Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Chronicles of Riddick (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#61 swordancer

swordancer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04.02.2006 - |12:45|

Postać Riddicka ma w sobie coś niesamowitego i naprawdę miło się ogląda wszystkie 3 części. Dodatkowym smaczkiem jest gra The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay gdzie głos podkłada Vin Diesel. Ciekawostką jest to iż gra nie jest przeniesieniem filmu, ale dzieje się przed wydarzeniami w Pitch Black. W więzieniu Butcher Bay Riddick nabywa swój niezwykły wzrok (chociaż odbiega to od tego o czym jest mowa w filmie) co jest dodatkowym plusem gry. Produkcja już trochę wiekowa, ale naprawdę dobrze zrobiona i skoro nikt jeszcze o tym nie pisał …
  • 0

#62 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 04.02.2006 - |15:47|

Kroniki Riddicka są swietnym materiałem! Na wszystko, na komiksy, serial animowany filmy i gry. O ile Pitch Black był średni, to Kroniki to napewno jeden z lepszych filmow SF ostatnio. A Gra Escape from Butcher Bay to najlepsza gra na Xboxa, na PC też jest i ma ŚWIETNY klimat!!! Pownii kontynuować Kroniki, albo zrobić coś o przygodach Riddicka wcześniej :) Możliwości jest bardzo dużo :)
  • 0
Dołączona grafika

#63 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 14.02.2006 - |19:52|

jako że temat o Pitch Black jest to warto dodać część 2 (fabularną)

w/g mnie dawno juz nie było na ekranach tak dobrej fabuły jaką mozemy oglądac w "The Chronicles Of Riddick"
z morocznego bohatera jakim w Pitch Black był Riddick zrobić wybawcę galaktyki to prawdziwy majstersztyk :D

Z ponad półtorarocznym opóźnieniem udało mi się obejrzeć. Niezłe, całkiem niezłe, gdybym była reżyserem i miała to COŚ pewnie właśnie coś takiego próbowałabym stworzyć.

BTW - chętnie bym obejrzała Pitch Black, czy ktoś wie, czy jest na DVD albo osiągalny w jakiś sposób?

Merle, nigdy w życiu nie słyszałeś o antybohaterze? A szkoda, mój ulubiony typ - nie lukrowaniec w stylu młodego Skywalkera, tylko mroczny Anakin, na przykład...

A Riddick, przepraszam za wyrażenie, to prawdziwe ciacho... :D
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#64 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.02.2006 - |20:37|

Pitch Black, czy ktoś wie, czy jest na DVD albo osiągalny w jakiś sposób?

wypożyczalnie, supermarkety, jest praktycznie wszędzie, i nawet nie drogo (chyba za 30 zł widziałem w tesco)

#65 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 14.02.2006 - |21:13|

Wow, dzięki, ja się rzadko ruszam do supemarketów, ale powędruję chyba...
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#66 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 15.02.2006 - |10:10|

Znaczy się trza iść. Ale pewnie kroniki też są w sklepach.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#67 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.02.2006 - |11:00|

Nawet teraz w ladnym pakiecie sa z Pitch Black za jakies 60 zl.
  • 0

#68 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.02.2006 - |13:10|

Ja oglądałem po kolei Pitch Black, animowanego i Riddika.

Ogólnie pomysł na głównego bohatera SUPER, najbardziej lubie takich typków i mroczne klimaty.

Pitch Black = 5
Kroniki Riddicka = 6 jest to absolutne mistrzostwo SciFi - akcji
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#69 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.02.2006 - |21:37|

Ja widziałam tylko filmy, animowanej części niestety nie :(
Nie wiem co lepsze; Pitch Black, czy Kroniki... oba filmy mają trochę inny klimat, który w obu przypadkach mi się podoba. Ale po dłużym namyśle to szala bardziej przechyliła się na korzyść Pitch Black, chyba dlatego, że więcej rzeczy mi się z tego filmu przypomina, ergo-- zapadł mi bardziej w pamięć. Najbardziej mroczna i ascetyczna sceneria planety.

No i muszę przyznać, że na pozywna ocenę cyklu o Riddick'u nie bez wpływu pozostaje Vin Diesel. Toż to chodzące ciacho :P a jego głos to żywy testosteron... aaaaaaaach się rozmażyłam ^_^
  • 0

#70 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |17:22|

Obejrzalem sobie Kroniki i Pitch Blacka powiem ze fajne nawet bardzo.
Oba są tak jakby ze sobą połączone.
  • 0

#71 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |18:41|

Film wymiata świetna akcja, co do efektów specjalnych to nie mam zarzutów.
Polecam :)

-------------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#72 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 11.04.2006 - |14:03|

Zgadzam się, że film jest baaardzo klimatyczny, naprawdę niezły kawałek sci-fi, ale jedna rzecz mnie irytuje - zakończenie. Czy ten cały imperator, funkcjonujący zdaje się przynajmniej w jednym wymiarze czasoprzestrzeni więcej niż zwykli śmiertelnicy, naprawdę nie miał innego wyboru jak nadziać się na miecz swojego oficera albo nóż Riddicka? Strasznie naciągane zakończenie :/

Jakoś mam wrażenie podobne. Ale tylko podobne. W końcówce jest pokazane jak facet uciekając od ataku swego dowodcy, zawadza o leżącą lancę i wpada w poślizg :D . No i przez to wpada pod nóż Riddicka.
Zakończenie, choć może nie do końca udane jet lepsze, niż ciągnąca się walka wszyscy przeciw wszystkim. Bo sądzę, że ani Riddick, ani też Nekromata, ani imperator nie zawarli by w czasie walki żadnego paktu.
  • 0

#73 michalgrucha

michalgrucha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSłupca

Napisano 14.05.2006 - |22:43|

Dla mnie Kroniki.. są jednym z najlepszych filmów s-f ostatnich lat. Teraz jeszcze musze obejrzec animowana czesc.
  • 0

#74 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 15.05.2006 - |10:37|

Obejrzalem sobie Kroniki i Pitch Blacka powiem ze fajne nawet bardzo.
Oba są tak jakby ze sobą połączone.

Tak jakby połączone???? Czy ty oglądałeś te dwa filmy??? Przecież to jest nie druga część, choć przedzielona pewnym okresem czasowym, w który wpisuje się animowany filmik. Wyjaśnia on dlaczego Riddick skrył się przed światem i gdzie pozostawił Kirę i dlaczego to zrobił. No ale trzeba wpierw to zobaczyć. :/
  • 0

#75 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.05.2006 - |11:33|

Dark Fury rzeczywiście warto obejrzeć.

Co do samych Kronik Riddicka, cóż trochę mnie zraziła ta cała otoczka, już nie pamiętam jak się nazywał główny zły ale ta jego sztuczka z zabieraniem duszy to przesada, to nie Mortal Kombat. Trochę się na nim zawiodłem, spodziewałem się raczej kina akcji na miarę Pitch Black, który miał w sobie niepowtarzalny klimat. Tutaj też jest ale tylko podczas akcji na Crematorii, gdzie po prostu wszystko toczy się normalnie. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie ta otoczka fantasy. Niemniej jednak film jest cool... :D
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych