Odcinek 14 - S01E14 - Sanctuary
Napisano 13.12.2004 - |21:44|
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 13.12.2004 - |22:16|
Co on ma? Za to co ONA ma!? ;-) Ta aktorka pochodzaca z Chile juz sie pojawila..... w filmie o kolesiu co zabija wampiry Blade. I tez byla fajna. Jest z nia tylko jeden problem...nie moze sie usmiechac bo ma usmiech szerszy od szczeki...ale o tym nie wszyscy musza wiedziec i widzec :-PBardzo fajny odcinek. Jedyne co mnie z leksza zirytowało, to, że Chaya poleciała na Shepparda. Co on niby w sobie takiego ma?
link: Chaya jako rekin :-D
Napisano 17.12.2004 - |18:09|
Kiedy czytałem o kuli energii, nie sądziłem że to tak będzie wyglądać. Wielka kula energii niszcząca statki Wraith. Okazało się, że w galaktyce Pegaza jest jednak planeta wolna od Upiorów.
Dał bym tylko dwa minusy.
Myślałem tylko, że Ascendent nie potrzebują Wrót do przemieszczania się na inne planety.
I McKay mnie wkurzał.
A gdzie było powiedziane, że Chaya stała się człowiekiem? (Może coś przeoczyłem?) To Orlin powrócił do ludzkiej postaci, ale Chaya chyba nie. Ona przybrała tylko ludzki wygląd, ale ani na chwilę nie przestała być Ascendent.oczywiście można to tłumaczyć tak, że Orlin nie był wstanie sam się przemienić, bo .... (i tu można powymyślać różne rzeczy) Natomiast Athar widocznie była w stanie tego dokonać.
Napisano 19.01.2005 - |09:08|
Napisano 02.04.2005 - |20:52|
Ocena:4,5 Najgorszy ocinek sezonu,jak na razie :/
Napisano 05.04.2005 - |17:13|
McKay byl taki jak zawsze....tylko ze chyba lekko zazdrosny i dlatego tak szpiegowal:P
Napisano 17.09.2005 - |14:27|
A poza tym scena finałowa - też jest całkiem całkiem ...
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 08.12.2005 - |21:21|
Stargate.Atlantis.S02E12
Chyba pod koniec jest tez aluzja do poprzednich kobiet.
Napisano 19.02.2006 - |19:02|
Nie wiem czemu, ale Chaya wciąż kojarzyła mi się z Guldem. Może z powodu, że była podobna do Hathor (chlip, tak ładnie zginęła w 3x01)
Napisano 02.05.2006 - |22:13|
Panowie wright i cooper sie postarali.
10/10
Nie wiem kto zaimuje sie obsadzaniem rol w serialu ale temu panu tez gratuluje
Po raz 2 grupa z sga poznaje piekna Lantiankę :clap: oby tak dalej !
I jeszcze sliniacy sie na nia Szepard ... ehhh
PS
Wez mi jej nie porownoj do tego niej :/
Chociaz przyznaję ze w 1 sezonie Hathor grala ladniejsza aktorka
Porownaj je sobie :>
Użytkownik Qrpkk edytował ten post 08.05.2006 - |00:40|
Book of ORIgin
Napisano 03.05.2006 - |08:36|
No prosze, prosze.
Panowie wright i cooper sie postarali.
10/10
Nie wiem kto zaimuje sie obsadzaniem rol w serialu ale temu panu tez gratuluje
Po raz 2 grupa z sga poznaje piekna Latanianke :clap: oby tak dalej !
I jeszcze sliniacy sie na nia Szepard ... ehhh
PS
Wez mi jej nie porownoj do tego kaszalota Hathor :censored:
Porownaj je sobie :>
no zgadza się bardzo ładna ta Pradawna... o odcinku nic nie napisze bo go nie pamiętam oglądałem dosyć dawno.
Napisano 07.05.2006 - |18:50|
Ocena: 9
PLUSY:
+ Fajny, emocjonujący początek. Lubię takie akcje: pościg, ładne efekty, zagrozenie rośnie a tu nagle coś tajemniczego niszczy ścigajacych Skoczka myśliwce Wraith
+ cała tajemniczość z którą mamy do czynienia w środku odcinka wynikajaca z pochodzeniem Chayi. Moze cześć z was tak, ale ja niewiedziałem w ogóle kim będzie piękna nieznajoma dlatego gdy okazało sie, że jest Pradawną byłem dosyć zaskoczony. W ogole za fajnie poprowadzony wątek tajemniczej natury Chayi nalezy się plus
+ Chaya :look: - piękna kobieta :hyhy: Nie dość, że prześliczna młoda dama to jeszcze idealnie zdrowa, jest Pradawną i w dodatku mieszka w raju. Z chęcią bym zamieszkał tam z nią
+ za pierwszy wątek miłosny w serialu SGA. Od pierwszej sekundy było widać, że majorowi Chaya wpadła w oko i zadużył się w niej. Naprawdę fajnie to wyglądało, gdy widzieliśmy Shepparda zachowującego się, jakby unosił sie pół metra nad ziemią.
+ Fajne również było, jak major Sheppard tłumaczył się małemu zazdrośnikowi czyli Teyli co robi z piękną Pradawną vide ta sytuacja była świetna
16494][16537]Ja jestem ambasadorem, a ona dyplomatą.
[16553][16584]Na nocnym pikniku?
[16594][16616]Tak.
[16619][16653]Wiem, że jako najwyższy|stopniem oficer na Atlantis
[16654][16685]czujesz ciężkie brzemię|odpowiedzialności.
[16686][16721]Ale wolno ci czuć sympatię do innych?
[16722][16731]Nie.
[16732][16778]To jest|ambasadoryjno-dyplomatyczny piknik.
+ za ruszenie wątku Pradawnych i nowe informacje (skąpe owszem, ale zawsze coś ). Ja jakoś z załozenia lubię odcinki poświęcone tej rasie
+ za ładnie ukazaną "bitwę o Proculus"
MINUSY:
- zbytnia wręcz chorobliwa nieufnosć czy nawet wrogosć McKaye'a w stosunku do Chayi. Ja rozumiem naukowiec, umysł ścisły, uwielbia facet wszystko badać, skanować, grzebać itd ale trochę face przeszkodził. W dodatku jakos dziwnie mi to wyglądało, że absolutnie w ogóle McKay nie zwracał uwagi na piękną kapłankę, jakby z zasady podchodził w taki sposób do kobiet?
- hmm moze zbyt mało nam powiedziała Chaya
-
- no właśnie :/2. Skoro od tysięcy lat była tam nasza Pani to czemu durni Wraith ciągle tamn przylatują? Przecież powinni od dawna mieć tam BANA na swoich mapach
A tak w ogóle to co sie dzieje w ostatniej scenie? Co ona mu robi? Czyżby to była nowoczesna wersja sexu?
Użytkownik Halavar edytował ten post 07.05.2006 - |19:13|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 12.05.2006 - |22:17|
Zapewne Ale to nie jest nic nadzwyczajnegoA tak w ogóle to co sie dzieje w ostatniej scenie? Co ona mu robi? Czyżby to była nowoczesna wersja sexu?
Ziemianie juz opanowali tą technologię:
Book of ORIgin
Napisano 12.05.2006 - |22:23|
To w drugim sezonie nie grała ta sama aktorka?? Mi się wydaje, że nie zmienili Hathor.Wez mi jej nie porownoj do tego niej :/
Chociaz przyznaję ze w 1 sezonie Hathor grala ladniejsza aktorka
Wracając do tematu, ten odcinek jest jak wszystkie - przeciętny. Ciekawy i trochę się dowiadujemy na temat Pradawnych, ale jest zwykły niczym się nie wyróżniający od reszty.
Napisano 10.06.2006 - |14:06|
Prawo Clarke'a
Napisano 30.06.2006 - |20:44|
Ocena 8
Napisano 04.09.2006 - |18:40|
Napisano 12.02.2007 - |12:44|
Mamy transcendencję w zasięgu ręki.
Jeśli jednak część Pradawnych postanowiła przejść na "WYższy wymiar" to dlaczego pozwalają na egzystencję Wriths, ich odwiecznego wroga a nie chronią ludzi?
WIem, ze logika śmiertelnego nie wyjaśni wszystkich aspektów nieśmiertelnych, ale ja bym spacyfikował Wriths a potem poszedł pokontemplować wszechświat.
Przynajmniej Shepard khem.. stanął na wysokości zadania...
Napisano 24.05.2007 - |15:30|
Ladna aktorka to prawda, Sheppard tak sie zabujal ze myslalem czy to nie nowa wersja Hathor.
jak rozumiem seksik byl moze jest jakas wersja rezyserska :afro:
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych