Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 171 - S08E17 - Reckoning (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (173 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (108 głosów [66.67%])

Procent z głosów: 66.67%

2. 9.5 (29 głosów [17.90%])

Procent z głosów: 17.90%

3. 9 (16 głosów [9.88%])

Procent z głosów: 9.88%

4. 8.5 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

5. 8 (4 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (1 głosów [0.62%])

Procent z głosów: 0.62%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 micha

micha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 05.02.2005 - |09:15|

Odcinek miodny! Jeden z najlepszych w historii. :-)

No, ale niestety nie wyjaślił się problem, który opisałem w poprzednim wątku: Czemu Anubis nie użył broni wcześniej? Skoro o niej wiedział, to mógł jej użyć już dawno - zwłaszcza w siódmym sezonie. Nie wiedzieć czemu czekał, aż Tauri przejmą świątynię, po czym z kolei usilnie próbował ją odzyskać. Bez sensu... :-(

Użytkownik micha edytował ten post 05.02.2005 - |11:39|

• 0

#62 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.02.2005 - |12:54|

Odcinek miodny! Jeden z najlepszych w historii. :-)

No, ale niestety nie wyjaślił się problem, który opisałem w poprzednim wątku: Czemu Anubis nie użył broni wcześniej? Skoro o niej wiedział, to mógł jej użyć już dawno - zwłaszcza w siódmym sezonie. Nie wiedzieć czemu czekał, aż Tauri przejmą świątynię, po czym z kolei usilnie próbował ją odzyskać. Bez sensu... :-(

Wyświetl post

Mi się wydaje, że albo Anubis miał bardzo ogólne pojęcie o broni (że jest na planecie - tyle), albo o broni wiedział tylko Baal i nie dzielił się tym z Anubisem. Zresztą Baal nie wiedział gdzie konkretnie jest broń, a dziwne byłoby żeby Anubis mu nie powiedział.
  • 0

#63 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 05.02.2005 - |13:51|

Panowie są to najlepsze odcinki w ciągu całego serialu. Jest tu wszystko co najlepsze i wszyscy nasi ulubieńcy. Nie wiem czy będzie można go w jakikolwiek sposób pobić.
  • 0

#64 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.02.2005 - |14:39|

Ogrodnik-Mówie o wydarzeniach z 6x22 :)
_Neoo_-hmm nie moge trraz znalesc tego fragmentu w odcinku :P ...ale moze masz racje....ale i tak mnie to zaskoczylo bo myslalem ze Anubis ma moce i to on go powstrzymal a tu taka niespodzianka :mellow:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#65 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.02.2005 - |16:54|

_Neoo_-hmm  nie moge trraz znalesc tego fragmentu w odcinku :P ...ale moze masz racje....ale i tak mnie to zaskoczylo bo myslalem ze Anubis ma moce i to on go powstrzymal a tu taka niespodzianka :mellow:

Wyświetl post

No nie, przecież 5 SEKUND później Herak mówi: "Mój Panie, jesteś zainste potężny", na co Anubis odpowiada: "To nie moje dzieło, ale to tak..." po czym niszczy Abydos. Nie oglądałeś odcinka do końca, czy jak? :/
  • 0

#66 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 05.02.2005 - |16:58|

Ogrodnik-Mówie o wydarzeniach z 6x22  :)

Wyświetl post

Nie mam przy sobie odcinkow a nie nauczylem sie ich (jeszcze :hyhy: ) na pamiec. Tak wiec wierze na slowo B)

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 05.02.2005 - |16:59|

• 0
Dołączona grafika

#67 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 05.02.2005 - |18:30|

No nie, przecież 5 SEKUND później Herak mówi: "Mój Panie, jesteś zainste potężny", na co Anubis odpowiada: "To nie moje dzieło, ale to tak..." po czym niszczy Abydos. Nie oglądałeś odcinka do końca, czy jak? :/

Wyświetl post

eee...ja mówiłem o 8x17 :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#68 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.02.2005 - |19:43|

eee...ja mówiłem o 8x17 :P

Wyświetl post

Ja w zasadzie też ;) Bo odcinka o którym mówi Castor nie pamiętam aż tak dokładnie :) (Lost City chyba, prawda?) EDIT: jednak nie ;) 6x22 Full Circle

A co do fragmętu (z 8x17) to w mojej wersji (PDTV FOV) jest to 7:10 i później, dosłownie z 5 sekund.

EDIT: Faktycznie, ale pomyłka :/ Dzięki Ogotai

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 05.02.2005 - |19:56|

• 0

->1019<-

#69 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 05.02.2005 - |19:46|

Ja w zasadzie też ;) Bo odcinka o którym mówi Castor nie pamiętam aż tak dokładnie :) (Lost City chyba, prawda?)

Wyświetl post

Nieeee!....
The Lost City to była 7 seria a tutaj mowa o 6 (6x22)
  • 0

#70 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 05.02.2005 - |21:03|

hmmm, a mnie zastanawia jedna rzecz. Skoro otworzyly sie wszystkie wrota w galaktyce, a wrotami wyjsciowymi byly te na Dakarze, to jesli bym przez nie przeszedl, to gdzie bym wyszedł?:/
  • 0

#71 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.02.2005 - |21:34|

hmmm, a mnie zastanawia jedna rzecz. Skoro otworzyly sie wszystkie wrota w galaktyce, a wrotami wyjsciowymi byly te na Dakarze, to jesli bym przez nie przeszedl, to gdzie bym wyszedł?:/

Wyświetl post

Podejrzewam, że w tym przypadku nie dał byś rady wejśc we wrota. Zadziałałby jakiś system "ochronny" wrót.

Ale kolejne pytanie:
Co z wrotami, które akurat były w użyciu? Broń czekała 38 minut aby je otworzyć?

Przy tysiącach wrót mało prawdopodobne jest aby wszystkie były akurat nieczynne?

::. GRUPA TARDIS .::

#72 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 05.02.2005 - |21:47|

Podejrzewam, że w tym przypadku nie dał byś rady wejśc we wrota. Zadziałałby jakiś system "ochronny" wrót.

Ale kolejne pytanie:
Co z wrotami, które akurat były w użyciu? Broń czekała 38 minut aby je otworzyć?

Przy tysiącach wrót mało prawdopodobne jest aby wszystkie były akurat nieczynne?

Wyświetl post

Myślę, że "wirus" Baala wyłączył aktywne wrota zanim wszystkie zostały otwarte.
  • 0

#73 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 05.02.2005 - |23:16|

10 n 10
nic dodać nic ująć
poprostu rewelacja, czekam jak się ułoży sprawa z Danielem.... mam nadzieję, że dobrze...(abstrachując od 9 sezonu)...
  • 0

#74 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 06.02.2005 - |00:09|

Jak dla mnie to zabrakło skali, bo dałbym ze 40 na 10...(sami rozumiecie, że nie przesadzam) Odcinek powalił mnie na kolana. Gdybym wiedział czego sie spodziewać, to bym wczesniej zarzył jakichś prochów uspakajających, bo mało co nie padłem na zawał.....

Jak dla mnie, to odcinek wszechczasów...
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#75 micha

micha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 06.02.2005 - |00:32|

Mi się wydaje, że albo Anubis miał bardzo ogólne pojęcie o broni (że jest na planecie - tyle), albo o broni wiedział tylko Baal i nie dzielił się tym z Anubisem. Zresztą Baal nie wiedział gdzie konkretnie jest broń, a dziwne byłoby żeby Anubis mu nie powiedział.

Wyświetl post

Co w sumie na jedno wychodzi i niczego nie zmienia: Jeden z nich (lub obaj) doskonale wiedział, że gdzieś na tej planecie jest broń. A mimo to pozwolił, aby planeta została przejęta przez wrogie siły. To bez sensu. Wojska Baala były na tyle potężne, że mógłby on bez problemu utrzymać planetę, gdyby tylko nie wysłał chroniących jej wojsk do walki z replikatorami. Jeśli wiedział o istnieniu broni, to zaniechanie ochrony tej planety było najgłupszym możliwym posunięciem. Powinienbył właśnie ją przede wszystkim chronić!
  • 0

#76 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 06.02.2005 - |00:38|

Musze powiedziec też ,że to był najlepszy odcinek Stargate jaki ogladałem :) .....i myślalem ze Atlantis sezon 1 zmiadzy 8 sezon Stargate....bo z poprzednik odcinkow tak wychodzi....ale jeżeli producenci nie zmascili końcówki Sg to stargate wygra ten pojedynek :hyhy:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#77 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 06.02.2005 - |00:39|

Co w sumie na jedno wychodzi i niczego nie zmienia: Jeden z nich (lub obaj) doskonale wiedział, że gdzieś na tej planecie jest broń. A mimo to pozwolił, aby planeta została przejęta przez wrogie siły. To bez sensu. Wojska Baala były na tyle potężne, że mógłby on bez problemu utrzymać planetę, gdyby tylko nie wysłał chroniących jej wojsk do walki z replikatorami. Jeśli wiedział o istnieniu broni, to zaniechanie ochrony tej planety było najgłupszym możliwym posunięciem. Powinienbył właśnie ją przede wszystkim chronić!

Wyświetl post

Baal nie chciał, żeby bron dostała sie w rece Anubisa, bo bał sie o własne życie. Jakby nawet sam przejął tą broń, to pewnie nie wiedział by nawet jak użyć jej przeciwko Anubisowi, wiec wolał ją zniszczyć
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#78 polkop

polkop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.02.2005 - |01:07|

Planeta nie była chroniona celowo. W scenie gdy Baal informuje Anubisa o przejęciu przez Jafa planety ten mówi że na to właśnie liczył. Anubis chciał zniszczyć wolnych Jafa i powstrzymać rebelie. On chce być bogiem nie jest istotne dla niego kto go będzie czcił, jeśli obecnie istniejące życie mu się podporządkuje to nie będzie go niszczył. Jeśli jednak tak się nie stanie to stworzy nowe.
  • 0

#79 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.02.2005 - |09:19|

odcinek na 9,5.
Rozpędza się SG1, oj rozpędza...
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#80 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 06.02.2005 - |11:28|

Odcinek w końcu zaliczyłem wczoraj w Opolu. I mam o nim bardzo wysokie zdanie to będzie jedna z nielicznych dziesiątek jakie dałem. Własciwie nie mam o czym pisać bo wszystko co o nim myślałem już zostało w tym wątku poruszone. Jest humor, jest akcja, zagadka (może faktycznie ciut za prymitywna) i klimat... Rewelacja...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych