Skocz do zawartości

Zdjęcie

Persons Unknown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#61 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.08.2010 - |16:34|

I.08
i co tutaj napisać? strasznie ciężko się oglądało ten epizod, nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Joe poddawany jakimś praniom mózgu, nie lepiej go kimś zastąpić, jest aż tak istotny dla "programu"???
Właśnie "program" - toż to dopiero scenarzyści zaszaleli, cóż to za dziwadło, program dla 7?, bardzo się wszystko wymknęło spod kontroli, nie ma chińczyka, nikt go nie zastępuje, wszystko toczy się właściwie głównie wokół Janet, a reszta to co? Nikt ich nie szuka, nikt się nie interesuje co z nimi?
Poszukiwania obłakanej byłej programowiczki to już kpina z widza, wszędzie kamery, w każdym miejscu, więc każdy krok tej dwójki dziennikarzy śledzony, widać że są blisko znalezienia Janet dlaczego wobec tego organizacja ich po prostu w tej zapadłej dziurze nie załatwi?
Jak na razie bardzo dużo pytań, mało odpowiedzi - mocno przeciętny serial, za 8 odcinek - 5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#62 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 22.08.2010 - |13:20|

Odcinek 9 to wreszcie dobry, solidny epizod z akcją, napięciem i coś w końcu wyjaśnia. Absolutnie daleko jeszcze do jakiejś rewelacji, mnóstwo jest bzdurnych zachowań (Joe po przeprogramowaniu zachowuje się całkowicie bez składu i ładu, najpierw wszystkich zabija bez litości, ma Janet na widelcu i coś się w nim ponownie budzi?)
ale pomijając te słabostki scenariusza za całość 7,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#63 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 22.08.2010 - |13:39|

Ewidentnie mamy już przymiarke pod finał - zapowiada sie interesujaca :)
Szkoda, że dziennikarka i maz Janet nie mieli sie okazji spotkać
  • 0
You are what you believe yourself to be

#64 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.08.2010 - |22:48|

Wyniki oglądalności dotychczas wyemitowanych odcinków:
1. 7 June 2010 4.29mln
2. 14 June 2010 3.45mln
3. 21 June 2010 3.20mln
4. 28 June 2010 2.89mln
5. 5 July 2010 2.95mln
6. 17 July 2010 1.69mln
7. 24 July 2010 2.09mln
8. 31 July 2010 1.60mln
9. 7 August 2010 1.26mln
10. 21 August 2010 3.69mln

Następne odcinki zostaną wyemitowane 27.08. odcinek 11 i 28.08. odcinek 12 i 13.

Zadziwiająco bo aż prawie 3 krotnie wzrosła oglądalność odcinka 10 od 9, a były wyemitowane w odstępie 2 tygodni!!! I był to 2 najchętniej oglądany odcinek dotychczas wyemitowany na NBC.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 25.08.2010 - |22:54|

• 0

#65 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.08.2010 - |09:58|

01x10
Odcinek średni, ale trochę się wyjaśnia powoli. Finał tuż tuż.
Spoiler

Ulrich zakochany w Janet czy dobrze to odebrałem. Pewnie będzie z tego jeszcze coś ciekawego.
Cały czas jest mowa, że wszyscy uczestnicy programu są ważni, ale akcja skupia się praktycznie tylko na Janet i Joe więc podchodzę do tego z dystansem. Reszta jest chyba tylko do zapełnienia tła, żeby nudno nie było. Takie jest moje skromne zdanie.
Jak dla mnie mało akcji w tym odcinku, a za dużo gadania. Ale nie jest źle.
Odcinek 7/10.
  • 0

#66 Hewi

Hewi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29.08.2010 - |14:45|

Po finale.
Jest słabo, żadnych odpowiedzi tylko nowe pytania. Można by stwierdzić, że cały świat jest programem - kamery nawet na pustyni. Każdy należał (matka? Janet), należy (byle pielęgniarka, czy policjanci) albo będzie należeć do programu, a nad tym wszystkim stoi jakiś czarny charakter wyciągnięty żywcem z Bonda i to nie tego nowego tylko sprzed 20-30 lat. I to wszystko po to by analizować zachowania Janet bo jest ona kimś specjalnym... litości, przeżywaliśmy to już w loście tylko tam nie było level 2.
Moja ocena serialu 3/10.
Do kolejnych produkcji wielkiej czwórki będę podchodzić dopiero po zakończeniu sezonu/całości i po stosownych rekomendacjach.
  • 0
★★★:BSG, Breaking Bad, Chuck, Dexter, Fringe, Lost, Mad Men, Rome, Scrubs, SFU, SoA, Spartacus, The Shield, The Wire
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie

#67 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 29.08.2010 - |17:37|

No tak, mam wrażenie, że "you run out of ideas?" rzucone przez Joego było samokrytyką scenarzystów serialu. :lol:
Ale klimat był dość ciekawy. Dzięki temu że miał tylko 13 odcinków nie zdążył mnie znużyć mimo dużej naiwności.

Użytkownik Magnes edytował ten post 29.08.2010 - |17:39|

• 0
http://magory.net - moja strona

#68 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 29.08.2010 - |18:48|

Jakkolwiek w czasie sezonu było różnie, to ostatnie 4 odcinki były bardzo ładnym zwrotem akcji
Mimo, że liczyłem, że będzie to serial jednosezonowy, to zakończenie mi się podobało, z chęcią zobaczę drugi sezon, ale bez niego również się obejdę
Ciekaw jestem tego lvl2 - nie mam pojęcia co tutaj mogą wymyślić ;D
  • 0

#69 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.08.2010 - |21:15|

Ulrich zakochany w Janet czy dobrze to odebrałem. Pewnie będzie z tego jeszcze coś ciekawego.

Ot i cała kwintensencja 10 odcinka, praktycznie całość zmierzała ku temu durnemu wnioskowi, bo o co tutaj biega? Joe zakochuje się w Janet, przychodzi jakiś Ulrich i co? też się zakochuje, a niby dlaczego?, Janet rozsiewa jakieś ferromony, czy co? Żeby ona chociaż była jakąś fajną laską, a to naprawdę zwykła, przeciętna dziewczyna, niektórzy powiedzieliby że nawet mało ciekawa:)
Ale żeby tylko nie krytykować - pierwsze 20 minut nawet mi się podobało, przybycie Ulricha wprowadziło znowu jakąś mroczność, wspomnieniowe prezenty też były ciekawe, ale później się rozmyło - akcja z dziennikarzami jak radzą sobie w pojedynku z uzbrojonymi po zęby żołnierzami żenująca, 2 jeepy jadą od siebie na 20 metrów i nikt nie potrafi zastrzelić brodatego dziennikarza - niestety znów tylko 5/10.
  • 0

#70 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.08.2010 - |22:22|

01x11
Znowu świetna końcówka, która zapowiada ciekawy finał. Dziennikarze są coraz bliżej rozgryzienia całej historii. Właściwie w miasteczku mało co się dzieje ostatnio. Ulrich zakochany w Janet, jakieś love story nam się zrobiło. Wszyscy kłamią jak najęci nie wiadomo komu można ufać. Coraz więcej napięć między mieszkańcami.
A do tego padł rozkaz likwidacji osady. Czyli dobrze mi się wydawało, że tych miasteczek jest więcej i wychodzi, że są rozsiane po całym świecie. Nasze ma nr 27. Ciekawe ile ich wszystkich jest. A może to jakaś globalna inwigilacja bo kamery wydają się być wszędzie? Zapowiada się ciekawa końcówka sezonu.
Ocena 7,5/10
  • 0

#71 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 30.08.2010 - |18:38|

Finał Sezonu ;)

Ale lipa, ja dziękuję za TAKI finał :D
Nie wyjaśnione kompletnie nic - po co, na co, w jakim celu ich schwytano i przytrzymywano.
Na początku serialu było wiadomo tyle samo co po finale :)

A sam serial, niestety ale fatalny, z tragiczną gra aktorską (w szczególności sztuczną do bólu Janet Cooper), głupkowatymi zachowaniami bohaterów, niezbyt mądrymi dialogami i wszech-otaczającą głupotą. A to co się działo poza samym miasteczkiem to już po prostu kpiny w inteligencji widzów - chociażby wszędzie gdzie ruszą się bohaterowie tam akurat są też kamery :D Łapią ich tylko po to, aby za chwile wypuścić :D

Najlepsza komedia tego lata!
  • 0

#72 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.08.2010 - |19:36|

DanielP i Hewi przywracają wiarę w to forum :D.
  • 0

#73 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 30.08.2010 - |19:57|

Nie rozumiem waszych zawodów - czego wy oczekiwaliscie od tego serialu?
szczerze mowiac to jak po poczatkowych odcinkach myslalem, ze zrezygnuje, srodkowe byly beznadziejne, to w ostatnich zaczelo sie cos dziac
co z tego, ze naiwne
co z tego, ze akcja z Renby'm i jego naczelna była beznadziejna i nic szczegolnego nie wnosila do serialu - finał Renby'ego był ok
czegos powaznego oczekuje od innych seriali, a nie cczegos co od poczatku sprawia wrazenie, ze nie ma zadnego konkretnego kierunku i sensu
proste
  • 0

#74 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.08.2010 - |20:20|

@pancor może trochę wyprzedzę fakty, bo nie obejrzałem jeszcze odcinków 11-13, ale nie oszukujmy się serial jest beznadziejny, a tym większe jest nasze rozczarowanie ponieważ był zapowiadany już rok temu jako wypasiony serial, z zaskakującymi zwrotami akcji, tajemniczością coś a'la Lost z pierwszych sezonów, a co otrzymaliśmy? chałę i kicz, coś na styl filmów akcji klasy C i niżej z beznadziejną w dodatku grą aktorską.

Użytkownik Macmax edytował ten post 30.08.2010 - |20:22|

• 0

#75 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 31.08.2010 - |05:27|

@pancor może trochę wyprzedzę fakty, bo nie obejrzałem jeszcze odcinków 11-13, ale nie oszukujmy się serial jest beznadziejny, a tym większe jest nasze rozczarowanie ponieważ był zapowiadany już rok temu jako wypasiony serial, z zaskakującymi zwrotami akcji, tajemniczością coś a'la Lost z pierwszych sezonów, a co otrzymaliśmy? chałę i kicz, coś na styl filmów akcji klasy C i niżej z beznadziejną w dodatku grą aktorską.

niestety ostatnio dostrzeglem, że wiele rzeczy zapowiada sie rewelacyjnie, a wychodzi jak wychodzi - nastawialem sie do czegos pozytywnie, a pozniej wychodzilem z kina zawiedziony, czy odpuszczalem sobie ogladanie (ostatnio z seriali np. Haven i Covert Affairs)
dlatego tez staram sie zmienic nastawienie, a do tego, niebylo potrzeba wiele - skoro NBC przesunelo z wiosny na lato ten serial musiało mieć powody - to mi wystarczylo do tego, zeby odpuscic sobie te produkcje jako murowany hit, a po prostu jej sprobowac
tak, gra aktorksa smierdzi, postacie zachowuja sie w sposob odrealniony, fabula toczy sie w sposob doslownie glupi
mimo wszystko da sie obejrzec, jak widac serial jest przynajmniej ciekawszy od pozostalych dwoch produkcji letnich, ktore mialy swoja premiere, skoro przynajmniej kilka osob, ktore tutaj dyskutuje rozmawia o nim i chce go obejrzec do konca

na prawde spodziewaliscie sie, ze to bedzie serial na jeden sezon? ;p
  • 0

#76 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 31.08.2010 - |08:41|

Chyba nie sugerujesz @pancor że będzie drugi sezon? Nie wiem jak tam z oglądalnością, ale skoro NBC przesuwało emisję, później miało problem z odcinkiem 11, wypuszczonym w sieć, i chce drugi sezon produkować? A niby o czym ma on być?
  • 1

#77 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 31.08.2010 - |10:12|

Miałem nadzieję że zakończenie będzie lepsze ale niestety zawiodłem się bo okazało się że było naprawdę słabe. W sumie cały serial również nie był jakiś wspaniały ale był zagadkowy co sprawiało że chciało się go oglądać dalej by poznać odpowiedzi. Dobry pomysł ale słabe wykonanie. Lvl 2 = hardcore!
  • 0

#78 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 31.08.2010 - |15:32|

Oglądalność jest na 4 stronie w 6 poście. Nie cała, ale większość.
  • 0

#79 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.09.2010 - |15:50|

Oto jak wyglądała oglądalność serialu "Persons Unknown":

1. 7 June 2010 4.29mln
2. 14 June 2010 3.45mln
3. 21 June 2010 3.20mln
4. 28 June 2010 2.89mln
5. 5 July 2010 2.95mln
6. 17 July 2010 1.69mln
7. 24 July 2010 2.09mln
8. 31 July 2010 1.60mln
9. 7 August 2010 1.26mln
10. 21 August 2010 3.69mln
11. 21 August 2010 nie emitowany w TV, tylko wypuszczony do sieci.
12. 28 August 2010 2.97mln
13. 28 August 2010 2.85mln (finał serialu)

Średnia oglądalność wszystkich odcinków wyemitowanych w NBC (czyli 12) wynosi 2.50mln, a ogółem (czyli 13 odcinków) wynosi 2.31mln.

Tak w sumie to oglądalność od 1 odcinka do 13 spadła tylko o niecałe pół tora miliona...! Więc nie jest tak źle. Chociaż ogólnie to sądziłem, że serial będzie miał znacznie większą oglądalność, co najmniej 2 razy większą od tej co jest, ale trudno. Serial dobry. Obejrzałem jak na razie 11 odcinków i serial jest na 4+.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 04.09.2010 - |16:03|

• 0

#80 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.09.2010 - |14:05|

I.11
obejrzałem tyle to i te 3 ostatnie też zobaczę, mam nieodparte wrażenie że gdyby to lepiej zrealizować, dać lepszych aktorów, całość okrasić jakąś większą dawką humoru mógłby to być całkiem niezły serial, ale musiałaby to zrobić kablówka, a nie NBC.
Odcinek 11 to niestety ponownie nuda, wszystko się toczy wokół Janet i jej 2 "adoratorów" (nie rozumiem tej ich miłości, absurdalny pomysł), akcja poza ośrodkiem to już standard że jest głupia (dziennikarze:)) plusik za ciekawe zakończenie - 5/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 05.09.2010 - |14:10|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych