Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lights Out

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#61 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2011 - |13:14|

Tylko nie zrozumiałem o co chodzilo z tymi rękami, co to za blizny tam miał,

Mnie się wydaje, że chodzi o to, że kiedy Reynolds go zwolnił, on sobie podciął żyły.
I to nie w poprzek, jak robią to nastolatkowie, żeby zwrócić na siebie uwagę, tylko wzdłuż, żeby się zabić :) Też uważam, że Ed wniósł sporo ożywienia do serialu.
  • 0

#62 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.03.2011 - |13:40|

Myślałem o tym samym, że się pociął, ale te rany wzdłuż rąk zmyliły mnie. Generalnie dziwnie to zrobił, no ale ogólnie to dziwny typ.
  • 0

#63 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 14.03.2011 - |22:11|

01x09
Skoro Lights przeszedł nad bliznami Eda do porządku dziennego to niech tak będzie, podoba mi się filozofia Eda, chociaż "przyczajony tygrys" Johnny czuwa. Ale Reynolds ma zajefajną wannę :D Ed vs Johnny - do tego musiało dojść - i co dalej?
  • 0

#64 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.03.2011 - |13:13|

I.08
zrobił się nam obyczaj do bólu, cóż życie - ciężka praca, kłopoty z rodziną, trudne wybory. Piękny odcinek, zero akcji, zero intryg, a oglądało się wybornie. Świetna postać Eda - niezapomniany Kareem Said z "Oz" - Eamonn Walker tylko potwierdza, że jest bardzo utalentowanym aktorem.
Wizja i pomysły Eda w konfrontacji z konserwatyzmem ojca wydają się być czymś ożywczym i dającym nowe siły Lightowi, cóż jednak z tego wyniknie? Nadal upieram się że będzie to pożegnanie z życiem Leary'go, zbyt gorzki jest ten serial by miał się skończyć happy endem - 8,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#65 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.03.2011 - |10:40|

01x09
Znów sporo dramatu i obyczaju. Ed jak dla mnie jest genialny, kradnie każdą scenę, w której się pojawia. Przyćmił swoją osobą wszystkich pozostałych bohaterów. Mam tylko nadzieję, że nie pozbędą się go zbyt szybko bo serial wiele by na tym stracił.
Zastanawiam się co będzie z naszym mistrzem po tej ranie nożyczkami. I znowu Johnny dał ciała, ten to ma pecha do przyciagania nieszczęść. Do walki zostało kilka tygodni i nie sądze, że to się tak szybko zagoi i na walkę będzie jak nowo narodzony. No chyba, że pomoże blue energy od V :D Teraz to odpada nawet trening więc coś czarno to wszystko widzę. Może do walki nie dojdzie, a twórcy myślą o 2 sezonie. Chciałbym bardzo, ale nadzieje są chyba minimalne bo ratingi jednak cały czas lecą minimalnie w dół.
Odcinek 8/10.
  • 0

#66 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 22.03.2011 - |12:39|

I.09
nie ukrywam, że mocno znudził mnie ten odcinek, dużo paplaniny i filozofii duchowej Eda, blubranie o energii, strachu, tłumieniu emocji, czułem się jak na jakimś szkoleniu. Tempo strasznie siadło, akcja ślamazarna, za mało dynamizmu w tym wszystkim.
Tak było przez 30 minut, ostatnie 10 to już było to do czego "Lights Out" nas przyzwyczaił - emocje, napięcie między Johnnym i Edem, między Edem i Lightsem, zakończone wszystko bójką z poważnymi skutkami ubocznymi, najlepszy cliff jak do tej pory - 7/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 22.03.2011 - |12:40|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#67 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.03.2011 - |22:13|

01x10
Atmosferka się zagęszcza. No to chyba dojdzie do walki - tylko kto będzie trenerem, osobiście stawiam na ojca, chociaż to że wędkuje dalej kiedy jego syn dostaje "kosą" po żebrach jest dla mnie trochę dziwne (no i wersja z napastnikiem wyskakującym z nożyczkami - sam Lights trąbi o tym na prawo i lewo - śledztwo prowadzi Policja czy Straż Miejska - scenarzyści przeszli nad tym do porządku dziennego, ale nie jest to najważniejsze dla kontynuowania akcji). Walka AD 2011 nadchodzi.
  • 0

#68 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.03.2011 - |11:42|

01x10
Najsłabszy i zarazem najnudniejszy odcinek. Niewiele się działo, jakieś przepychanki czy walka się odbędzie czy się nie odbędzie, a jeśli już się odbędzie to kiedy się odbędzie i czy aby Lights na pewno w niej wystąpi. Nie pomógł nawet ten pojedynek na pięści między Patrickiem a Reynoldsem na ulicy bo jak już się zaczęło rozkręcać i wpadli przez szybę do restauracji to niestety został przerwany.
Jedyne co mnie ciekawi to jaki plan ma Brennan w tym spotykaniu się z siostrą Lightsa bo z miłości się z nią na 100% nie spotyka.
Zabrakło jak dla mnie Eda, który w poprzednich odcinkach mocno wyciągał serial do przodu swoją osobą. Zbyt szybko się go pozbyli, a na wytłumaczenie dali jedno zdanie, że Romeo wrócił do siebie do domu i tyle w temacie. Dziwi mnie również to, jak już wspomniał wcześnie @Mdeem, że tak łatwo przeszli do porządku dziennego nad tym zranieniem naszego mistrza. Tak jakby nic wielkiego się nie wydażyło. Nawet policji nie było nam dane oglądać, ale może faktycznie nie o to w tym serialu chodzi. Chociaż w sumie można to bylo jednak jakoś skomplikować byłoby zdecydowanie ciekawiej. Jakieś śledztwo w tej sprawie czy coś. A tak to przynudzili nas w tym odcinku jakimś nudnym wątkiem zakończenia nauki przez Theresę, którym nawet sam Lights nie był zainteresowany :) co nie umknęło uwadze naszej lekareczce.
Ostatecznie do walki dojdzie, chyba że znowu pojawią się jakieś nowe problemy bo tych póki co nie brakuje. I to jest póki co najważniejsze.
Pewnie w kolejnym odcinku tatuś wróci z wędkowania i zajmie się ponownie trenowaniem naszego czempiona.
Finał coraz bliżej, a ostatni odcinek ma mieć tytuł "War". Ciekawe czy faktycznie to będzie jakaś wojna czy tylko bicie piany i powtórka z tego co mieliśmy okazję zobaczyć podczas walki Lights-Morales, czyli rzeźbę w gównie, mówiąc delikatnie.
Oby tym razem zaserwowali nam coś na prawdę dobrego.
Ocena tego odcinka 7/10.
  • 0

#69 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 24.03.2011 - |21:48|

FX anuluje "Lights Out"

Stacja FX zdecydowała się anulować jedną ze swoich nowych pozycji, która debiutowała na początku 2011 roku. Mowa o "Lights Out", którego produkcja zakończy się na jednym, 13-odcinkowym sezonie.

Użytkownik pnwc edytował ten post 24.03.2011 - |21:48|

• 0

#70 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.03.2011 - |12:41|

I to jest najgorzy news dnia jak dla mnie, ale niestety to było do przewidzenia prawie od początku. Jak zwykle to co dobre i nadaje się do oglądania jest anulowane przez słabą oglądalność w USA, natomiast wszelkie badziewie ma się dobrze. Tak się zastanawiam co będzie w przyszłym sezonie pokazywać FX - moja ulubiona stacje bo oprócz SoA i Justified to chyba nic nie mają. O nowościach też nic nie słychać. Pewnie skupią się na pokazywaniu powtórek Two and a Half Men i puszczaniu filmów. Coś nie mogą się ostatnio z niczym przebić na chociażby 2 sezony. Chyba szwankuje u nich promocja może powinni pomyśleć o zmianie w dziale reklamy i promocji.
Generalnie oglądam do końca i wypada mieć nadzieję na niezłe zakończenie świetnej historii bez żadnych cliffów na koniec.
  • 0

#71 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.03.2011 - |21:48|

Kiepska informacja, ale właściwie nie było innego wyjścia. Słabe wyniki oglądalności no i nie da się ukryć, że poziom tej produkcji znacznie spadł. Odcinek 10 to nudy na pudy, ziewałem całe 40 minut, tempo spadło, akcja bardzo powolna i taka sflaczała. Dużo gadaniny, pouczeń, dziwnych przemyśleń, a za mało czegoś interesującego - najciekawsza była walka Reynoldsa z Lightsem, szkoda że się tak szybko skończyła.
Chyba producenci nie za bardzo mieli pomysł na 2 sezon bo nawet specjalnie jakiejś większej ilości wątków nie zawiązali - 6/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 25.03.2011 - |22:01|

• 0

#72 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 25.03.2011 - |23:17|

jak dla mnie serial może być ale bez rewelacji, ale w porównaniu do seriali abc czy fox to poziom 3 razy wyższy - skoro znaczne lepsze Terries odpadło to tutaj nie byłem zaskoczony że serial został anulowany - dziwię sie że Justified tak dobrze się trzyma - może tak jak delta1908 pisze, pasuje lepszych specjalistów od reklamy zatrudnić, bo w tym roku to fx anuluje wszystkie nowości mimo że seriale są dobre lub jak Terriers bardzo dobre ...
odcinki finałowe pewnie są już nakręcone ? ciekawi mnie skoro zapadła decyzja o końcu serialu to czy dojdzie do walki i Lights wygra i będzie happy end ?
czy może w rodzinie stanie się coś dramatycznego ? siostra lub najstarsza córka skończy nieciekawie ? wydaje mi się że będzie happy end bo gdyby zamówili 2 sezon to na pewno skończyło by się dramatycznie tak aby 2 sezon miał duże pole do popisu ...

Użytkownik vcarter edytował ten post 25.03.2011 - |23:24|

• 0

#73 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 28.03.2011 - |07:45|

01x11
Pętla się zaciska i nawet żonka szybko przechodzi na "ciemną stronę mocy". Spodziewam się "trzęsienia ziemi" w finale - jeśli natomiast będzie w stylu "i żyli długo i szczęśliwie" to się na stację FX obrażę.
  • 0

#74 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.03.2011 - |20:22|

I.11
jakże diametralnie inny odcinek od poprzedniego, były zwolnienia i lekka nuda by za chwilę przyśpieszyć i zaskoczyć zwrotem akcji, pokręcone losy ma nasz Lights, wszyscy mu dookoła pomagają licząc na wiktorię w walce z Reynoldsem.
Też mam nadzieję na oryginalne (niekoniecznie happyendowe) zakończenie i dużo dramatu - 8,5/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 30.03.2011 - |11:33|

• 0

#75 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 30.03.2011 - |05:44|

Końcówka dobra, zaskoczyła mnie bo wątpiłem że zrobi to Jerry, szkoda że tylko 2 pozostały do końca, ciekawie jak zakończą.
  • 0

#76 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 31.03.2011 - |10:43|

01x11
Bardzo dobry odcinek jeśli nie najlepszy jak dotychczas. Bylo dużo zwrotów akcji, trochę różnych intryg, przez co serial nam się trochę ożywił bo popadał już w jakiś obyczaj i stagnację - nic konstruktywnego się nie działo, cały czas dreptaliśmy w miejscu. Sytuacja mocno nam się pokomplikowała. Fajnie, że wracają do starszych wątków, o których zdążyliśmy już zapomnieć albo wydawało się, że są już zamknięte. IMO gdyby nie anulowanie serialu to pociągnęli by trochę ten wątek, a tak szybko został zakończony w jednym epizodzie. Wydaje mi się, że jednak miał potencjał na 2 sezon, ale sensowne zakończenie w 13 odcinkach jest jak najbardziej do zrobienia. Tylko żeby nie było happy endu bo to nie tego rodzaju serial.
Zakończenie odcinka naprawdę zaskakujące. Ciekawe czy "Rainmaker" jeszcze się pojawi chociaż wydaje się, że zrobił swoje i podobnie jak Ed może odejść.
Znowu mieliśmy występ gościnny. Po Eamonnie Walkerze przyszedł David Morse jako "Rainmaker", IMO świetny aktor, w roli byłego mistrza chorującego chyba na to samo co Patrick. Świetnie zagrana rola, przez co poziom serialu nam się znacznie podnosi. No i Lights ma sporo do przemyślenia bo może skończyć tak samo jak on. A widać, że gość jest mocno pokręcony, no i w sumie skończył jako biedak.
Podobała mi się Margaret, siostra Lightsa, niby jest za walką z Reynoldsem, ale chyba zwyciężyła w niej troska o brata i jego zdrowie albo nawet i życie.
Odcinek 8,5/10. Trochę szkoda cancela, ale jakoś to przeżyję. Liczę, że FX zastąpi ten serial czymś równie dobrym. Na hataku był kilka dni temu news o jakimś nowym serialu od tej stacji i liczę na spory hit bo temat jest dość ciekawy mimo że oklepany. A producentem ma być sam Oliver Stone. Może to będzie coś na kształt Rubiconu, ale z odrobiną akcji, kto wie.
A tu link do tego newsa http://hatak.pl/news..._o_konspiracji/ w razie ktoś by był zainteresowany.
  • 0

#77 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.04.2011 - |21:28|

01x12
Mama wyskoczyła jak królik z kapelusza (ciekawe kto stoi za kapeluszem), staremu zaraz oczy zaszły mgłą - nic dobrego z tego nie będzie. Namieszała i wyjechała. Zobaczymy co przyniesie finał.
  • 0

#78 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.04.2011 - |11:18|

01x12
No i kolejny motyw mamusi, która zostawiła swoje dzieciaszki i nagle pojawia się po latach nieobecności, podobnie było w Shameless. Z tym, że tutaj motyw powrotu był inny - chodziło o wyłudzenie kasy od naiwnych dzieci. Chociaż faktycznie jej pojawienie się mocno namieszało w życiu całej rodzinki. Podobała mi się postawa Margaret, która jako jedyna nie zaakceptowała tego faktu, i stwierdzenie moja matka dla mnie umarła - mocne.
Widać, że scenarzyści mieli sporo pomysłów na kolejny sezon, ale musieli wszystkie wątki od razu kończyć w związku z cancelem, tak mi się przynajmniej wydaje.
Czekam w takim razie na tą wojnę w finale. I obym się nie zawiódł.
Za ten odcinek 8/10.
  • 0

#79 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.04.2011 - |12:32|

I.12
niezły, choć nieco dziwny odcinek, motyw z matką-pijaczką stary jak świat, poza tym jej zachowanie pozbawione skrupułów trochę naciągane, możliwe że są takie osoby na świecie, dla których kasa jest ważniejsza od dzieci, ale tutaj mi jakoś to nie pasowało. Najpierw była fajną, zabawną babcią, później niby w układzie z tym całym Lesterem chciała wydębić kasę, choć jasne było, że Lights kasy póki co nie ma dopóki walka się nie odbędzie.
Niestety serial po bardzo dobrym początku i kilku późniejszych niezłych wstawkach zjechał w dół z poziomem, zrobił się taki nieprawdziwy serialik rodzinny z przeżyciami i zmiennymi nastrojami naszego boksera - 7/10.
  • 0

#80 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 08.04.2011 - |12:22|

No i po finale. Bardzo dobrze , że scenarzystom udał się w miarę ładnie zakończyć wszystkie wątki. Serial nie był produkcją wybitną ale dobrze się oglądał, w każdym bądź razie długo po nim płakać nie będę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych