliwcow w sweicie GW.Polecam
Napisano 14.05.2006 - |09:45|
(Obi @ 12.10.2005 |13:15|)
Nie . Wedle wiedzy luka , Antiles i Darklighter byli w imperialnej flocie . Informacje o rebeli były dla Luka sporą niespodzianką.
To się zgadza. Rzeczywiście Luke wiedział , że Darklighter był w imperjalnej akademi i nie miał bladego pojęcia o rebeli. W książce Bigges go uświadamia,
Bigges: "- Powinieneś Luke, posłuchać kilku historii , które słyszałem, (...) Imperium kiedyś mogło być wielkie i wspaniałe, (...) ale ludzie którzy nim żądzą (...) to gnije Luke gnije"
Luke : "a ja nic niemogę zrobić"
Bigges "zdawało mi się, że wktrótce wybierasz się do akademi" z tego jasno wynika, że Luke chciał iść do imperialnej akademi bo po prostu chciał się wyrwać z Tatooine a o rebeli dowiedział się od Biggesa.
W flimie jest już uświadomiony bo jest po rozmowie z Biggesem "Bigges miał rację nigdy się z tąd nie wyrwę". Jedyne z czym nie mogę się zgodzić to "wedle wiedzy Luka , Antilles" Luke nie znał Antillesa do czasu aż nie pozanał go w sali odpraw przed atakiem na GŚ.
Napisano 14.05.2006 - |18:39|
Luke : Zdaje mi się że widzieliście nie jedną akcję
Theepio : Dzięki stwórcy, że żyjemy, trwa rebeliai wogóle...
Luke : Wiecie o rebeli przeciwko Imperium !!!!
Z tonu głosu mozna wywnioskować, że Luke wie tylko chciałby dowiedzieć się czegoś więcej.
Napisano 14.05.2006 - |19:14|
Luke wiedział o rebelii,a scena w ANH (zaraz po tym jak Owen kupił roboty od Jawów) kiedy Luke pracuje przy Artoo a Threepio bierze kąpiel.
Luke : Zdaje mi się że widzieliście nie jedną akcję
Theepio : Dzięki stwórcy, że żyjemy, trwa rebeliai wogóle...
Luke : Wiecie o rebeli przeciwko Imperium !!!!
Z tonu głosu mozna wywnioskować, że Luke wie tylko chciałby dowiedzieć się czegoś więcej.
Oczywiście , że w tym momęcie wiedział była to scena kilkanaście kartek dalsza niż scena z Biggesem Darklighterem. Jednak gdy chciał wstąpić do imperjalnej akademi jeszcze o rebelii nie wiedział.
Napisano 14.05.2006 - |19:41|
Napisano 27.06.2006 - |11:41|
No, bez przesady - myśliwce też można podzielić na pare klas (eg. bombowce, ciężkie myśliwce, myśliwce zwiadowcze .... blablabla), chodzi tylko o to, żeby uniknąć głupich porównań.Jak już jesteś taki szczegółowy to może jeszcze : liniowce i kanonierki
Jak oparta na filmach to gdzie TIE/in? Sam sobie zaprzeczasz...No jakbyś niezauważył to na poczatku topica są wymienione z (mniejwiecej ) statki na które się oddaje głos . I jakoś nie widziałęm tam TIE/In .
...
To ankieta była oparta o statki pokazane w filmach
I nie czytałem całego topica - tylko ostatnią stronkę, z natury jestem leń
:bag: :bag: :bag: Aż tak źle... ludu, gdzie ja trafiłem :bag: :bag: :bag:Bo jak się oriętuje , o jednostkach przez Ciebie wymienionych wiesz : Ty , Ja , Leon i może jeszcze z 5-6 osób na tym forum .
Można wiedzieć jak się nazywał? Podedukuję się trochę....A ja napomknę jeszce o pewnym zautomatyzowanym pancerniku imperialnym z ksiązki " Dzieci Jedi " który posiadał w swoim systemie osobowość pewnej jedi , która to została odkryta przez Lucke'a
Bardzo mi się podobało . Wogóle mam słabośc do statków posiadających własną świadomość
A czy można traktować Gwiazdę Śmierci jako statek? Niebardzo - prędzej jako stację z możliwością poruszania.Czy mogę traktować Zonamę Sekot jako statek?
No bo przecież hipernapęd ma wbudowany......
Podobnie jest z Zonamą - planeta z możliwością poruszania się.
(film na podstawie Rouge Planet byłby genialny
Użytkownik Sky_walker edytował ten post 27.06.2006 - |11:42|
Napisano 27.06.2006 - |14:14|
TIE/In to po prostu TIE fighter - tylko taka jest nazwa fabryczna na ten model . A jeżeli nie widziałeś go w filmie , to proszę , obejzyj jeszcze raz i nie profanuj niewiedza nicka .Jak oparta na filmach to gdzie TIE/in? Sam sobie zaprzeczasz...
To i tak dobrze . Zawsze mogłeś przeczytać tylko ostatniego posta .I nie czytałem całego topica - tylko ostatnią stronkę, z natury jestem leń
NA FORUM MIŁOŚNIÓW SG1 .Aż tak źle... ludu, gdzie ja trafiłem
Napisano 27.06.2006 - |16:45|
Hm... racja :bag:TIE/In to po prostu TIE fighter - tylko taka jest nazwa fabryczna na ten model . A jeżeli nie widziałeś go w filmie , to proszę , obejzyj jeszcze raz i nie profanuj niewiedza nicka .
Ja tam niekumaty jestem w myśliwcach imperium... a tymbardziej w ich skrótach.
racja... :hyhy:NA FORUM MIŁOŚNIÓW SG1 .
A itak ISD rozwali wszystkie statki z SG
Napisano 27.06.2006 - |17:22|
Ja osobiście nie widzę nic ciekawego w myśliwcach typu Tie - owszem są bardzo zwrotne , lecz siłą rażenia nie powalają ...... raczej przeciętniaki ....... to już wspomniany Interceptor , jest od niego o klasę lepszy....
= Teoria Prawdy Telewizyjnej =
Napisano 27.06.2006 - |18:24|
No niewiem na ile znasz mechanikę i specyfikacje Star Wars , ale Twin Ion Engine /In to jest ten zwykły podctawowy model , a Twin Ion Engine Interceptor to już model kolejny .Stary , czym według ciebie jest Tie/In ? Bo raczej na 100 % Interceptorem
Ale skoro mówimy o myśliwcach to moze przeniesiemy się do odpowiedniego tematu i tam pogadamy sobie o róznicach pomiedzy nimi .
Napisano 27.06.2006 - |19:13|
Stary, ależ oczywiście, że TIE fighterem, tylko, że Stary przy 11 skrótach od myśliwców z rodziny TIE każdy ma prawo się pomylić, czyż nie Stary?Stary , czym według ciebie jest Tie/In ?
I dla twojej niewiedzy skróty też łatwo pomylić - TIE/In | TIE/I - różnica tylko jednej literki... stary.
ba! Stary, wyobraź sobie, że nawet wiem, kto produkuje całą rodzinkę TIE...Bo raczej na 100 % Interceptorem ........ Jeśli chodzi o pełną nazwę Tie to chyba nie zapomniałeś że to od Twin Ion Engine ? Wiesz , to taka podstawa
A co do TIE-Interceptor'a to dobre były dopiero modele posiadające pole siłowe - te z czasów Thrawn'a.
Napisano 30.06.2006 - |06:38|
A co do TIE-Interceptor'a to dobre były dopiero modele posiadające pole siłowe - te z czasów Thrawn'a.
Wybacz ale się z tobą nie zgodzę. "Skosy" elitarnej eskadry imperialnej "181" prowadzonej przez Sontira Fela budziły postrach nie posiadając tarcz ochronnych. Piloci "Łotrów" czuli respekt przed pilotami "181", nie tylko z powodu że baron Sontir Fel był szwagrem Wedga Antillesa dowódcy eskadry "Łotrów", ale też dlatego że ich piloci byli doskonale wyszkoleni. Piloci łotró nieraz się z nimi namęczyli.
Brak tarcz w "Skosach" miał swoją dobrą stronę ich lasery niosły większą energie i były dużo szybsze od X'ów.
Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 30.06.2006 - |06:40|
Napisano 30.06.2006 - |13:01|
Tak, ale mówimy tu o myśliwcach, a nie o ich pilotach - średni pilot TIE/In bez tarcz był mniej groźnym przeciwnikiem niż pilot TIE/In z tarczami.Wybacz ale się z tobą nie zgodzę. "Skosy" elitarnej eskadry imperialnej "181" prowadzonej przez Sontira Fela budziły postrach nie posiadając tarcz ochronnych.
Kiedy Fel był w 181 to jeszcze nie był szwagrem Wedga... z tego co pamiętam.Piloci "Łotrów" czuli respekt przed pilotami "181", nie tylko z powodu że baron Sontir Fel był szwagrem Wedga Antillesa dowódcy eskadry "Łotrów", ale też dlatego że ich piloci byli doskonale wyszkoleni. Piloci łotró nieraz się z nimi namęczyli.
Były szybsze nie dzieki brakowi tarcz, lecz dzięki konstrukcji i nic nie traciły na szybkości po montowaniu tarcz. A co do energi... co ci po energii jak kiedy trafi cie salwa z X-wing'a to tracisz życie? Ja już wole tarcze i przetrwanie pierwszego ciosu z laserów.Brak tarcz w "Skosach" miał swoją dobrą stronę ich lasery niosły większą energie i były dużo szybsze od X'ów.
Napisano 30.06.2006 - |13:04|
Tak, ale mówimy tu o myśliwcach, a nie o ich pilotach - średni pilot TIE/In bez tarcz był mniej groźnym przeciwnikiem niż pilot TIE/In z tarczami.
Kiedy Fel był w 181 to jeszcze nie był szwagrem Wedga... z tego co pamiętam.
Były szybsze nie dzieki brakowi tarcz, lecz dzięki konstrukcji i nic nie traciły na szybkości po montowaniu tarcz. A co do energi... co ci po energii jak kiedy trafi cie salwa z X-wing'a to tracisz życie? Ja już wole tarcze i przetrwanie pierwszego ciosu z laserów.
Tak apropos , to czy clonetrooperzy siedzący za sterami ARC'ów w czasie wojen klonów mieli wogóle tarcze w myśliwcach ? Z tego co pamiętam to ginęli od pierwszej salwy myśliwców droidów ......
Użytkownik Surin edytował ten post 30.06.2006 - |13:10|
Napisano 30.06.2006 - |20:24|
Właśnie kurnia o co tu chodzi ? Kolejny przykład - Episode III - początek sekwencji bitwy nad Coruscant , na myśliwiec Obi Wan'a spadają " buzz droidy " i jak gdyby nigdy nic kroją powierzchnię maszyny laserami....... eeeee , o co tu chodzi ? A co z osłonami ? Może ktoś mi powie że Stara Republika jeszcze nie znała takiej techniki ? Drugi przykład - szczątki myśliwca wbijające się w niszczyciel republikański ....... :bag:
Cieżko jest połapać się w tych zamysłach Lucasa, ale czy nie za to jest kochany
Napisano 30.06.2006 - |20:27|
Cieżko jest połapać się w tych zamysłach Lucasa, ale czy nie za to jest kochany
że wszystko jest nie tak jak powinno być
.
A człowiek siedzi w kinie jak małpka i jest tak oczarowana filmem że nie zauważa takich oczywistości
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »