Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoj pierwszy raz z filmem Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie? (437 użytkowników oddało głos)

Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie?

1. w kinie (85 głosów [20.88%])

Procent z głosów: 20.88%

2. w telewizji (218 głosów [53.56%])

Procent z głosów: 53.56%

3. na DivXie/Xvidzie (33 głosów [8.11%])

Procent z głosów: 8.11%

4. na video (50 głosów [12.29%])

Procent z głosów: 12.29%

5. na DVD (14 głosów [3.44%])

Procent z głosów: 3.44%

6. w ogole nie widzialem (tylko serial) (7 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.07.2005 - |11:11|

Jak duża częśc osób widziałem film po raz pierwszy w TV, a kiedy dowiedziałem się że TVN był na tyle łaskawy aby zaczać emitować serial nie opuściłem żadngo odcinka. Szkoda tylko że skończyło się na dwóch sezonach :/
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#62 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 27.07.2005 - |14:56|

Ja pierwszy raz widziałem film na video, zaraz po tym jak to się ukazało na kasecie. Nawet ją chyba nadal mam.
  • 0
Zawsze po grudzie

#63 Gerak

Gerak

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 19.08.2005 - |02:21|

Ja widziałem pierwszy raz na kompie a potem w telewizji ale to już troche temu było :)
  • 0

#64 almondish

almondish

Szeregowy

• VIP
  • 61 postów

Napisano 19.08.2005 - |14:25|

to ja jakaś stara musze być, bo widziałam ten film w kinie, w dodatku w kinie Moskwa w Warszawie, któego już nie ma, oj latka lecą. ;)
Strasznie na niego wtedy czekałam, bo wiedziałam, że będzie to jakieś sci-fi z elementami egipskimi. A wtedy miałam bzika na punkcie starożytnego egiptu.
Egipt mi przeszedł, a stargate zostało.
  • 0
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." - Albert Einstein

#65 indi

indi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.08.2005 - |18:02|

Nie dam sobie ręki uciąć czy mój "pierwszy raz" ze Stargate miał miejsce w kinie czy też jednak na VHSie, ale doskonale za to pamiętam, że zrobił on na mnie bardzo pozytywne wrażenie, także jak teraz emitują go co pewien czas w TV, to z miłą chęcią go sobie odświeżam. Co zaś się tyczy obsady, to nie mam do niej najmniejszych nawet zastrzeżeń, bo po prostu uważam, że każdy bez wyjątku się na planie znakomicie w swojej roli odnalazł.
  • 0

#66 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.08.2005 - |23:57|

pamietam to jak dzis (choc to byl w sumie przypadek ze ogladalismy Stargate). Kumpel wypozyczyl ten film z wypozyczani na VHS jako nowosc i wspolnie obejrzelismy na moim video :)

jednak wtedy traktowalem go jak jeden z miliona innych filmow (swoja droga to ciekawe ze akurat okolicznosci ogladania tego filmu a nie ktoregos z tysiaca pozostalych utknelo mi w pamieci, przypadek?), nigdy nie bylem i nadal nie jestem fanem sci-fi. Stargate to jedyne co mnie interesuje z sci-fi, niecierpie star treka i innych takich, w zyciu nie ogladalem zadnej czesci gwiezdnych wojen (nie wierzycie?:) jednak to prawda). Pozniej (za czasow emisji na tvn) zainteresowalem sie SG-1 tylko i wylacznie dzieki obecnosci RDA (kiedys macgyver byl moim idolem :) ) no i milosc trwa do dzis. Nie wyobrazam sobie ostatnich lat bez SG-1.

Użytkownik Bunio edytował ten post 23.08.2005 - |00:10|

• 0

#67 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.08.2005 - |21:24|

NO coż. To było dawno dawno temu ..... Wlączyłem TV i okazało się że leci fillm z Kurtem Russelem, więc zacząłem oglądać. A, że lubię SF, to mi sięspodobało. A poważnie zobaczyłem film w TV przez przypadek. No i się spodobało. I tak mi pozostało do dziś:)
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#68 Thor`s Hammer

Thor`s Hammer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 09.12.2005 - |00:07|

w kinie. pamietam ze zrobil na mnie takie duze i oczywiscie pozytywne wrazenie ze bylem na nim dwa razy. Pozniej pierwszy raz zetknalem sie z serialem kiedy byl emitowany na tvn i od czasu do czasu na rtl 2. teraz jestem w trakcie pozyskiwania z sieci wszystkich serii. dochodze do konca 6 sezonu :clap:
  • 0

#69 Aston

Aston

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.01.2006 - |21:14|

Sprawa prosta najpierw w kinie, później na VHS, następnie TV i po TV dałem pas bo zobaczyłem serial i to było to ... teraz jestem juz po SG-1 i SG Atlantis zdecydowanie serial... :D
  • 0

#70 zyrekt

zyrekt

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 16.01.2006 - |08:04|

na video, daaaaaaaaawno temu, nawet głowy nie dam że vhs z wypożyczalni :D
  • 0

#71 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.01.2006 - |13:10|

Boże jaki ja stary jestem :>
Na Gwiezdnych Wrotach byłem w kinie, nawet 3 razy :D :D
Pamiętam w jakimś magazynie filmowym mówiano że to film w którym po raz pierwszy na taką skalę użyto efektów komputerowych :D :D
Na TVN udało mi się obejrzeć raptem kilka odcinków( bodajże w sobotę leciały przed południem) a potem HBO
Teraz powoli kompletuję całą sagę ale że niemam za dużych możliwości to kiedyś się będzę uśmiechał do Was o starsze odcinki :clap: :clap:
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#72 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 16.01.2006 - |16:36|

Pierwsza stycznosc z SG to video.Stare czasy gdy w wakacje ogladalismy ten film z kolegami.
Pamietam ze kupilem go w Bydfoszczy od jakiegos faceta ktory sprzedawal filmy przy sklepie rybnym i smierdzialo makrelami ;)
Bylo to w 94 roku chyba...Nie pamietam dokladnie.
Zaciekawil mnie ze wzgledu na role Andersona.To byl pierwszy impuls.
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#73 Wąski.

Wąski.

Szeregowy

• VIP
  • 68 postów

Napisano 16.01.2006 - |21:25|

Najpierw był film, potem wszystkie odcinki na TVN :clap: :clap: i ...

... długo nic bo nie miałem HBO :censored: , aż w końcu dorwałem się do płyt mojego brata z SG1 i SGA :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#74 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.01.2006 - |23:05|

Bylo to w 94 roku chyba...Nie pamietam dokladnie.
Zaciekawil mnie ze wzgledu na role Andersona.To byl pierwszy impuls.

w 94 RDA nie miał nic wspólnego z projektem. On gra dopiero w serialu emisja 97, kręcili pewno 96

#75 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 17.01.2006 - |11:55|

Ja widziałem w kinie. Potem kilkukrotnie na VHS. Na gwiazdkę 2004 dostałem od mojej :wub: wydanie DVD :clap:
A serial - widziałem na TVN, potem trochę na HBO (dopóki ADM nie kazała posciągać z bloku anten sat) a od pewnego czasu systematycznie kolekcjonuję :D

Film spodobał mi się od pierwszego obejrzenia, bo zawsze byłem zwolennikiem teorii o kosmitach branych za bogów :hyhy:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#76 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 17.01.2006 - |21:37|

Pierwszy raz widziałem Stargate The Movie w telewizji. Potem był "tvn'owskie" oglądanie serialu.
Aż 3 tata temu dzięki mojemu kumplowi Kondiemu otrzymałem (zupełnie przez przypadek :D ) pierwszy sezon na cd. I moja miłość do STARGATE trwa do dziś... :clap:

Użytkownik estel333 edytował ten post 17.01.2006 - |21:38|

• 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#77 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 22.01.2006 - |12:44|

Pierwszy raz widzialem w TV. Pozniej jeszcze pare w TV. Nastepnie stalem sie posiadaczem wydania QDVD :D Po pierwszym razie znalazlem w TVN serial i podeszedlem do neigo z rezerwa(serial na podstawie filmu, nie przejdzie). Okazalo sie ze jest rewelacyjny. Niestety TVN urwal go nagle i koniec. Do zeszlego roku nie mialem z nim stycznosci. W zeszlym roku w koncu dopialem sie do sieci i okazalo sie moge jednak obejrzec SG1. A jakie bylo moje zdziwienie, jak znalazlem Atlantisa :P Ale to nie ten temat. Ogolnie To dzieki TV miaelm okazje zapoznac sie Filmem kinowym, a dzieki sieci pozanc jego rozwiniecie w serialu :P
  • 0

#78 izrafiel

izrafiel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoBrwinów

Napisano 22.01.2006 - |12:45|

ja widziałem film pierwszy raz lata temu w tv :D i od tego czasu jestem wiernym fanem stargate :)
  • 0

#79 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.01.2006 - |22:06|

Pierwszy raz widziałam film chyba na Jedynce albo TVN, dawno było(10 lat) nie pamiętam dokładnie. Zdaje się, że byłam jedynym siedmiolatkiem w szkole, który się tym zafascynował.
  • 0

#80 Miniak

Miniak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • Miastopomorze

Napisano 01.02.2006 - |11:27|

Witam,
Mój pierwszy raz był w kinie potem oglądałem go powtórnie w TV.

Któregoś dnia będąc chory i bezmyślnie przeżucając kanały natrafiłem na czołówkę stargate sg-1 w TVN wpierw myślałem, że to film ale nie pasowały mi kolejne sceny, w stanie kompletnego osłupienia stwierdziłem, że to jest serial i będzie tego więcej :))).

Tę sielankę TVN przerwał bardzo brutalnie :< :censored: Potem próbowałem oglądać serial na RTL2 ale nie dało rady znieść niemieckiego lektora. NIE DLA DUBINNGU!!! Do zeszłego roku nie sądziłem że będę miał możliwość obejrzenia całego serialu. Kolega z pracy sicągał z neta różne rzeczy torentem więc zapytałem czy moze zobaczyć czy jest na sieci serial SG-1. Ku naszemu zdziwieniu okazało się, że jest. No i zaczęła się mania sciągania i oglądania. (dwa miesiące wypadły z życiorysu).

Teraz jestem na bieżąco! Dzieki Torrent!

Acha po obejrzeniu chyba 2 sezonu doszliśmy z kumplami z pracy do wniosku, że nasze plecy i tyłki wymagają także odrobiny szacunku i należy oglądać to na kanapie a nie na krześle przed kompem. Od tego czasu oglądamy stargate wypożyczając sobie projektor multimedialny siedząc na kanapie.

Pozdrawiam wszystkich
Miniak
ps. wielkie dzięki grupie HATAK za napisy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych