Użytkownik cliffhanger edytował ten post 30.09.2010 - |17:42|
Rubicon
Napisano 30.09.2010 - |17:32|
Napisano 05.10.2010 - |21:15|
Kolejny dobry odcinek, śledztwo zatacza coraz szersze kręgi. Tak jak przewidywałem dochodzenie Willa połączyło się z tym prowadzonym przez Katherine Rhumor. Zastanawia mnie fakt jak to wszystko się ma do tych zamachów terrorystycznych, które próbuje rozgryźć grupa Willa. I czy to też połaczy się w jakąś logiczną całość?
Kale też jest podsłuchiwany i śledzony i to chyba przez Spanglera bo ten coś ewidentnie knuje do spółki z Bloomem i tym murzynem. Zastanawia mnie jeszcze kochanek Kale'a, bo jakoś się wachał kiedy Ingram chciał wyrzucić lampę z podsłuchem. Zastanawia mnie też sąsiadka-kochanka Willa, czy w jakiś sposób nie jest w to wszystko zaangażowana. Ten telefon do siostry jakiś podejrzany.
Ocena odcinka 8/10. Dużo się działo jak na mój gust i jak na ten serial w ogóle.
Napisano 05.10.2010 - |21:23|
Użytkownik garus edytował ten post 05.10.2010 - |21:24|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Napisano 06.10.2010 - |16:45|
Napisano 06.10.2010 - |21:39|
Napisano 06.10.2010 - |23:06|
Napisano 10.10.2010 - |19:43|
Śledztwo nie posuwa się nic do przodu, ale atmosfera wokół niego jest coraz bardziej napięta. Chociaż wszystko odbywa się w dosyć spokojnej atmosferze, bez najmniejszych emocji.
Drugie śledztwo to w sprawie Kateba rozwija się coraz szybciej. Cały czas mnie ciekawi jak się te dwa śledztwa połączą bo że tak będzie to jestem w 100% przekonany. I coś czuję, ze to będzie w ostatnim odcinku i zostawią nas z takim cliffhangerem do przyszłego roku.
No i znowu mamy serial z motywem "czyściciela". Jakaś moda chyba na nich nastała. Najpierw był Breaking Bad, potem Sons of Anarchy (w tej roli Stephen King), a teraz Rubicon. Tutaj był to łysy koleś w dresie z Polski z dwiema torbami i piłą elektryczną
Ocena jak dla mnie 9/10.
Napisano 11.10.2010 - |00:36|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 11.10.2010 - |18:21|
Po prostu WOW, tego się nie spodziewałem. Jeszcze mam ciarki
Użytkownik garus edytował ten post 11.10.2010 - |18:23|
Napisano 15.10.2010 - |20:33|
BTW Ktoś z twórców serialu chyba jest fanem Supernatural.
Napisano 16.10.2010 - |20:37|
Jak do tej pory najlepszy odcinek, wszystkie wątki połączone zostały w jedno. Ciekawe co nam twórcy zaserwują jutro w finale sezonu. Mam nadzieję, że drugi sezon będzie bo końcówka sezonu jest wręcz zabójcza.
No i wyjaśniło się też trochę a propos tytułu serialu.
Ocena 9/10.
Napisano 16.10.2010 - |23:11|
Właśnie dlatego oglądam kablówki. Przemyślane, ciekawe historie na poziomie nie będące intelektualnymi impotentami jak w dużych stacjach.
Na plus należy zaliczyć prostotę planu bez karkołomnych dziwactw w stylu Bonda.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 17.10.2010 - |17:52|
Po pierwszych odcinkach trochę narzekałam, ale warto było oglądać dalej. Jak widać da się zrobić dobry serial poprzez spokojny rozwój akcji i bez idiotycznych lub oczywistych zagrywek. Świetnie zbudowali napięcie. Jeszcze tylko finał. Nie mam pojęcia co wymyślą. Oczekuję utrzymania poziomu
Napisano 18.10.2010 - |19:17|
No i koniec, zakończenie sezonu trochę mnie zaskoczyło. Mam nadzieję, że kolejny sezon będzie rozwijał się szybciej lub był już rozpędzony
Użytkownik garus edytował ten post 18.10.2010 - |19:18|
Napisano 18.10.2010 - |23:43|
Była też w tym wątku mowa o rozpisanej fabule na kilka sezonów - to też jakoś słabo mi się widzi bo w zasadzie już wszystkie kropki zostały połączone, no może poza motywem. Ciekaw jestem jak to będzie ciągnięte przez scenarzystów, o ile w ogóle będzie nam dane się o tym przekonać.
Moja ocena sezonu 8/10
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie
Napisano 21.10.2010 - |08:34|
Napisano 21.10.2010 - |09:33|
Finałem praktycznie było odcinek poprzedni ten tylko buduje podwaliny pod sezon 2, mówiąc nam że historia nie została jeszcze opowiedziana do końca.
Jeśli AMC zdecyduje się na s2 ja jestem na TAK.
Napisano 21.10.2010 - |22:26|
Szczerze to nie wiem o czym mógłby być S02, ewentualnie Will mógłby chcieć zemsty za śmierć Davida Hadasa i Katherine Rhumor i informacji kto stoi za całym spiskiem, ale to już by musiałby być koniec. Jeszcze jeden sezon to według mnie max. Jak dla mnie to historia mogłaby się tu skończyć. Nie załapałem tylko o co chodziło z tą czterolistną koniczyną. Bo w E01 na samym początku Tom Rhumor po otrzymaniu takiej samej strzelił sobie w łeb. Czyli, że Spangler powinien zrobić to samo, ale tamten zostawił ją wiec już się za bardzo zamotałem. Jakieś propozycje?
Ocena odcinka jak i całego sezonu 8/10.
Jeśli S02 będzie to oglądam na 100%.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 23.10.2010 - |21:13|
Napisano 23.10.2010 - |20:07|
mnie też te sceny się wyjątkowo nie podobały. Mam wrażenie, że decyzja o śmierci K.Rhumor zapadła wbrew pierwotnemu scenariuszowi (może Miranda Richardson nie chciała grać w drugim sezonie?). Oby za to ocalili jakoś Spanglera, bo to moja ulubiona postać w RubiconieDo tego było parę słabszych scen jak morderstwo Katherine, czy groteskowe głosowanie tych 'bad guys' uznające Spanglera za najsłabsze ogniwo w spisku rządzącym światem
Mam też nadzieję, że jakoś porządnie wytłumaczą tę sąsiadkę Willa. Trochę zbyt duży zbieg okoliczności, że do mieszkania, które miało być punktem kontaktowym dla K.Rhumor, wcześniej trafił akurat Will.
czterolistna koniczyna była wyjaśniona w pierwszym odcinku: 3 listki to trzy władze z trójpodziału władzy Monteskiusza. A czwarta - no właśnie - IlluminaciNie załapałem tylko o co chodziło z tą czterolistną koniczyną. Bow E01 na samym początku Tom Rhumor po otrzymaniu takiej samej strzelił sobie w łeb. Czyli, że Spangler powinien zrobić to samo, ale tamten zostawił ją wiec już się za bardzo zamotałem. Jakieś propozycje?
Użytkownik student edytował ten post 23.10.2010 - |20:08|
Napisano 29.10.2010 - |11:33|
A co tu jest do tłumaczenia z sąsiadką Willa? Przecież chyba oczywiste jest, że została ona wynajęta przez Rhumora i Hadasa w celu pomocy Willowi i ewentualnej pomocy Katherine. W scenie zabójstwa zwiała po to, aby Will jej nie widział i nie wyszła na jaw jej przykrywka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »