Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 166 - S08E12 - Prometheus Unbound

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (137 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (15 głosów [11.63%])

Procent z głosów: 11.63%

2. 9.5 (19 głosów [14.73%])

Procent z głosów: 14.73%

3. 9 (29 głosów [22.48%])

Procent z głosów: 22.48%

4. 8.5 (7 głosów [5.43%])

Procent z głosów: 5.43%

5. 8 (20 głosów [15.50%])

Procent z głosów: 15.50%

6. 7.5 (8 głosów [6.20%])

Procent z głosów: 6.20%

7. 7 (7 głosów [5.43%])

8. 6.5 (1 głosów [0.78%])

Procent z głosów: 0.78%

9. 6 (7 głosów [5.43%])

10. 5.5 (1 głosów [0.78%])

11. 5 (6 głosów [4.65%])

Procent z głosów: 4.65%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (2 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (4 głosów [3.10%])

Procent z głosów: 3.10%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.78%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.78%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (1 głosów [0.78%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |06:21|

Dalem 9 ale to zawyżona ocena. Ogólnie akcja wygląda nieźle ale na początku nie mogę znieść że cala zaloga Prometeusza dala się rozwalić jednej kobitce, żalosne na ich miejscu nie przyznalbym się do tego po powrocie na Ziemię :D . Poza tym Vala jest OK z tego co wiem ma swój wklad w 9 sezonie. No i jej pojedynek z Danielem byl komiczny.
  • 0
don't try

#62 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.05.2006 - |19:05|

Odcinek dobry. Mamy sporo humoru. Ciekawy scenariusz. Ocena 8.5

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.05.2006 - |21:08|

• 0

#63 martinez

martinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoUK

Napisano 27.11.2006 - |23:04|

Po nudnych ziemskich odcinkach przyszedl czas na troche akcji w kosmosie. Sporo niedopracowan - SG3 wybiera sie na Alkesh bez helmow - tu w pamieci mam SG1 zawsze uzbrojone po zeby, z maskami gazowymi i uzbrojeniem wystarczajacym do podbicia sredniej wielkosci miasta.. "Special Force Agent Hammond" - za taka akcje ratunkowa z utrata statku powinnismy go znowu spotkac w 30 sezonie, swiezo po odbyciu kary wiezienia za karygodne zaniedbania. Fajnie sie to ogladalo, ale ogolnie to chyba nie to co tygryski lubia najbardziej...
  • 0

#64 MaRmEt1

MaRmEt1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoTau'ri->Polska->Lublin

Napisano 17.04.2007 - |07:50|

Fajny odcinek. Dużo Daniela... w bardzo ciekawym podejściu. Widać było jak się cieszył jak więził Valę :] Hans Olo :] itp.

Mocna 8
  • 0
http://www.lastfm.pl...rtstyle=Matrixx
SG-1: Odcinek 214 – S10E20 – Unending
SGA: Odcinek 80 – S04E20 - The Last Man
BSG: Odcinek 42 - S03E09 - Unfinished Business

Moje Felietony

#65 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.04.2007 - |07:55|

Właśnie obejrzałem i co muszę powiedzieć:
1. Co to za wojsko? Pierścienie im się aktywują, wchodzi na pokład panienka ubrana w zbroję super żołnierza i pozwalają jej się pokonać oddając cały okręt - kawałek najbardziej zaawansowanej technologii na Ziemi???
2. Daniel - no cóż, oglądałem ten odcinek i stanął mi przed oczami Spader w filmie. ;) Mimo wszystko ja się czepiał nie będę - tam mieliśmy młodego doktorka, który całe życie przesiedział w książkach, ale przecie od tamtego czasu jego życie się bardzo zmieniło - najpierw rok na Abydos (to musiało go trochę zahartować), potem siedem lat z komandosami (w bazie w końcu jest strzelnica, czasem ćwiczyli przecież sztuki walki - sporo mógł się nauczyć przez ten czas) nie wspominając o tym, że brał udział w wielu akcjach a nawet był ascendentem. ;) Zresztą "komandos" nie zrobił się z niego nagle - na początku (sezon 1, 2) nie był co prawda tak nieporadny jak w filmie, zrobił się trochę bardziej sprawny fizycznie (czemu nie można się dziwić biorą pod uwagę rok na Abydos) ale biegał z berettą, tylko dla samoobrony. ;)
3. Jak można było pozwolić panience zwiać z Alkeshem? Wiedzieli co czego jest zdolna i jeszcze pozwolili jej wyjść z celi i dojść do pomieszczenia z pierścieniami, unieszkodliwić SG-3 i przetransportować na Prometeusza?
4. Statek jej zdaniem był prymitywny??? Gdyby wiedziała jaki ma napęd i gdzie można nim dolecieć... ;) A ona chciała go zamienić na trochę czystego naquadah... Dziwna kobieta. :)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#66 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 04.05.2007 - |22:29|

Dziwny odcinek. Z jednej strony śmieszny, z drugiej jednak połowa scen była żałosna - w tym prawie wszystkie z tą Valą i zdecydowanie wszystkie z Novak. Na plus dużo Daniela, "Hans Olo", jar-jary (nareszcie jakaś różnorodność wśród obcych ras), no i gen. Hammond. Ogółem dałem 6.
  • 0

#67 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 13.05.2007 - |19:09|

Daje 7. Lekki i przyjemny odcinek. Scenarzysci pozowloli sobie nieco na zabarwienie erotyczne ("W tym przypadku rozmiar ma znaczenie. Właściwie to w każdym przypadku" - w odpowiednim kontekscie :-D )

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#68 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.06.2007 - |20:47|

no, w koncu odcinek, ktory mi sie podobal - duzo humoru stargejtowego, Vaala, spertruperzolnierz, troche latania w kosmosie - tego mi trzeba !
9/10
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#69 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.02.2008 - |09:39|

Mam mieszane odczucia. Akcja na Prometheusu z udziałem Daniela i tej laski całkiem niezła, sporo humoru i jak wspomniał jeden z przedmówców trochę zabarwienia erotycznego. Całkiem nieźle to wyszło. Gorzej wyszło m.in. z tą czkawką jednej z bohaterek. W połowie odcinka zaczęło mnie to już irytować a nie śmieszyć.
Ogólnie można powiedzieć że wreszcie coś w kosmosie, ale mogłoby być lepiej. Ocena: 8/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#70 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.12.2008 - |01:05|

Zabawny odcinek, miło i lekko się go ogląda. Głównym jego atutem jest duża dawka humoru: zabawna pani Novak (polski akcent) nawet nie tyle ze względu na tą czkawkę, która była pokazywana nieco zbyt nachalnie, ale ze względu na ogólne zachowanie i mimikę, "przystawianie się" wojownika Kull do Daniela no i wszystkie następujące potem sceny z Valą (już polubiłem tę postać i mam nadzieję, ze spotkamy ją jeszcze nie raz). Jedynie nawiązania do Star Wars mnie mniej bawiły. Plusem jest też pojawienie się gen. Hammonda - stęskniłem się za nim i dobrze było móc znów go zobaczyć i to w akcji.
Minusem jest to, że idea drużyny SG-1 jest coraz bardziej zaniedbywana. Teraz w zasadzie każda z postaci zajmuje się swoimi sprawami. W poprzednim odcinku praktycznie nie było Daniela, to za to w bieżącym występuje właściwie tylko on (z niewielką domieszką O'Neilla na początku). No i z innych rzeczy to coś słaby ten nasz Prometeusz - kilka strzałów z Alk'eshy i już mu osłony siadają, system celowania też jakoś mało skuteczny, a ponoć Asgard pomagał w tworzeniu tych elementów - najwyraźniej szarzy przyjaciele odwalili fuszerkę ;)

Mając na uwadze, że to odcinek z rodzaju tych humorystycznych i że tak należy do niego podchodzić przy wystawianiu oceny daję 8/10.

Użytkownik Altair edytował ten post 13.12.2008 - |01:06|

• 0

#71 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.12.2008 - |10:21|

Przyznaję rację. Jak dla mnie jeden z najlepszych odcinków w 8 sezonie. Mimo braku większości SG-1. Humor rozbija mnie za każdym razem. Lubię wracać do tego odcinka.

Z tym pomaganiem Asgardu na tym etapie jest trochę tak że chyba podsuwają nam pomysły ale sami nie przykładają do tego ręki i nasi naukowcy sami się w tym grzebią dlatego czasami niektóre rzeczy szwankują.

Jedyny minus to to rozgryzanie kodów do uruchomienia statku przez Valę. Postać która nigdy wcześniej nie miała do czynienia z ziemską technologią w kilka chwil włamałą się do systemu i rozgryzła kasło [jaaaasne] można to było bardziej wiarygodnie rozwiązać. No ale to tylko taki szczegół.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 13.12.2008 - |10:23|

• 0
don't try

#72 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.12.2008 - |21:44|

Z pomocą Asgardu możesz mieć rację. Choć mimo wszystko asgardzkie tarcze i broń przewyższają standardowe systemu Goa'uldów (wyłączając Anubisa, ale ten miał trochę pojęcia o technologii Pradawnych).

A co ro rozgryzania kodów przez Valę to zgadzam się.
  • 0

#73 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.12.2008 - |21:50|

Tak ale nasi technologię Asgardu oparli o nasze źródło zasilania więc to też ma swoje następstwa.
  • 0
don't try

#74 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.05.2009 - |21:53|

Kolejny kapitalny odcinek.
Claudia Black jest, że tak powiem, zaje****a.
9.
  • 0

#75 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 12.05.2009 - |19:11|

Mocne 9 :) Momentami (a takich było wiele) można było uśmiac się do łez. Po raz pierwszy mamy Valę i odrazu "wejście smoka" :) Ta mała bijatyczka Daniela z Valą to istne miodzio. Do tego "Han Solo" xD Hammond i Walter wymiatają :) I chyba po raz 1 niebyło mi tak bardzo brak SG-1. Na początku denerwowała mnie ta czkawka pani doktor Novak ale z czasem można było się przyzwyczaic :) Odcinek bardzo dobry i oby więcej takich :)
  • 0

#76 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.05.2009 - |19:33|

Mocne 9 Momentami (a takich było wiele) można było uśmiac się do łez. Po raz pierwszy mamy Valę i odrazu "wejście smoka" Ta mała bijatyczka Daniela z Valą to istne miodzio. Do tego "Han Solo" xD Hammond i Walter wymiatają I chyba po raz 1 niebyło mi tak bardzo brak SG-1. Na początku denerwowała mnie ta czkawka pani doktor Novak ale z czasem można było się przyzwyczaic Odcinek bardzo dobry i oby więcej takich

Hans Olo - nie Han Solo

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 12.05.2009 - |19:34|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych