Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#61 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.05.2004 - |10:02|

A o Smallville to sie nie pamięta co ???  :angry:  :angry:  - 4 seria w drodze :D  :D - widze że nie wiecie co dobre :P

Smallville? To ten serial o chłopaczku na sterydach? :P :P :D
Próbowałem znaleźć gdzieś na sieci zestawienia aktualnie wyświetlanych seriali SF, bądź będących w produkcji. Na TVTome niestety nie ma mozliwości wybrania kategorii, a IMDB potrzebuje koniecznie jakiejś litery (a może ja byłem mało cierpliwy?). Może ktoś wie o takim miejscu?
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#62 docent14

docent14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 06.06.2004 - |14:07|

IMDB In production /
lub
IMDB Upcoming
Dokladniejsze filtrowanie niestety IMDB Pro :(
  • 0

#63 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 19.06.2004 - |20:15|

przyznam ze wachalem sie bardzo nad odpowiedzia,a to dla tego iz bardzo cenie sobie SG-1 i bardzo bym chcial aby byl kontynuowany, lecz z drugiej strony wole aby zakonczono serial w wielkim stylu gdzy ma naprawde duzo ogladalnosc, niz mialoby to nastapic w momencie gdzy wszystko nadczym pracowali zaczelo by sie wykruszac. dlatego wlasnie glosowalem na NIE.
Wole aby po emisji 8 sezonu zajeto sie Atlentis niz aby ktos chcial wspinac sie w chierarchi najdluzszego serialu wszechczasow.
  • 0

#64 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 19.06.2004 - |22:37|

Tak, tak i jeszcze raz TAK.
Ma być 9 sezon SG1.
Jeśli się jest naprawdę gorącym fanem projektu zwanego SG1, to nie ma znaczenia pewne niewielkie obniżenie poziomu poprzedniego sezonu.
Jeśli tylko jest chociaż cień nadziei na to że może pojawić sie w produkcji 9 sezon to jestem zdecydowanie za jego produkcją.

Pzd :D
  • 0

#65 Ma'chello

Ma'chello

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 25.06.2004 - |19:54|

Ciężka decyzja . Z jednej strony "radosna" twórczość scenarzystów w sezonie 7 , z drugiej bardzo dobra końcówka dająca szansę na dobry sezon 8 . Jestem więc ZA sezonem 9 , przynajmniej po jego obejrzeniu będę mógł powiedzieć , że nie miałem racji . Poza tym nadal znajduję dużą przyjemność w oglądaniu SG1 w akcji i bardzo by mi tego brakowało .
  • 0

#66 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.06.2004 - |16:13|

Jeśli się jest naprawdę gorącym fanem projektu zwanego SG1

SGTokar najwyraźniej nie gorący fan projektu zwanego SG1.

przynajmniej po jego obejrzeniu będę mógł powiedzieć , że nie miałem racji .

I co tak w kółko? Dziewiąty nie wyszedł, więc może 10 wyjdzie? Jak ten nie wyjdzie, to może akurat 11, a jak nie ten, to 12?
Bądź co bądź, nawet gdyby to były odcinki typu częsci Emacipation, One False Step, Avenger... będe oglądał... taki już los... uzależnienia nie służą człowiekowi...
Ósmy sezon jest i tak już wiele traci. Spoiler!!!|||>Jack odchodzi formalnie z SG1 (w sumie i tak już odszedł w S7), Hammond wylatuje w kosmos (co oznacza też z serialu, Janet wylatuje z serialu, Piotruś powraca, z Goa'uldami zawieramy niemal pokój po tym jak siedem lat wmawiali mi że nie da się z nimi negocjować...<||| i oby, oby te spoilery nie brzmiały tak źle jak mi się w danej chwili wydaje. Chyba powineme już to traktować jako inny serial np. Stargate: SG-1 (2) [bo nawet odejście Daniela tyle nie zmieniło]
Zawiało pesymizmem? Cóż wietrzna ta pogada tego lata!
Log65: Happy camper

#67 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.06.2004 - |21:36|

A ja będę oglądać dotąd, dopóki będą kręcić nowe odcinki... czy lepsze, czy gorsze, czy beznadziejne...
To mój ukochany serial i takim pozostanie...

A kto wie, może w 15 sezonie trafi się odcinek taki, jak WofO, na który warto czekać:)

121277 optymistka
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#68 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.07.2004 - |15:16|

może w 15 sezonie trafi się odcinek taki, jak WofO, na który warto czekać

Hmmmmm.... :huh:
WOO 2? :hyhy:
Hmmmmm.... ^_^
Jak ma być WOO 2 to się godzę, jeśli nie... :) :rolleyes:

W każdym bądź razie, jak to mówią... wsyzstko się okaże w ósmym sezonie, na ten odcinek 8x01 czekam z niecierpliwością i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie to oczekiwanie.
Log65: Happy camper

#69 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 01.07.2004 - |17:35|

No cóż, może i 7 sezon nie był najlepszy, ale każdy go obejrzał.
8-go jeszcze nie widziałem, ale jaki by nie był to i tak go obejrzę (chociażby po to, by się o tym przekonać), ale mam nadzieje,że będzie dobry.
Jak będzie 9 czy 15 sezon to i tak będe oglądał , więc jestem za TAK :clap:
  • 0

#70 FanCom

FanCom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoWars i Sawa

Napisano 03.07.2004 - |16:52|

74 do 33 :)
Głosowałem na TAK :clap:

Mnie wystarczy ten "średni" poziom wszystkich siedmiu sezonów.
Owszem, szósty był bardzo dobry ale inne też nie były gorsze.
W każdym sezonie są super odcinki co ogólnie daje wysoki poziom.
Myślę że niektórzy za dużo wymagają.
Co byśmy zrobili jakby nie nakręcili siudmego i teraz ósmego sezonu?
Ja będę oglądał nawet o lasce :) , poprostu uwielbiam ten klimat.
Nie tylko ja Go wielbię, bo i reszta mojej rodziny, która na filmy
i seriale typu SF i Fantasy patrzyła jak na głupie bajki dla dzieci .
Dzisiaj to oni mnie męczą żebym puszczł ten serial jak przyjeżdżają do mnie.
Wtedy mamy kilkugodzinną ucztę a ja się cieszę że wreszcie jest film
którym mgłem pokazać rodzinie, że SF nie musi być pokroju "Godżilli" :)
Chciaż sam chodziłem do kina na poszczególne "odcinki" GODŻILLI.
To chyba tyle.

Ps.
A dla SCEPTYKÓW :P
już układam stosy........ atomowe :hyhy:

Pozdrawiam
  • 0

#71 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 03.07.2004 - |19:39|

Osobiście jestem pośrodku - oglądam już czwarty sezon (niestety, na razie zatrzymałem się, gdyż Airs przykręcił kurek do FTP - prosiłbym o lukanie do stopki) i wydaje mi się, że do ósmego sezonu minie mi jeszcze sporo czasu i nie wiem, czy dziewiąty sezon nie byłby już przesadą (nawet MacGyver'a, w którym bądź co bądź gra RDS, zrobiono tylko siedem sezonów...). Wg. mnie sprawę powinno rozwiązać się następująco - puszczamy Atlantis - jeśli zostanie pozytywnie przyjęte, zakańczamy na ósmym sezonie, jeśli nie, kontynuujemy Atlantis do trzeciego sezony (zawsze akcja może się rozkręcić), a SG-1 ciągniemy daaaaalej :)
  • 0
Dołączona grafika

#72 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 08.07.2004 - |20:36|

Oglądam teraz 6 sezon i z niecierpliwością czekam na następny :P Więcej , więcej Sg1 :P :P A Atlantis myślę ,że będzie dobrym uzupełnieniem.
  • 0

#73 koziu

koziu

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 08.07.2004 - |22:08|

im wiecej tym lepiej moim skromnym zdaniem sg1 ma ogromne mozliwosci jako serial praktycznie moga wykorzystac wszystkie dotychczasowe watki wystepujace w filmach s-f no i oczywiscie wymyslac dowoli byle tylko serial nieprzyjol formy telenoweli i skupial sie przedewszystkim na wrotach a nie na proglemach prywatnych zespolu no chociasz mogli by zrobic jakis fajny odcinek z tilkiem na ziemi on zawsze jest smieszny w zetknieciu z ziemskimi zwyklymi rzeczami a co do atlantis to startowa opinie ma wyrobiona przez sg1 ale jak beda leciec jednoczesnie to oby mialy podobny poziom
  • 0
"... jak nie ma tego tutaj, to jest gdzieś indziej i tam tego poszukam ..." K.Puchatek

#74 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.07.2004 - |21:51|

Za bo mimo ze 7 sezon był słaby to jednak to STAR GATE ;-) - moze konkurencja z Altantis wyjdzie mu na dobre . Po 2 sezonie Enterprise zastanawiałem sie czy wogóle daej sciagac ten szajs a tu 3 sezon wiecej niz sredni . Zreszta mam juz cynk ze 8x01i 02 jest swietny ;-) wiec moze jest szansa.
  • 0

#75 xaos

xaos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.07.2004 - |23:30|

TAK TAK TAK TAK i jeszcze raz TAK!

Dla mnie ten serial nie opiera sie juz na fabule, tylko na tym jak graja aktorzy i jaki klimat robia. Gdy zaczalem ogladac serial, nie moglem sie przywyczaic do tego, ze wzieli innych aktorow niz w filmie. Zastanawialem sie po co tam ktos wrzucil McGyvera? Cala reszta obsady tez mnie specjalnie nie ruszala.. Po dwoch sezonach jednak zaczalem doceniac to, jak oni wszyscy graja w tym serialu... i prawda jest taka, ze w chwili obecnej O'Neill jednym swoim gestem (ktory jest w 100% z reguly przewidywalny) rozbawia mnie do lez.. To samo Teal'c. Przekonalem sie do gry Daniela i co najdziwniejsze... nie wyobrazam sobie tego serialu bez najbrzydszej kobiety na swiecie (czyli Sam ;P ). Ta czworka, do spolki z cala reszta stworzyla klimat, ktory mnie strasznie wciaga i szczerze mowiac, moga z SG-1 zrobic telenowele, a ja i tak to bede dla nich ogladac.

Jedyne zagrozenie to zmiany wewnatrz serialu i to, o czym tutaj wspominacie - ekipa z pierwszych 6 czy 7 sezonow zaczyna sie rozsypywac...
  • 0

#76 Stev

Stev

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 14.07.2004 - |17:35|

Oczywiscie jestem za 9....12...15 sezonem :) oby tylko chcieli je krecic. Zawsze znajdzie sie wsrod nich odcinek lepszy niz inne. Cos trzeba ogladac, a ze skonczyli mojego ukochanego Farka wiec...
  • 0

#77 kitpz2

kitpz2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 14.07.2004 - |18:18|

Ja jestem zdecydowanie za tak, ale... może lepiej by było jakby zrobili pełnometrażowy film,(tak z 2,5 do 3 godzin) i pozamykali w nim wszystkie watki... odtajnienie wrut... zostajemy oficjalnie piata rasa... itp... moze by mogli sobie nawet stworzyc jakies nowe watki dla nastepnych serii...
  • 0

#78 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 14.07.2004 - |19:34|

Ja jestem zdecydowanie za tak, ale... może lepiej by było jakby zrobili pełnometrażowy film,(tak z 2,5 do 3 godzin) i pozamykali w nim wszystkie watki... odtajnienie wrut... zostajemy oficjalnie piata rasa... itp... moze by mogli sobie nawet stworzyc jakies nowe watki dla nastepnych serii...

Ludzie!!!

Patrzcie co i jak piszecie bo włos na głowie staje z przerażenia! :wacko: :blink: :angry:
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#79 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.07.2004 - |21:34|

Ej marinssdd, nie przesadzaj, że chce sobie jakieś watki stworzyć? Pewnie lepiej w aptece lub w kosmetycznym kupić, ale jeśli chce samodzielnie?

Tylko nie wiem co to są te wruty?

gulus wzdychając z głębi swego głupiego umysłu
  • 0

#80 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 15.07.2004 - |20:39|

Cóż po pierwsze primo: Witam wszystkich na forum. Już trochę czasu obserwuję to co się dzieje na forum ale dopiero teraz postanowiłem się zarejstrować i coś napisać.
A po drugie prino to dla SG-1 S9 głosuję na NIE (raczej). Słaby 7 sezon ostudził (ale tylko trochę) moje pozytywne uczucia do serii SG-1. Jednak sama końcówka sezonu 7 i początek 8 sprawiają że mam cichą nadzieję, że serial znów stanie się pełen akcji i w dalszych odcinkach zostaną zakończone wątki które pojawiły się w poprzednich odcinkach (gdzie są Furlingowie i w ogóle kto zacz, co się stało z Tollanami itd.). Jednak życzyłbym sobie aby zostalo to skończone w 8 sezonie i aby zrobiono z Atlantis dobry serial który zastąpi SG-1 (ciekawe kim dokladnie są Wrath's, może małe rozwiązanie zagadki Pradawnych itp.). Aby SG-1 odeszło z hukiem i zrodziło nową gwiazdkę o nazwie Atlantis.

A co do goa'uldow którzy się przejedli to na scenie pojawia się Baal, który nomen omen po odcinku w ktorym torturował O'Niella (przez dwa L) jest moim ulubionym czarnym charakterem z serialu.

Pozdrowionka dla wszystkich.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych