Echhh... ciężko....
Stargate SG-1: Sezon 7
Napisano 26.08.2003 - |12:16|
Echhh... ciężko....
Napisano 26.08.2003 - |13:05|
Oczywiście trudno osądzać go po obejrzeniu 10 odcinków, ale naprawdę te pozostałe musiałyby być nie wiem jak dobre by cały sezon 7 uznać za zadawalający.
Zaczyna chyba twórcą brakować tematów i dlatego widać obniżenie się poziomu.
Moim zdanie najlepsze sezony to 2,3,4 jako całość i wybrane odcinki z 5 i 6.
Pzd
Napisano 26.08.2003 - |14:34|
Napisano 26.08.2003 - |16:12|
Napisano 26.08.2003 - |18:20|
Miejmy jednak nadzieję, że może jednak uda im się nadrobić tę stratę.
No bo nie można powiedzieć, że skoro będzie pojawiał się sporadycznie to będzie to samo co wtedy.
Zobaczymy...
Napisano 26.08.2003 - |19:10|
Napisano 26.08.2003 - |19:14|
--
Pozdrawiam
Radek
Napisano 27.08.2003 - |10:35|
Napisano 27.08.2003 - |15:50|
Napisano 27.08.2003 - |16:54|
Napisano 27.08.2003 - |20:02|
Napisano 28.08.2003 - |10:00|
Napisano 28.08.2003 - |13:23|
A z tego co pamietam to Ziemie Gouldowie atakowali tylko raz flotą + 2 razy Anubis nieskuteczniePowiedzcie mi kiedy ostatnio był jakis najazd Gouldów na ziemie???Juz baaaardzo dawno temu.Kiedy bronili planety??
Za to w Full circle bronili Abydos
w Homecoming bronili Kelowny
W Fallen&Homecoming,Orpheush !?Juz baardzo dawno temu,a kiedy calutki odcinek wlczyli,gineli i tym podobne???Już baaaardzo dawno temu.
chyba żartujesz ??Serial,przepraszam 7 Sezon zamienił sie w Serial Komiczno-Kryminalno-Obyczajowy i nic poradzić nie możemy.
mjr Davis - może się pojawi w 7 sezonie, spoilerów nie czytam, ale powinien się pojawić - jak do tej pory był w 1-2 odcinkach na sesonDo tego,gdzie Major Davis???Co ze Skaarą i Abydos??Anubis???
Skaara - jak mówił w Full circle raczej juz go nie zobaczymy, choć moze w Lost city?
zreszta ostanioi tak był w 3 seonie w odcinku Pretense
Abydos - znisczone, nie ma po co tam wracać
Anubis - ostanio w Fallen&Homecoming, brakuje go, ale np w 6 sezonie był tylko 2 razy
To już przerabialiśmy wielokrotnie. Apophis zginął definitywnie w Enemies. Co zostało potwierdzone przez scenarzystów.I czy wkońcu Apophis umarł,mogli by cos powiedzieć,bo jak narazie snujemy tylko domysły!!!!
Użytkownik Merlin' edytował ten post 28.08.2003 - |13:27|
Napisano 28.08.2003 - |14:10|
Swoją drogą na Gateworld tutaj: http://www.gateworld...llowstory.shtmlA z tego co pamietam to Ziemie Gouldowie atakowali
mamy wypisane wszystkie wątki i jest tam mięzy innymi "Earth attack" (atak na ziemie) zaliczyli do tego:
119,120,121,201 - pierwszy atak
303 - gdzie zostało ustalone dlaczego nas nie będą już atakować
517 - atak Anubisa podstępem
601/602 - atak Anubisa
czyli w sumie to co zostało już powiedziane
...i 711W Fallen&Homecoming,Orpheush !?
Ech... ja też mam złe odczucia po pierwszej połowie siódmego sezonu. Prawda jest taka że bardziej czekam na "721 i 722" niż na kontynuacje Evolution - 712. Nawet gdy rexus mówi że w Lost City nie ma shipu (w co trudno mi uwierzyć)... trudno... odcinek i tak na pewno musi być super...Serial,przepraszam 7 Sezon zamienił sie w Serial Komiczno-Kryminalno-Obyczajowy i nic poradzić nie możemy.
chyba żartujesz ??
THE LOST CITY FOREVER
To znaczy ze Harry Mayborune też pojawi siię dwa razy? W szóśtym sezonie maj Davis pojawił się cztery razy (603, 611,614, 617)mjr Davis - może się pojawi w 7 sezonie
Dokładnie, wszyscy nieżyją i koniec (dla mnie ten inny wymiar to chyba jakieś życie pozagrobowe). Niektórzy uwielbiają złe zakończenia... no i byłoAbydos - znisczone, nie ma po co tam wracać
dobre (good point) i to raz tylko na dwie minutki w 601, a potemw 622 dopiero zaszalał. Najwyraźniej po tej dużej ilości Anubisa w (622-701-702) ja przynajmniej chcę go jeszcze więcej :> (jak on mówi aaaaaa..., on jest najlepszy)Anubis - ostanio w Fallen&Homecoming, brakuje go, ale np w 6 sezonie był tylko 2 razy
Tak... na dokładnie te słow aTealca w 502 jeszcze mi się odbijają po uszach.Apophis zginął definitywnie w Enemies. Co zostało potwierdzone przez scenarzystów.
"Apohis is false god, DEAD false god!"
po polsku brzmi to jakoś tak dziwnie inaczej:
APofis jest nieprawdzimwym bogiem, nieżywym nieprawdziwym bogiem"
Szkoda tylko że nie wiemy co się np z Tolanami stało... czy niemogli oni np. połączyć odcinka 706 z Tolanami którzy statkami chcieli gdzieś uciec. Owszem mogłoby to oznaczać powrót Narima, ale co z tego
Nie ma co... idę sobie posłuchać jak Anubis mówi: "welcome home Jonas Queen" , albo "Now, I will destroy Abydos" albo "Ludzie z Tauri... zniszcze was"
Napisano 28.08.2003 - |22:51|
no kwestie Anubisa znam na pamięćNie ma co... idę sobie posłuchać jak Anubis mówi: "welcome home Jonas Queen" , albo "Now, I will destroy Abydos" albo "Ludzie z Tauri... zniszcze was"
buahaha
miodzik dla uszu
"Humans of the Ta'uri your end of days finally approaches (...) Prepare to meet your doom"
"Yu: Your time is up; Anubis: Of that you are gravely mistaken"
Napisano 29.08.2003 - |16:11|
Nawet gdy rexus mówi że w Lost City nie ma shipu (w co trudno mi uwierzyć)... trudno... odcinek i tak na pewno musi być super..
Juz mi ten ship zaczyna zwis.. i powie... Może coś tam i będzie (z spoilerów wynika wręcz odwrotnie ) ale już sam fakt że sięgną po najprostrzą z możliwych metod żeby zneleżć zaginioe miasto przyprawia mnie o bół głowy. Mam tylko jedno pytanie dlaczego tak późno - nie można odrazu [spoiler] znalezienie drugiego archiwum pradawnych tylko po to żeby załadowac ponownie Jackowi wiedze pradawnych - tak jakby do cholery nie można było skożystać z pierwszego[spoiler] juz mi smierdzi lipą. I jeszcze ten odcinek powtórkowy - co kasy nie mają , pomysły się skończyły - to co będzie w 8 seri.
A i wracaja co Lost City - za dużo w nim jak nawet na wstępne informacje polityki - a to nie wróży dobże.
Juz mi szkoda słów - może czas zmienić aktorów, scenażystów i producentów serialu. może to dało by jakiś efekt, bo inaczej zamast obserwować dobre odcinki (znowu będą indywidualne - to się zaczyna robić nudne - dlaczego Sam zawsze musi byc na jakimś statku) będzie jeszcze gożej.
Mam ogromną nadzieję (a wzasdzie łudzę się) że odcinki od 7x13 począwszy a na 7x22 skończywszy będą wspaniałe i z tego co tu napisałem nawet 1/10 się nie sprawdzi
Ale to tylko mażenia - rzeczywistość jest brutalna
Użytkownik rexus edytował ten post 29.08.2003 - |16:12|
Napisano 29.08.2003 - |16:38|
Osobiście zaczynam coraz poważniej myśleć nad zerwać z nieczytaniem spoilerów! Musze czymś nakarmić moje zmysły ponieważ pierwsza połowa S7 tego niezaspokojiła i jestem kuszony przez pare osób... :>Mam tylko jedno pytanie dlaczego tak późno - nie można odrazu
To raczej nie jest tak. Takie odcinki pozwalają głównej ekipie aktorów dać więcej czasu na film, oraz pozwolić w jednym odcinku odpocząć ludziom od efektów specjalnych. Podobnie było z 617 gdzie musieli się przygotować na 622.I jeszcze ten odcinek powtórkowy - co kasy nie mają , pomysły się skończyły
Polityka? Oooo...A i wracaja co Lost City - za dużo w nim jak nawet na wstępne informacje polityki -
Nie! Trzeba było nie robić siódmego sezonu po prostu. Jednak mimo to, pewnie druga połowa będzie dobra :>może czas zmienić aktorów, scenażystów i producentów serialu
Sam Carter likes like ship.... and ... ers... ship S&J and shipersdlaczego Sam zawsze musi byc na jakimś statku
I to jest podejście.... Trzeba żyć nadzieją i marzeniami ponieważ dawno byśmy się powiesili.Mam ogromną nadzieję (a wzasdzie łudzę się) że odcinki od 7x13 począwszy a na 7x22 skończywszy będą wspaniałe i z tego co tu napisałem nawet 1/10 się nie sprawdzi
Napisano 29.08.2003 - |16:49|
A czym się do cholery zmęczyli - no czym, no czym ???????To raczej nie jest tak. Takie odcinki pozwalają głównej ekipie aktorów dać więcej czasu na film, oraz pozwolić w jednym odcinku odpocząć ludziom od efektów specjalnych. Podobnie było z 617 gdzie musieli się przygotować na 622.
Polityka? Oooo...
Co mam przez to rozumieć - fakt może przesadziłem, ale za dużo w spoilerku info o Kinsey'u i tego typu rzczach (i jescze jakaś Dr. Theresa Weir)
I to jest podejście.... Trzeba żyć nadzieją i marzeniami ponieważ dawno byśmy się powiesili.
Tą nadzieje miałem tylko do odcinka 7x11 teraz to nawet powoli przestaje się łudzić (choć zawsze jest mozliwość ....)
Użytkownik rexus edytował ten post 29.08.2003 - |16:50|
Napisano 31.08.2003 - |14:55|
Napisano 31.08.2003 - |15:38|
W mojim pojęciu fan jest tak oddany serialowi że chce by był on (serial) jak najlepszy. To właśnie fani (szczególnie ci co necie są) wyrażają swoją opinię na temat serialu krytykując go lub chwaląc. Te opinie są odbierane i brane pod uwagę przed producentów. (chociaż oni szczgólnie biorą uwagi z listów wysyłanych do nich bezpośrednio), ale np. Joe Mallozi regularnie obserwuje co się dzieje na forach i grupach dyskusyjnych i na pewno rozmawia o tym z innymi producentami.ale ludzie jestesmy "fanami" tego serialu i co by w nim nie bylo powienien nam sie i tak podobac
Fani mają już taką naturę krytyka jednak taka jest nasza rola. Normalną widownię szczegóły nie obchodzą, jak im się nie spodoba odcinek to już kolejnego nie obejrzą!
Ja stonowczo się sprzeciwiam. Wolę mniej odcinków, ale dobrych. Naprawdę nie możemy całe życie oddać SG1 i mieć nieskońćzenie wiele serii. Po ósmy sezonie będziemy mieli razem 176 odcinków. (swoją droga odcinek 7x18 będzie odcinkeim 150 serialu, więc całkiem jubileuszowy). Znam tylko jeden serial który ma więcej niż osiem serii. To sławetne X-Files który podobno zaczął się staczać w trakcie siódmej serii (miałem oglądać to regularnie od trzeciej serii na Polsacie jednak już mnei znużyło). Jak narazie wszystko zapowiada się że będzie podobnie w SG. Zaczyna brakować jednej aktora i zostanie zmieniona forma serialu, pozycje w drużynie naszych bohaterów, możliwe że nawet stosunki i wróg. To dla mnie wygląda w danej chwili w czarnych kolorach jednak mam nadzieje że to tylko obawy przed wielkim zmianami które mogą nastąpić po 7x22. Owszem fanem zostane do końca i nawet najbardziej beznadziejny odcinek obejrzę chociaż niewiem co by się działo... jednak zawsze by mnie dręczyło... czemu ja jestem fanem serialu który się stacza. Mimo że odpowiedź jest jasna - za to że kiedyś był doskonały jednak dalej zostanie ten niesmak że teraz jest źle. Więc musimy mówić co nam się podoba, a co nie? Tutaj akurat wymieniamy tylko poglądy które może zadecydują że ktoś z nas napisze jakiś list z opinią do producentów. Może być różnie.wole ogladac slabsze odcinki niz zeby wogle ich nie bylo (co ja bym wtedy zrobil BUU strach pomyslec
Pierwsza połowa sezonu siódmego mnie nie zachwyca. Odcinki 710 i 711 są już całkiem dobre i mogą zapowiadać odbicie się od tego dziwnego dna. 719 wydaje się dosyć kontrowersyjne ,... (reszty jeszcze nie czytałem), ale 721&722 pewnie będzie super bo to miał być film kinowy, także oczekuje czegoś super w 712 i niezłych rewelacji w dwuczęściowym "Heros".
PS: Chyba jestem jakimś fanatykiem!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »