Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 20 - S01E20 - The Siege (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (189 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (96 głosów [55.81%])

Procent z głosów: 55.81%

2. 9.5 (32 głosów [18.60%])

Procent z głosów: 18.60%

3. 9 (27 głosów [15.70%])

Procent z głosów: 15.70%

4. 8.5 (6 głosów [3.49%])

Procent z głosów: 3.49%

5. 8 (5 głosów [2.91%])

Procent z głosów: 2.91%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (3 głosów [1.74%])

Procent z głosów: 1.74%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [0.58%])

Procent z głosów: 0.58%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.58%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.58%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |14:51|

jakbys chcial przyciagnac ludzi do drugiego sezonu to tez bys tak zrobil - oni tylko chca zarobic - co w tym zlego? na ich miejscu zrobilbym jeszcze lepiej - pokazalbym motyw jak Weir i Rodney patrza w niebo i mowia ze przylecial Daedelus i na tym bym ucial - niie pokazalbym statku tylko napis "to be continued" :P
  • 0

#62 Jazon

Jazon

Szeregowy

• Email
  • 23 postów
  • MiastoPuławy

Napisano 04.02.2005 - |15:12|

pokazalbym motyw jak Weir i Rodney patrza w niebo i mowia ze przylecial Daedelus i na tym bym ucial - niie pokazalbym statku tylko napis "to be continued" :P

Wyświetl post

E tam.Ja bym zrobił, że Rodney i Weir wyszli na balkon i w tym samym momencie powiedzieli : O mój Boże! Czegoś takiego to ja jeszcze w życiu nie widziałem/łam
:P
  • 0
Głupiec który jest świadom swojej głupoty wcale nie jest taki głupi
---------------------------------------------------------

Niektóre kobiety są bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card.
[/FONT]

#63 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |15:18|

widac ze mamy podobne poglady :P
swoja droga dorwal ktos gdzies moze fotke na ktorej widac tego Daedelusa ?
bo strasznie ciekawi mnie jak to cos wyglada :)
no chyba ze dopiero teraz producenci go zaczna "tworzyc" :/
  • 0

#64 ()))FPPfan))>

()))FPPfan))>

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoJastrzębie Zdrój

Napisano 04.02.2005 - |17:17|

Daje 10 za ostatni odcinek - gra świateł w nocnej scenie batalistycznej była jedną z najlepszych jakie widziałem :)
Zakończenie rzeczywiście denerwujące - szczególnie dlatego że na następne odcinki trzeba będzie czekać tak długo...

To mój pierwszy post tutaj :)
W serial wciągnął mnie kumpel - obejżałem pilota i pierwsze kilka odcinków i tak się wciągłem że teraz mam cała kolekcję z 20-stym odcinkiem włącznie :) A na tą stronę naprowadziły mnie napisy do tych odcinków ;D

Czas pozostały do drugiej serii SGA wykorzystam na obejżenie poprzedniej wersji serialu: SG1 (widziałem tylko pełny film i odcinki z 1 serii SG1 które puszczano kiedyś w TV). Z tego co widze to tego jest 8 serii po 21-22 odcinków a każda seria zajmuje po 7.5 GB (torrent)...dużo ssania...i oglądania :D
  • 0
|C2Q Q6600@3.76GHz|Asus Rampage Formula|Scythe Mugen|4x1GB Kingston HyperX @1130MHz|Asus GeForce 8800GTS 512MB TOP G92|4xSeagate 500GB 7200.12 (RAID 0)|Realtek RTL8169/8110 Gigabit|LG GH20NS10|Chieftec Turbo 750W CFT-750-14C|ASUS Ageia Physx P1|SB X-Fi Elite Pro + DTS-610|Logitech Z-5500|Logitech G19+G13+G5|Logitech QuickCam Pro5000|Samsung LCD FullHD 32"|Belkin N1 Vision|

#65 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |19:14|

no zanim je sciagniesz i obejrzysz wszystkie to akurat czas do wakacji ci zleci ;)
  • 0

#66 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 04.02.2005 - |20:05|

No fajnie. Skończyłem oglądać odcinek, a tu napiski się pojawiły. <_< Jutro obejżę sobie jeszcze raz. Odcinek oczywiście na 10. Super wyglądały "fajerwerki" nad Atlantis. :D Szkoda tylko, że przyszło nam czekać do lata, aby zobaczyć finał bitwy, bo wojna zapewne będzie trwała nadal.
  • 0

#67 lord pinek

lord pinek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 04.02.2005 - |20:33|

Dałem 10!!!!! Szybki, dynamiczny odcinek. Dla mnie zakończenie rewelacyjne!! Co mi tam, poczekam do lipca : ))
Tak jak jeden z poprzedników oglądne sobie SG1 all sezony, przed premierowymi odcinkami SGA.

POZDRAWIAM I ABY DO LIPCA !!!!
  • 0

#68 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 04.02.2005 - |22:07|

I tu też Krótko - 9,5 . Rewelka , [beeep] działka , świetne efekty nocne .

No i -0,5 za - a co dalej ???
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#69 pumeks

pumeks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04.02.2005 - |23:28|

:(

a mnie sie odcinek ogolnie nie podobal.......oto minusy i plusy

+ strzelanki powietrzne bardzo sympatyczne...i to by bylo na tyle plusow :/

- pulkownik Everett - lipa...gosc mi przypomina jakiegos nedznego aktorzyne z marnego serialu tasiemcowego, ktory nagle dostal role w serialu sf i az za bardzo chce byc wojskowym
- znowu Ameryka ratuje swiat (brakuje tylko flag w bazie i bialych rekawiczek)
- chodzace tarcze czyli Wraith (beznadzieje w tym odcinku...nawet nie potrafia normalnie atakowac)
- Ford z ekipa stoi na tarasie i patrza sobie 5 minut w oczy Wratih i nic sie nie dzieje..gdzie ta agresywnosc Wrath z poprzednich odcinkow..od razu atak....a tu lipa
- nasz wspanialy Major leci ratowac swiat....jak batman albo inny bohater .ciekawe jak to odkreca...pewnie Dedal go uratuje, bo niby co innego

- dlaczego amerykanscy chlopcy nie wzieli kilku zat-ow czy innych broni Gouldowych? bylaby ciekawa konfrontacja
- i ta przerwa w seriach....zalosne

- serial schodzi na psy...fabula staje sie baardzo plytka

moja ocena odcinka 3 (za te efekty)

=========
wiem wiem czepiam sie ale poprzednie odcinki mi sie bardzo podobaly a tu nagle tyle skopanych momentow
=========
  • 0

#70 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 04.02.2005 - |23:38|

AAAAA co sie dzieje ????? :blink: :blink:
10 bez 2 zdan :clap: :clap:
Ten odcinek moze sie równac tylko do najlepszych z Farscape :hyhy:
wszystko była ZARĄBISTE, no moze poza tym przesłuchaniem Weir <_<
Super przejscia z różnych stron miasta...
TYLKO zakonczenie takie ze Hej...czekac do Lipca :censored: :censored:

Ps. tak samo sie czuli ludzie po Farscape4x22 ale oni musieli czekac aż rok :hyhy:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#71 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |23:42|

ponad 60% glosujacych dalo ocene 10. to chyba jednak swiadczy ze ten odcinek naprawde byl niezly:) co tam niezly - ZAJE :censored: TY :)
pytanie tylko czy poczatkowe dwa odcinki drugiego sezonu dorownaja koncowce pierwszego? modle sie zeby tak bylo :P
  • 0

#72 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.02.2005 - |00:36|

Ale jakis dowcipnis dał 4 :o i ktos 7 ....fajne maja ludzie w łbach :wacko:
To jest najwyzej oceniany odcinek w histori forum,......chyba :> ...zobaczymy jak wyjda wyniki Statrgate8x17 i kolejnych odcinkow :hyhy:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#73 Indoctrine

Indoctrine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 05.02.2005 - |00:51|

Dałem 9,5. Odcinek naprawdę ciekawy, ale nie ustrzegli się błędów i dlatego nie 10 :)

Głównie brakowało mi planów awaryjnych przywiezionych z Ziemi. Tam mieli sporo czasu by się nad sytuacją głowić a wymyślili tylko kilka atomówek, railguny i ulepszony generator. Za mało..

Swoją drogą, railguny wydają się niezłą bronią, ale czemy tak wolno strelają? 5 machów? To raptem 1715 metrów/sekundę. Jak na broń docelowo montowaną na statku kosmicznym to stanowczo za kiepsko.

No nic, teraz trochę czekania jak uratują Sheparda(Dedal czy coś innego?) i co bedzie się działo dalej.

Aha, te ZPM są naprawdę zużywane trochę za szybko :D
  • 0

#74 markodelamor

markodelamor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.02.2005 - |01:54|

No i po S1 atlantisa.. ostatni Epizod fajny... (9pkt.) ale jednak SG1 Reckoning jak dla mnie lepsze... No i booli że trzeba czekać teraz na to co dlej będzie z Atlantis ;( Za pół roku to juz sie zapomni co było teraz :P
  • 0

#75 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 05.02.2005 - |02:00|

ten tort był coraz lepszy... a teraz taka wisienka...mniam... :afro:

Użytkownik jackert edytował ten post 05.02.2005 - |02:00|

• 0

#76 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 05.02.2005 - |04:42|

masz prawo wyrazic wlasne zdanie :)
nie kazdemu musi sie podobac ten odcinek bo kazdy ma inne gusta :)
tylko ciekaw jestem jak ty bys to nakrecil i jakich aktorow dobral :P
ciekaw jestem kogo by gral pazura? moze Shepparda ?  :>

Wyświetl post

Nie zebym sie czepial - ale mysle ze ogole Cie nie interesuje jak ktos tam by nakrecil ten odcinek. Nie mam ochoty byc adwokatem pumeksa ale nie widze powodu aby kplic sobie z kogos jedynie dlatego ze mu sie film nie odpowiada.
Takie zbojeckie prawo widza - ze moze sie cos niepodobac! :]
  • 0
Dołączona grafika

#77 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.02.2005 - |10:09|

:(

a mnie sie odcinek ogolnie nie podobal.......oto minusy i plusy

+ strzelanki powietrzne bardzo sympatyczne...i to by bylo na tyle plusow :/

- pulkownik Everett - lipa...gosc mi przypomina jakiegos nedznego aktorzyne z marnego serialu tasiemcowego, ktory nagle dostal role w serialu sf i az za bardzo chce byc wojskowym
- znowu Ameryka ratuje swiat (brakuje tylko flag w bazie i bialych rekawiczek)
- chodzace tarcze czyli Wraith (beznadzieje w tym odcinku...nawet nie potrafia normalnie atakowac)
- Ford z ekipa stoi na tarasie i patrza sobie 5 minut w oczy Wratih i nic sie nie dzieje..gdzie ta agresywnosc Wrath z poprzednich odcinkow..od razu atak....a tu lipa
- nasz wspanialy Major leci ratowac swiat....jak batman albo inny bohater  .ciekawe jak to odkreca...pewnie Dedal go uratuje, bo niby co innego

- dlaczego amerykanscy chlopcy nie wzieli kilku zat-ow czy innych broni Gouldowych? bylaby ciekawa konfrontacja
- i ta przerwa w seriach....zalosne

- serial schodzi na psy...fabula staje sie baardzo plytka

moja ocena odcinka 3 (za te efekty)

=========
wiem wiem czepiam sie ale poprzednie odcinki mi sie bardzo podobaly a tu nagle tyle skopanych momentow
=========

Wyświetl post

Ano owszem, czepiasz się. To może wyjaśnienie:

1. Hameryka ratuje świat - o ile wiadomo, to ekspedycja jest wielonarodowa, a Rodney jest Kanadyjczykiem... <_<
2. Ford i ekipa - [SPOILER]to jest akurat wytłumaczone, jako że Ford i ekipa zostaną porwani, a on sam zmieniony przez Wraith[KONIEC SPOILERA]
3. Major saves the day - jest wojskowym, sytuacja jest beznadziejna, jedyna szansa to zniszczenie hive ship'ów bombami. Jak niby ma to zrobić, skoro autopilot nie działa? A może chcesz, aby się schował w kąt? Wtedy będziesz pisał, że Sheppard to tchórz...
4. Przerwa w sezonie - jeśli jesteś gotowy pożyczyć producentom kilka milionów USD, to myślę, że bardzo chętnie szybko dokręcą nowe odcinki. Póki co to finanse, a także polityka Sci-Fi Channel od 3 lat ma dla Stargate tą samą ramówkę. Chcesz to zmienić - kup Sci-Fi Channel.
5. Fabuła bardzo płytka - popatrz na 1. sezon SG-1 i powiedz czy fabuła jest płytka. Tam z głównego wątku było kilka odcinków. Tutaj są to prawie wszystkie.

Tak więc zamiast czepiać się, TO POMYŚL. To nie boli. :angry:
  • 0

#78 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2005 - |10:32|

Tak więc zamiast czepiać się, TO POMYŚL. To nie boli. :angry:

Wyświetl post

Nie ma co sie denerwować. Nie raz spotykałem się z takimi prowokacjami. On widocznie chce zwrócić na siebie uwagę. Widocznie brak mu jej w off-lineowym życiu.
  • 0

#79 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 05.02.2005 - |14:28|

4. Przerwa w sezonie - jeśli jesteś gotowy pożyczyć producentom kilka milionów USD, to myślę, że bardzo chętnie szybko dokręcą nowe odcinki. Póki co to finanse, a także polityka Sci-Fi Channel od 3 lat ma dla Stargate tą samą ramówkę. Chcesz to zmienić - kup Sci-Fi Channel.
5. Fabuła bardzo płytka - popatrz na 1. sezon SG-1 i powiedz czy fabuła jest płytka. Tam z głównego wątku było kilka odcinków. Tutaj są to prawie wszystkie.
Tak więc zamiast czepiać się, TO POMYŚL. To nie boli.

Wyświetl post

Ale po co się tak denerwować??? :huh:
Trudno wymagać od seriali, aby były głębokie niczym dzieła Bergmana czy chociaż nawet Zanussiego. Serial to inny gatunek i jest przeznaczony dla innego widza.
Myślę że nie o "płytkość" tu chodzi a o banalny problem dobrze bądź zle napisanego scenariusza. A odcinki są nierówne. Bywają gnioty gorsze od "Niewolnicy Izaury", bywają perełki. I o to chyba się rozchodzi.

A co do przerwy w sezonie: można było skonczyć sezon 7 SG1 w sposób, który nie irytował? Można bylo. Ale i można bylo zakończyc sezon 1 Atlantis w sposób irytujący na maxa. I stąd - uważam - gromy niektórych widzów tu na forum. :ph34r:

I jeszcze jedno: widz SciFi ma dziesiątki podobnych seriali do dyspozycji. Widz w PL nie ma żadnego bądź niewiele. Dlatego też inaczej reaguje - mniemam - Amerykanin, ktory w przerwier SG1 ma inne seriale (patrz np spis tytułów na napisy.gwrota.com ) a inaczej Polak, ktory pozyczyl na divx sezon jednego serialu SciFi - a chcialby wiecej.
  • 0
Dołączona grafika

#80 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 05.02.2005 - |16:18|

Odcinek naprawdę dobry. Nurtuje mnie jedna kwestia - po jaką cholerę Weird zgadzała się na dostawy plastiku do Genii. Wystarczyło powiedziec, że po zdobyciu miasta wszystkie zdobyte (także nt. Genii) dane wpadną w ręce Wraith.
Druga sprawa - jakoś nie podszedł mi ten pułkownik, jego poprzednik Summer - miodzio, ten zaś jakiś bezbarwny.
Po trzecie - będzie na co czeka początek sierpnia narodziny pierworodnego :D :D :D , oraz nowy sezon
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych