The Chronicles of Riddick (2004)
Napisano 04.02.2006 - |12:45|
Napisano 04.02.2006 - |15:47|
Napisano 14.02.2006 - |19:52|
jako że temat o Pitch Black jest to warto dodać część 2 (fabularną)
w/g mnie dawno juz nie było na ekranach tak dobrej fabuły jaką mozemy oglądac w "The Chronicles Of Riddick"
z morocznego bohatera jakim w Pitch Black był Riddick zrobić wybawcę galaktyki to prawdziwy majstersztyk
Z ponad półtorarocznym opóźnieniem udało mi się obejrzeć. Niezłe, całkiem niezłe, gdybym była reżyserem i miała to COŚ pewnie właśnie coś takiego próbowałabym stworzyć.
BTW - chętnie bym obejrzała Pitch Black, czy ktoś wie, czy jest na DVD albo osiągalny w jakiś sposób?
Merle, nigdy w życiu nie słyszałeś o antybohaterze? A szkoda, mój ulubiony typ - nie lukrowaniec w stylu młodego Skywalkera, tylko mroczny Anakin, na przykład...
A Riddick, przepraszam za wyrażenie, to prawdziwe ciacho...
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 14.02.2006 - |20:37|
wypożyczalnie, supermarkety, jest praktycznie wszędzie, i nawet nie drogo (chyba za 30 zł widziałem w tesco)Pitch Black, czy ktoś wie, czy jest na DVD albo osiągalny w jakiś sposób?
Napisano 14.02.2006 - |21:13|
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 15.02.2006 - |10:10|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 15.02.2006 - |11:00|
Napisano 15.02.2006 - |13:10|
Ogólnie pomysł na głównego bohatera SUPER, najbardziej lubie takich typków i mroczne klimaty.
Pitch Black = 5
Kroniki Riddicka = 6 jest to absolutne mistrzostwo SciFi - akcji
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 15.02.2006 - |21:37|
Nie wiem co lepsze; Pitch Black, czy Kroniki... oba filmy mają trochę inny klimat, który w obu przypadkach mi się podoba. Ale po dłużym namyśle to szala bardziej przechyliła się na korzyść Pitch Black, chyba dlatego, że więcej rzeczy mi się z tego filmu przypomina, ergo-- zapadł mi bardziej w pamięć. Najbardziej mroczna i ascetyczna sceneria planety.
No i muszę przyznać, że na pozywna ocenę cyklu o Riddick'u nie bez wpływu pozostaje Vin Diesel. Toż to chodzące ciacho
Napisano 10.04.2006 - |17:22|
Oba są tak jakby ze sobą połączone.
Napisano 10.04.2006 - |18:41|
Polecam
-------------------
Pozdro "Alfa"
Napisano 11.04.2006 - |14:03|
Jakoś mam wrażenie podobne. Ale tylko podobne. W końcówce jest pokazane jak facet uciekając od ataku swego dowodcy, zawadza o leżącą lancę i wpada w poślizgZgadzam się, że film jest baaardzo klimatyczny, naprawdę niezły kawałek sci-fi, ale jedna rzecz mnie irytuje - zakończenie. Czy ten cały imperator, funkcjonujący zdaje się przynajmniej w jednym wymiarze czasoprzestrzeni więcej niż zwykli śmiertelnicy, naprawdę nie miał innego wyboru jak nadziać się na miecz swojego oficera albo nóż Riddicka? Strasznie naciągane zakończenie :/
Zakończenie, choć może nie do końca udane jet lepsze, niż ciągnąca się walka wszyscy przeciw wszystkim. Bo sądzę, że ani Riddick, ani też Nekromata, ani imperator nie zawarli by w czasie walki żadnego paktu.
Napisano 14.05.2006 - |22:43|
Napisano 15.05.2006 - |10:37|
Obejrzalem sobie Kroniki i Pitch Blacka powiem ze fajne nawet bardzo.
Oba są tak jakby ze sobą połączone.
Tak jakby połączone???? Czy ty oglądałeś te dwa filmy??? Przecież to jest nie druga część, choć przedzielona pewnym okresem czasowym, w który wpisuje się animowany filmik. Wyjaśnia on dlaczego Riddick skrył się przed światem i gdzie pozostawił Kirę i dlaczego to zrobił. No ale trzeba wpierw to zobaczyć. :/
Napisano 15.05.2006 - |11:33|
Co do samych Kronik Riddicka, cóż trochę mnie zraziła ta cała otoczka, już nie pamiętam jak się nazywał główny zły ale ta jego sztuczka z zabieraniem duszy to przesada, to nie Mortal Kombat. Trochę się na nim zawiodłem, spodziewałem się raczej kina akcji na miarę Pitch Black, który miał w sobie niepowtarzalny klimat. Tutaj też jest ale tylko podczas akcji na Crematorii, gdzie po prostu wszystko toczy się normalnie. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie ta otoczka fantasy. Niemniej jednak film jest cool...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »