Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary film - jaki tytuł?

serial film rtl7 tvn7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
170 odpowiedzi w tym temacie

#61 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.10.2007 - |18:19|

Na bank nie Kickboxer i na bank nie Mad Max :/

Wiem tez ze ten koles gdzies tam po dzungli biegal :P
A ta scena z ringiem jest bez widowni, tylko tych 2 kolesi na ringu sie napier..... a na linach od ringu sa kolce :)
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#62 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 14.10.2007 - |23:27|

ring jest zrobiony z lian z kolcami jak kaktusy, coś sobie przypominam, ale to był film na VHS z chin lub HK i był bez dabingu - oglądałem taki jak zastepowałem kumpla w wypożyczalni kaset już tak z 15 lat temu - typowa nawalanka, mało kto to oglądał. Jeżeli to jest ten film - tytułu nie kojarzę.

Użytkownik elantra edytował ten post 14.10.2007 - |23:30|

• 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#63 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.10.2007 - |10:53|

No to moja kolej i niestety obawiam się, że zagadka zniszczy wszystkich :(
Otóż film leciał kiedyś w TVP1 późną nocą (dobra ponad dekada temu) pod tytułem "Egzekutor". Potem w Polsacie puszczono go ponownie ale juz pod innym tytułem, bo ogromną popularnosć zyskał inny egzekutor z Arnim. Ale nie pamiętam drugiego tytułu i jestem w kropce.
Film opowiadał o snajperze, który schrzanił akcję zabójstwa jakiejś prezydentki (albo kandydatki na prezydenta - nie pamiętam dokładnie), która zwyczajnie podniosła czyjeś dziecko do góry (wzruszył się chłopak :) ). Od tego momentu "firma" go ścigała czy coś w tym stylu Chłopak bawił sie fajną giwerką. Przerobiony M82A1 na jednostrzałową rusznicę. Z początku towarzyszyła mu kobieta spotterka, ale z tego co pamietam to ona go zdradziła czy coś. Ktoś to widział?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#64 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.10.2007 - |20:51|

Hmm cholera pamiętam ten film był super. mam tytuł na końcu klawiatury... ;)

Tego snajpera grał Dolph Lundgren a tą babkę chyba jakaś latyno-laska. Jak sobie przypomnę tytuł tylko...

Tak mi się wydaje że to ten film ale może się mylę... :rolleyes:

Edit: Dokładnie tak - sprawdziłem - ten film to Silent Trigger z 1996 r. z Dolphen Lundgrenem i Giną Bellman.

Fajny film. :rolleyes:

Użytkownik Lukassuss edytował ten post 30.10.2007 - |21:03|

• 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#65 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 02.11.2007 - |11:40|

To i ja coś dorzuce (to samo pytanie zadawałem w dziale 'seriale', nieswiadom, ze istnieje podobny topik w dziale 'filmy')

To był film animowany, pełnometrażowy. Oglądałem to na przełomie lat 80tych i 90tych na VHSie (bardziej w 90tych), ale mogla powstac wczesniej. Ogladalem to dwa razy u dwoch niezaleznych osob, zatem bylo dosc popularne.

Niewiele z niej pamietam. To nie byla kreskowka dla dzieci, bardziej takie SF zrobione metoda animacyjna, bo tak taniej niz angazowac aktorow i komputery. Jedyne co pamietam to to, ze bylo cos lub ktos co zamienialo ludzi w takie zelazne manekiny, ktore potem toczyly wojne (z ludzmi?). Pod koniec była ich już cała armia. Maszerowali równym krokiem, wszyscy wyglądali tak samo. Strasznie mroczny i tajemniczy klimat.

Wiem, ze to niewiele mowi, ale moze ktos akurat to skojarzy, a mi akurat baaaaaaaaaaardzo zalezy na tym filmie. Aha, i bylo to z dubbingiem, a to przeciez w tamtych czasach (i do dzisiaj, niestety) wielka rzadkosc.

O ile sie nie myle chodzi zapewne o Gandahar, faktycznie calkiem niezly filmik. Ogladalem to tez w dziecinstwie i strasznie mi sie podobal, ten klimat. Jakies pol roku temu znow to obejrzalem i juz nie zrobilo takiego wrazenia, ale jednak dalej dobry.

http://imdb.com/title/tt0095525/
  • 0

#66 jbj

jbj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09.12.2007 - |03:14|

Witam wszystkich. Pomyślałem, że odświeżę nieco temat :)

Dość dawno temu (kilka lat wstecz - ze wskazaniem na ponad 5) TVP1 emitowała pewien fim akcji/sf - za nic w świecie nie moge sobie przypomnieć tytułu... Do rzeczy. Film nawiązywał do podróży w czasie. Akcja działa się w teraźniejszości. Zdaję się, że jakaś babka (albo facet -wiem że główną role grała para) odkryła/odkrył na starych zdjęciach (m.in Hindeburga i Titanica) postać tego samego człowieka w meloniku. Następnie w teraźniejszości, podczas lotu samolotem, ów facet grajacy główną rolę w filmie, spotkał człowieczka w meloniku... I o dziwo samolot miał się rozbić... Następnie okazało się, iż jakaś firma z przyszłości oferuje "zwiedzanie" miejsc tuż przed katastrofą. Owa firma wysłała również w teraźniejszość 2 agentów (notabene chyba też parę męsko-żeńską), którzy mieli "sprzątnąć" głównych bohaterów, którzy odkryli podróże w czasie. W "finale" filmu miało dojść do katastrofy stadionu lub hali hokejowej (ah ta skleroza).

Może jakiś "maniak" o dobrym sercu przypomni sobie tytuł filmu - gdzież indziej niż na tym forum miałbym większą szansę na jego znalezienie :).
Pozdrawiam
  • 0

#67 franc77

franc77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.12.2007 - |09:21|

Wydaje mi się, że ten film to "Łowcy Wrażeń" - The Time Shifters.

http://www.imdb.com/title/tt0204686/
  • 0

#68 jbj

jbj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09.12.2007 - |14:48|

Wydaje mi się, że ten film to "Łowcy Wrażeń" - The Time Shifters.

http://www.imdb.com/title/tt0204686/

Dzięki :). Zdaje się, że to jest to... Pamietałem, że film musi być ok 2000r i prawdopodobnie, że jest to wersja tv. Jeszcze raz dzięki.
  • 0

#69 Remoo

Remoo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoUSA

Napisano 21.12.2007 - |20:06|

Ladnych pare lat temu (z 10-15) lecial w niedziele bodajze, bardzo pozno (1-2 godzina) dwuodcinkowy film "dokumentalny". Chyba byl francuski a tytul byl cos ala "Niedokonczone historie" - niestety nie pamietam dokladnie (a chcialbym dotrzec do oryginalnego tytulu). Skladal sie on z roznych (3-4 na odcinek) filmow kreconych amartorskimi kamerami na ktorych uchwycone bylo cos niezwyklego, tajemniczego, niewytlumaczalnego. Pamietam jakies strzepki: jakis zolnierz amerykanski ktory wchodzi do morza i znika, reality show na zywo z nawiedzonego domu, historia jakiejs rodziny ktora spotkala UFO ... jakos tak mi sie kojarzy. Pamieta ktos ten film ??
  • 0

#70 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 28.12.2007 - |20:32|

Też poszukuję tytułu tego filmu. Oglądałem odcinek, w którym grupa filmowców kręci dokument w rzekomo nawiedzonym domu, poźniej, w pewnym strasznym momencie film się urywa i dowiadujemy się, że wszyscy zniknęli (taki przodek Blair Witch). Super to miało klimat.
  • 0

#71 kerimowl

kerimowl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 31.12.2007 - |17:53|

Ja tez szukam tego filmu juz od kilku lat.Dzwonilem juz do Warszawy do dzialu dokumentalnego ale nie znam tytulu oryginalnego.Byl to film dokumentalny na pewno Gaumont-tytul polski "niedokonczone historie"-ogladalem go przed poludniem na kanale regionalnym(tvp3) juz dobrych kilkanascie lat temu.Byly to cztery nieme filmy (z komentarzem narratora) krecone kamerami amatorskimi.Pamietam ze zrobily na mnie takie wrazenie ze nawet nie zdazylem wrzucic kasety i nagrac ten film.Pierwszy opowiadal o Amerykanskim zolnierzu ktory krotko po wojnie zwiedza i filmuje jakas włoska wyspe na morzu srodziemnym.W pewnym momencie filmuje plaze i kawalek morza gdzie "spod wody "wychodzi kobieta i mezczyzna".pozniej wchodza z powrotem pod wode i znikaja.Nastepnie zolnierz kladzie swoja kamere na brzegu skierowana na morze i tez wchodzi do wody i znika.Inna opowiesc to filmowany przez nastolatkow wyjazd w góry grupą kilku osob.Opowiada o chlopcu ktory w pewnym momencie zaczyna slyszec dziwną muzyke ktorej nie slyszy nikt inny.Nastepnie zaczyna biec pod gore a osoba filmujaca biegnie zaraz za nim.Chlopak rozpływa sie w powietrzu i znika.Jest jeszcze historia dziwnej osoby plywajacej na morzu w asyscie pontonow, ktora w pewnym momencie wciaga pod wodę jednego z obserwatorow i znika.Czwarta historia zostala sfilmowana gdzies na pustyni w Meksyku, filmuje ja chlopak, ktory idzie w gory z pewnym starszym mezczyzna-po pieszej wedrowce w gory zaczynaja widziec postacie w pelerynach, ktore w koncu zabieraja starszgo czlowieka i znikaja.Pamietam jak narrator wyjasnial ze wszystkie filmy sa autentyczne a te osoby naprawde zaginely nigdy nie zostaly odnalezione.Moze jest ktos kto nagral ten film, albo ktos kto pamieta jego oryginalny francuski tytul?
  • 0

#72 Harpun

Harpun

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 30.01.2008 - |14:03|

Witam! Poszukuję jednego specyficznego horroru o następującej fabule:
Jest sobie las, grupa osób i dziwny człowiek(może obcy) który w cieniu wygląda jak by nosił kapelusz(możliwe też że taki miał kształt głowy. No i ten obcy polował na tą grupę osób rzucając w nich takie dziwne płaskie, żywe meduzy z ząbkami. Gdy taka meduza się przylepiła to wgryzała się w skórę i trzeba było ją odciąć nożem. To moje filmowe wspomnienie z dzieciństwa - dlatego takie pogmatwane, niewyraźne. Brakuje mi tylko tytułu do pełni szczęścia :D

OK już znalazłem ten tytuł :)
Film zwie się "Without Warning"

Użytkownik Harpun edytował ten post 31.01.2008 - |11:35|

• 0

#73 omega_ra

omega_ra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.01.2008 - |11:33|

Witam! Poszukuję tytułu filmu, który oglądałem kiedyś w połowie lat 90-tych na TVP (był emitowany w późnych godzinach nocnych).
Film zrobił na mnie olbrzymie wrażenie pomimo dosyć archaicznych efektów specjalnych (np: bezkrwawa operacja za pomocą rękawicy umożliwiającej wniknięcie w ciało pacjenta - zakładanie rękawicy pokazano przez odwrócenie biegu filmu :lol: ).
Niestety, nie pamiętam zbyt wielu szczegółów ...
Jest to historia świata widziana przez młodego lekarza, który przybył na odległą planetę na praktyki :)
Ten świat jest niezwykły - posiada stałą linię terminatora utrzymywaną przez stary system kontroli klimatu. Mamy więc strefę Mroku i Światła - dwa królestwa skłócone ze sobą (o ile nie mylę filmów to następuje zamach (ukąszenie przez jakiegoś wrednego robala) i potrzebna jest odtrutka z drugiego królestwa – być może był to główny wątek filmu). Ten podział był jakoś związany z tajemniczą legendą o Dwóch Sióstrach.
Na tej planecie odbywa karę była władczyni - karą jest nieśmiertelność lub długowieczność. Karą jest obserwacja jak przemijają jej najbliżsi. Jej strażnikiem jest stwór o dziwnym cyklu rozwoju (wraz z wiekiem tracą intelekt i stają się okrutnymi barbarzyńcami). W tym świecie w zależności od stadium rozwoju pełnią funkcję sędziów, strażników a na końcu katów.
Film jest dość stary, efekty wyglądały na przełom lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych, ale mogę się mylić ...
  • 0

#74 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.01.2008 - |18:22|

Tak z opisu zalatuje mi to Kickboxer'em ale imię gościa mi nie pasuje ja i to ze liny byłe pokryte kolcami (oni mieli na rękach line z przyklejonym stłuczonym szkłem) - motyw z panna by sie zgadzał.

Mi sie Uciekinier kojarzy. Pamietam ze główny bohater swojego przeciwnika tak ładnie na kolce nabił xD
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#75 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.01.2008 - |19:25|

Mi sie Uciekinier kojarzy. Pamietam ze główny bohater swojego przeciwnika tak ładnie na kolce nabił xD

No napewno nie "Uciekinier"....
A juz mialem nadzieje jak zaczolem czytac Twoj cytat, ze moze wkoncu ktos wie :P

Moze kiedys znajdzie sie smialek, ktory bedzie wiedzial....

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 31.01.2008 - |19:26|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#76 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 31.01.2008 - |19:59|

nie widziałam tego filmu, ale po intensywnym przeszukiwaniu Google myślę, że powinieneś zerknąć na coś o tytule "White Dwarf" - Biały Karzeł z 1995 r. :), młody student o imieniu Driscoll zostaje wysłany na planetę Rusta, gdzie ma odbyć roczny staż. Planeta nie obraca się wokół własnej osi, więc jedna połowa cały czas jest ciemna, a druga jest oświetlona.

http://www.filmweb.p...,Film,id=115545
  • 0
Dołączona grafika

#77 omega_ra

omega_ra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.02.2008 - |15:10|

nie widziałam tego filmu, ale po intensywnym przeszukiwaniu Google myślę, że powinieneś zerknąć na coś o tytule "White Dwarf" - Biały Karzeł z 1995 r. :), młody student o imieniu Driscoll zostaje wysłany na planetę Rusta, gdzie ma odbyć roczny staż. Planeta nie obraca się wokół własnej osi, więc jedna połowa cały czas jest ciemna, a druga jest oświetlona.

http://www.filmweb.p...,Film,id=115545

Wielkie dzięki !
Wygląda na to, że jest to TEN film :). Film miał tak rozbudowaną fabułe, że wyglądał na pilot serialu. Szkoda, że nigdy nie powstał ...
Na Filmweb -ie jest błędna klasyfikacja filmu - na pewno nie była to komedia :)
Pamiętam, że duże wrażenie zrobiły na mnie wstawki typu:
"Two great ladies will catch your fall, they are the ones who catch us all. Their children kept them far apart; the Lady Light, the Lady Dark. Dark broken, light storm, dead spoken, dreams torn... and we will bring you home."
Mam nadzieję, że pojawi się kiedyś jakieś wydanie DVD, na razie widziałem tylko VHS na amazonie :(
  • 0

#78 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 07.07.2008 - |17:01|

Teraz ja ma prośbę. Wczoraj obejrzałam film, a dziś potrzebny mi jego tytuł.

Film opowiada o milionerze, który postanowił zrobić reality show. Wziął 10 więźniów skazanych na karę śmierci i umieścił ich na wyspie. W ciągu 30h musieli powybijać siebie na wzajem, zwycięzca dostawał wolność.

Czy wie ktoś cóż to za tytuł?

Z góry dziękuję.
  • 0

#79 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.07.2008 - |19:06|

Potępiony/Condemned
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#80 jedaj

jedaj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.10.2008 - |00:56|

szuakm nastepujacego filmu:
filmy jest o tym jak po smierci ludzie docieraja do czegos w rodzaju sadu. i tam sa sadzeni z tego co zrobili naziemi jak sie nie spisali to wracali na ziemi a jak byli dobrz to szyli na kolejny szczebal w "niebie"
film pare lat emu lecia w TVP
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych