Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jonas w Stargate Atlantis

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#61 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 19.06.2004 - |14:57|

wg mnie Jonas w Atlantis byc powinien, bardzo fajnie by to pasowalo i nawiazywalo do starej serii
  • 0

#62 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 19.06.2004 - |15:11|

Dajcie już spokój temu biednemu Jonas'owi - ta postać nie będzie się regularnie pojawiać w Atlantis. Koniec i kropka.

Czy to się musi dalej ciągnąć?

A możeby tak zamknąć ten temat? Definitywnie zamknąć
nieśmiało proponuje - marcin

Użytkownik marcinssdd edytował ten post 19.06.2004 - |15:13|

• 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#63 Venom6666

Venom6666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30.06.2004 - |22:43|

B) Uważam że Jonas byłby dobrym kandydatem na role w Atlantis on jedyny był z całej drużyny bardziej odwzierciedlającym się członkiem zespołu chodź niegrał w większości odcinków to zazwyczaj młoda krew, potrafi tak się wzburzyć ze na długo zostanie w pamięci więc uważam że miło by było go zobaczyć w następnych częsc iach a skoro już piszecie że gdzies czytaliscie to juz jakby było to pewne :]
  • 0

#64 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 01.07.2004 - |06:40|

B) Uważam że Jonas byłby dobrym kandydatem na role w Atlantis on jedyny był z całej drużyny  bardziej odwzierciedlającym się członkiem zespołu chodź niegrał w  większości odcinków to zazwyczaj młoda krew, potrafi tak się wzburzyć ze na długo zostanie w pamięci więc uważam że miło by było go zobaczyć w następnych częsc iach a skoro już piszecie że gdzies czytaliscie to juz jakby było to pewne :]

A oni dalej swoje :wacko:
A prosiłem aby już dać temu pokój.

A.. jeszcze jedno.
Zaczynam stwierdzać u siebie dziwne objawy podobne do tych u gulusa <_<
Venom6666 ty wiedzić polska fajna języka a jaka slowa trudna fajna :P
  • 0

Dołączona grafika

#65 jKaeno

jKaeno

Wielki Organizator

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.07.2004 - |07:58|

A oni dalej swoje :wacko:
A prosiłem aby już dać temu pokój.

A.. jeszcze jedno.
Zaczynam stwierdzać u siebie dziwne objawy podobne do tych u gulusa <_<
Venom6666 ty wiedzić polska fajna języka a jaka slowa trudna fajna :P

Człowieku.. nie chcesz.. to nie musisz tu pisać.. ale daj pisac innym.
Nie widze powodu dla którego miałbym zamknąć ten topic.
  • 0

Kermita83

#66 porii

porii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 17.07.2004 - |18:04|

A ja uważam, że Jonas nie powinien na stałe zagościć w Atlantis.
"On jest kos...
kosmitą."

Jak dla mnie było by to zbyt dalekie odejście od "Ziemskiego" wymiaru tego serialu.
Oczywiście jakieś małe epizodziki dla tej postaci był by nadzwyczaj wskazane. Pozwoliłoby to powiązać SG z Atlantis.

Użytkownik porii edytował ten post 17.07.2004 - |18:09|

• 0

#67 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 17.07.2004 - |20:30|

Drogi Kermit83.

Siedzę już cicho i nic się nie odzywam.

Człowieku.. nie chcesz.. to nie musisz tu pisać.. ale daj pisac innym.
Nie widze powodu dla którego miałbym zamknąć ten topic.

Byłem już przez SGTokar'a przywołany do porządku więc proszę o zaprzestanie nękania mnie w jakikolwiek sposób. Moje zachowanie wynikło z rozdrażnienia postami Venom6666.
Stopień mój niski na Forum więc i dyscyplina w szczególności mnie obowiązuje. Dla mnie temat zamknięty.
Więcej się tu nie pojawię.

Pozdrawiam wielbicieli Jonasa.
Long live Jonas!!!
  • 0

Dołączona grafika

#68 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 17.07.2004 - |22:58|

A ja topic zamknę - od dawna wiadomo, że Jonas nie znalazł się w obsadzie SGA. Co więcej, jego pojawienie się nawet w pojedynczym epizodzie byłoby nielogiczne, jako że narazie niemożliwe jest otwarcie korytarza na Ziemię. Topic był od początku czysto teoretyczny, ale teraz stracił prawo bytu. Zresztą, powstał już nowy topic o aktorach w SGA, gdzie możecie przedstawiać wszystkie swoje uwagi związane nie tylko z Jonasem, ale i z resztą aktorów grających w serialu.
  • 0

#69 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.05.2006 - |16:58|

A ja w ramach porządku otwieram temat (zazwyczaj nie lubię czerwonych tematów w katalogach)

Pojawienie się Jonasa zawsze jest możliwe tym bardziej że teraz Atlantyda jest połączona z Ziemią. Jak ktoś ma chrypkę na jaką kolwiek dyskusje niech sobie to robi.

Jonas powrócił na swoją planetę z SGC nawet wtedy gdy Anubis rósł w siłę i wydaje się że tam znalazł u boku swojej dziewczyny miejsce. Jednak gdyby chciał powrócić do interesu gdy dla jego planety pojawiło się nowe zagrożenie w postaci Ori kto wie czy nie postanowi wykorzystać swoich "magicznych" zdolności i pomóc Ziemianą przez badanie przeszłości Pradawnych na Atlantydzie. Tym bardziej że genetycznie jest specjalny, c o też wykryło urządzenie genetyczne Nirti. Słyszałem teorie, że można na podstawie tego sądzić że Jonas ma gen Pradawnych umożliwiający mu sterowanie ich technologią (chociaż teraz dzieki terapi genowej to niemal żadna przepustka na Atlantydę).
Log65: Happy camper

#70 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 29.05.2006 - |11:57|

hihi hi
taka pasjonujaca dyskusja ze po prostu NIE MOGE sie nie wtracic :)

Jonas w Atlantis.. coz; mnie osobiscie nie bardzo tam pasuje, chociaz uwielbialam te postac w serialu SG-1. i jak ktos wspomnial, Jonas ma teraz wiele obowiazkow na swojej planecie...
chyba ze cos sie z ta planeta stanie ;) (wraith? ori? jakies nowe ustrojstwo? ) i wowczas bedzie mogl zajac sie zbawianiem innych swiatow...
ogolnie - jestem za Jonasem w Stargate. a ktorym, to juz szczegol...

a ze tak zapytam, na koniec, czy to pewne, ze on w ogole sie jeszcze pojawi?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#71 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 29.05.2006 - |14:54|

Czy się pojawi???? Hm... to pytanie z pogranicza S-F :) . Trudno powiedzieć. Postać tego bohatera pojawiła się jako zastępstwo Jacksona po jego śmierci i ascendencji. Jednak po fali oburzenia wywołanej przez fanów tego ostatniego nastąpiła kolejna zmiana i to Jonas musiał zniknąć z serialu :/. Pokazanie Jonasa w kilku epizodach było tylko symboliką. W każdym razie od tego momentu słuch po nim zaginął. Choć szkoda, że tak się stało, bo ta postać miała wielki potencjał.
Pojawia się pytanie, czy Jonas powinien powrócić. Myślę, że tak. Choć trochę boję się powrotów. Postać Daniela po powrocie w sezonie 7 stała się inna - mniej już w niej było archeologa, a więcej Rambo :) Czy powinien trafić do Atlantis - to już całkiem inna sprawa.

Użytkownik jack edytował ten post 04.06.2006 - |08:20|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#72 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2006 - |01:18|

Jonas pojawil sie w SGC na zastepstwo glownego bohatera. jesli w Atlantis ktos zginie to wg wtedy Jonas moglby sie pojawic. bo doszedlem niedawno do takiego wniosku, ze jesli Jonas trafi do Atlantis to jaka bedzie jego rola? kogos beda musieli wywalic z flagowej druzyny zeby go dolaczyc a jakos nie wyobrazam sobie odejscia Teyli, Rodneya, Johna czy Ronona. nie wiadomo tez co z Fordem, ktory gdzies tam jest i jest szansa ze wroci :)
  • 0

#73 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 04.06.2006 - |08:24|

jesli w Atlantis ktos zginie to wg wtedy Jonas moglby sie pojawic. bo doszedlem niedawno do takiego wniosku, ze jesli Jonas trafi do Atlantis to jaka bedzie jego rola? kogos beda musieli wywalic z flagowej druzyny zeby go dolaczyc a jakos nie wyobrazam sobie odejscia Teyli, Rodneya, Johna czy Ronona. nie wiadomo tez co z Fordem, ktory gdzies tam jest i jest szansa ze wroci :)

Sprawa Forda, to całkiem inna historia. Zresztą na jego miejsce wszedł już Ronon. Dlatego też drużyna SGA-1 jest w komplecie.
Jonas w Atlantis??? Hm... Jego raczej "włożyłbym" w SG1. Już tam był, więc nie ma sensu przenosić go do nowej placówki. Zresztą on i jego rodacy nie zdają sobie sprawy z istnienia takiej placówki, więc nie sądzę, że tak od razu pozwolono by mu na poznanie tej tajemnicy Tauri.
  • 0

#74 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 23.06.2006 - |00:25|

Jonas tez bylby dobry w SG-1. Vaala pojawia sie i znika, i nikomu to jakos chyba nie miesza. Dlaczego Jonas nie moglby? Poza tym, ta postac miala naprawde wielki potencjal - szkoda byloby go tak po prostu zmarnowac..
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#75 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 23.06.2006 - |12:54|

Potencjał potencjałem, a fani fanami :D Zresztą nic nie jest z góry przesądzone :)

Użytkownik jack edytował ten post 23.06.2006 - |12:54|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych