Odcinek 109 - S06E10 The package
Napisano 02.04.2010 - |11:47|
Napisano 02.04.2010 - |13:23|
... Po tym dzisiejszym odcinku cieżko mi stwierdzić czy Jin w tej alternatywnej rzeczywistosci, jest stał się lepszy, czy pozostał taki sam chyba stał się lepszy... ale ta scena na koniec, ale tam nie mial wyboru..
Jeśli mamy porównywać Jina z tym na wyspie to przecież tam był dobry ;p
A co do Dymka i jego planów , to chyba mieliśmy aluzje do tego co się stanie gdy uda mu się uciec ^^ W rozmowie z blondyneczką Claire "Ale gdy już to zrobi... cokolwiek się wydarzy to się wydarzy" jest leciutką sugestią że w momencie gdy Dymek osiągnie swój cel , nie będzie za wesoło . To było wiadomo już wcześniej (można było się domyślić ) ale tu mamy malutkie potwierdzenie tego Dymcio osiągnie swój cel i przestanie być miły dla swoich ludzików ^^
No i ciekawostka (o ile nie kłamał ) Dymcio nie może podróżować po wodzie , ale to już wcześniej pare osób podejrzewało No ale malutkie opotwierdzeni tego w serialu mieliśmy ^^
" A tobie po co łódź ? ... Nie możesz zmienić się w dym i przelecieć dupskiem nad wodą ? " odp Dymcia : "Myślisz, że gdybym mógł , nadal byłbym na tej wyspie ? " Taka tam ciekawostka
Napisano 02.04.2010 - |14:13|
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 03.04.2010 - |11:05|
A co do Dymka i jego planów , to chyba mieliśmy aluzje do tego co się stanie gdy uda mu się uciec ^^ W rozmowie z blondyneczką Claire "Ale gdy już to zrobi... cokolwiek się wydarzy to się wydarzy" jest leciutką sugestią że w momencie gdy Dymek osiągnie swój cel , nie będzie za wesoło . To było wiadomo już wcześniej (można było się domyślić ) ale tu mamy malutkie potwierdzenie tego Dymcio osiągnie swój cel i przestanie być miły dla swoich ludzików ^^
Ja ten fragment zrozumiałem w ten sposób, że Clarie jak wiadomo, niezbyt pała sympatią wobec Kate i gdyby tylko mogła, to po prostu by ją zabiła (co już kilkukrotnie pojawiało się we wcześniejszych odcinkach). Stąd wyraźna informacja dla Claire, że Kate jest obecnie potrzebna - czyli "zakaz" rozprawienia się z nią Natomiast potem... tu Flock spojrzał wymownie i stwierdził, że co ma być... to będzie - czytaj, Clarie może sobie zrobić z Kate co tylko się jej spodoba
Napisano 03.04.2010 - |11:53|
1. Jin w AR wiezie zegarek i 25 tyś. co jak się dowiedzieliśmy miało być po to, żeby Keamy go zabił za "spanie z córką szefa". W 1 sezonie także widzieliśmy, że Jin miał zegarek i może też forsę (?), więc gdyby samolot się nie rozbił Jin zostałby zabity przez najemnika Paika? W realu jest przecież mężem Sun, a nie jej kochankiem, więc chyba nie (?)
2. Michaił i jego oko. Wg spoilerów w tym odcinku mieliśmy dowiedzieć się jak Bakunin stracił oko. Zobaczyliśmy, że stracił je razem ze swoim życiem. Czyżby było tak, że tracąc je w AR stracił je także w realu? Nagle budzi się i nie ma oka? Trochę to jest podobne do wyrostka Jacka.
Myślę, że scenarzyści chcą rozwiązać kilka zagadek przez AR - pewnie będzie jakiś związek między tymi rzeczywistościami i to nie taki, że AR to wielki flashforward, bo np. Bakunin najpierw traci oko w AR, potem nie ma go w 3 sezonie. A Jack najpierw jest operowany przez Juliet na wyspie, potem widzi bliznę w AR. Mam nadziję, że odcinek o Desmondzie pokaże jakieś powiązania
Napisano 03.04.2010 - |12:37|
Ja ten fragment zrozumiałem w ten sposób, że Clarie jak wiadomo, niezbyt pała sympatią wobec Kate i gdyby tylko mogła, to po prostu by ją zabiła (co już kilkukrotnie pojawiało się we wcześniejszych odcinkach). Stąd wyraźna informacja dla Claire, że Kate jest obecnie potrzebna - czyli "zakaz" rozprawienia się z nią Natomiast potem... tu Flock spojrzał wymownie i stwierdził, że co ma być... to będzie - czytaj, Clarie może sobie zrobić z Kate co tylko się jej spodoba
No wiem ;p Ale to pokazuje na ile obietnice Dymka są prawdziwe ;p Obiecał wszystkim biezpieczeństwo itd a tu się okazuje do momentu aż nie zrobią tego czego on chce ;p I coś czuję że wtedy ci ludkowie (ze świątyni) co z nim poszli długo nie pożyją ^^
I znalazłem kolejną ciekawostkę
Sayid mówi do Dymka "Niczego nie czuję... złośći, szczęścia , bólu.. Już ich nie czuję " a Dymcio odpowiada
"Może to dobrze, Sayid.Łatwiej będzie ci przetrwać to co przed nami" Czyli można się spodziewać że Dymcio ma w planie wiele śmierci ^^
Napisano 04.04.2010 - |12:30|
Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:18|
Napisano 05.04.2010 - |13:59|
//sorry, ze powtorzylem ;]
Użytkownik NIKON edytował ten post 05.04.2010 - |15:10|
Napisano 05.04.2010 - |14:04|
Jak wiemy dymek nie lubi elektromagnetyzmu. Sam jest najprawdopodobniej jakąś anomalią. Widmoore szuka miejsc bardzo aktywnych magnetycznie po to zeby zaciagnac tam goscia w czerni i uwiezic/unicestwic. Nie bedzie wieznia - nie bedzie potrzebny straznik, wyspa pojdzie na dno i swiat bedzie bezpieczny. No i przy okazji skonczy sie Lost
To już było mówione kilkanaście razy ;] Miło by było gdyby się czytało wszystkie posty ;p
Napisano 06.04.2010 - |13:57|
Nie wiem o czym jest ten serial. Nie wiem o co tu chodzi i zastanawiam się tylko jak najgłupiej mozna to wszystko zakończyć.
jak to nie wiesz o czym jest serial... od samego poczatku serial jest o LUDZIACH, od 1 serii ukazywal ludzi borykajacych sie z roznymi problemami, wyzwaniami, itd. A ze to dzialo sie wszystko w otoczeniu magicznej wyspy to swoja droga...
w 6 sezonie do tego widzimy, ze serial dalej jest o ludziach...ale dodatkowo jest juz wyraznie podkreslone, ze chodzi o ludzkie wybory, wolna wole czlowieka, bycie dobrym/zlym, wybieranie odpowiedniej sciezki... wlasnie w ostantim odcinku jak na dloni bylo pokazane, jak Jin wybiera "dobra" strone i za nic w swiecie nie chce zejsc na "zla". Sun ma dylemat, ale ostatecznie rowniez ufa Jackowi a nie Flockowi...Flock maci tak by przekabacic na swoja strone malzenstwo Kwon'ow - prawie mu sie udalo...
Napisano 21.05.2010 - |07:45|
Nie mogę się zgodzić, jakość jest o wiele gorsza, gdzieś tak od epizodu 7-8 zauważyłem, że te 720p to jakość tak daleko mają do 720p ;-((To dziwne bo ja wszystkie jak dotąd ściągałem w 720p - były super pewnie jakieś uszkodzone filmy ściągałeś.
Napisano 30.08.2010 - |20:11|
Chciałem bronić tego sezonu, ale jest bardzo nierówno, dobre odcinki przeplatają się z bzdurnymi,ten w absurdach przeszedł samego siebie - 4/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 31.08.2010 - |16:55|
Napisano 31.08.2010 - |19:55|
Wątpię czy scenarzyści nawet po 2 sezonie wiedzieli co chcą pokazać w 6, bo nie da się ukryć że wydaje się on oderwany zupełnie od rzeczywistości i jakiś taki bez składu i ładu.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 31.08.2010 - |20:09|
Napisano 01.09.2010 - |09:28|
Napisano 01.09.2010 - |11:32|
Hah tu mnie rozbawiłeś ^^ jakbyś śledził dyskusję w tych odcinkach to byś od dawna wiedział że brałem aktywny udział w wysuwaniu teorii itd. więc daruj sobie te puste teksty ;] jak ktoś nie umie się skupić na oglądanym odcinku to potem mu się wydaje że serial jest niesamowicie trudny i mózg mu się przegrzewa ;]W sumie masz rację jak się ten serial ogląda bez tworzenia jakichkolwiek teorii to jest on prosty i jest zwykłą, czystą rozrywką. Gorzej i trudniej zaczyna się robić jak zaczynamy snuć teorie i przypuszczenia o jakichś Sethach, Ozyrysach, jak staramy się rozwikłać zagadki związane z podróżami w czasie, zastanawiamy się co znaczą hieroglify na ścianach, jednym słowem jak zaczynamy szukać logiki w tym serialu to już tak prosto i różowo nie jest.
Napisano 01.09.2010 - |12:11|
Jak się tak podniecasz tym serialem to twoja sprawa, ja oglądam go tylko dla rozrywki i nie wnikam w bzdurne teorie dotyczące Bóg wie czego.
Napisano 01.09.2010 - |18:42|
"mózg się przegrzewa" - nie łapie się prostego serialu
Tutaj tak narzekałeś jak to wszystko pomieszali a w następnym już chwalisz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych