Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 109 - S06E10 The package

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#61 david copperfield

david copperfield

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 02.04.2010 - |11:47|

... Po tym dzisiejszym odcinku cieżko mi stwierdzić czy Jin w tej alternatywnej rzeczywistosci, jest stał się lepszy, czy pozostał taki sam :) chyba stał się lepszy... ale ta scena na koniec, ale tam nie mial wyboru..
  • 0

#62 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 02.04.2010 - |13:23|

... Po tym dzisiejszym odcinku cieżko mi stwierdzić czy Jin w tej alternatywnej rzeczywistosci, jest stał się lepszy, czy pozostał taki sam :) chyba stał się lepszy... ale ta scena na koniec, ale tam nie mial wyboru..

Jeśli mamy porównywać Jina z tym na wyspie to przecież tam był dobry ;p

A co do Dymka i jego planów , to chyba mieliśmy aluzje do tego co się stanie gdy uda mu się uciec ^^ W rozmowie z blondyneczką Claire "Ale gdy już to zrobi... cokolwiek się wydarzy to się wydarzy" jest leciutką sugestią że w momencie gdy Dymek osiągnie swój cel , nie będzie za wesoło . To było wiadomo już wcześniej (można było się domyślić ) ale tu mamy malutkie potwierdzenie tego :) Dymcio osiągnie swój cel i przestanie być miły dla swoich ludzików ^^

No i ciekawostka (o ile nie kłamał ) Dymcio nie może podróżować po wodzie , ale to już wcześniej pare osób podejrzewało :) No ale malutkie opotwierdzeni tego w serialu mieliśmy ^^
" A tobie po co łódź ? ... Nie możesz zmienić się w dym i przelecieć dupskiem nad wodą ? " odp Dymcia : "Myślisz, że gdybym mógł , nadal byłbym na tej wyspie ? " Taka tam ciekawostka :)
  • 0

#63 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 02.04.2010 - |14:13|

Chyba nawet w 3x05, kiedy Dymisław ścigał mr Eko, wycofał się on, kiedy znalazł się nad strumieniem. Wydawało się, jakby się przestraszył Locke'a, Paulo i Nikki, ale może też było w tym coś więcej...
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#64 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 03.04.2010 - |11:05|

A co do Dymka i jego planów , to chyba mieliśmy aluzje do tego co się stanie gdy uda mu się uciec ^^ W rozmowie z blondyneczką Claire "Ale gdy już to zrobi... cokolwiek się wydarzy to się wydarzy" jest leciutką sugestią że w momencie gdy Dymek osiągnie swój cel , nie będzie za wesoło . To było wiadomo już wcześniej (można było się domyślić ) ale tu mamy malutkie potwierdzenie tego :) Dymcio osiągnie swój cel i przestanie być miły dla swoich ludzików ^^

Ja ten fragment zrozumiałem w ten sposób, że Clarie jak wiadomo, niezbyt pała sympatią wobec Kate i gdyby tylko mogła, to po prostu by ją zabiła (co już kilkukrotnie pojawiało się we wcześniejszych odcinkach). Stąd wyraźna informacja dla Claire, że Kate jest obecnie potrzebna - czyli "zakaz" rozprawienia się z nią :) Natomiast potem... tu Flock spojrzał wymownie i stwierdził, że co ma być... to będzie - czytaj, Clarie może sobie zrobić z Kate co tylko się jej spodoba :)
  • 0

#65 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 03.04.2010 - |11:53|

Mnie zastanawiają nawiązania między realem a AR:

1. Jin w AR wiezie zegarek i 25 tyś. co jak się dowiedzieliśmy miało być po to, żeby Keamy go zabił za "spanie z córką szefa". W 1 sezonie także widzieliśmy, że Jin miał zegarek i może też forsę (?), więc gdyby samolot się nie rozbił Jin zostałby zabity przez najemnika Paika? W realu jest przecież mężem Sun, a nie jej kochankiem, więc chyba nie (?)

2. Michaił i jego oko. Wg spoilerów w tym odcinku mieliśmy dowiedzieć się jak Bakunin stracił oko. Zobaczyliśmy, że stracił je razem ze swoim życiem. Czyżby było tak, że tracąc je w AR stracił je także w realu? Nagle budzi się i nie ma oka? :P Trochę to jest podobne do wyrostka Jacka.

Myślę, że scenarzyści chcą rozwiązać kilka zagadek przez AR - pewnie będzie jakiś związek między tymi rzeczywistościami i to nie taki, że AR to wielki flashforward, bo np. Bakunin najpierw traci oko w AR, potem nie ma go w 3 sezonie. A Jack najpierw jest operowany przez Juliet na wyspie, potem widzi bliznę w AR. Mam nadziję, że odcinek o Desmondzie pokaże jakieś powiązania :)
  • 0

#66 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 03.04.2010 - |12:37|

Ja ten fragment zrozumiałem w ten sposób, że Clarie jak wiadomo, niezbyt pała sympatią wobec Kate i gdyby tylko mogła, to po prostu by ją zabiła (co już kilkukrotnie pojawiało się we wcześniejszych odcinkach). Stąd wyraźna informacja dla Claire, że Kate jest obecnie potrzebna - czyli "zakaz" rozprawienia się z nią :) Natomiast potem... tu Flock spojrzał wymownie i stwierdził, że co ma być... to będzie - czytaj, Clarie może sobie zrobić z Kate co tylko się jej spodoba :)

No wiem ;p Ale to pokazuje na ile obietnice Dymka są prawdziwe ;p Obiecał wszystkim biezpieczeństwo itd a tu się okazuje do momentu aż nie zrobią tego czego on chce ;p I coś czuję że wtedy ci ludkowie (ze świątyni) co z nim poszli długo nie pożyją ^^

I znalazłem kolejną ciekawostkę
Sayid mówi do Dymka "Niczego nie czuję... złośći, szczęścia , bólu.. Już ich nie czuję " a Dymcio odpowiada
"Może to dobrze, Sayid.Łatwiej będzie ci przetrwać to co przed nami" Czyli można się spodziewać że Dymcio ma w planie wiele śmierci ^^
  • 0

#67 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 04.04.2010 - |12:30|

Nie ukrywam, że czuję się jakbym oglądał jakiś inny serial z tymi samymi postaciami, szkoda że Lost przeszło jakąś "transformacje" no ale cóż. Nie po to oglądałem przez 6 lat serial aby nie zobaczyć końca. Śmierć Sayida jest w moim przekonaniu niemal pewna na 100%.. Poza tym nasz stary dobry Sayid umarł już dawno temu.. Tak jak i Locke. Flocke natomiast w poprzednim odcinku wyraźnie kilkakrotnie stwierdził że na wyspie będzie nie mała rozp***ducha. 6 odcinków pozostało...

Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:18|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#68 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 05.04.2010 - |13:59|

Jak wiemy dymek nie lubi elektromagnetyzmu. Sam jest najprawdopodobniej jakąś anomalią. Widmoore szuka miejsc bardzo aktywnych magnetycznie po to zeby zaciagnac tam goscia w czerni i uwiezic/unicestwic. Nie bedzie wieznia - nie bedzie potrzebny straznik, wyspa pojdzie na dno i swiat bedzie bezpieczny. No i przy okazji skonczy sie Lost :)

//sorry, ze powtorzylem ;]

Użytkownik NIKON edytował ten post 05.04.2010 - |15:10|

• 0

#69 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 05.04.2010 - |14:04|

Jak wiemy dymek nie lubi elektromagnetyzmu. Sam jest najprawdopodobniej jakąś anomalią. Widmoore szuka miejsc bardzo aktywnych magnetycznie po to zeby zaciagnac tam goscia w czerni i uwiezic/unicestwic. Nie bedzie wieznia - nie bedzie potrzebny straznik, wyspa pojdzie na dno i swiat bedzie bezpieczny. No i przy okazji skonczy sie Lost :)

To już było mówione kilkanaście razy ;] Miło by było gdyby się czytało wszystkie posty ;p 

• 0

#70 kaczor

kaczor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 06.04.2010 - |13:57|

[quote name='Gaj' date='02 April 2010 - 00:28 AM' timestamp='1270160886' post='344052']
Nie wiem o czym jest ten serial. Nie wiem o co tu chodzi i zastanawiam się tylko jak najgłupiej mozna to wszystko zakończyć.

jak to nie wiesz o czym jest serial... od samego poczatku serial jest o LUDZIACH, od 1 serii ukazywal ludzi borykajacych sie z roznymi problemami, wyzwaniami, itd. A ze to dzialo sie wszystko w otoczeniu magicznej wyspy to swoja droga...

w 6 sezonie do tego widzimy, ze serial dalej jest o ludziach...ale dodatkowo jest juz wyraznie podkreslone, ze chodzi o ludzkie wybory, wolna wole czlowieka, bycie dobrym/zlym, wybieranie odpowiedniej sciezki... wlasnie w ostantim odcinku jak na dloni bylo pokazane, jak Jin wybiera "dobra" strone i za nic w swiecie nie chce zejsc na "zla". Sun ma dylemat, ale ostatecznie rowniez ufa Jackowi a nie Flockowi...Flock maci tak by przekabacic na swoja strone malzenstwo Kwon'ow - prawie mu sie udalo...
  • 0

#71 lolekanabolek

lolekanabolek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21.05.2010 - |07:45|

To dziwne bo ja wszystkie jak dotąd ściągałem w 720p - były super :) pewnie jakieś uszkodzone filmy ściągałeś.

Nie mogę się zgodzić, jakość jest o wiele gorsza, gdzieś tak od epizodu 7-8 zauważyłem, że te 720p to jakość tak daleko mają do 720p ;-((
  • 0

#72 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.08.2010 - |20:11|

Niestety im dłużej trwa ten serial tym bardziej wymiękam, jest taki chaos na ekranie że momentami tracę orientację jaka to rzeczywistośc? Alternatywna? Czy jakaś inna? Zupełnie nie rozumiem osoby Desmonda, po co i na co pojawił się na wyspie razem z Widmorem?
Chciałem bronić tego sezonu, ale jest bardzo nierówno, dobre odcinki przeplatają się z bzdurnymi,ten w absurdach przeszedł samego siebie - 4/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#73 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 31.08.2010 - |16:55|

Pociesze Cię tym że  te  "bzdury" które wymieniłeś akurat bardzo dobrze wyjaśnią :P 
  • 0

#74 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 31.08.2010 - |19:55|

Mam nadzieję, bo naprawdę lubię ten serial, nie mam żadnych zastrzeżeń do sezonów 1-5, więcej lub mniej mi się epizody podobały, ale było ciekawie. Natomiast 6 jak do tej pory uważam za najsłabszy, za dużo chaosu panuje, jeden odcinek z drugim nijak nie pasuje, i tak mam lepiej że oglądam co 2-3 dni kolejny odcinek, nie wyobrażam sobie tego oglądać 1 odcinek na tydzień lub rzadziej.
Wątpię czy scenarzyści nawet po 2 sezonie wiedzieli co chcą pokazać w 6, bo nie da się ukryć że wydaje się on oderwany zupełnie od rzeczywistości i jakiś taki bez składu i ładu.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#75 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 31.08.2010 - |20:09|

Ee tam da się obejrzeć 1 odcinek na tydzień , dla mnie to ten serial jest prosty jak konstrukcja  cepa :P
  • 0

#76 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.09.2010 - |09:28|

W sumie masz rację jak się ten serial ogląda bez tworzenia jakichkolwiek teorii to jest on prosty i jest zwykłą, czystą rozrywką. Gorzej i trudniej zaczyna się robić jak zaczynamy snuć teorie i przypuszczenia o jakichś Sethach, Ozyrysach, jak staramy się rozwikłać zagadki związane z podróżami w czasie, zastanawiamy się co znaczą hieroglify na ścianach, jednym słowem jak zaczynamy szukać logiki w tym serialu to już tak prosto i różowo nie jest.
  • 0

#77 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 01.09.2010 - |11:32|

W sumie masz rację jak się ten serial ogląda bez tworzenia jakichkolwiek teorii to jest on prosty i jest zwykłą, czystą rozrywką. Gorzej i trudniej zaczyna się robić jak zaczynamy snuć teorie i przypuszczenia o jakichś Sethach, Ozyrysach, jak staramy się rozwikłać zagadki związane z podróżami w czasie, zastanawiamy się co znaczą hieroglify na ścianach, jednym słowem jak zaczynamy szukać logiki w tym serialu to już tak prosto i różowo nie jest.

Hah tu mnie rozbawiłeś ^^ jakbyś śledził dyskusję w tych odcinkach to byś od dawna wiedział że brałem aktywny udział w wysuwaniu teorii itd. więc daruj sobie te puste teksty ;] jak ktoś nie umie się skupić na oglądanym odcinku to potem mu się wydaje że serial jest niesamowicie trudny i mózg mu się przegrzewa ;] 

• 0

#78 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.09.2010 - |12:11|

Mam dziwne wrażenie ze za bardzo do serca bierzesz niektóre uwagi i robisz się złośliwy, dyskusja dwojga rozsądnych, wyważonych ludzi wymaga jednak odrobiny kultury i zachowania zdrowego rozsądku, a nie obrażania kogoś poprzez niejasne sformułowania typu - "puste teksty", "mózg się przegrzewa".
Jak się tak podniecasz tym serialem to twoja sprawa, ja oglądam go tylko dla rozrywki i nie wnikam w bzdurne teorie dotyczące Bóg wie czego.
  • 0

#79 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 01.09.2010 - |18:42|

"puste teksty" - to znaczy że są  bez pokrycia z rzeczywistością . 

"mózg się przegrzewa"  - nie łapie się prostego serialu 

Tutaj tak narzekałeś jak to wszystko pomieszali a w następnym już chwalisz :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych