Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rubicon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#61 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.09.2010 - |17:32|

Akurat w Rubiconie te liczby podobnie wyszły, ale w innych już nie. A tak poza tym, to w rzeczywistości te liczby wyglądają trochę lepiej, bo dostęp do AMC ma gdzieś około 90 mln. Wszystkie pomiary robi się według tych samych parametrów, więc jeśli zastanawiacie dlaczego na zagranicznych portalach podniecają się, że True Blood wykręcą po 5 mln+, to dlatego, że HBO jest płatnym kanałem, którego cena waha się między 10-15 dolarów. Liczba osób posiadających HBO to około 30 mln Amerykanów. Chyba wszystko jasne.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 30.09.2010 - |17:42|

• 0

#62 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.10.2010 - |21:15|

01x10
Kolejny dobry odcinek, śledztwo zatacza coraz szersze kręgi. Tak jak przewidywałem dochodzenie Willa połączyło się z tym prowadzonym przez Katherine Rhumor. Zastanawia mnie fakt jak to wszystko się ma do tych zamachów terrorystycznych, które próbuje rozgryźć grupa Willa. I czy to też połaczy się w jakąś logiczną całość?
Kale też jest podsłuchiwany i śledzony i to chyba przez Spanglera bo ten coś ewidentnie knuje do spółki z Bloomem i tym murzynem. Zastanawia mnie jeszcze kochanek Kale'a, bo jakoś się wachał kiedy Ingram chciał wyrzucić lampę z podsłuchem. Zastanawia mnie też sąsiadka-kochanka Willa, czy w jakiś sposób nie jest w to wszystko zaangażowana. Ten telefon do siostry jakiś podejrzany.
Ocena odcinka 8/10. Dużo się działo jak na mój gust i jak na ten serial w ogóle.
  • 0

#63 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 05.10.2010 - |21:23|

delta, trudno tu wdać się w dyskusję na temat bieżących wydarzeń, kiedy jesteś jeden odcinek do tyłu ;)

Użytkownik garus edytował ten post 05.10.2010 - |21:24|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#64 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.10.2010 - |16:45|

garus zawsze możesz wyrazić swoją opinię na temat odcinka 11, a ja jak obejrzę to się do tego będę mógł odnieść.
  • 0

#65 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 06.10.2010 - |21:39|

Nie chcę spoilerować i psuć przyjemności ;)
  • 0

#66 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.10.2010 - |23:06|

Jeśli o mnie chodzi to i tak nie czytam postów o odcinkach, których nie oglądałem wiec nie ma problemu.
  • 0

#67 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.10.2010 - |19:43|

Świetny odcinek, najlepszy z dotychczasowych. Dobre tempo no i co najważniejsze, w końcu doczekaliśmy się jakiejś akcji.
Śledztwo nie posuwa się nic do przodu, ale atmosfera wokół niego jest coraz bardziej napięta. Chociaż wszystko odbywa się w dosyć spokojnej atmosferze, bez najmniejszych emocji.
Drugie śledztwo to w sprawie Kateba rozwija się coraz szybciej. Cały czas mnie ciekawi jak się te dwa śledztwa połączą bo że tak będzie to jestem w 100% przekonany. I coś czuję, ze to będzie w ostatnim odcinku i zostawią nas z takim cliffhangerem do przyszłego roku.
No i znowu mamy serial z motywem "czyściciela". Jakaś moda chyba na nich nastała. Najpierw był Breaking Bad, potem Sons of Anarchy (w tej roli Stephen King), a teraz Rubicon. Tutaj był to łysy koleś w dresie z Polski z dwiema torbami i piłą elektryczną :D Mam nadzieję, że utrzymają tempo akcji i atmosferę już do końca sezonu.
Ocena jak dla mnie 9/10.
  • 0

#68 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.10.2010 - |00:36|

Nie ma co ukrywać że serial rozwinął skrzydła i z każdym odcinkiem ogląda się go z coraz większym zaciekawieniem.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#69 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 11.10.2010 - |18:21|

1x12

Po prostu WOW, tego się nie spodziewałem. Jeszcze mam ciarki :P

Użytkownik garus edytował ten post 11.10.2010 - |18:23|

• 0

#70 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 15.10.2010 - |20:33|

1x12 Właśnie dla takich odcinków ogląda się seriale robione przez AMC po prostu genialny , najwyższa klasa w telewizji. Mam nadzieję, że serial dostanie drugi sezon.
BTW Ktoś z twórców serialu chyba jest fanem Supernatural.
  • 0

#71 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.10.2010 - |20:37|

01x12
Jak do tej pory najlepszy odcinek, wszystkie wątki połączone zostały w jedno. Ciekawe co nam twórcy zaserwują jutro w finale sezonu. Mam nadzieję, że drugi sezon będzie bo końcówka sezonu jest wręcz zabójcza.
No i wyjaśniło się też trochę a propos tytułu serialu.
Ocena 9/10.
  • 0

#72 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.10.2010 - |23:11|

1x12

Właśnie dlatego oglądam kablówki. Przemyślane, ciekawe historie na poziomie nie będące intelektualnymi impotentami jak w dużych stacjach.

Na plus należy zaliczyć prostotę planu bez karkołomnych dziwactw w stylu Bonda.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#73 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 17.10.2010 - |17:52|

1x12
Po pierwszych odcinkach trochę narzekałam, ale warto było oglądać dalej. Jak widać da się zrobić dobry serial poprzez spokojny rozwój akcji i bez idiotycznych lub oczywistych zagrywek. Świetnie zbudowali napięcie. Jeszcze tylko finał. Nie mam pojęcia co wymyślą. Oczekuję utrzymania poziomu ;)
  • 0

#74 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 18.10.2010 - |19:17|

1x13

No i koniec, zakończenie sezonu trochę mnie zaskoczyło. Mam nadzieję, że kolejny sezon będzie rozwijał się szybciej lub był już rozpędzony ;)

Użytkownik garus edytował ten post 18.10.2010 - |19:18|

• 0

#75 Hewi

Hewi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18.10.2010 - |23:43|

A ja się trochę zawiodłem, może po poprzednim znakomitym odcinku myślałem, że finał będzie jeszcze lepszy, a nie był. Oczekiwałem odpowiedzi a dostałem oklepaną formułkę '...i tak nie zrozumiesz...'. Do tego było parę słabszych scen jak morderstwo Katherine, czy groteskowe głosowanie tych 'bad guys' uznające Spanglera za najsłabsze ogniwo w spisku rządzącym światem ;)
Była też w tym wątku mowa o rozpisanej fabule na kilka sezonów - to też jakoś słabo mi się widzi bo w zasadzie już wszystkie kropki zostały połączone, no może poza motywem. Ciekaw jestem jak to będzie ciągnięte przez scenarzystów, o ile w ogóle będzie nam dane się o tym przekonać.

Moja ocena sezonu 8/10
  • 0
★★★:BSG, Breaking Bad, Chuck, Dexter, Fringe, Lost, Mad Men, Rome, Scrubs, SFU, SoA, Spartacus, The Shield, The Wire
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie

#76 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 21.10.2010 - |08:34|

1x13 Słabszy od poprzedniego odcinka, zostawił po sobie duży niedosyt. Czekam na drugi sezon.
  • 0

#77 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 21.10.2010 - |09:33|

1x13
Finałem praktycznie było odcinek poprzedni ten tylko buduje podwaliny pod sezon 2, mówiąc nam że historia nie została jeszcze opowiedziana do końca.

Jeśli AMC zdecyduje się na s2 ja jestem na TAK.
  • 0

#78 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.10.2010 - |22:26|

No i po finale. Jakoś nic nie wniósł ten odcinek do akcji i zgodzę się, że wszystko zostało już powiedziane w poprzednim epizodzie. Ale kilka wątków mnie zaskoczyło np. to że ta sąsiadka Willa okaże się jakimś agentem czy kim ona tam jest. A co do sceny głosowania o przyszłości Spanglera to IMO fajnie zrobiona.
Szczerze to nie wiem o czym mógłby być S02, ewentualnie Will mógłby chcieć zemsty za śmierć Davida Hadasa i Katherine Rhumor i informacji kto stoi za całym spiskiem, ale to już by musiałby być koniec. Jeszcze jeden sezon to według mnie max. Jak dla mnie to historia mogłaby się tu skończyć. Nie załapałem tylko o co chodziło z tą czterolistną koniczyną. Bo w E01 na samym początku Tom Rhumor po otrzymaniu takiej samej strzelił sobie w łeb. Czyli, że Spangler powinien zrobić to samo, ale tamten zostawił ją wiec już się za bardzo zamotałem. Jakieś propozycje?
Ocena odcinka jak i całego sezonu 8/10.
Jeśli S02 będzie to oglądam na 100%.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 23.10.2010 - |21:13|

• 0

#79 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 23.10.2010 - |20:07|

Do tego było parę słabszych scen jak morderstwo Katherine, czy groteskowe głosowanie tych 'bad guys' uznające Spanglera za najsłabsze ogniwo w spisku rządzącym światem

mnie też te sceny się wyjątkowo nie podobały. Mam wrażenie, że decyzja o śmierci K.Rhumor zapadła wbrew pierwotnemu scenariuszowi (może Miranda Richardson nie chciała grać w drugim sezonie?). Oby za to ocalili jakoś Spanglera, bo to moja ulubiona postać w Rubiconie :)

Mam też nadzieję, że jakoś porządnie wytłumaczą tę sąsiadkę Willa. Trochę zbyt duży zbieg okoliczności, że do mieszkania, które miało być punktem kontaktowym dla K.Rhumor, wcześniej trafił akurat Will.

Nie załapałem tylko o co chodziło z tą czterolistną koniczyną. Bow E01 na samym początku Tom Rhumor po otrzymaniu takiej samej strzelił sobie w łeb. Czyli, że Spangler powinien zrobić to samo, ale tamten zostawił ją wiec już się za bardzo zamotałem. Jakieś propozycje?

czterolistna koniczyna była wyjaśniona w pierwszym odcinku: 3 listki to trzy władze z trójpodziału władzy Monteskiusza. A czwarta - no właśnie - Illuminaci :). Być może Spangler ma wyznaczony inny koniec, niż Tom Rhumor? Przed wyjściem na dach mógł zażyć truciznę.

Użytkownik student edytował ten post 23.10.2010 - |20:08|

• 0

#80 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.10.2010 - |11:33|

Finał rozczarowujący i ogólnie aż dziw bierze, że sezon w którym wątki tak gładko się łączyły został tak poćwiartowany przez twórcę serialu. Ogólnie mam wrażenie, że kilka scen zostało nakręconych w kilku wariantach ze względu na to, że nie wiedzieli czy będzie drugi sezon. Od razu widać gafę jaką ktoś dał przy edycji ostatniego odcinka ze sceną śmierci Katherine. Patrzcie na rączki jak płyta się zmienia. Podejrzewam, że pozbyli się Katherine, bo nie było sensu trzymać ją na kolejny sezon, zostałaby balastem dla scenarzystów. Ogólnie scena z płytą jest dziwna i podejrzewam, że początkowo nakręcili, że Will bierze płytę, a w po-produkcji usunęli ją. Nie zdziwię się jeśli będą chcieli nam wcisnąć to w PREVIOUSLY ON RUBICON w 2x01 o ile powstanie.

A co tu jest do tłumaczenia z sąsiadką Willa? Przecież chyba oczywiste jest, że została ona wynajęta przez Rhumora i Hadasa w celu pomocy Willowi i ewentualnej pomocy Katherine. W scenie zabójstwa zwiała po to, aby Will jej nie widział i nie wyszła na jaw jej przykrywka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych