[Sieraków] 29.04-03.05.2005
Napisano 09.11.2004 - |23:46|
Napisano 10.11.2004 - |09:44|
(łącznie trzy osoby zwierząt nie zabieram)
Rodzina do tej pory nie może mi darować że ich do Zegrza nie zabrałem.
Głosuję za Niesłyszem bo fajne miejsce.
Ps. Dziecko już zbiera finanse do skarbonki bo powiedziałem że tylko względy
finansowe mogą nas powstrzymać od przyjazdu.
Użytkownik wesołek5 edytował ten post 10.11.2004 - |09:45|
Napisano 11.11.2004 - |17:57|
Napisano 11.11.2004 - |18:12|
Napisano 23.11.2004 - |19:11|
Cieszy mnie to bardzo
To co teraz robimy?
:clap: :clap: :clap:
Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 24.11.2004 - |09:19|
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 24.11.2004 - |17:46|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 24.11.2004 - |18:27|
To niedobrze, bo im dalej od większych węzłów komunikacyjnych będziemy tym mniej osób się zdecyduje tak czy inaczej, proponuję osoby, które miałyby sięzająć organizacją w najbardziej obecnie promowanym miejscu o zdobycie informacji o tym do kiedy trzeba by było zadeklarować się na weekend majowy i jak sprawa miejsc itp. Podobne informacje o pozostałych 2 miejscach też się pojawią...
Napisano 24.11.2004 - |18:52|
Napisano 10.12.2004 - |20:49|
Ha! Co za smieszna sprawa. Urlop mam od 28 do 2 maja. Na 99% przylece do Polski na te 4 dni. Co prawda pojawienie sie na cale 4 dni doprowadziloby do zniszczenia stosunkow rodzinnych wiec nie wchodzi w gre. Ale gdyby zlot byl w Sierakowie to na 1000000000000000000% bym sie pojawil chociaz na 1 dzien. Ja glosuje na sierakow.
Aha i chcialbym jeszcze dodac cos ze swoich doswiadczen co do matury. Zwlaszcza ze jakis tam maly kawalek czasu temu ja pisalem.
Ktos (chyba Katharn - jesli nie prosze nie linczowac) mowil cos, ze ''jak sie jeszcze nie zaczales uczyc to lepiej zacznij''
Prosze mnie nie banowac za deprawowanie mlodych i nie usuwac tego posta poniewaz to szczera prawda.
MATURA TO MIT JAK SWIETY MIKOLAJ. UZYWA SIE JEJ DO STRASZENIA. Cos wam powiem. Ci co mnie znaja to na 100% mi uwierza. Ja sie do matury uczylem o 6 rano a o 9 mialem mature. Przeczytajcie Biblie, Pana Tadeusza, Lalke, Proces, i Ballady i Romanse. I nie wazne jaki dostaniecie temat na 100% dacie sobie rade. Nawet nie musicie ich czytac. Poprostu dobre streszczenie. Przez wszystkie lata liceum mialem 200 godzin nieusprawiedliwionych (na semstr). Dyrektorka wywolywala mnie na auli zeby odebrac ''nagrode'' za palme pierwszenstwa. Przychodzilem do szkoly na tydzien co dwa tygodnie. I skonczylem je ze srednia 4.2 na maturalnym i sredniej 4.0 z matury. A przez ostatni miesiac przed matura wg nie bylem w szkole i mialem miesieczny maraton smierci z kolegami z klasy na pozegnanie ''naszych najlepszych dni''. Trzeba myslec!! Ile osob nie zdalo matury w waszej szkole w zeszylm roku?? Bo jak ja konczylem liceum to nie zdaly 2 osoby (z tego jedna bo nie przyszla na ustny). Mature zdaja wszyscy bo zaden nauczyciel nie uwali swojego ucznia bo wystawia swiadectwo sobie. Zrobcie tak jak wuja Wajcha mowi: w/w lekturki, a na drugi przedmiot (to zapewne wasz wybor wiec skoro to wybraliscie to to lubicie i cos na ten temat wiecie).
Jak ktos wam zacznie wciskac kit w uszy, ze ktos na to patrzy to ja wam moge powiedziec, ze to nie prawda. Pracowalem juz w liceum i dalej pracuje. Jak idziesz na interview w sprawie pracy to pierwsze pytanie jest ''co pan umie'' a drugie ''ma pan papier?, mam, aha ok dziekuje, pokazac?, nie tylko tak sie pytam'' A ten papier to studia a na liceum NIKT nawet nie pomysli zeby looknac.
Bawcie sie, uzywajcie, skaczcie na bunggy i na spadachronie, uprawiajcie sex bez prezerwatywy ... STOP - za daleko - chodzi o to, ze zycie jest krotkie i szkoda czasu na nauke (w liceum). Wybierzcie studia (ja swoje znalazlem kawalek od domu), ktore lubicie i tam sie uczcie. Dajcie z siebie wszystko na studiach i to zaprocentuje.
KONIEC!
Wyplakalem sie, a teraz powrot do tematu. Glosuje na Sierakow. Jak tam bedzie zlot to na 100% mowie, ze zjawie sie na jeden dzien (pod warunkiem, ze bede w Polsce, a w Polsce bede na 99%).
Napisano 10.12.2004 - |21:33|
Cóż mam wrażenie że to też do mnie jest skierowane bo Katharn tak pisał do mnie. Bo ja użyłem "wymówki" że wtedy nie mam czasu bo tydzień później mam maturę cóż może co poniektórzy tak mają że mimo że się nie uczą to mają średnią powyżej 4.0 ja ci powiem tak ja nawet jakbym się wziął do nauki to raczej bym osiągnął takiej średni a nawet nie zbliżył się do niej. Co do Nauczycieli wiesz u mnie są tacy porąbani nauczyciele że np. Polonistka na semestr ten prawdopodobnie wystawi w mojej klasie która liczy sobie 26 osób około 20 PAŁ razem ze mną to jeszcze zależy od wypracowania ale raczej wątpię by to coś dało, bo w tym semestrze jeszcze miało być zaliczanie epok (Antyk i średniowiecze, Odrodzenie) a ja nie zaliczyłem ich jak i pół klasy dlatego sądzę że będę miał semestr zawalony i matury się raczej boje ale cóż co mogę na to poradzić tylko się uczyć, ale jeśli mi matka pozwoli i da kasę to na pewno pojadę w co bardzo wątpię cóż z tego po pamiętam to nowe matury są jakoś w kwietniu więc ci co ja zdają chyba będą mieli lepiej bo ponoć jest prostsza niż stara matura i wcześniej.MATURA TO MIT JAK SWIETY MIKOLAJ. UZYWA SIE JEJ DO STRASZENIA.
Napisano 11.12.2004 - |00:01|
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 11.12.2004 - |19:59|
FIN
LUDZIE GLOSUJCIE NA SIERAKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Napisano 11.12.2004 - |20:59|
Fakt - ja pisałem... Ale bić się z tego powodu w piersi nie zamierzam.Ktos (chyba Katharn - jesli nie prosze nie linczowac) mowil cos, ze ''jak sie jeszcze nie zaczales uczyc to lepiej zacznij''
Prosze mnie nie banowac za deprawowanie mlodych i nie usuwac tego posta poniewaz to szczera prawda.
MATURA TO MIT JAK SWIETY MIKOLAJ. UZYWA SIE JEJ DO STRASZENIA. Cos wam powiem. Ci co mnie znaja to na 100% mi uwierza. Ja sie do matury uczylem o 6 rano a o 9 mialem mature. Przeczytajcie Biblie, Pana Tadeusza, Lalke, Proces, i Ballady i Romanse. I nie wazne jaki dostaniecie temat na 100% dacie sobie rade. Nawet nie musicie ich czytac. Poprostu dobre streszczenie. Przez wszystkie lata liceum mialem 200 godzin nieusprawiedliwionych (na semstr). Dyrektorka wywolywala mnie na auli zeby odebrac ''nagrode'' za palme pierwszenstwa. Przychodzilem do szkoly na tydzien co dwa tygodnie. I skonczylem je ze srednia 4.2 na maturalnym i sredniej 4.0 z matury. A przez ostatni miesiac przed matura wg nie bylem w szkole i mialem miesieczny maraton smierci z kolegami z klasy na pozegnanie ''naszych najlepszych dni''. Trzeba myslec!! Ile osob nie zdalo matury w waszej szkole w zeszylm roku?? Bo jak ja konczylem liceum to nie zdaly 2 osoby (z tego jedna bo nie przyszla na ustny). Mature zdaja wszyscy bo zaden nauczyciel nie uwali swojego ucznia bo wystawia swiadectwo sobie. Zrobcie tak jak wuja Wajcha mowi: w/w lekturki, a na drugi przedmiot (to zapewne wasz wybor wiec skoro to wybraliscie to to lubicie i cos na ten temat wiecie).
Jak ktos wam zacznie wciskac kit w uszy, ze ktos na to patrzy to ja wam moge powiedziec, ze to nie prawda. Pracowalem juz w liceum i dalej pracuje. Jak idziesz na interview w sprawie pracy to pierwsze pytanie jest ''co pan umie'' a drugie ''ma pan papier?, mam, aha ok dziekuje, pokazac?, nie tylko tak sie pytam'' A ten papier to studia a na liceum NIKT nawet nie pomysli zeby looknac.
Bawcie sie, uzywajcie, skaczcie na bunggy i na spadachronie, uprawiajcie sex bez prezerwatywy ... STOP - za daleko - chodzi o to, ze zycie jest krotkie i szkoda czasu na nauke (w liceum). Wybierzcie studia (ja swoje znalazlem kawalek od domu), ktore lubicie i tam sie uczcie. Dajcie z siebie wszystko na studiach i to zaprocentuje.
Podejście które nasz Wajcha prezentuje może jest coolowe i fajne, ale.... Jak olejecie średnią szkołę, to na studiach wcale wam łatwiej nie będzie.... Trudno się odzwyczaić od olewania (wierzcie mi - wiem co mówię
Prezentują oni dokładnie takie samo podejście, jak opisane przez Wajchę... Nauczycieli to starsznie denerwuje - są między młotem i kowadłem... Dlaczego???
Jak uczniom odpuszczą - to wiadomo - nikt niczego się nie nauczy.... i opiernicz od dyra...
Jak przykręcą śrubę - to może się to źle skończyć - jakieś próby samobójcze (najgorsza zmora dyrektorów), natychmiastowy ochrzan od dyra, bo rodzice się skarżą, że za bardzo ciśniemy i zmuszmy do życia w stresie...
Co do mnie, uważam że uczyć sie należy, ponieważ to czego zdołam sie nauczyc, pozostanie moje i nikt mi tego nie odbierze.... Pewnie - szkoła średnia oferuje różne przedmioty, niekoniecznie interesujące wszystkich, ale nie oznacza to że można je olać... Dlaczego??? Z kilku powodów. Wymienie kilka:
1. Np. J. Polski.... - już wuidze opinie - "musimy się uczyc jakichś głupich epok, czytać książki, pisac wypracowania itp.." - TAK, musicie!!! - Na pocieszenie zapytam: czy to nie jest przyjemność, wysławiac się w poprawnej polszczyźnie, nie robic błędów ortograficznych????
2. Chcecie pomóc ministerstwu w zrobieniu z Was nieuków wykształconych jedynie w jednej wąskiej dziedzinie (wrozem systemu zachodniego)???
3. Nabycie umiejętności systematycznego uczenia się, pomoże Wam w życiu niejednokrotnie... Czy to na studiach, czy to w pracy, podczas szkoleń...
4. Przyzwyczajajcie się!!!... Na studiach nie wszystkie przedmioty będziecie lubic, trafią sie tez paskudne, ale żeby się bronić (mgr, inż) trzeba mieć absolutorium (wszystkie zalki)...
Mógłbym tak jeszcze długo.... Tylko po co????
Wracając do Zlociku - postaram sie na nim być i w sumie mi to obojętne gdzie się odbędzie, byle tylko jakiś dojazd z Częstochowy był
P.S. Nie kieruję do tego pod jakikolwiek adres!!!! To po prostu moja opinia dla ogółu...
Cieszę sie, że w końcu się spotkamy ponownie Wajcha
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 11.12.2004 - |22:53|
Napisano 23.12.2004 - |08:38|
Mam już gadżet na Zlot:
http://military.pl/s/m/LA20/LA21.html
Fajny??
Full wypas wieczorem przy ognisku
I może to na wygraną w konkursie?? Tak do kompletu dla KIMERY
http://military.pl/s/m/RT6987.html
Użytkownik Zoisyte edytował ten post 23.12.2004 - |08:41|
Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.
Napisano 14.01.2005 - |19:55|
Ostatni post jest z 23.12.2004 a potem straszna luka. Przeciez napewno gdzieś w Polsce są jakieś (tanie) fajne miejsca na taki wypad kilku dniowy. Skoro o Niesłyszu nic niesłychać
Napisano 16.01.2005 - |14:45|
Mimo, iż ankieta sugeruje nam co innego, zlot odbedzie się w Sierakowie, wiem, niektórzy będą płakać, ale decyzja ta została podjęta z kilku powodów: Sieraków jest bliżej Poznania tym samym bliżej środka Polski, a co dalej idzie mniejsze problemy z dojazdem, łatwiej będzie wszystko zorganizować, bo wiemy dokładnie czeog się spodziewać na miejscu, są ludzie, którzy zaoferowali pomoc w organizacji w tej lokalizacji. Są to saggi i Zibi, ja sam postaram się mocno zaangażować w całą sprawę i prawdopodobnie przesunę wyjazd do Anglii na po zlocie, żeby się jeszcze z Wami spotkać (potem nie wiadomo kiedy znowu będzie okazja, bo nigdy nie można być do końca pewnym jak to w życiu będzie...).
Co wiemy na razie:
- 4 noclegi, w zależności od tego ile osób i w jakich domkach, cena 21-30PLN za dobę (będziemy wiedzieć dokładnie, jak już oszacujemy ilość chętnych do pojawienia się itp)
- 4 pełne wyżywienia (zaczynamy kolacją 29.04, a kończymy obiadem 3.05), cena 4x28PLN - 112PLN
To daje nam około 200-220PLN, do tego każdy będize musiał sobie doliczyć dojazd oczywiście, potem dochodzą różnego rodzaju pamiątki (koszulki, czapki itp - jeszcze dokładnie się nad tym pomyśli), jak również nagrody na quiz i inne konkursy. Proszę pamiętać, to jest prawie 5 dni do spędzienia razem i trzeba mieć co robić, plany już są, teraz sporo zależy od Was
Dlatego też proszę w wstępne deklarowanie się, potem pojawi się odpowiednia strona (taka jak przy okazji Zegrza), to ile osób będzie chciało się pojawić, ma kluczowe znaczenie dla kosztów pamiątek i nagród, im więcej nas, tym mniej wyjdzie na osobę, co za tym idzie lepsze, ciekawsze atrakcje i nagrody.
Na wstępne deklaracje czekmay do 1 lutego.
Napisano 16.01.2005 - |19:13|
Szykuje sie świetna impreza tak wiec ludziska zapisywać się
Napisano 16.01.2005 - |20:28|
"Cząstka Przeznaczenia"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »