Potrzebna pomoc z nauka :)
Napisano 25.10.2004 - |15:27|
Automaty skończone i wyrażenia regularne: Automaty skończenie stanowe, Diagram przejść, Niedeterministyczne automaty skończone, Automaty skończone z pustymi ruchami, Wyrażenia regularne
ORAZ
Modele obliczeń: Rozmiar zadania, Złożoność czasowa algorytmów, Formalne modele obliczeń, Maszyna o dostępie swobodnym (RAM), Maszyna Turinga, Problemy algorytmicznie trudne, Zadania NP-zupełne, Klasy problemów P i NP, Programowanie dynamiczne.
Z góry dziękuję za wszelką możliwą pomoc.
Napisano 25.10.2004 - |17:31|
Co do wyrażeń regularnych, to natrafiłem onegdaj na poniższe linki:Automaty skończone i wyrażenia regularne: Automaty skończenie stanowe, Diagram przejść, Niedeterministyczne automaty skończone, Automaty skończone z pustymi ruchami, Wyrażenia regularne
http://linux.gery.pl...wy/extra/regexp
http://fatcat.ftj.ag...000000000000000
oraz bogaty materiał po angielsku (polecam):
http://doc.trolltech....3/qregexp.html
Dodatkowo (jeśli pracujesz pod UNIXem), coś niecoś pisze w manualu do grep: man grep.
Napisano 25.10.2004 - |17:38|
No ja bym się tu nie do końca zgodziła. Wkład własny to nieraz i przy pracy magisterskiej jedyne co pozostaje jeżeli robi się prace na temat, który jeszcze nigdy przez nikogo nie był poruszany i kiedy nie ma źródeł z których możnaby "ściągnąć" prace. Oczywiście można iść na łatwizne i wybrać temat "powielający" ale czy o to w tym chodzi??Wyżej stoi praca magisterska, w której też żaden wkład własny nie jest wymagany, a tylko zebranie i organizacja źródeł.
Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 26.10.2004 - |05:32|
Czy o to chodzi? W teorii to nie. Ja mam na uczelni specjalny program, opiekuna naukowego, itd., itp. I kiedy inni po prostu chodzą na zajęcia opiekuna i odwalą prackę na koniec roku, ja mam napisać artykuł, który będzie się nadawał do publikacji. Poprostu mój opiekun traktuje to jako przygodę i dalsze pogłębianie wiedzy. I taka moim zdaniem powina być praca magisterska. A że prawie nikomu na tej pracy nie zależy, a i pracodawcy na to nie patrzą, to jest tak jak jest.No ja bym się tu nie do końca zgodziła. Wkład własny to nieraz i przy pracy magisterskiej jedyne co pozostaje jeżeli robi się prace na temat, który jeszcze nigdy przez nikogo nie był poruszany i kiedy nie ma źródeł z których możnaby "ściągnąć" prace. Oczywiście można iść na łatwizne i wybrać temat "powielający" ale czy o to w tym chodzi??
Saggi, ja wiem, że taka organizacja źródeł daje w sumie niesamowicie nudną i nieużyteczną pracę. Tylko jak później ktoś ją broni na bdb, to chyba trzeba zapytać czego profesorowie oczekują?
Napisano 27.10.2004 - |18:15|
Facet nie podał nam konkretnych tematów - mamy określone ogólnie zagadnienia z których możemy pisać. Oto one:A może byś tak napisała temat tej pracy, wtedy moglibyśmy coś znaleźć. Bo jak piszesz "firm" to równie dobrze mogłaś napisać "religii", wyszłoby na jedno. No chyba, że spałaś na uczelni cały licencjat, i dopiero teraz się obudziłaś. C'mon chyba masz jakieś wybrane zagadnienia?
Analiza finansowa
Analiza sytuacji majątkowej przedsiębiorstwa
Analiza sytuacji kapitałowej
Analiza sprzedaży
Analiza kosztów
Analiza zysku
Analiza rentowności
Analiza płynności finansowej
Analiza sprawności i działalności przedsiębiorstwa
Analiza zadłużenia przedsiębiorstwa
Poszukuję więc materiałów związanych z powyższymi zagadnieniami. Sam temat pracy sformułuje nam facet - jak już całą pracę napiszemy.
Ja już znalazłam!!!
Napisano 29.10.2004 - |08:22|
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 29.10.2004 - |09:15|
Zgadzam się, przecież praca powinna być pisana tak:Ten "facet" to chyba jest niespełna rozumu.
Kto to widział zaczynać od końca???
Pierwszy rozdział - do promotora do akceptacji - po akceptacji piszemy drugi rozdział
Drugi rozdział - do promotora do akceptacji - itd.
Więc zakres badania i obszar musi być określony już w pierwszym rozdziale, pewnie jeszcze z głupotami w stylu: czemu podjęłem się tego tematu? co mam na celu uzyskać w toku pisania pracy?, etc.
Jak dla mnie ta sytuacja jest wysoce nieprawdopodobna.
Co do ogólnych zagadnień, to tutaj się dziwię - przecież wszystkie te rzeczy chodzą razem, więc jak niby promotor chce to rozbić?
Ale, żeby nie było że tylko krytykuję, to coś wypada zaproponować. Jako firmę proponuję taką notowaną na giełdzie, ponieważ będziesz miała wgląd w publikowane sprawozdania finansowe. Najlepiej weź TP S.A. albo PKN Orlen.
Temacik pracy taki: "Analiza sektorowa <tutaj nazwa firmy>". Zrobisz SWOT, 5 sił Portera, policzysz wskaźniki rentowności, płynności i inne takie, i masz pracę na bdb.
Napisano 20.11.2004 - |20:13|
Więc zwracam się z wielgachną prośbą o pomoc!!!!!!!! Mianowicie mój temat pracy brzmi:
"Analiza strategii marketingowej na przykładzie przedsiębiorstwa x"
Jakby ktoś miał jakieś materiały to bym bardzo prosiła o przesłanie mi ich!!!!
Bo o przykładowej pracy to pewnie mogę pomarzyć....
Tak więc jeszcze raz prosze POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z góry wielkie dzięki
Ja już znalazłam!!!
Napisano 21.11.2004 - |12:21|
Tutaj jest pare rzeczy z Automatów i Maszyny TuringaSzukam jakichś materiałów do takich zagadnień (pierwszy rok studiów informatycznych przedmiot Teoretyczne podstawy informatyki):
Automaty skończone i wyrażenia regularne: Automaty skończenie stanowe, Diagram przejść, Niedeterministyczne automaty skończone, Automaty skończone z pustymi ruchami, Wyrażenia regularne
ORAZ
Modele obliczeń: Rozmiar zadania, Złożoność czasowa algorytmów, Formalne modele obliczeń, Maszyna o dostępie swobodnym (RAM), Maszyna Turinga, Problemy algorytmicznie trudne, Zadania NP-zupełne, Klasy problemów P i NP, Programowanie dynamiczne.
http://mat-dla-studia.w.interia.pl\mat.rar
Napisano 21.11.2004 - |14:47|
Tutaj powinno coś jeszcze być:Szukam jakichś materiałów do takich zagadnień (pierwszy rok studiów informatycznych przedmiot Teoretyczne podstawy informatyki):
http://www.math.uni....wnload/i2cs.pdf
Jest to podręcznik do WDI
Napisano 28.11.2004 - |23:12|
Hymm... no znalazłem jeszcze w swoich zasobach następujące rzeczy z INFYSzukam jakichś materiałów do takich zagadnień (pierwszy rok studiów informatycznych przedmiot Teoretyczne podstawy informatyki):
http://mat-dla-studi...ia.pl/PIW_1.doc
http://mat-dla-studi...ia.pl/PIW_2.doc
oto linki do nich
W celu wyjaśnienia PIW - to Podstawy Informatyki Wykłady odpowiednio (1 albo 2).
Napisano 15.12.2004 - |09:41|
Jak przykładowo może on wyglądać?
Co poza bibliografią powinno się tam znaleźć?
I wszystko inne o czym nie pomyślałam albo nie wiem.
Dziękuje
Napisano 24.12.2004 - |00:07|
spalarnia na Targówku
wysypisko "Łubna" i plany jego powiększenia
obwodnica w Warszawie
Problem chcę zanalizować ze strony sporu zbiorowego/sporu publicznego miasto-mieszkańcy, ze strony negocjacji/negocjacji wielostronnych.
Jeśli ktoś ma odpowiadające temu materiały, bądź wie jak mogę uzyskać do nich dostęp (może znajomi w Urzędzie Miasta), prosiłbym o info tutaj, na PM, lub GG. Przydatne byłyby także wszelkie artykuły bądź książki o sporach zbiorowych/sporach publicznych, ale muszą one się odnosić do polskich warunków. Wielkie dzięki za każdą pomoc!
Napisano 10.01.2005 - |11:46|
Napisano 10.01.2005 - |19:32|
Jaki to ma byc poziom???? Szkoła średnia?? Poziom akademicki??? coś bliżej???Witam czy ktos z was zna moze jakas stronke lub cos tego typu na kompa do nauki matematyki od podstaw do coraz bardziej zlozonych rzeczy?? z gory dziekuje za odpowiedz.
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 10.01.2005 - |20:10|
Jutro mam sprawdzian z mówienia na kursie angielskiego.
Dla ułatwienia mamy sami przygotować tekst na dowolny temat - byle o tym mówić 2 minuty. Poziom średniozaaansowany.
Ja padam z nóg (trzej szefowie wyciskają ze mnie siódme poty) i nie mam siły myśleć. Po polsku łatwo mi coś napisać ale po angielsku...
Zależy mi na dobrej ocenie.
Pomożecie?
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 10.01.2005 - |20:58|
Jest to wyszukiwarka archiwum artukulow z gazet. Wystarczy wybrac kilkustronnicowy artykul o tematyce ktora Cie interesuje a w pole wyszukiwania wpisac "a" (bez cudzyslowow).
Zycze jutro powodzenia!
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 10.01.2005 - |21:39|
To sa profesjonalne artykuły, z których niewiele rozumiem.
Na ćwiczeniach mieliśmy coś w stylu: Ulubiony film, ulubiony reżyser, mój typowy weekend, co ostatnio czytałeś... Takie bardzo ogólne tematy...
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 10.01.2005 - |21:58|
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »