Odcinek 111 - S06E12 Everybody loves Hugo
Napisano 15.04.2010 - |21:03|
Co sądzicie?
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 15.04.2010 - |21:14|
A moze chlopiec, to taki aniol stroz ?
Użytkownik mgR_Lobo edytował ten post 15.04.2010 - |21:25|
Napisano 15.04.2010 - |21:18|
Hmmm, Desmond i tak przezyje. Obecnosc chlopca moze o tym swiadczyc. Pamietamy doskonale co domniemany mlody Jacob powiedzial: "Nie mozesz go zabic, nie zmienisz zasad." Zawsze jak dym szedl z kandydatem, chlopiec sie pojawial(Sawyer, Richard). Jak wiemy, kandydatow dym nie mozne zabic. Desmond wprawdzie kandydatem nie jest, ale jego zasady nie obowiazuja.
Tak bardzo mądre spostrzeżenie! Ciekawi mnie skąd te zasady? Kto je wymyślił i czemu nie można ich złamać?
Napisano 15.04.2010 - |21:55|
Otóż w rozmowie z Desmondem (2x23) mówi mu o swoim mężu - Davidzie, który umarł (nie wyjawia jednak okoliczności). Hurleya nawiedza pewien człowiek, do którego zwraca się Dave (2x18). I, jeśli mnie pamięć nie myli, to jest to ten Dave, który chyba zginął na moście (z tego też powodu Hugo trafił do psychiatryka). Tak można wnosić, gdyż w kolejnych retrospekcjach Hugo widzimy, jak Dave znowu go namawia, by uciekli razem ze szpitala. Dave jest zjawą, nie istnieje. Pod koniec Hurley rezygnuje i zamyka za Davem okno, zostawiając go na zewnątrz. Po tym zdarzeniu Hurley bodajże zrowieje i wychodzi z psychiatryka. Jeśli przyczyną jego pójścia tam było zdarzenie na moście, a momentem jego ozdrowienia pozbycie się Dave'a, to całkiem możliwe, iż tenże Dave był jednym z ludzi, których Hugo zapamiętał. A więc symboliczne pogodzenie się z tym co rzekomo zrobił (3x10?). Libby jest w tym samym szpitalu (2x18), a także na podkładzie 815.
Koniec końców nie dowiadujemy się w tym odcinku, czemu Libby była w szpitalu. Wiemy tylko, że sama się zgłosiła.
Co do szeptów. Pewne niedociągnięcie. Jeśli to są umarli, to czemu w 2x06 widzimy Walta, który mówi od tyłu do Shannon? Przecież on cały czas żył.
Napisano 15.04.2010 - |22:01|
Mnie nie interesuje czy to była zjawa czy bóg wie ktoś INNY, kto wyglądal jak ona i próbował/a go z kajdan uwolnić ALE NIE BYŁ DYMEK! Dymek dopiero nadchodził, co Wy słuchu nie macie?
Dziś to samo obejrzałem 2 raz najnowszego LoSt`a i Michael to na pewno nie Dymek. Bo dla udowodnienia jest to, że w tym czasie Dymek szedł z Desmondem do studni.
Michael, szepty, duchy, Isabelle - mogą to być duchy, może to być Jacob? ALE NIE DYMEK.
PS - Tutaj czytałem i na innym forum - wielu myśli, że ta Isabella co ratowała z kajdan Richarda to Dymek. Niestety mylą się.
A czy inaczej mówiłem ? Murzynek bambo nie był dymkiem ale też i nie był prawdziwym murzynkiem ;] Isabella prawdziwą na statku nie była A czy była dymkiem ? można dyskutować ;] Za kilka odcinków na pewno się dowiemy czym są ;] Bowiem nie wracali by do nich bez zamiaru wytłumaczenia tego
Wątek Libby nie został do końca wyjaśniony. Poległ w domysłach. Zapewne z braku czasu. Przecież były teorie (i to chyba jak najbardziej trafne), że Libby chciała się zemścić na Hugo.
Otóż w rozmowie z Desmondem (2x23) mówi mu o swoim mężu - Davidzie, który umarł (nie wyjawia jednak okoliczności). Hurleya nawiedza pewien człowiek, do którego zwraca się Dave (2x18). I, jeśli mnie pamięć nie myli, to jest to ten Dave, który chyba zginął na moście (z tego też powodu Hugo trafił do psychiatryka). Tak można wnosić, gdyż w kolejnych retrospekcjach Hugo widzimy, jak Dave znowu go namawia, by uciekli razem ze szpitala. Dave jest zjawą, nie istnieje. Pod koniec Hurley rezygnuje i zamyka za Davem okno, zostawiając go na zewnątrz. Po tym zdarzeniu Hurley bodajże zrowieje i wychodzi z psychiatryka. Jeśli przyczyną jego pójścia tam było zdarzenie na moście, a momentem jego ozdrowienia pozbycie się Dave'a, to całkiem możliwe, iż tenże Dave był jednym z ludzi, których Hugo zapamiętał. A więc symboliczne pogodzenie się z tym co rzekomo zrobił (3x10?). Libby jest w tym samym szpitalu (2x18), a także na podkładzie 815.
Koniec końców nie dowiadujemy się w tym odcinku, czemu Libby była w szpitalu. Wiemy tylko, że sama się zgłosiła.
Co do szeptów. Pewne niedociągnięcie. Jeśli to są umarli, to czemu w 2x06 widzimy Walta, który mówi od tyłu do Shannon? Przecież on cały czas żył.
Nie , nie będe ci odpowiadał Był już temat o tym , i dyskutowano na ten temat a twój pomysł że Libby chciała się zemścić można wyrzucić do śmierci ;] jednak daruje jazdę po tobie bo widzę że to twój pierwszy post
Napisano 15.04.2010 - |22:12|
Jacob -> dwójka, kandydaci -> to kandydaci na jedynkę, a wyspa to podświadomość itd..
Co o tym myślicie? Były już takie spekulacje?
Napisano 15.04.2010 - |23:10|
Napisano 15.04.2010 - |23:52|
PS - Tutaj czytałem i na innym forum - wielu myśli, że ta Isabella co ratowała z kajdan Richarda to Dymek. Niestety mylą się.
Z reżyserem gadałes, ze masz taka pewnosc? bo jak nie, to chyba słabe są podstawy na których sie opierasz, w każdym badz razie, sa tak samo mocne jak argumenty, co do tego ze to jednak jest dymek
Napisano 16.04.2010 - |00:31|
Co do Walta to warto zauważyć, że cały czas nie wyjaśniono na czym polegają jego wyjątkowe zdolności... I obawiam się, że tego się nie dowiemy . Obejrzałem odcinek raz jeszcze i co raz bardziej jestem bliski twierdzeniu, że Desmond potrącając Locka chciał nawiązać kontakt z II rzeczywistością, a nie zemścić się za studnię.Co do szeptów. Pewne niedociągnięcie. Jeśli to są umarli, to czemu w 2x06 widzimy Walta, który mówi od tyłu do Shannon? Przecież on cały czas żył.
Napisano 16.04.2010 - |00:41|
(z polskimi napisami)
Zapowiedź:
Dlaczego nie ma nowego tematu dla 6x12?
Napisano 16.04.2010 - |08:21|
Napisano 16.04.2010 - |10:36|
Albo i faktycznie ten młody Jacob to w dzieciństwie przenosił się do przyszłości. Ale to dziwne dość
Użytkownik Azazell edytował ten post 16.04.2010 - |10:37|
Napisano 16.04.2010 - |11:45|
Napisano 16.04.2010 - |12:07|
Każdy ma swoje postacie, których lubi/których nie lubi. Ja ją bardzo lubiłam - była sympatyczną dziewczyną, twardą babką, mądrą i wrażliwą. Przypominała mi trochę Juliet z charakteru, niby ostra, ale naprawdę wrażliwa. Miała bardzo fajny, lekko "mistyczny" wątek, z tym Jacobem jako przybranym ojcem. To prawda, że nie miała już nic więcej do zrobienia - ściągnęła Sayida, powiedziała o kandydatach, pomogła grupce rozbitków i tyle. To też świadczy, że nie znała planów Jacoba, myślała, że będzie ochraniać kandydatów, ale oni tego nie potrzebowali (dzięki dotykowi Jacoba). Jacob widać nie lubi zdradzać swoich planów Mam jednak nadzieję, że zobaczymy ją jeszcze, może w alterflashach.Wielu z wam ubolewa nad śmiercią Ilany...
Dla mnie była postacią szarą i bardzo sztuczną// nie lubiłem jej...
Szkoda, że teraz na wyspie zostały już tylko 3 kobiety - w tym wypalona i nudna Kate, niemal niewidoczna w tym sezonie Sun, jedynie Claire jest ciekawa.
Może się mylę, ale czy przypadkiem w 3x15 Dymek nie podzielił sie na części? Wtedy, gdy Juliet i Kate przed nim uciekały i "odbił się" od ogrodzeniaMnie nie interesuje czy to była zjawa czy bóg wie ktoś INNY, kto wyglądal jak ona i próbował/a go z kajdan uwolnić ALE NIE BYŁ DYMEK! Dymek dopiero nadchodził, co Wy słuchu nie macie?
Teorię o czyśćcu też dementowali niezliczoną ilość razy A wyjaśnienie sprawy Szeptów bardzo mocno kojarzy się z czyśćcem (duchy tych, którzy coś przeskrobali i są tam uwięzieni)Były już podobne spekulacje producenci zdementowali je stwierdzając, że bohaterowie nie znajdują się w żadnym stanie podświadomości a'la 'Jacob's Ladder'.
Własnie, dziwna sprawa, ale obawiam się, że już nie wrócą do WaltaCo do szeptów. Pewne niedociągnięcie. Jeśli to są umarli, to czemu w 2x06 widzimy Walta, który mówi od tyłu do Shannon? Przecież on cały czas żył.
Nie zobaczą ducha dorosłego Jacoba Natomiast Chłopak nie może być duchem, bo te widzi tylko Hugo, nie wiadomo, kim jest. Btw dzieciak z tego odcinka to nie był dzieciak z 6x4, tamten był blondynem, a ten miał ciemne włosy.Skoro ten dzieciak to Młody Jacob to czemu w 6x01 bodajże powiedział Jacob (jako duch) do grubaska, że nie musi wołać Jina bo i tak go nie zobaczy. Dał do zrozumienia, że nikt poza grubasem nie zobaczą jego w formie ducha. Przyjmijmy, że dymek może widzieć ducha Jacoba ok ale skąd go widzi również Saywer, Desmond oraz Richard.
Napisano 16.04.2010 - |12:16|
Btw dzieciak z tego odcinka to nie był dzieciak z 6x4, tamten był blondynem, a ten miał ciemne włosy.
Ktoś wyżej pisał, że grał go ten sam aktor.
Napisano 16.04.2010 - |13:26|
Dużo szamotaniny, możliwe, że jakieś słowa przy akcji przeoczyłem. Jak ktoś coś zauważy to proszę o PW/komentarz.
1 sneak
promo
http://www.youtube.com/watch?v=6cVabBK-eGs
Napisano 16.04.2010 - |13:33|
Powinni cię z tym zbanować ;/ Wynocha z tym .... tutaj nie ma na to miejsca .Ukazał się kolejny sneak peek z napisami.
http://www.youtube.c...h?v=tfY2q9k3bG8
Dużo szamotaniny, możliwe, że jakieś słowa przy akcji przeoczyłem. Jak ktoś coś zauważy to proszę o PW/komentarz.
1 sneak
http://www.youtube.c...h?v=V1xg-dddHgE
promo
http://www.youtube.c...h?v=6cVabBK-eGs
Użytkownik Derten edytował ten post 16.04.2010 - |13:34|
Napisano 16.04.2010 - |13:42|
Teorię o czyśćcu też dementowali niezliczoną ilość razy A wyjaśnienie sprawy Szeptów bardzo mocno kojarzy się z czyśćcem (duchy tych, którzy coś przeskrobali i są tam uwięzieni)
Nie może to być czyściec to jak mogli opuszczać wyspę?
Napisano 16.04.2010 - |14:41|
Powinni cię z tym zbanować ;/ Wynocha z tym .... tutaj nie ma na to miejsca .
Dlaczego?
Przecież nie mam z tego najmniejszych korzyści.
Napisano 16.04.2010 - |14:45|
Dlaczego?
Przecież nie mam z tego najmniejszych korzyści.
Na forum obowiązuje zasada: w wątku danego odcinka nie mówisz o przyszłych odcinkach, nie linkujesz trailerów przyszłych odcinków (chyba że w ostateczności - używając taga spoiler). Żeby nie spoilerować. Niektórzy nie chcą nic wiedzieć o przyszłych odcinkach. Lubią być zaskakiwani. (sam do takich osób należę i za brak spoilerów sobie to forum cenię)
do moderacji: ostatnie cztery komentarze (wyłączając ten Azazzela) z moim włącznie może byłoby dobrze do kosza wrzucić?
Użytkownik Magnes edytował ten post 16.04.2010 - |14:46|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych