Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape - The Peacekeeper Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#61 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 23.10.2004 - |00:25|

Czyli dla kogos,kto serie ogladal dawno temu na wizji1,film bedzie niezrozumialy i nie ma sensu go skombinowac?

Na Wizji byl sezon albo dwa, a ta miniseria dzieje sie po czwartym sezonie. I owe wydarzenia sa mocno, a wrecz bardzo mocno, zwiazane z czwartym sezonem... Wiec pospoileruje ci to kolejne sezony. :)

Sciagaj, zalatwiaj itd. i ogladaj reszte serialu, a dopiero potem miniserie. ;)
  • 0
SUBEDIT forever!

#62 kiepura111

kiepura111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23.10.2004 - |09:23|

Ogłądałem The Peacekeeper Wars i jestem niesamowicie zadowolony . TO najlepsze SF jakie widziałem SG może pozamiatać .
  • 0

#63 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.10.2004 - |00:43|

Skąd Bart wykombinował tę wersję: farscape.the.peacekeeper.wars.part.1.dsr.fixed-lol.avi????????
Ilosc plików.: 1
Czas trwania.: 1:28:14
Rozmiar pliku: 694.9 MB
FPS:.........: 24.975
Rozdzielczość: 624x352
ja mam wersję bez fixed i wielkości 697 MB???
jak się mają do siebie obie wersje?????????

no i najważniejsze: co z tymi napisami od Barta???????????będą pasowac do wersji bez fixed??????
szukałem tej wersji fixed ale nigdzie jej nie znalazłem....
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#64 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.10.2004 - |02:05|

Wersja fixed rozni sie od normalnej tym, ze ma wycieta reklamowke "EarthSea" bodajze w 44 minucie, pozatym niczym sie nie rozni. Napisy nie beda pasowac, musisz dopasowac sobie :)
  • 0

#65 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 26.10.2004 - |09:39|

Macie tu Fixa
http://napisy.gwrota...t.1.fix-lol.exe
  • 0

#66 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.10.2004 - |10:03|

Macie tu Fixa
http://napisy.gwrota...t.1.fix-lol.exe

Wielkie dzięki :-)))
  • 0
o poranku..."

#67 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.10.2004 - |16:40|

Obejżałem .
Wielki Brat jest pod wrażeniem :D.
Chociaż uważam że lepiej by wyszło jakby zrobili z niego co najmiej 13 pdcinkowy serial . Wtedy mogli by upożątkować wszystkie wątki tak jak powinno to być .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#68 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 27.10.2004 - |09:36|

(...)Chociaż uważam że lepiej by wyszło jakby zrobili z niego co najmiej 13 pdcinkowy serial . Wtedy mogli by upożątkować wszystkie wątki tak jak powinno to być .

Też tak uważam. Co prawda obejrzałem jak na razie tylko part1, bo czekam na napisy (moje mikroby translacyjne mogą nie przetłumaczyć niektórych powiedzonek John'a :P ). Sęk w tym, że tylko w part1 znalazłem przynajmniej 7 wątków, które jak ulał pasują na oddzielne odcinki. Jeśli w part2 też jest tak upchane, że znajdzie się przynajmniej 7 możliwych odrębnych wątków, to już mielibyśmy 14 odcinków. A skoro tak, to nie sprawiłoby chyba większego problemu dokręcenie 8 odcinków do pełnej serii.
A tak pozostaje niedosyt. :(

Użytkownik fantomik edytował ten post 27.10.2004 - |09:38|

• 0

#69 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2004 - |23:19|

No też jestem w połowie. I jak narazie jest naprawdę nieźle (no moze trochę więcej humou by się przydało, ale to tylko moja subiektywna opinia). Akcja zasówa jak te francuskie super szybkie pociagi teżewe ;-).
Narazie tyle bo to jak oceniać obiad po zupie, a przed daniem głównym...
  • 0
o poranku..."

#70 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 30.10.2004 - |09:03|

Powiem tak - nizłe zakończenie rewelacyjnego serialu ale ... pozostaje nei dodosyt :(

Uwaga będa spoilery pt2 wiec ten kto nie ogladał i czeka na napisy to niech nie czyta tego....

Obejżałem sobie najpierw pt1 (logiczne ;)) i pierwsze co mnie zdziwiło to to, ze Rygel ryje na dnie morza i coś jak pogłebiarka wywozi na powierzchnie.... Okazało sie to komponenty Aeryn i Johna. W dosyc prosty sposób są oni składani ale jak to w życiu bywa kilka puzli sobie Rygel zostawił.... akurat tak wyszło, ze to dziecko Aeryn i Johna.... Dziwne ale niech tak będzie. Widzimy takze Scorpiusa dowodzącego "swoim" krązownikiem tj lecącego rozpocząć wojnę ze Scaranami. Towarzyszy mu Shikozu z nową fryzurą - mi sie podobałą stara ale to tak na marginesie.... Głownym wątkiem przewodnim jest wojna i dziecko Aeryn i Johna oraz zgromadzenie wszsytkich postaci które grały w serialu i odcisneły swoje piętno na fabule w znaczący sposób.... Mamy Grunshvika, medyka, Jool, Wiedźmę, Jothiego, Brace, Greyze i innych. Jedni polegna inni przeżyją ale zdecydowanie za mało jest Pilota i Moyi !. Także zrobienie ze Shikozu zdrajczyni jest dla mnie bez sensu. Cukierkowe zakończenie serialu mnie rozczarowało - dwa rywalizujące ze sobą od dawna gatunki podpisuja rozejm, wszyscy zadowoleni, nawet Scorpius.... nie to coś dziwnego. Ogólnie widać, że chciano definitywnie zakończyć serial bez niefdomówień ale zostawiono sobie kilka "furtek". Niby byłą pokazana śmierc D'Argo ale nei do końca. Podobnie jak Jool. Nawet Shikozu w ostatniej scenei jakiej występowała, zyła. Troszke drażni mnie neizdecydowanie scenarzystów _ albo uśmiercamy albo nie
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#71 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 31.10.2004 - |07:58|

W końcu udało mi się wygospodarować na tyle czasu, by oblookać choć część 1. I muszę stwierdzić, że się nie zawiodłem. Faktycznie, jak już parę osób stwierdziło, film jest z leksza przeładowany i spokojnie można by z 1 części zrobić przynajmniej 5 odcinków - ale skoro ma to być definitywn zakończenie serii... Znów mamy fajne pomysły, ciekawych bohaterów (niektórzy giną, czego czasem żałuję) ładne efekty itd. Ogląda się to bardzo sympatycznie. W trakcie oglądania zorientowałem sie, że parę rzeczy zdążyłem już zapomnieć, no bo na przykład, za cholerę nie pamiętam co się stało z oczami Chiany... Trzeba będzie sobie farka dświerzyć, tylko kiedy znajdę na to czas?
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#72 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.10.2004 - |10:59|

za cholerę nie pamiętam co się stało z oczami Chiany...

O ile mi si ewydaje to w Farscape nie było odpowiedzi na to pytanie, to w PW Chiana chwaliła się że ma nowe oczy. A więc musiało sieto stać "pomiędzy" 4x22 a PW.
  • 0

->1019<-

#73 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 31.10.2004 - |11:09|

Przecież było, że straciła wzrok. A zdażyło się to jak mnie pamięć nie myli gdzieś pod koniec (w drugiej połowie) 4 sezonu.
  • 0
Zawsze po grudzie

#74 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 31.10.2004 - |13:04|

(...)za cholerę nie pamiętam co się stało z oczami Chiany...(...)

Nie pamiętam, kiedy i w jaki sposób (chyba w 4 serii), ale Chiana posiadła zdolność do zwalniania widzianych czynności. Niestety, okupiła to pogorszeniem wzroku. Po jakimś czasie zaczeła miewać jego zaniki. Były one tymczasowe, ale coraz dłuższe. Na stałe wzrok straciła w ostatnim odcinku 4 serii (Bad Timing), gdy spowolniła sekwencję poleceń Pilota, które miała wykonać, gdy Pilot zostanie oddzielony od Moyi.

Użytkownik fantomik edytował ten post 31.10.2004 - |13:06|

• 0

#75 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 01.11.2004 - |10:20|

Nie pamiętam, kiedy i w jaki sposób (chyba w 4 serii), ale Chiana posiadła zdolność do zwalniania widzianych czynności. Niestety, okupiła to pogorszeniem wzroku. Po jakimś czasie zaczeła miewać jego zaniki. Były one tymczasowe, ale coraz dłuższe. Na stałe wzrok straciła w ostatnim odcinku 4 serii (Bad Timing), gdy spowolniła sekwencję poleceń Pilota, które miała wykonać, gdy Pilot zostanie oddzielony od Moyi.

Racja. Przypomniałem sobie. Tak to jest, jak się ogląda serial z dłuuuugą przerwą. Będę musiał przypomnieć sobie farka, bo warto. A do nowego Atlantisa jeszcze trochę czasu zostało...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

#76 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.11.2004 - |15:57|

Właśnie dzisiaj się na niego natknąłem i obejrzałem właśnie trajlerka :P Zapowiada się naprawdę fajnie :)

http://www.apple.com...ape/medium.html
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#77 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.11.2004 - |18:04|

Właśnie dzisiaj się na niego natknąłem i obejrzałem właśnie trajlerka

Wiesz , myśmy trailerkiem ekscytowali się już w sierpniu (jak nie wcześniej ) :D . Teraz omawiamy wrażenia po filmie :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#78 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.11.2004 - |20:19|

Wiesz , myśmy trailerkiem ekscytowali się już w sierpniu (jak nie wcześniej ) :D . Teraz omawiamy wrażenia po filmie :D .

Jeśli chodzi o Farscape'a to jestem 1000000 lat za murzynami,więc wybaczcie :look: I pewnie wogóle bym o nim nie usłyszał(filmie),gdybym nie przeglądał trailerów :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#79 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 03.11.2004 - |18:00|

W końcu obejżałem The Peacekeeper Wars part 2. Nie mogę opisać tego co zobaczyłem - na to nie ma słów.Mogę jedynie powiedzieć, że CHCĘ 5 SEZON!!! To nie może się tak skończyć.
  • 0

#80 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 03.11.2004 - |23:20|

Dla potrzebujących:

Na Think Tanku są już napisy do 2 części Peacekeeper Wars autorstwa barta, dopasowane do wersji LOL.

PLIK
  • 0
Tom

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych